e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, καλούν την Δευτέρα 6 Ιουλίου  τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου (σε σύσκεψη με θέμα  τα  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Βρισκόμαστε στο διάστημα μετά την 1η φάση του ξεσπάσματος της πανδημίας της νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, περίοδος κατά την οποία τα ήδη γνωστά τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με το δίμηνο αποκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιοποιείται όμως για να χρηματοδοτηθούν εκ νέου τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία και στο δήμο του Γαλατσίου αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτή την πραγματικότητα. 

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν διαθέτει Νοσοκομείο, ενώ κάποια κοντινά στο Δήμο μας έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω περικοπών (πχ το 7ο Θεραπευτήριο ). Ως αποτέλεσμα, το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου (πρώην ΙΚΑ), καλείται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 100.000 Γαλατσιωτών (βάσει πρόσφατων στοιχείων του Δήμου) όντας βαθιά υποστελεχωμένο. 

Οι σχετικά πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας ότι τάχα υπάρχει σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι στάχτη στα μάτια. Όχι μόνο γιατί η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι τα όποια "μέτρα" ήταν μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και γιατί δεν έγινε ουσιαστικά ούτε μία πρόσληψη για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Η ταλαιπωρία χιλιάδων Γαλατσιωτών συνεχίζεται, για την εξασφάλιση συνταγογράφησης, φαρμάκων αλλά και για διάγνωση, νοσηλεία, θεραπεία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για χρόνιες παθήσεις. Ακόμη περισσότερο, είναι ζωτικής σημασίας τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μπροστά σε νέο γύρο πανδημίας, ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σχολεία, με την πρόσληψη νοσηλευτών.

Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του κόσμου. Όλη αυτή η περίοδος απέδειξε πόσο βλαπτική είναι η υγεία - εμπόρευμα, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προωθούν.

Η υγεία για όλους είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, καλούμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Δημαρχείο, Αρχιμήδους 2) τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου (Σωματεία Εργαζομένων, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τους εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους) σε σύσκεψη με θέμα :

« ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Για να συζητήσουμε την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για :

 Την άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία απόλυση συμβασιούχων υγειονομικών.

 Την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας. 

 Να στελεχωθεί τώρα κατάλληλα, με προσωπικό και υποδομές το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων

 Την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

 Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. 

 Για τις γυναίκες εγκύους να εξασφαλιστούν δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου

 

Παράκληση προς τους φορείς που θα ανταποκριθούν, να συμμετάσχουν το μέγιστο μέχρι 3 εκπρόσωποι του κάθε φορέα, οι οποίοι θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα, για λόγους προφύλαξης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ   (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)  

& ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ          Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

 

Πριν και μετά

Όλα κατ’ εξαίρεση, πανδημία ....

Λέξεις σε νέες νοηματοδοτήσεις, πρωτόγνωρα βιώματα, στερητικά

Απόσταση, ιχνηλάτηση, τηλε…, άυλα, ανέπαφα

Και η  φωτογραφική ομάδα Αμπάριζα από 26/06 – 30/06/2020 στο Πολιτιστικό χώρο "παίρνω αμπάριζα" .διοργανώνει κατ' εξαίρεση μια ακόμα έκθεση φωτογραφίας ,για να  ξορκίσουν το φόβο και να μη γίνει η εξαίρεση κανόνας

 

 

Συμμετέχουν:

Ασημακοπούλου Έλενα

Αυγερόπουλος Κωνσταντίνος

Γαλάνης Κώστας

Δαδάρου Αθανασία

Κουκουλογιάννης Βαγγέλης

Κουτσίκου Δέσποινα

Μπουρλάκος Διονύσης

Παπαδοκωστόπουλος Άρης

Παπαδοκωστόπουλος Νάσος

Σάχερ Αντιγόνη

Σολωμού Μαρία

Σταμάτη Βαρβάρα

Τρουλλινός Γιάννης

Φώσκολου Ιωάννα

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα

 

Έναρξη 26/06/2020.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8:00 – 11:00 μ.μ.

Πολιτιστικός χώρος Παίρνω Αμπάριζα, Γαλακηδών 11,

 

 

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, διοργανώνει συζήτηση με θέμα το "Κέντρο Πόλης" .Ένα Κέντρο Πόλης που αν και συζητιέται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 30 χρόνια ,δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,πρωτοεμφανίστηκε - όπως είναι γνωστό –όταν ακόμη ήταν υπό Σύσταση, με το θέμα «ΠΑΛΑΙ». Ήδη όμως είναι 15μελής Πυρήνας Συμμετοχής ,ο οποίος ελπίζουμε να διευρύνεται Συνεχώς και ο οποίος συνεχίζοντας το οδοιπορικό των Συζητήσεων θα παρουσιάσει την Πρότασή του για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ.

Η πρότασή μας για το θέμα αυτό, δεν είναι τωρινή. Είναι μία πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο σ’ επίπεδο κοινωνίας όσο και σ’  επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΩΤΙΚΑ από διάφορες Δημοτικές Κινήσεις και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, πριν από 20 χρόνια.

Εξακολουθεί όμως και σήμερα να είναι επίκαιρη Αναγκαία και Εφικτή. Με την Σημείωση ,ότι ο Δήμος έχει την τελευταία Δυνατότητα να την εντάξει σ’ έναν στοιχειοθετημένο Δημοτικό Προγραμματισμό.
Και όταν λέμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,εννοούμε Κέντρο Πόλης και όχι μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος 

Η Σχετική Συζήτηση όπως αναφέρουμε  και στην αρχή, θα πραγματοποιηθεί 

Στις 28 Μάρτη 2020 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 7.μ.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους &  Αρχιμήδους 2)

Στην Συζήτηση αυτή ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Αρχικά και ιδιαίτερα τους εκφραστές των Δημοτικών Παρατάξεων της εποχής εκείνης, με την παράκληση να λάβουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν σήμερα είναι διαφορετικές

 

Στην συνέχεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, μ’ αυτή την Ανοιχτή μας Ενημέρωση, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Τους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους 

• Την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων

• Τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και τα μέλη αυτών

• Τους εκφραστές του Τοπικού Τύπου και φυσικά

• Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούν ελπίζοντας δε ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν στον Σχετικό Διάλογο, τους ευχαριστούμε προκαταβολικά 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί .ότι λόγω των δύσκολων στιγμών εξ' αιτίας  του κορωνοϊού, αναβάλλεται η  συζήτηση  για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ 

 

Φίλες και φίλοι

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,είχε προγραμματίσει μέχρι το καλοκαίρι δυο συζητήσεις .Μία με θέμα τοπικό πρόβλημα και η άλλη με θεσμικό περιεχόμενο.

Με τη σημερινή μας αναφορά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ανακοινωθείσα ήδη συζήτηση για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,που είχε προσδιορισθεί για το Σάββατο  28 Μάρτη στο Δημαρχείο, αναβάλλεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοιού.

Για τον ίδιο λόγο και η δεύτερη συζήτηση με θέμα «Ο κάθε Δήμος με την θεσμική του μορφή είναι η βασική δομή της αποκέντρωσης και της αυτοδιαχείρισης» δεν μπορεί να προσδιοριστεί  από τώρα για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο ακριβής χρόνος των συζητήσεων αυτών θα εξαρτηθεί από την πορεία και την αντιμετώπιση του παραπάνω ιού.

Γενικά για όλα αυτά, θα σας ενημερώσουμε με νέες ανακοινώσεις μας.

 

 

 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΑΡΤΙΟΣ  2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Τσικνοπέμπτη βραδάκι τσικνίζουν  στο πολιτιστικό  και κοινωνικό χώρο  "παίρνω αμπάριζα". Με μεζέ, κρασί και μουσική. Γλέντι με κέφι και καλή παρέα.

Από τις 8.00 μ.μ. (Λυσίου 11 και Γαλακήδων)