e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συμμετέχουμε όλοι στην ύψιστη πράξη αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης αφιερώνοντας δέκα μόνο λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε ΑΙΜΑ, ανώδυνα και ακίνδυνα! Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές αιμοδότες γιατί αύριο μπορεί εμείς οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες!

Η μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται στις 14 Δεκεμβρίου από τις 9.00π.μ έως τις 13.30μ.μ στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (εντός πρώην Αμερικάνικης βάσης Ελληνικού, 200μ. μετά την Τροχαία Ελληνικού)

Και συνεχίζουν δίνοντας ΧΑΡΑ !!

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ η θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσιάζει την παράσταση «Τα παιδιά και ο καινούργιος χρόνος...» του Γιώργου Βήχα με ελεύθερη είσοδο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού, δίπλα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο!

" Η προσφορά σας σε γάλατα και πάνες θα ενισχύσει τις ανάγκες του ιατρείου"

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 «Οι φίλοι του ΜΚΙΕ» στηρίζοντας δημιουργικά το Ιατρείο για τους αγώνες και την κοινωνική του προσφορά διοργανώνουν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού από τις 10.00π.μ έως τις 18.00μ.μ : 1. Χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητα είδη, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις!!! 2. Παιδικό εορταστικό πρόγραμμα.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Το cine Αμπάριζα για το μήνα Δεκέμβριο θα προβάλει τρεις ταινίες που συγκαταλέγονται στο είδος των road movies.

Road movies θεωρούνται γενικά οι ταινίες που η πλοκή τους εξελίσσεται κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ή βασίζονται σε ένα όχημα. Το όνομά τους το οφείλουν στην ομώνυμη ταινία "Road movie" του Josheph Strick. Χαρακτηριστικά παραδείγματα road movies είναι οι ταινίες: "Ο ξέγνοιαστος καβαλάρης", "Θέλμα και Λουίζ", "Παρίσι Τέξας", "Ατίθαση καρδιά" και άλλες.  

Την Κυριακή 7/12 θα προβληθεί  η  ταινία "I'm Juli " (2000) του Fatih Akin

Ο Daniel είναι ένας νεαρός δάσκαλος που αποφασίζει να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Αμβούργο. Εκεί γνωρίζει την Juli, μια νεαρή κοπέλα που πουλάει κοσμήματα, η οποία θέλοντας να τον γνωρίσει καλύτερα του πουλάει ένα δαχτυλίδι των Μάγια με έναν ήλιο επάνω και του λέει ότι αυτό θα τον οδηγήσει στη γυναίκα της ζωής του. Το δαχτυλίδι όντως θα τον οδηγήσει σε μια κοπέλα, αλλά θα είναι όντως η γυναίκα της ζωής του;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12

Μια νύχτα στον κόσμο (1991) του Jim Jarmusch

 Ο Τζάρμους σκηνοθετεί με το δικό του γνώριμο τρόπο πέντε παράξενες, διασκεδαστικές και τρυφερές ιστορίες από πέντε διαφορετικά σημεία του κόσμου. Στο Λος Άντζελες η ζόρικη ταξιτζού Γουινόνα Ράιντερ απορρίπτει την κινηματογραφική πρόταση της Τζίνα Ρόουλαντς. Στη Νέα Υόρκη ο μετανάστης Άρμιν Μίλλερ Σταλ μαθαίνει να οδηγεί και να λύνει δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα. Στο Παρίσι ο Ιζαάκ Ντε Μπανκόλ αντιλαμβάνεται πως η τυφλή πελάτισσά του βλέπει πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται. Τέλος στη Ρώμη ο Ρομπέρτο Μπενίνι σοκάρει με τις σεξουαλικές του περιγραφές έναν παπά, ενώ στο Ελσίνκι το ταξί πλημμυρίζει από ευαισθησία και μετατρέπεται σε κινητό εξομολογητήριο…

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12

Το αλάτι αυτής της θάλασσας (2008) της Ανμαρί Τζασίρ

 Η Σοράγια, 28 χρονών, ζει με την οικογένειά της στο Μπρούκλιν. Είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες της εργατικής τάξης. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι οι οικονομίες του παππού της έχουν παγώσει στον τραπεζικό του λογαριασμό στην Τζάφα, απ’ όπου εξορίστηκε το 1948. Η Σοράγια επιθυμεί να επιστρέψει στην Παλαιστίνη και τελικά τα καταφέρνει, με κόστος όμως το όνειρο αυτό να την απομακρύνει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα. Γνωρίζει τον Εμάντ, ο οποίος, αντίθετα με την ίδια, έχει βάλει σκοπό να φύγει για πάντα από την Παλαιστίνη. Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο αγώνας για ελευθερία είναι υποχρέωση, ακόμα κι όταν σε ωθεί στην παρανομία.

 

 

 

 

 

 

 

Ο γνωστός Γαλατσιώτης δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος ,που συμμετείχε σε αποστολή στα  τουρκοσυριακά σύνορα ,θα είναι ομιλητής στις 5 Δεκεμβρίου  σε εκδήλωση της Νεολαίας του Σύριζα ,με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην πολή Κομπάνι της Συρίας.. 

ΥΓ.Ο Πέτρος Κατσάκος γράφει στην εφημερίδα Αυγή