e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το cine Αμπάριζα για το μήνα Δεκέμβριο θα προβάλει τρεις ταινίες που συγκαταλέγονται στο είδος των road movies.

Road movies θεωρούνται γενικά οι ταινίες που η πλοκή τους εξελίσσεται κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ή βασίζονται σε ένα όχημα. Το όνομά τους το οφείλουν στην ομώνυμη ταινία "Road movie" του Josheph Strick. Χαρακτηριστικά παραδείγματα road movies είναι οι ταινίες: "Ο ξέγνοιαστος καβαλάρης", "Θέλμα και Λουίζ", "Παρίσι Τέξας", "Ατίθαση καρδιά" και άλλες.  

Την Κυριακή 7/12 θα προβληθεί  η  ταινία "I'm Juli " (2000) του Fatih Akin

Ο Daniel είναι ένας νεαρός δάσκαλος που αποφασίζει να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Αμβούργο. Εκεί γνωρίζει την Juli, μια νεαρή κοπέλα που πουλάει κοσμήματα, η οποία θέλοντας να τον γνωρίσει καλύτερα του πουλάει ένα δαχτυλίδι των Μάγια με έναν ήλιο επάνω και του λέει ότι αυτό θα τον οδηγήσει στη γυναίκα της ζωής του. Το δαχτυλίδι όντως θα τον οδηγήσει σε μια κοπέλα, αλλά θα είναι όντως η γυναίκα της ζωής του;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12

Μια νύχτα στον κόσμο (1991) του Jim Jarmusch

 Ο Τζάρμους σκηνοθετεί με το δικό του γνώριμο τρόπο πέντε παράξενες, διασκεδαστικές και τρυφερές ιστορίες από πέντε διαφορετικά σημεία του κόσμου. Στο Λος Άντζελες η ζόρικη ταξιτζού Γουινόνα Ράιντερ απορρίπτει την κινηματογραφική πρόταση της Τζίνα Ρόουλαντς. Στη Νέα Υόρκη ο μετανάστης Άρμιν Μίλλερ Σταλ μαθαίνει να οδηγεί και να λύνει δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα. Στο Παρίσι ο Ιζαάκ Ντε Μπανκόλ αντιλαμβάνεται πως η τυφλή πελάτισσά του βλέπει πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται. Τέλος στη Ρώμη ο Ρομπέρτο Μπενίνι σοκάρει με τις σεξουαλικές του περιγραφές έναν παπά, ενώ στο Ελσίνκι το ταξί πλημμυρίζει από ευαισθησία και μετατρέπεται σε κινητό εξομολογητήριο…

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12

Το αλάτι αυτής της θάλασσας (2008) της Ανμαρί Τζασίρ

 Η Σοράγια, 28 χρονών, ζει με την οικογένειά της στο Μπρούκλιν. Είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες της εργατικής τάξης. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι οι οικονομίες του παππού της έχουν παγώσει στον τραπεζικό του λογαριασμό στην Τζάφα, απ’ όπου εξορίστηκε το 1948. Η Σοράγια επιθυμεί να επιστρέψει στην Παλαιστίνη και τελικά τα καταφέρνει, με κόστος όμως το όνειρο αυτό να την απομακρύνει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα. Γνωρίζει τον Εμάντ, ο οποίος, αντίθετα με την ίδια, έχει βάλει σκοπό να φύγει για πάντα από την Παλαιστίνη. Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο αγώνας για ελευθερία είναι υποχρέωση, ακόμα κι όταν σε ωθεί στην παρανομία.

 

 

 

 

 

 

 

Ο γνωστός Γαλατσιώτης δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος ,που συμμετείχε σε αποστολή στα  τουρκοσυριακά σύνορα ,θα είναι ομιλητής στις 5 Δεκεμβρίου  σε εκδήλωση της Νεολαίας του Σύριζα ,με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην πολή Κομπάνι της Συρίας.. 

ΥΓ.Ο Πέτρος Κατσάκος γράφει στην εφημερίδα Αυγή

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 o Rainer Neumüller   θα βρίσκεται,  μαζί με τον δημοσιογράφο της αυστριακής τηλεόρασης Christian Rathner που μεσολάβησε, στο στέκι «παίρνω Αμπάριζα» στις 19:30 σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς .

Έκλεισαν δύο χρόνια διανομών τροφίμων ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” στην πόλη μας. Δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, προσπάθειας για της αντίστασης και της δημοκρατίας είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός για την κοινωνία μας. Με την πεποίθηση ότι ένας λαός για να παλέψει για τη σωτηρία του πρέπει πρώτα απ” όλα να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Καταφέραμε τα δύο αυτά χρόνια να διανείμουμε 350 τόνους τρόφιμα ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” και να δώσουμε δωρεάν 7 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν. Δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διοργανώσαμε χαριστικά παζάρια με ρουχισμό, και σχολικά είδη, κάνουμε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, οργανώνουμε δράσεις ανέργων. Πάνω απ” όλα όμως αποτελούμε μια μικρή κοινότητα ενεργών πολιτών που μπορούν να συζητούν, να σχεδιάζουν, να δρουν να κοιτάζονται στα μάτια, και να ονειρεύονται.

Σύμφωνα με τον νόμο 4264/155/2014, που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι αγορές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ απαγορεύονται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει κάθε μορφή διακίνησης προϊόντων, που διατηρεί την ανεξαρτησία της από τον έλεγχο των μεγάλων κυκλωμάτων και συμφερόντων της αγοράς τροφίμων.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τη σχέση αμοιβαίου οφέλους καταναλωτή – παραγωγού και να καταργήσουν τον έλεγχο ποιότητας και τιμής από τον καταναλωτή. Επαναφέρουν έτσι την κερδοσκοπία, τα λαδώματα, τους προνομιούχους που παίρνουν τις άδειες, τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των τιμών.

Εμείς όμως όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιβίωση και τις διανομές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας έναν αστικό μη κερδοσκοπικό καταναλωτικό συνεταιρισμό ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και γύρω απ’αυτόν ένα πολύπλευρο δίκτυο, συμμετοχής και αλληλεγγύης. Μια κοινότητα ενεργών πολιτών που θα έχει αναφορά στις ανάγκες μας και θα επιχειρεί να οικοδομήσει ένα διαφορετικό σύστημα αξιών, κοινωνικών δομών και οικονομικών σχέσεων.

 

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Παραγγελίες για την 12η Διανομή τροφίμων στην ιστοσελίδα:

http://www.xmesazontes.gr/ Πληροφορίες:

Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος» παίρνω Αμπάριζα»

Γαλακηδών 11 Γαλάτσι

 

τηλ. 210 2929 418

Μήνας συμβολικός ο Νοέμβριος και η σκέψη μας συναντιέται με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. Συνειρμικά, μας απασχολεί και η ψηλάφηση της καθημερινότητας στα χρόνια της εφταετίας. Σαράντα ένα χρόνια μετά πού βρισκόμαστε; πόσα έχουν αλλάξει αλήθεια;Το σινέ-Αμπάριζα θα προβάλλει έναν κύκλο ταινιών που αναφέρονται στην εποχή εκείνη…