e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική σύσκεψη που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο Γαλάτσι, το απόγευμα της Τρίτης στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και επιβάλλει τη 10ωρη εργασία, ενώ τσακίζει και μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην σύσκεψη τον λόγο πήραν παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι και μέλη Σωματείων, Συλλόγων και μαζικών φορέων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό των σύντομων παρεμβάσεων, μέσα απ’ τα προσωπικά παραδείγματα των εργαζομένων, νέων και γονιών που πήραν τον λόγο, ήταν η αποδόμηση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί ενός νομοσχεδίου που ωφελεί τους εργαζόμενους, που εναρμονίζει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 16 Ιούνη το πρωί, αλλά και το απόγευμα στις 17:00, στο Σύνταγμα.

Η κεντρική ομιλία που  έκανε η Ελσα Βακάλη, μέλος του Τομεακού Γραφείου του Βορειοδυτικού Τομέα της Αθήνας του ΚΚΕ, περιστράφηκε γύρω από το νέο εργατικό νομοσχέδιο και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Όπως είπε, η  μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις δείχνει ότι αυτό το έκτρωμα είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», είπε, προσθέτοντας πως αυτό «είναι το πρώτο βήμα για να αχρηστευτεί» το αντεργατικό έκτρωμα.

Ενώ αναρωτήθηκε, πως γίνεται να είμαστε στην εποχή των τρένων χωρίς οδηγούς, των εργοστασίων «χωρίς εργάτες», της τηλεϊατρικής και των τρισδιάστατων εκτυπωτών και συγχρόνως να αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε δουλειά, αν θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, αν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, αν θα μπορούμε να πάμε διακοπές;

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αντιπολίτευση ,αφού  όπως είπε η ομιλήτρια  "ολα αυτά που έρχονται σήμερα στα Εργασιακά βασίζονται και στις λεγόμενες ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που από κοινού υιοθέτησαν και ψήφισαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ"

 

 

 

 

Η MY SPORTEVENT με συνδιοργανωτή τον Δήμο Γαλατσίου προκηρύσσουν τον πέμπτο αγώνα τρεξίματος την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 με την επωνυμία "5ο Veikou Trail ". Πρόκειται για τη συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων πετυχημένων διοργανώσεων «ορεινού» τρεξίματος  που διεξάγεται γύρω και μέσα στο λόφο του άλσους Βεϊκου.

Οι αποστάσεις του αγώνα θα είναι 5 & 10 χλμ..

Οι εγγραφές άνοιξαν και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που ανακοίνωσε πρόσφατα η Γ.Γ.Α..

Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.veikoutrail.gr.

 

5ο Veikou Trail “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Προκήρυξη

Πριν πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.. Με βάση λοιπόν το Πρωτόκολλο θα πρέπει απαραίτητα όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές να ελεγχθούν με Μοριακό τέστ (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid AntigenTest, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

Εμβολιασμένοι: Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για απαλλαγή τους από το testing. Σε περίπτωση αλλαγής πολιτικής, μέχρι και την διεξαγωγή της διοργάνωσης, θα υπάρξει ενημέρωση.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 300 άτομα, ανά απόσταση.  Block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση. Η χρονική απόσταση μεταξύ της εκκίνησης του τελευταίου μπλοκ του κάθε αγώνα και της πρώτης εκκίνησης του επόμενου αγώνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.  

 

Η MYSPORTEVENT με συνδιοργανωτή τον Δήμο Γαλατσίου, προκηρύσσουν αγώνα τρεξίματος την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 με την επωνυμία "5ο Veikou Trail". Πρόκειται για την πέμπτη χρονιά διεξαγωγής ενός αγώνα «ορεινού» τρεξίματος  που διεξάγεται γύρω και μέσα στο λόφο του άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι.


Περισσότερες πληροφορίες του αγώνα θα προστίθενται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας www.veikoutrail.gr.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Αγώνα

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

 2. Αφετηρία - Τερματισμός

Αφετηρία και Τερματισμός στο δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου, μέσα στο Άλσος Βεΐκου

3. Αποστάσεις αγώνων

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 5 χλμ

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 10 χλμ

4. Ώρες Εκκίνησης

- Για το Trail 5 χλμ είναι: 08:00 πμ  (η 1η εκκίνηση)

- Για το Trail 10 χλμ είναι: 09:20 πμ  (η 1η εκκίνηση) 

5. Περιγραφή διαδρομής

Οι χωμάτινες Trail διαδρομές έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού το γήπεδο στίβου εντός του Άλσους Βεΐκου. Οι δρομείς θα κινούνται κυρίως μέσα στον λόφο φθάνοντας έως και την κορυφή του καθώς και γύρω από αυτόν.


- Ο αγώνας Trail 5 χλμ θα ολοκληρωθεί με την κάλυψη ενός (1) γύρου.

- Ο αγώνας Trail 10 χλμ θα ολοκληρωθεί με την κάλυψη δυο (2) γύρων.

 

 

6. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για κάτω των 18 ετών ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.

 

7. Έπαθλα

- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες - Γυναίκες) για τις αποστάσεις Trail 5 χλμ, Trail 10 χλμ..

- Μετάλλια απονέμονται σε όλους τους συμμετέχοντες.

- Δίπλωμα συμμετοχής για όλους τους δρομείς.


Το δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο, τον χρόνο και την σειρά κατάταξης τους θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από το www.veikoutrail.gr, μετά και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων

 

8. Όριο Συμμετοχών - Δηλώσεις Συμμετοχής

Το όριο συμμετοχών για τον φετινό αγώνα έχει οριστεί αυστηρά στα 600 άτομα.

Δήλωση συμμετοχής

-  Η Ημερομηνία έναρξης εγγράφων για τον αγώνα είναι:  Θα ανακοινωθεί σύντομα.

-  Η Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα είναι μέχρι:  Θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

 

9. Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.veikoutrail.gr  καθώς και στην πλατφόρμα www.racefinder.gr.

 

10. Είδη Εγγραφής

 

- Ατομική εγγραφή: Αφορά μεμονωμένα άτομα.

- Ομαδική εγγραφή: Αφορά  ομάδες  των πέντε (5) ατόμων και άνω.


Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Υπεύθυνος της Ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

 

11. Αντίτιμο Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

 

Συμμετοχή

Ατομική

Ομαδική (από 5 άτομα και άνω)

Αγώνας Trail 10 χλμ & 5 χλμ

12,00€

10,00€ / Άτομο

 

12. Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία ασθενοφόρου καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

 

13. Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού

Θα υπάρχουν δυο σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος των διαδρομών του 5ου Veikou Trail.

 

14. Χρονομέτρηση

Στον αγώνα των ενηλίκων θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό, καθώς και ενδιάμεσο σημείο ελέγχου. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

 

 

15. Σημεία Παραλαβής αριθμών - πακέτων συμμετοχής

Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από τα (5) πέντε σημεία:

  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου,
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72,
  • Κεντρική είσοδος Άλσους Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

 

Τα παραπάνω σημεία θα επιλέγονται από τους δρομείς κατά την εγγραφή τους. Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02/07 και το Σάββατο 03/07 σε ώρες που θα ανακοινωθούν από την διοργάνωση.

 

 

16. Επικοινωνία

Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σημαντικές παρατηρήσεις:

 

  • Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τους προαπαιτούμενους όρους που έχει ανακοινώσει η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.. Θα συνταχθεί από  την διοργάνωση Υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή. Για αυτό η διοργάνωση προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον κορυφαίο Όμιλο Υγείας Βιοιατρική, με μεγάλη εμπειρία στην διενέργεια προγραμμάτων Ιατρικού προληπτικού ελέγχου.
  • Το όριο συμμετοχών για κάθε απόσταση ξεχωριστά, ορίζεται αυστηρά στα 300 άτομα.

 

  • Δεν θα επιτραπεί αλλαγή σε απόσταση. Η αλλαγή απόστασης θα επιτρέπεται μέχρι και το κλείσιμο των εγγραφών ή στην περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των 300 συμμετοχών στην απόσταση που ενδιαφέρεται να μεταφερθεί.
  • Οι εκκινήσεις θα δίνονται με διαφορά 10 λεπτών μεταξύ τους. Μετά το τέλος και της τελευταίας εκκίνησης της πρώτης απόστασης, θα μεσολαβήσει διάστημα 30 λεπτών μέχρι την εκκίνηση της επόμενης απόστασης.  
  • Κατά την διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να συμπληρωθεί το πλαίσιο με την ατομική επίδοση του αθλητή στην συγκεκριμένη απόσταση που δηλώνει. Αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη προηγούμενη επίδοση (στα 5χλμ ή στα 10χλμ), θα πρέπει να δηλωθεί έστω κατά προσέγγιση ο χρόνος επίδοσης, για να μπορέσει η διοργάνωση να τοποθετήσει κάθε αθλητή στο αντίστοιχο γκρουπ εκκίνησης. 

 

                                                                                           

 

 

 

Συγκέντρωση – συζήτηση με θέμα «Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις ανάγκες, το δίκιο μας» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/04 στην πλατεία Μανδηλαρά στο Γαλάτσι, με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του γραφείου περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.  Κοινός στόχος όλων των προαναφερθέντων, η εξασφάλιση φθηνού, ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα στάθηκε στις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τώρα το ιδιωτικό σύστημα υγείας, να παρθούν μέτρα στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία, προτάσσει την ατομική ευθύνη ως μόνη λύση. Την ίδια ώρα φορτώνει στους εργαζόμενους και το λαό, μια σειρά μέτρα, που
πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία αλλά ήρθαν για να μείνουν, όπως η τηλεργασία.

Κλείνοντας τόνισε ότι πρώτη απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στην απεργία στις 6 Μάη, αλλά να δοθεί και συνέχεια με την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Κάλεσε τον λαό να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να παλέψει για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών του αναγκών, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

 

 

 

 


Η Δημοτική παράταξη Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» ,με επικεφαλής τον Κ. Ζώμπο,συμμετέχει στην  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και  σας προσκαλεί  σε δράση στον Λόφο Λεβεντάκη 

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                     Πρόσκληση

Η Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» σας προσκαλεί την Κυριακή 6/6 να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα πράσινο και καθαρό Γαλάτσι.

Φροντίζουμε το Λ. Λεβεντάκη και συμμετέχουμε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθαρίζοντας το από απορρίμματα και φυτεύοντας 4 νέα δέντρα!

Αν υπάρχουν άλλα σημεία που χρειάζονται καθαριότητα, στείλτε μας στο email zoumeedo@gmail.com!

Παίρνουμε μαζί μας νερό, μάσκα και την θετική μας ενέργεια! Γάντια, σακούλες και τσιμπίδες παρέχονται από μας.

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

 


Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Γαλατσίου ,διοργανώνουν συγκέντωση την Δευτέρα 26 Απριλίου στις 6:30

το απόγευμα στην Πλατεία Μανδηλαρά (Βεϊκου και Τραλλέων)