e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Για ακόμα μια φορά θα φροντίσουμε το πάρκο μας. Από την προηγούμενη μας συνάντηση έχουν περάσει κάτι λιγότερο από δυο βδομάδες. Ο δήμος Γαλατσίου όμως εξακολουθεί να αρνείται να το ποτίσει εν μέσω καύσωνα και να το περιποιηθεί. Κόντρα στα σχέδια υποβάθμισης και εγκατάλειψης του πάρκου από τον δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου εμείς παίρνουμε τα λάστιχα για να ποτίσουμε τα δέντρα και τους θάμνους, που τόσο το χρειάζονται, και φέρνουμε επίσης εργαλεία, γάντια και σακούλες απορριμάτων για κηπουρική εργασία και καθαριότητα.

Αν νομίζει ο δήμαρχος Γαλατσίου ότι θα αφήσουμε το πάρκο στην μοίρα του είναι γελασμένος. Καλύτερα λοιπόν να παρκάρετε τα σχέδια “αξιοποίησης” του πάρκου στον κάδο των αχρήστων γιατί πάρκινγκ σίγουρα δεν θα γίνει!

Συνάντηση λοιπόν την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 19:30 με διάθεση συλλογικά να φροντίσουμε το πάρκο Ηνιόχου.

“Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του πάρκου Ηνιόχου”

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 4) προβλέπεται για σήμερα  Πέμπτη  18 Ιουλίου 2024 στην Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ως προληπτικό μέτρο απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλες τις δασικές-αναδασωτέες εκτάσεις του Δήμου Γαλατσίου.

 

Για δεύτερη φορά συγκεντρωθήκαμε στο πάρκο την Κυριακή (30/6). Δεκάδες άτομα από την γειτονιά, την πόλη ώστε να το περιποιηθούμε. Ποτίστηκαν όλα τα δέντρα, μικρά και μεγάλα, σκάφτηκαν λακκούβες γύρω από τους κορμούς όπου χρειαζόταν, μαζεύτηκαν σκουπίδια και αποτσίγαρα.

Κάναμε αυτό που δεν κάνει ο δήμος και που τόσο είναι απαραίτητο κατά μέσης του καλοκαιριού, εν μέσω καύσωνα και ανυδρίας. Να φέρουμε το νερό ξανά στο πάρκο και να το ποτίσουμε.

Το τελευταία χρόνια ο Δήμος Γαλατσίου έκοψε την παροχή νερού στο πάρκο και το σύστημα αυτόματου ποτίσματος, που οι ίδιοι οι κάτοικοι με δικά τους έξοδα τοποθέτησαν, καταστράφηκε. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί τέτοια αδιαφορία και αυτή η προσπάθεια υποβάθμισης του πάρκου όλα αυτά τα χρόνια. Μα φυσικά η απάντηση βρίσκεται στα ήδη γνωστά επιχειρηματικά σχέδια “αξιοποίησης” του χώρου, το περίφημο υπόγειο πάρκινγκ, από το ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους.

Το νερό είναι πάλι στο πάρκο λοιπόν και το αυτόματο πότισμα σύντομα θα αποκατασταθεί κι΄αυτό.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Τον τελευταίο λόγο τον έχουμε εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής. Όπως δεν αφήσαμε δεκαετίες τώρα το πάρκο στην τύχη του έτσι δεν θα το αφήσουμε και τώρα.

Εδώ μεγαλώσαμε, εδώ αράζουμε, εδώ ξαποστένουμε, εδώ καθόμαστε να απολαύσουμε λίγη δροσιά και πράσινο.

Εδώ θα στήσουμε γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συναυλίες, θεατρικά, συζητήσεις, πορείες, μικροφωνικές και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.

Στο τέλος των εργασιών ακολούθησε συλλογικό φαγοπότι με το κατιτίς του καθενός και της καθεμιάς.

Κατά την διάρκεια των καλοκαιριού πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιπλέον ποτίσματα του πάρκου σε μέρες που θα ανακοινώνονται.

Σας καλούμε όλους/ες στην επόμενη συνέλευση της πρωτοβουλίας την Τετάρτη 10/7 στις 18:30.

Το πάρκο Ηνιόχου πράσινο θα μείνει, ούτε να το σκέφτεστε το πάρκινγκ δεν θα γίνει.

 

 

"Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του πάρκου Ηνιόχου"

 

Υ.Γ τις σακούλες ευτυχώς κάποιος έπρεπε να τις αξιοποιήσει γιατί ήταν έτοιμες και αυτές να λιώσουν κρυμμένες μέσα στο πάρκο

 

 

 

 

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου με ανακοίνωσή της , δηλώνει την αντίθεσή της στην παραχώρηση του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου  από το Δήμο Γαλατσίου σε ιδιώτη, ώστε να λειτουργήσει στον χώρο τους  summer camp.

 

Και  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» με σχετική του ανακοίνωση, καταγγέλλει την παραχώρηση του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου  από το Δήμο Γαλατσίου σε ιδιώτη, 

 

Η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει την παραχώρηση του 1ου και 12ου  Δημοτικού Σχολείου από το Δήμο Γαλατσίου σε ιδιώτη, με σκοπό να  λειτουργήσουν από τις 17/6 μέχρι και το τέλος Ιουλίου ως ιδιωτικά camp,  με ακριβή πληρωμή από τους γονείς των παιδιών, ηλικίας 4-12 ετών, που θα συμμετέχουν.

Την ίδια ακριβώς στιγμή τα Δημόσια Σχολεία του Δήμο Γαλατσίουαλλά και του Δήμου Αθηναίων, είναι υποχρηματοδοτημένα και εγκαταλελειμμένα από το Υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τους Δήμους, με πεσμένους σοβάδες, λεκιασμένους και άβαφους τοίχους, ανύπαρκτη υποδομή και εξοπλισμό για τις ακραίες καιρικές συνθήκες, έλλειψη στεγάστρων, κακή περιμετρική πεζοδρόμηση, έλλειψη πράσινου εντός κι εκτός σχολείων, έλλειψη παιδαγωγικού εξοπλισμού και φωτοτυπικών μηχανημάτων νέας τεχνολογίας, παλιά έως επικίνδυνα λεβητοστάσια, παλιές υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, πολλές ακατάλληλες τάξεις, επικίνδυνα προαύλια, μεσοτοιχίες, πορτοπαράθυρα κλπ.

Αντί λοιπόν ο Δήμος Γαλατσίου να ικανοποιήσει τις πάγιες ανάγκες και τα αιτήματα των σχολείων, να φροντίσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές για την αντιμετώπιση σοβαρών αδυναμιών (και κατασκευαστικών) στις κτηριακές υποδομές που τις κάνουν ακατάλληλες ακόμα και επικίνδυνες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και να ικανοποιήσει την ανάγκη πολλών εργαζόμενων γονέων για τα παιδιά τους το καλοκαίρι, με ελεύθερη πρόσβαση αυτών στα σχολεία για παιχνίδι και άθληση ή με δημόσιο δωρεάν κοινωνικό camp σε σχολεία ή άλση για όλα τα παιδιά όλων των εργαζόμενων γονέων, μετατρέπει δύο δημόσια σχολεία σε εμπορευματοποιημένη ζώνη κέρδους και τα παραχωρεί σε ιδιώτη για εκμετάλλευση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στις ενέργειες του Δήμου Γαλατσίου που υποθάλπτουν και πριμοδοτούν ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των γονέων, των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων.

Η απόφαση της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, αλλά και των δύο Συλλόγων Γονέων των σχολείων να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση των σχολείων σε ιδιώτες, την οποία και χαιρετίζουμε, αποτελεί πράξη αντίστασης στα επιχειρηματικά σχέδια του Δήμου Γαλατσίου για τα σχολεία, καταρρίπτει όλα τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου και αξίζει συνέχειας...   

Γιατί ΕΜΕΙΣ, γονείς και εκπαιδευτικοί, αγωνιζόμαστε για ένα επαρκώς χρηματοδοτούμενο, σύγχρονο και ασφαλές Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά του κόσμου, για ολόπλευρη γνώση, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, μορφωτικά δικαιώματα,  για ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών