e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η προγραμματισμένη εκδήλωση στο ΠΑΛΑΙ  για την Κυριακή 1/12/2019, με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και το συγκρότημα Kollektiva, αλλάζει υποχρεωτικά χώρο διεξαγωγής, χωρίς να φέρουν  ευθύνη για αυτό οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2), με ώρα προσέλευσης 19.30.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γαλάτσι, πραγματοποιούν εκδήλωση την Κυριακή 1/12 στις 19.30, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, με το γνωστό σαρκαστικό ύφος, θα πραγματοποιήσει stand up comedy και στη συνέχεια την σκυτάλη θα παραλάβουν οι Kollektiva για ροκ συναυλία. 

 

O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "Πανόραμα Γαλατσίου", διοργανώνουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του σχολείου(Φιγαλείας 67),ημερίδα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και Νέες Τεχνολογίες.

 

 

Tην Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  και ώρα  7.00 μμ,στο κοινωνκό πολιτιστικό χώρο  Παίρνω Αμπάριζα  (Λυσίου Κ Γαλακηδών 11 Γαλάτσι) ,ξεκινά σειρά συζητήσεων και σεμιναρίων σε επίκαιρα ζητήματα. Στόχοι η επιμόρφωση, ο προβληματισμός και η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου της χώρας.

Πρώτο θέμα συζήτησης, η  γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, οι κίνδυνοι  που αυτή εγκυμονεί για τη χώρα και το λαό, κύρια από την επιθετικότητα της Τουρκίας, και την «αφασία» που διακατέχει το πολιτικό σύστημα για αυτά.

Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος  "Παίρνω Αμπάριζα" σε συνεργασία με  το BDS(*) Greece παρουσιάζουν τη Τρίτη  26 Νοέμβριου  στις 19:30, την ταινία για την Παλαιστίνη «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» των Αργεντινών σκηνοθετών και παραγωγών Fernando Romanazzo και Cristian Pirovano.

"Επτά άτομα και οι καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι λεπτομέρειες της καθημερινής τους ζωής, οι σχέσεις και η συνύπαρξη τους μας φέρνουν κοντά σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης."

Η ταινία, πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η Cineplexx Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Αυστρία, απαγόρευσε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστρία γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ 

Στην προβολή  την Τρίτη  26 Νοέμβριου  στις 19:30  στο "Παίρνω Αμπάριζα" θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 *YΓ.Το BDS (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις) είναι ένα διεθνές μη βίαιο κίνημα, αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ στο πολιτιστικό Κέντρο "ΚΑΜΙΝΙ" ,οι εκδόσεις Ταξιδευτής  παρουσιάζουν το  βιβλίο "Νικῶσα",  του Γαλατσιώτη Τάσου Πασπάλα.