e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 στις 8.00 μμ , ντυνόμαστε αποκριάτικα ( ας είναι και μία μάσκα) , και γλεντάμε, χορεύουμε, πίνουμε και τραγουδάμε την αποκριά!!! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν γινότανε εμείς να μην κάνουμε πάρτι !!! Με μία διαφορά... Ξεκινάμε νωρίτερα για να έρθουν και όσοι φίλοι μας έχουν παιδάκια!!! Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν πατατάκια, γαριδάκια, ξηρούς καρπούς, κ.τ.λ. Σας περιμένουμε στο αμπάριζα (Λυσίου κ Γαλακήδων 11)

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα, για αντικειμενικούς λόγους ομαλότητας, τη μετάθεση σύγκλισης της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, ως ακολούθως.

Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό του Συλλόγου καλούνται τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί, αντί για τις 20-03-2016, στις 9 Απριλίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Ρεθύμνης 43 και Καποδιστρίου 1, έναντι του Πολιτιστικού Κέντρου «Το Καμίνι»), προκειμένου να αποφασίσουν επί των κατωτέρω θεμάτων ημερησίας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Οικονομικός απολογισμός.

3. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού και των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης.

5. Συνδρομή μελών.

6. Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

7. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ., ελεγκτικής επιτροπής, και αντιπροσώπων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

8. Αρχαιρεσίες. 

 

Τα ταμειακά μη ενήμερα μέλη αλλά και φίλοι του Συλλόγου που επιθυμούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα εκλογής και ψήφου (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, πρέπει το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου 2016 να ανανεώσουν τη συνδρομή τους και να εγγραφούν, αντίστοιχα. 

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο δύο ημέρες πριν από την ημέρα των Αρχαιρεσιών να υποβάλλουν σχετική έγγραφη δήλωση υποψηφιότητας στη Γραμματεία του Συλλόγου. 

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και παροχή σχετικών εξηγήσεων, αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ γνωστοποιείται ότι προς τούτο η Γραμματεία του Συλλόγου θα λειτουργεί καθημερινά μεταξύ των ωρών 19:00 – 21:00. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ορίζεται ότι η 1η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Απριλίου 2016, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και χώρο και με τα ίδια μόνο ανωτέρω θέματα ημερησίας διάταξης, χωρίς τη δημοσίευση νέας, ειδικής για το σκοπό αυτό πρόσκλησης.

 

Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου είναι απαραίτητη.

Γαλάτσι, 24 Φεβρουαρίου 2016

 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ηλίας Χρηστάκος                                                              Κωνσταντίνος Βαρσάνης

 

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, η ΛΑΕ Γαλατσίου πραγματοποιεί στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό χώρο "ΚΑΜΙΝΙ"  εκδήλωση-συζήτηση , με θέμα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ομιλητές ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης και ο Δημήτρης Mητρόπουλος εκπαιδευτικός.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο Πολιτιστικό χώρο "Καμίνι" ,ο Δήμος Γαλατσίου και οι εκδόσεις Ταξιδευτής,παρουσιάζουν το βιβλίο του Νέστορα Χατζούδη για το Γαλάτσι..."Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες στο διάβα του 20ου Αιώνα"

 

Πραγματοποιείται το πρώτο 4ήμερο του Μαρτίου,η 18η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό "Χωρίς Μεσάζοντες".Τελευταία μέρα παραγγελιών είναι η Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.Οι παραγγελίες μπορεί να γίνουν :

  • Ηλεκτρονικά:  15 έως 25 κάθε μήνα στο www.xmesazontes.gr
  • Tηλεφωνικά ή στο στέκι Αμπάριζα: (Γαλακηδών 11 και Λυσίου) από 15 έως 25 κάθε μήνα,πρωί 10 - 1 και βράδυ 7 - 9  τηλεφ.:2102912528 - 2102929418 - 6942878236 - 6983414406

Κατεβάστε το Δελτίο Παραγγελίας

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:   1, 2, 3, 4 Μαρτίου

πρωί 9 -1 και βράδυ 5 – 8.30   Λυσίου 6 στο κατάστημα του συνεταιρισμού

Για καλύτερη εξυπηρέτησή σας προσέλθετε σύμφωνα με τα αρχικά γράμματα του επωνύμου σας     Α έως Ι: Δευτέρα   -    Κ έως Λ: Τρίτη    -    Μ έως Π: Τετάρτη    -    Ρ έως Ω: Πέμπτη

Εγγραφές μελών στο κατάστημα του συνεταιρισμού Λυσίου 6 τις ημέρες της διανομής 

 

Λυσίου 6  Γαλάτσι - Τηλ. 2102912528 – 2102929418   

e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     -     www.pernoampariza.wordpress.com

Ελάτε να συνεταιριστούμε!

ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η φτώχεια, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε πριν 3 χρόνια στην πόλη μας την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης με καλύτερους όρους και να κάνουμε πράξη το "κανένας μόνος του στην κρίση".

Σήμερα, που η κρίση αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, κάναμε το επόμενο βήμα, οργανώσαμε καλύτερα τη συλλογική μας προσπάθεια ιδρύσαμε έναν συνεταιρισμό καταναλωτών και φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον πυρήνα μιας πολύπλευρης δραστηριότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση βασικών μας αναγκών, ένα κέντρο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Επιδίωξή μας είναι όχι μόνο να υπερασπιστούμε το βιοτικό μας επίπεδο, η τον τρόπο ζωής μας αλλά να τον αλλάξουμε και επιθυμία μας να συμβάλουμε στη δημιουργία μέσα στην πόλη μας, ενός πόλου δράσης, ζωής, αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα αναζήτησης διεξόδου από τον σημερινό εφιάλτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά, έχει νομική μορφή που επιτρέπει στα μέλη της να «συνασπιστούν - συνεργαστούν» νομότυπα, συστηματικά, δημοκρατικά, και σε σταθερή βάση, με σκοπό την εξασφάλιση επιλεγμένων και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής στην καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και ποιότητας, καθώς και την αντιμετώπιση των κοινών κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους.

Οι καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί, λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών. Αγοράζοντας μαζικά, ακυρώνοντας τους μεσάζοντες, πληρώνοντας τους παραγωγούς σε δίκαιες τιμές, εξοικονομώντας λειτουργικά έξοδα, δουλεύοντας με ελάχιστο περιθώριο κέρδους, καταφέρνουν και ρίχνουν τις τιμές.

Μέλη στον συνεταιρισμό μπορούν να γίνουν ενήλικα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από επαγγελματική, εθνική, φυλετική, πολιτική ή θρησκευτική ταυτότητα αγοράζοντας μια Συνεταιριστική Μερίδα αξίας 20 Ευρώ.

Η συμμετοχή στο Συνεταιρισμό είναι εθελοντική. Το όποιο πλεόνασμα προκύπτει από την εμπορική του δραστηριότητα δεν μοιράζεται στα μέλη του αλλά επιστρέφει σ'αυτά και στην τοπική κοινωνία μέσα από τους κοινωνικούς σκοπούς και δράσεις του.

ΓΙΑΤΙ   ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ   ΣΤΟ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ;

► Γιατί οι ανάγκες των καιρών απαιτούν από όλους μας να δρούμε συλλογικά και με αλληλεγγύη.

► Γιατί ο συνεταιρισμός σε αντίθεση με την ‘’αγορά’’ δεν επιδιώκει το κέρδος αλλά το αμοιβαίο όφελος καταναλωτή - παραγωγού.

► Γιατί αποφασίζουμε και ελέγχουμε οι ίδιοι όχι μόνο το είδος αλλά και την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε.

► Γιατί αγοράζοντας μαζικά, χωρίς μεσάζοντες, ρίχνουμε τις τιμές σε βασικά αγαθά.

► Γιατί στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και μεταποιητή δίνοντάς του πρόσβαση στην κατανάλωση.

► Γιατί με την αλληλοβοήθεια ωθούμε στη συμμετοχή όποιον και όποια έχει ανάγκη.

► Γιατί παίρνουμε όλες τις σημαντικές αποφάσεις συναινετικά, ισότιμα και δημοκρατικά.

► Γιατί αξιοποιούμε τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων και συνδυάζουμε το ατομικό με το συλλογικό όφελος και το όφελος της γειτονιάς μας.

 

Γιατί….