e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, διοργανώνει συζήτηση με θέμα το "Κέντρο Πόλης" .Ένα Κέντρο Πόλης που αν και συζητιέται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 30 χρόνια ,δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,πρωτοεμφανίστηκε - όπως είναι γνωστό –όταν ακόμη ήταν υπό Σύσταση, με το θέμα «ΠΑΛΑΙ». Ήδη όμως είναι 15μελής Πυρήνας Συμμετοχής ,ο οποίος ελπίζουμε να διευρύνεται Συνεχώς και ο οποίος συνεχίζοντας το οδοιπορικό των Συζητήσεων θα παρουσιάσει την Πρότασή του για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ.

Η πρότασή μας για το θέμα αυτό, δεν είναι τωρινή. Είναι μία πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο σ’ επίπεδο κοινωνίας όσο και σ’  επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΩΤΙΚΑ από διάφορες Δημοτικές Κινήσεις και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, πριν από 20 χρόνια.

Εξακολουθεί όμως και σήμερα να είναι επίκαιρη Αναγκαία και Εφικτή. Με την Σημείωση ,ότι ο Δήμος έχει την τελευταία Δυνατότητα να την εντάξει σ’ έναν στοιχειοθετημένο Δημοτικό Προγραμματισμό.
Και όταν λέμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,εννοούμε Κέντρο Πόλης και όχι μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος 

Η Σχετική Συζήτηση όπως αναφέρουμε  και στην αρχή, θα πραγματοποιηθεί 

Στις 28 Μάρτη 2020 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 7.μ.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους &  Αρχιμήδους 2)

Στην Συζήτηση αυτή ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Αρχικά και ιδιαίτερα τους εκφραστές των Δημοτικών Παρατάξεων της εποχής εκείνης, με την παράκληση να λάβουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν σήμερα είναι διαφορετικές

 

Στην συνέχεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, μ’ αυτή την Ανοιχτή μας Ενημέρωση, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Τους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους 

• Την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων

• Τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και τα μέλη αυτών

• Τους εκφραστές του Τοπικού Τύπου και φυσικά

• Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούν ελπίζοντας δε ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν στον Σχετικό Διάλογο, τους ευχαριστούμε προκαταβολικά 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Τσικνοπέμπτη βραδάκι τσικνίζουν  στο πολιτιστικό  και κοινωνικό χώρο  "παίρνω αμπάριζα". Με μεζέ, κρασί και μουσική. Γλέντι με κέφι και καλή παρέα.

Από τις 8.00 μ.μ. (Λυσίου 11 και Γαλακήδων)

 

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ., η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας(ΟΠΙΑ) διοργανώνει στο Δημαρχείο ημερίδα,με θέμα "Η προφορική ιστορία ως εκπαιδευτικό εργαλείο"

Η ημερίδα διοργανώνεται για να γνωρίσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Γαλατσίου, του 5ου διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων και της ευρύτερης περιοχής την Προφορική Ιστορία και για να έρθει σ' επαφή με το αρχείο προφορικών μαρτυριών της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ).

Η Προφορική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό εργαλείο για ν’ αγαπήσουν τα παιδιά την Ιστορία, είναι και μια γοητευτική περιπέτεια που την απολαμβάνουμε μαζί τους αναζητώντας το θησαυρό της συλλογικής Μνήμης. 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) διοργανώνει εκδήλωση με το θέμα: «Πόλεμος και Προσφυγιά» την Δευτέρα 24/2/2020 στις 18:00 το απόγευμα σε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Δήμο Γαλατσίου (Ρεθύμνης και Χρήστος Καψάλη 36) .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι φορείς: Ένωση Γονέων Γαλατσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, ΕΕΔΔΑ (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης), ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γαλατσίου

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από την πρόεδρο της ΟΓΕ, η Χριστίνα Σκαλούμπακα με αναφορά στις ανησυχητικές εξελίξεις που σηματοδοτούν σοβαρό κίνδυνο πολέμου και στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι είναι η ώρα να δηλώσουμε την αταλάντευτη θέση μας ενάντια στον πόλεμο που φέρνει φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά στους λαούς. Επίσης να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στου λαούς που δοκιμάζονται όπως και στου πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται και ανησυχούν με την κατάσταση, αλλά και αισθάνονται την ανάγκη να αντισταθούν στα σχέδια που άλλοι κάνουν για μας να βρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου

 

 

Ο Σύλλογος Αγία Ειρήνη Πανοράματος Γαλατσίου, σας ανακοινώνει ότι την 9/02/2020 και ημέρα Κυριακή από 10.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ. θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής στα γραφεία του Συλλόγου Ξάνθης 19.

Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή μπορούν να κατατεθούν από 29/01/2020 έως 7/02/2020 με τους εξής τρόπους:

- Αποστολή e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6944-570913 (ώρες 09.00-17.00)

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη τόσο για τις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. όσο και για την ψηφοφορία.