e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος  "Παίρνω Αμπάριζα" σε συνεργασία με  το BDS(*) Greece παρουσιάζουν τη Τρίτη  26 Νοέμβριου  στις 19:30, την ταινία για την Παλαιστίνη «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» των Αργεντινών σκηνοθετών και παραγωγών Fernando Romanazzo και Cristian Pirovano.

"Επτά άτομα και οι καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι λεπτομέρειες της καθημερινής τους ζωής, οι σχέσεις και η συνύπαρξη τους μας φέρνουν κοντά σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης."

Η ταινία, πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η Cineplexx Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Αυστρία, απαγόρευσε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστρία γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ 

Στην προβολή  την Τρίτη  26 Νοέμβριου  στις 19:30  στο "Παίρνω Αμπάριζα" θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 *YΓ.Το BDS (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις) είναι ένα διεθνές μη βίαιο κίνημα, αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.

 

Tην Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  και ώρα  7.00 μμ,στο κοινωνκό πολιτιστικό χώρο  Παίρνω Αμπάριζα  (Λυσίου Κ Γαλακηδών 11 Γαλάτσι) ,ξεκινά σειρά συζητήσεων και σεμιναρίων σε επίκαιρα ζητήματα. Στόχοι η επιμόρφωση, ο προβληματισμός και η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου της χώρας.

Πρώτο θέμα συζήτησης, η  γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, οι κίνδυνοι  που αυτή εγκυμονεί για τη χώρα και το λαό, κύρια από την επιθετικότητα της Τουρκίας, και την «αφασία» που διακατέχει το πολιτικό σύστημα για αυτά.

Tην Κυριακή 3 Νοεμβρίου η ΔΡΑΣΗ πραγματοποιεί μια φθινοπωρινή "βόλτα" στα υιοθετημένα δέντρα.Μια βόλτα που θα συνοδεύεται από  φαγητό,χορό και τραγούδι.

 

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ στο πολιτιστικό Κέντρο "ΚΑΜΙΝΙ" ,οι εκδόσεις Ταξιδευτής  παρουσιάζουν το  βιβλίο "Νικῶσα",  του Γαλατσιώτη Τάσου Πασπάλα.

Η Δράση το Σάββατο & Κυριακή 9-10 Νοεμβρίου,διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής 

    

 ΣΑΒΒΑΤΟ  9/11: 

- Αναχώρηση  ώρα 8.00  από Παλιό Τέρμα Γαλατσίου, (Τράπεζα EUROBANK

- Μετά από ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο  Κάστρο  Κυλλήνης και   επισκεπτόμαστε το Φράγκικο  Κάστρο  «ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ»,  που  κατασκευάσθηκε το 1217-1220 από τον Γοδεφρείδο  Βιλαρδουίνο στο πιο ψηλό σημείο του αρχαίου κόλπου  Χελωνάτα.

- Ακολουθεί  μεσημεριανό  φαγητό και μετά φεύγουμε για Πύργο.

- Εγκατάσταση στο Ξενοδοχείο. Βραδινό  φαγητό  και προαιρετική  βόλτα το βράδυ  στο Κέντρο του Πύργου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 :   

- Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για Αρχαία Ολυμπία.  Επισκεπτόμαστε ( με τοπικό ξεναγό)  το  αρχαιολογικό Μουσείο , Τον Αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, Και το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας.

- Ξεκουραζόμαστε για ένα καφέ στην Ολυμπία και για όσους/ες Επιθυμούν για   μια βόλτα στα τουριστικά καταστήματα της πόλης.

- Μεσημεριανό φαγητό και

-  Αναχώρηση  για  Γαλάτσι  μέσω  Ε.Ο. Καλαμάτας- Αθήνας  .

 

  

Τιμή   75 ευρώ. Περιλαμβάνονται  :

  • Διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
  •  Αμοιβή ξεναγού
  •  Εισιτήρια Μουσείων- Αρχαιολογικού χώρου
  •  Μεταφορά με Πούλμαν

 

 

Σημείωση : 

1. Η διανυκτέρευση σε μονόκλινο δωμάτιο επιβαρύνεται με  17 ευρώ

 2. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Δευτέρα 4.11 σε

Ηλία  Ανδριόπουλο  τηλ.  6946388622 και Δέσποινα  Κουτσίκου τηλ. 6979147224