e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Συμπαραστάτης τού Δημότη και Επιχείρησης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δε μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 10 του Ν. 4804/2021.

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των Δημοτικών Αρχών.

Για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης λαμβάνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του Συμπαραστάτη του Δημότη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (παρ. 1 άρθρο 51 Ν. 4873/2021).

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση – αίτηση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έως στις 22 Απρλίου 2024 και ώρα 17.30, ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη της απόφασης επιλογής.

Η αίτηση – δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση του αιτούντος θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση της θέσης και από υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι τα αναφερόμενα στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και δεν υφίστανται τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 10 του Ν. 4804/2021.

Πληροφορίες παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων (κ. Ειρήνη Καρούση, Διεύθυνση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Τηλέφωνο: 2132055417 – 430 – 383, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Γαλατσίου.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

 

 

 

Διαγωνισμός – έκθεση ζωγραφικής (ακουαρέλας) για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφους

Θέμα: «Ελληνικά αγριολούλουδα, φυτά, άνθη και λουλούδια»

Σεπτέμβριος 2024

Πολιτιστικό Κέντρο “ΚΑΜΙΝΙ” (Χρ. Καψάλη 14 – 16, 11146 Γαλάτσι)

Δηλώσεις συμμετοχής:

Υπεύθυνος δράσης: Μάνος Ελευθερίου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Επιμελήτρια έκθεσης: Μαρίνα Χωριανοπούλου (6977740657)

 •  Το κάθε έργο θα είναι σε χαρτί ακουαρέλας Α3 (29,7 x 42 cm), σε κορνίζα με ή χωρίς πασπαρτού.
 • Κάθε συμμετέχων, – ουσα μπορεί να λάβει μέρος με ένα (1) έως και τρία (3) έργα.
 • Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα υπάρχουν σε όλο το υλικό, το οποίο θα διακινηθεί κατά την υλοποίηση της έκθεσης.
 • Τα έργα θα παραλαμβάνονται στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 20:00) ή θα αποστέλλονται, ταχυδρομικά ή με courier, στη διεύθυνση:

ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου

(έκθεση «ελληνικά αγριολούλουδα…»)

Χρήστου Καψάλη 14 -16, 11146 Γαλάτσι

Τηλ. 210 2927330

Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων: Δευτέρα 19.08.2024

Ο χρόνος της έκθεσης, στη στοά του Πολιτιστικού μας Κέντρου, προσδιορίζεται για όλον τον Σεπτέμβριο του 2024. Εάν για οποιοδήποτε λόγο μετατεθεί η ημερομηνία, η οργανωτική επιτροπή θα ενημερώσει όλους τους συμμετέχοντες.

Θα δοθούν εννέα (9) βραβεία – έπαθλα [3 χάλκινα (9,8,7) 3 ασημένια (6,5,4) & 3 χρυσά (3,2,1)]

Επιτροπή αξιολόγησης (5μελής) των έργων: Alessandro De Martino – εικαστικός, Μαίρη Ζαχαράκη – ποιήτρια, Κυριακή Τασοπούλου – αγιογράφος, Μαρίνα Χωριανοπούλου – επιμελήτρια έκθεσης, Μάνος Ελευθερίου – υπεύθυνος Πολιτιστικού Κέντρου ΚΑΜΙΝΙ

Σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όλα τα έργα θα φωτογραφηθούν και θα μπουν στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη του Δήμου Γαλατσίου, με το όνομα του καλλιτέχνη.

Μετά το πέρας της έκθεσης θα έργα θα παραληφθούν και θα αποσταλούν με τον ίδιο τρόπο.

 

Κάθε συμμετέχων, – ουσα με τη συμμετοχή του, συμφωνεί με όλους τους όρους του διαγωνισμού και της έκθεσης.

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου προσκαλεί τους επαγγελματίες της πόλης στη διαδικτυακή ενημέρωση, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στις 18:00, για να μιλήσουν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν οι εργασίες της Γραμμής 4 του μετρό στο Γαλάτσι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

 • Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου
 • Περικλής Κακαρώνης, Αντιδήμαρχος Διασύνδεσης με την «Ελληνικό Μετρό»
 • Ανδρέας Ανδρέου, Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου
 • Ν. Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό»
 • Π. Αραμπατζή, Διευθύντρια Προϊσταμένης Αρχής
 • Π. Παπαχλιμίντζος, Γενικός Διευθυντής
 • Θ. Μπάντης, Διευθυντής έργων Γραμμής 4
 • Α. Παπαμακάριος, Υποδιευθυντής Μελετών
 • Γ. Γιαννάρας, Υποδιευθυντής Γραμμής 4

Μπείτε στο link:https://rb.gy/heshtp για να παρακολουθήσετε την ανοιχτή συζήτηση και να θέσετε τα ερωτήματά σας!