e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ),μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Γαλατσίου, συνεχίζει σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες της πανδημίας το έργο του.

Με γνώμονα την προαγωγή του πολιτισμού με ασφάλεια και σεβασμό στη δημόσια υγεία και ασφάλεια, ο ΣΒΑΠ στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδημοτικής Συνεργασίας «Εν Άστει» και σε συνεργασία με το εγνωσμένης αξίας θέατρο Πορεία θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το ευχαριστημένο». Η παράσταση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τις 10:00 πμ μέχρι τις 10πμ της επόμενης μέρας.

Ο σύνδεσμος (link) , καθώς και ο κωδικός πρόσβασης για δωρεάν είσοδο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΠ την ίδια μέρα. Οι δημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να επισκεφτούν το site μας, www.sva.gr , στο οποίο θα βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στόχος του προγράμματος είναι ο Πολιτισμός για όλους και η ελεύθερη και ίση πρόσβαση των συνανθρώπων μας στα πολιτιστικά αγαθά, καθώς και η ενίσχυση του πολιτισμού που πλήττεται τόσο πολύ στην παρούσα δυσμενή συγκυρία.

ΣΒΑΠ – Online Παράσταση από το θέατρο Πορεία

 

 

O Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας «Εν Άστει», προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Στον καιρό της πανδημίας».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Δημότες από τους Δήμους μέλη του ΣΒΑΠ.(15 Δήμοι,μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γαλατσίου)

Οδηγίες συμμετοχής:

- Οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πολύ σύντομο επεξηγηματικό κείμενο (100 περίπου λέξεων) και από τα στοιχεία του φωτογράφου (Ονοματεπώνυμο, Δήμος, στοιχεία επικοινωνίας)

- Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποστέλλονται σε μορφή .jpg

- Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικής και αυθεντικής δημιουργίας.

- Οποιαδήποτε χρήση προσωπικών πληροφοριών των συμμετεχόντων θα είναι σύμφωνη με την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

- Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους.

Η φωτογραφία που θα κερδίσει στον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων ως αφίσα προσεχούς προγράμματός του, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Δημοτών για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΠ www.sva.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, Ιωάννα Ιακωβίδη, στο τηλέφωνο 210 67 11 228.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας_ΣΒΑΠ

 

Στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο “παίρνω Αμπάριζα” φιλοξενείται η  συνδυαστική έκθεση φωτογραφίας του Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, πρόξενου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, που αποτελείται από δύο θεματικές: “Χοσέ Μαρτί: Με την Ελλάδα στην καρδιά” και “Με την Κούβα στην καρδιά”. 

Επιλέγουμε την ταυτόχρονη παρουσίαση των δύο θεματικών διότι από αυτές αναδύεται η ίδια αγάπη για το λαό και τη ζωή που συνεπήρε τα επαναστατικά κινήματα των δύο χωρών αλλά και οι ρητοί ή άρρητοι δεσμοί των λαών που παλεύουν για την ελευθερία τους. 

Ο Χοσέ Μαρτί, Εθνικός Ήρωας της Κούβας, ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μεταφραστής, διπλωμάτης, αγάπησε “το ελληνικό στοιχείο”, όπως του άρεσε να λέει. Όπως αποκαλύπτει μία πρόσφατη έρευνα, στα έργα του αναφέρονται πάνω από 1.400 φορές, περισσότερα από 70 μέρη της Ελλάδας, καθώς και πραγματικά ή μυθολογικά πρόσωπα Ελλήνων. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά ενέπνευσε την έκθεση φωτογραφίας “Χοσέ Μαρτί: Με την Ελλάδα στην καρδιά”, έργο του ερασιτεχνικού φακού του Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες. 

Στην έκθεση με τίτλο “Με την Κούβα στην καρδιά”, η ματιά του επισκέπτη θα μπορέσει να συλλάβει αυθεντικές στιγμές της σύγχρονης ζωής στην Κούβα, πρόσωπα του πολύχρωμου κόσμου της Καραϊβικής· τα οργιώδη ανάγλυφα τοπία που σχηματίζουν την γεωγραφία στις Δυτικές, Κεντρικές και Ανατολικές επαρχίες του Νησιού, μέσα από το πράσινο και επιβλητικό αγροτικό περιβάλλον των πεδιάδων και των βουνών και μέσα από τις αστικές χρωματιστές δομές των πόλεων και των χωριών. 

Παρουσίαση Έκθεσης

Σάββατο 7 Nοεμβρίου  7 μ.μ

Ηλεκτρονική προβολή στη σελίδα www.facebook.com/ampariza/

Διάρκεια έκθεσης

8 έως 13 Νοεμβρίου 7.00 μ.μ. – 9.30 μ.μ

Πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος “παίρνω Αμπάριζα” 

Λυσίου και Γαλακήδων 11

(θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, ανά 9 άτομα στην αίθουσα)

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Δελτίο  τύπου

Συνεδρίασε στις 7/10/20  το Δ.Σ.  του φορέα μας στα  <<υιοθετημένα>> και αποφάσισε επί των παρακάτω ζητημάτων:

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας  - συμμετοχή σε επιτροπή. 

ΕΛΛΑΔΑ – 2021-Κοινη εκδήλωση με << Αμπάριζα >>

Θεατρική ομάδα- Πρόβες ,χώρος…  

Λογοτεχνικός διαγωνισμός μαθητών γυμνασίων – λυκείων.  Ολοκληρώθηκε  η διαδικασία.

Εκδηλώσεις διαδικτυακές ( πίτα – βραβεύσεις -συνδρομές-ψηφίσματα.)

Αλληλεγγύη σε πλημμυροπαθείς  στο Νομό Καρδίτσας:  

Αποφασίστηκε  η συλλογή   τροφίμων  μακράς διάρκειας ( κονσέρβες ….) και ειδών πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κλινοσπεπάσματα κ.λ.π. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν καλούνται να επικοινωνήσουν με:                                 

 

Ηλία Ανδριόπουλο  6946388622                                                                                                         

Μάνο Βινιεράτο  6944353462                                                                                                                                 
Άννα   Γιαννικοπούλου 210-2920874                                                                                                     
Γιάννη Κουσαϊτη 6932956414                                                                                                                                         
Νίκη Ντινοπούλου   6946179195                                                                                                                 
Μαίρη Πολυχρόνη 6948599814                                                                                                                 
Δέσποινα Κουτσίκου- Σουφλέρη 6979147224                                                                             
Κρινιώ Τσούτσια 6978678929

Γαλάτσι 12/10/20                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΔΡΑΣΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 

\

 

 

 

 

 

 

Ήρας 16 11147 – 6946388622,6944353462,6977268371  

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη, η ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης Γαλατσιου-Πατησίων την Πέμπτη σας προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κυψέλης.

Ομιλητές:

- Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος-πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ,

- Μπάμπης Κόκλας πρόεδρος Γ ΕΛΜΕ Αθήνας,
- Λήδα Καζαντζάκη ιστορικός Τέχνης,
- Γιώργος Πίττας δημοσιογράφος,
- Μιχάλης Αφολαγιάν ακτιβιστής Black Lives Matter,
- Μαρία Γιούσεφ φοιτήρια Χημικού Αθήνας και εκπρόσωπος της Κοινότητας Καμερούν.

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, καλούν την Δευτέρα 6 Ιουλίου  τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου (σε σύσκεψη με θέμα  τα  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Βρισκόμαστε στο διάστημα μετά την 1η φάση του ξεσπάσματος της πανδημίας της νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, περίοδος κατά την οποία τα ήδη γνωστά τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με το δίμηνο αποκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιοποιείται όμως για να χρηματοδοτηθούν εκ νέου τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία και στο δήμο του Γαλατσίου αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτή την πραγματικότητα. 

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν διαθέτει Νοσοκομείο, ενώ κάποια κοντινά στο Δήμο μας έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω περικοπών (πχ το 7ο Θεραπευτήριο ). Ως αποτέλεσμα, το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου (πρώην ΙΚΑ), καλείται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 100.000 Γαλατσιωτών (βάσει πρόσφατων στοιχείων του Δήμου) όντας βαθιά υποστελεχωμένο. 

Οι σχετικά πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας ότι τάχα υπάρχει σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι στάχτη στα μάτια. Όχι μόνο γιατί η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι τα όποια "μέτρα" ήταν μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και γιατί δεν έγινε ουσιαστικά ούτε μία πρόσληψη για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Η ταλαιπωρία χιλιάδων Γαλατσιωτών συνεχίζεται, για την εξασφάλιση συνταγογράφησης, φαρμάκων αλλά και για διάγνωση, νοσηλεία, θεραπεία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για χρόνιες παθήσεις. Ακόμη περισσότερο, είναι ζωτικής σημασίας τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μπροστά σε νέο γύρο πανδημίας, ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σχολεία, με την πρόσληψη νοσηλευτών.

Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του κόσμου. Όλη αυτή η περίοδος απέδειξε πόσο βλαπτική είναι η υγεία - εμπόρευμα, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προωθούν.

Η υγεία για όλους είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, καλούμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Δημαρχείο, Αρχιμήδους 2) τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου (Σωματεία Εργαζομένων, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τους εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους) σε σύσκεψη με θέμα :

« ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Για να συζητήσουμε την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για :

 Την άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία απόλυση συμβασιούχων υγειονομικών.

 Την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας. 

 Να στελεχωθεί τώρα κατάλληλα, με προσωπικό και υποδομές το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων

 Την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

 Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. 

 Για τις γυναίκες εγκύους να εξασφαλιστούν δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου

 

Παράκληση προς τους φορείς που θα ανταποκριθούν, να συμμετάσχουν το μέγιστο μέχρι 3 εκπρόσωποι του κάθε φορέα, οι οποίοι θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα, για λόγους προφύλαξης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ   (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)  

& ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ          Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, διοργανώνει συζήτηση με θέμα το "Κέντρο Πόλης" .Ένα Κέντρο Πόλης που αν και συζητιέται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 30 χρόνια ,δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,πρωτοεμφανίστηκε - όπως είναι γνωστό –όταν ακόμη ήταν υπό Σύσταση, με το θέμα «ΠΑΛΑΙ». Ήδη όμως είναι 15μελής Πυρήνας Συμμετοχής ,ο οποίος ελπίζουμε να διευρύνεται Συνεχώς και ο οποίος συνεχίζοντας το οδοιπορικό των Συζητήσεων θα παρουσιάσει την Πρότασή του για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ.

Η πρότασή μας για το θέμα αυτό, δεν είναι τωρινή. Είναι μία πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο σ’ επίπεδο κοινωνίας όσο και σ’  επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΩΤΙΚΑ από διάφορες Δημοτικές Κινήσεις και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, πριν από 20 χρόνια.

Εξακολουθεί όμως και σήμερα να είναι επίκαιρη Αναγκαία και Εφικτή. Με την Σημείωση ,ότι ο Δήμος έχει την τελευταία Δυνατότητα να την εντάξει σ’ έναν στοιχειοθετημένο Δημοτικό Προγραμματισμό.
Και όταν λέμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,εννοούμε Κέντρο Πόλης και όχι μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος 

Η Σχετική Συζήτηση όπως αναφέρουμε  και στην αρχή, θα πραγματοποιηθεί 

Στις 28 Μάρτη 2020 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 7.μ.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους &  Αρχιμήδους 2)

Στην Συζήτηση αυτή ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Αρχικά και ιδιαίτερα τους εκφραστές των Δημοτικών Παρατάξεων της εποχής εκείνης, με την παράκληση να λάβουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν σήμερα είναι διαφορετικές

 

Στην συνέχεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, μ’ αυτή την Ανοιχτή μας Ενημέρωση, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Τους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους 

• Την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων

• Τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και τα μέλη αυτών

• Τους εκφραστές του Τοπικού Τύπου και φυσικά

• Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούν ελπίζοντας δε ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν στον Σχετικό Διάλογο, τους ευχαριστούμε προκαταβολικά 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

 

Πριν και μετά

Όλα κατ’ εξαίρεση, πανδημία ....

Λέξεις σε νέες νοηματοδοτήσεις, πρωτόγνωρα βιώματα, στερητικά

Απόσταση, ιχνηλάτηση, τηλε…, άυλα, ανέπαφα

Και η  φωτογραφική ομάδα Αμπάριζα από 26/06 – 30/06/2020 στο Πολιτιστικό χώρο "παίρνω αμπάριζα" .διοργανώνει κατ' εξαίρεση μια ακόμα έκθεση φωτογραφίας ,για να  ξορκίσουν το φόβο και να μη γίνει η εξαίρεση κανόνας

 

 

Συμμετέχουν:

Ασημακοπούλου Έλενα

Αυγερόπουλος Κωνσταντίνος

Γαλάνης Κώστας

Δαδάρου Αθανασία

Κουκουλογιάννης Βαγγέλης

Κουτσίκου Δέσποινα

Μπουρλάκος Διονύσης

Παπαδοκωστόπουλος Άρης

Παπαδοκωστόπουλος Νάσος

Σάχερ Αντιγόνη

Σολωμού Μαρία

Σταμάτη Βαρβάρα

Τρουλλινός Γιάννης

Φώσκολου Ιωάννα

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα

 

Έναρξη 26/06/2020.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8:00 – 11:00 μ.μ.

Πολιτιστικός χώρος Παίρνω Αμπάριζα, Γαλακηδών 11,

 

 

Τσικνοπέμπτη βραδάκι τσικνίζουν  στο πολιτιστικό  και κοινωνικό χώρο  "παίρνω αμπάριζα". Με μεζέ, κρασί και μουσική. Γλέντι με κέφι και καλή παρέα.

Από τις 8.00 μ.μ. (Λυσίου 11 και Γαλακήδων)

 

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί .ότι λόγω των δύσκολων στιγμών εξ' αιτίας  του κορωνοϊού, αναβάλλεται η  συζήτηση  για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ 

 

Φίλες και φίλοι

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,είχε προγραμματίσει μέχρι το καλοκαίρι δυο συζητήσεις .Μία με θέμα τοπικό πρόβλημα και η άλλη με θεσμικό περιεχόμενο.

Με τη σημερινή μας αναφορά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ανακοινωθείσα ήδη συζήτηση για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,που είχε προσδιορισθεί για το Σάββατο  28 Μάρτη στο Δημαρχείο, αναβάλλεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοιού.

Για τον ίδιο λόγο και η δεύτερη συζήτηση με θέμα «Ο κάθε Δήμος με την θεσμική του μορφή είναι η βασική δομή της αποκέντρωσης και της αυτοδιαχείρισης» δεν μπορεί να προσδιοριστεί  από τώρα για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο ακριβής χρόνος των συζητήσεων αυτών θα εξαρτηθεί από την πορεία και την αντιμετώπιση του παραπάνω ιού.

Γενικά για όλα αυτά, θα σας ενημερώσουμε με νέες ανακοινώσεις μας.

 

 

 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΑΡΤΙΟΣ  2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) διοργανώνει εκδήλωση με το θέμα: «Πόλεμος και Προσφυγιά» την Δευτέρα 24/2/2020 στις 18:00 το απόγευμα σε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Δήμο Γαλατσίου (Ρεθύμνης και Χρήστος Καψάλη 36) .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι φορείς: Ένωση Γονέων Γαλατσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, ΕΕΔΔΑ (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης), ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γαλατσίου

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από την πρόεδρο της ΟΓΕ, η Χριστίνα Σκαλούμπακα με αναφορά στις ανησυχητικές εξελίξεις που σηματοδοτούν σοβαρό κίνδυνο πολέμου και στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι είναι η ώρα να δηλώσουμε την αταλάντευτη θέση μας ενάντια στον πόλεμο που φέρνει φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά στους λαούς. Επίσης να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στου λαούς που δοκιμάζονται όπως και στου πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται και ανησυχούν με την κατάσταση, αλλά και αισθάνονται την ανάγκη να αντισταθούν στα σχέδια που άλλοι κάνουν για μας να βρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου