e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου,τα σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων,συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις τις περιοχής,καταγγέλλουν τη φασιστική ισλαμοφοβική επίθεση στον μουσουλμανικό χώρο λατρείας στα Πατήσια και καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή 4/2 στο Πάρκο Φιξ στις 3μμ,



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 4/2 στο Πάρκο Φιξ στις 3μμ,

 

Η επίθεση με βόμβα σε τζαμί μπροστά από πολυκατοικία στα Πατήσια είναι δολοφονική ενέργεια των φασιστών

Γειτονιές γέφυρες αλληλεγγύης και ταξικής ενότητας

Όχι στην ισλαμοφοβία

Ίσα δικαιώματα για όλα τα θρησκεύματα, άδειες για όλα τα τζαμιά τώρα!

Να τιμωρηθούν οι φασίστες που έβαλαν βόμβα στο τζαμί στα Πατήσια για να δολοφονήσουν τον ιμάμη


Καταγγέλλουμε τη φασιστική ισλαμοφοβική επίθεση στον μουσουλμανικό χώρο λατρείας στα Πατήσια. Τα ξημερώματα της Κυριακής 23/1 φασιστοειδή τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τζαμί που λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια, χωρίς προβλήματα, στο ισόγειο πολυκατοικίας. Η βόμβα εξερράγη και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός είχε βίδες, καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα φανερώνει τις δολοφονικές προθέσεις των νεοναζί. Μπορούσε να σκότωνε κόσμο στην πολυκατοικία, περαστικούς ή ακόμη και εργάτες του Δήμου Αθήνας που μαζεύουν σκουπίδια από τους κάδους. Ο Ιμάμης βρίσκονταν μέσα στο χώρο όταν εξερράγη η βόμβα. Τον ήθελαν νεκρό. Διασώθηκε διότι όπως δήλωσε ο ίδιος είχε βάλει αρκετά ρούχα γύρω στο χώρο που κοιμόταν λόγω του ψύχους των ημερών.

 

Πρόκειται για κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας σε περίοδο που η κυβέρνηση με τις ρατσιστικές της πολιτικές στρώνει ξανά το δρόμο στα φασιστοειδή να πραγματοποιούν επιθέσεις όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα στη Σταυρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο, στη Νίκαια και λίγες ώρες μετά την επίθεση στα Πατήσια, στη ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη σε συρμό του ΗΣΑΠ.

 

Δεν θα τους περάσει!

Οι φασίστες βάζουν βόμβες έξω από χώρους θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έφτιαξε ένα χώρο για 200 άτομα σε όλη την Αθήνα και στοχοποιεί ως παράνομους όλους τους άλλους χώρους. Αρνείται να δώσει την δυνατότητα οι μουσουλμάνοι να έχουν τζαμιά στις γειτονιές, όπως έχουν όλα τα άλλα θρησκεύματα, αρνείται να φτιάξει μουσουλμανικά νεκροταφεία. Με αυτό το τρόπο ανοίγουν το δρόμο για τις επιθέσεις των φασιστών.

 

Ο Μιχαλολιάκος το 2010 έκανε κεντρικό του σύνθημα « Όχι τζαμιά στην Αθήνα» και προχώρησαν μάλιστα σε εμπρησμό του τζαμιού στην οδό Αγορακρίτου, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μετανάστες. Επέζησαν γιατί οι πυροσβέστες τους έβγαλαν έξω τυλίγοντας τους με βρεγμένες κουβέρτες. Ενω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν αφήσει τα αυτοκόλλητα τους στο χώρο, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη τους άφησε να παριστάνουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα και δεν συνέλαβε κανένα για την επίθεση.

 

Στις γειτονιές των Πατησίων, ντόπιοι και μετανάστες, έχουμε δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τις ναζιστικές συμμορίες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασπείρουν την τρομοκρατία στις γειτονιές μας.

 

Είναι ώρα να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και ίσα δικαιώματα. Να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να έχουν ισότιμα χώρους θρησκευτικής λατρείας στις γειτονιές όπως όλα τα άλλα θρησκεύματα και να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο.

 

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι φασίστες αυτουργοί της επίθεσης.

 

Η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 28/1, τους μετανάστες στο τζαμί, μαζί με τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζώτο, τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και μεγάλη αντιπροσωπεία εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές. Θα αναλάβει την νομική στήριξη ο Δημήτρης Ζώτος.

 

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή 4/2 στο Πάρκο Φιξ στις 3μμ, τα σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων, τις συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις τις περιοχής.

 

Καλούν:

ΚΕΕΡΦΑ Πατήσια -Γαλάτσι-Κυψέλη, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα", Ομάδα μεταναστών από το Μπαγκλαντές Mostra meno

 

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα(6/12) οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου .Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη πόλη  ,αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ,που θα στηθεί στην συμβολή των οδών Παπαφλέσσα -Κυμοθόης & Φαύνου.Θα γίνονται καθημερινά και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Ιανουαρίου

ΔΕΙΤΕ Η ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΚΛΙΚ εδώ ή στη φωτό)

 

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό We4All σας καλούν να λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη εθελοντική φύτευση, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου.

 

Την  Κυριακή 14/11 στις  18.30,στο  Πολιτιστικό Κέντρο  "ΚΑΜΙΝΙ" ,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Γαλατσίου,με θέμα   "Οι Εξελίξεις στους αυτοαπασχολούμενους και οι θέσεις του ΚΚΕ" 

 

 

 

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των αστικών θεσμών οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες που τους έχωσε το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Η επανεμφάνιση των φασιστών σε μια περίοδο οξυμένων ταξικών αντιθέσεων και έπειτα από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων, επιβολών και κρατικών προσταγών δεν είναι τυχαία.

Προερχόμενος από τα πάνω ο φασισμός δρα σε συνεργασία με την αστική τάξη και αποτελεί λύση ανάγκης, όποτε η αστική δημοκρατία δυσκολεύεται να εδραιώσει την κυριαρχία της, ενώ, αντίστοιχα όταν ξεφεύγει του ελέγχου της τον “καταδικάζει” υποδεικνύοντας την πρωτοκαθεδρία της και επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θεωρία των δύο άκρων ταυτίζοντας εξουσιαστές με εξουσιαζόμενους. Συγχρόνως, όμως, ο φασισμός στελεχώνεται και δυναμώνεται ιδεολογικά από τα κάτω από άτομα που αναλαμβάνουν το ρόλο του εκφοβισμού, της καταστολής αγώνων και της διαίρεσης των καταπιεσμένων με φυλετικά, έμφυλα ή άλλα ρατσιστικά κριτήρια.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες προσπαθούν να αποκτήσουν λόγο και πάτημα στο δημόσιο χώρο. Περιστατικά σαν αυτά στη Σταυρούπολη και στο Ηράκλειο αποδεικνύουν ότι πρέπει να απαντήσουμε άμεσα. Γι’ αυτό καλούμε αντιφασιστική πορεία στον ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου, την 1η Νοέμβρη, όταν οι φασίστες συγκεντρώνονται στη μνήμη των δύο φασιστών που εκτελέστηκαν και συγκέντρωση στον Άγιο Ανδρέα στη Λαμπρινή, που πέρυσι δέχθηκε άγρια καταστολή, καθιστώντας σαφές πως δε θα τους αφήσουμε να τριγυρνούν στις γειτονιές μας.

Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, 17:00

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11, ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΗΣΑΠ), 18:00