e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα, για το ξεκίνημα των έργων που θα φέρουν το Μετρό στο Γαλάτσι. Όπως είχε προγραμματισθεί, την Δευτέρα το μεσημέρι ,άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές για την Γραμμή 4 του Μετρό  και νικητής  αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΑΒΑΞ ΑΕ-GHELLA–ALSTOM.

Εκεί ανοίχθηκαν οι προσφορές στην οποία μειοδότησε η  κοινοπραξία  "ΑΒΑΞ ΑΕ-GHELLA–ALSTOM) έδωσε   έκπτωση περίπου 12% και  μειοδότησε  με ποσό 1,158 δισ.ευρώ.

Η ηττημένη  κοινοπραξία "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ–ANSALDO– HITACHI" έδωσε ποσό 1,180 δισ.ευρώ (ποσοστό περίπου 10,6%)

Sτη συνέχεια η επιτροπή θα πρέπει να συντάξει το πρακτικό του διαγωνισμού και να κατακυρωθεί από το Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, δίνοντας οντότητα στην αναδοχή του έργου. Θα υπάρξει σύμφωνα με τον νόμο, μία δεκαήμερη περίοδος στην οποία μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις(Όλοι ελπίζουν ,ότι δεν θα δοθεί συνέχεια στις ενστάσεις). Περνώντας αυτό το διάστημα, θα ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος στον οποίο θα ζητηθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την ανάληψη πλέον του έργου, μεταξύ των οποίων και η εγγυητική επιστολή καλής συμμετοχής.

Η σύμβαση κατασκευής θα φύγει για το Ελεγκτικό Συνέδριο και προτελευταίο βήμα είναι η αποστολή της στη Βουλή όπου θα γίνει και η πανηγυρική της παρουσίασηΗ μεγάλη ημέρα, θα είναι η ημέρα υπογραφής του έργου, μεταξύ της Αττικό Μετρό και του ανάδοχου σχήματος.

Η γραμμή 4 θα κατασκευαστεί με πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά, θα υπάρχει μία σήραγγα διπλής κατεύθυνσης, όλοι οι σταθμοί θα είναι πλάγιοι, όμως θα διαθέτουν συρμούς υπεραυτόματους που θα κινούνται χωρίς οδηγό αλλά με συνοδό ενώ θα υπάρχουν θύρες ασφαλείας στις αποβάθρες οι οποίες θα ανοίγουν μόνο όταν ο συρμός θα έχει φτάσει και θα έχει ακινητοποιηθεί.

Το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή είναι μήκους 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).Αν και διαθέτει συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τα  οκτώ χρόνια εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περισσότερα από 10 χρόνια για την αποπεράτωση της πρώτης φάσης του έργου, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων ,ο πρώτος συρμός θα φτάσει Γαλάτσι ,όχι νωρίτερα,από το 2032.

Διαβάστε περισσότερα  στο ypodomes.com

Πλροφορίες και από το Capital.gr 

 

 

 

 

Πριν το 1960 , στο σημερινό Δημαρχείο , λειτουργούσε εργοστάσιο κατασκευής ραδιοφώνων.

Το 1960, το  Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ)  μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας (ΚΕΕΘΑ) και στεγάσθηκε στο  κτήριο του σημερινού Δημαρχείου  στο Γαλάτσι. 

Το 1985 το κτίριο μένει άδειο ,αφού το ΚΕΕΘΑ μεταστεγάσθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών και δίνεται από τον τότε Υπουργό Άμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο προς χρήση στον Δήμο Γαλατσίου(επί Δημαρχίας Βασίλη Παπαδιονυσίου).

Έτσι το 1991 ,το Δημαρχείο που έως τότε στεγαζόταν στο κτίριο στη Λεωφόρου Γαλατσίου 94 ,μεταφέρεται στο παλιό  κτίριο του ΚΕΕΘΑ  ,Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Επί Δημαρχίας Τούντα(2002 -2006),το κτίριο του Δημαρχείου ,περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Γαλατσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

 Η ώρα της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής έφτασε, στις 7 Οκτώβρη 2020.

 

Σε μια ιστορική περίοδο όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, ο φασισμός και ο ρατσισμός σηκώνουν και πάλι κεφάλι, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει την ιστορία, τις δημοκρατικές παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» έχει ήδη σφραγίσει την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, θεωρώντας υποχρέωσή του την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ζητά να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν, να χτυπάνε και τελικά να δολοφονούν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε η «νομιμοποίηση» του «πολιτικού κόμματος».

 

Στη συνείδηση όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας, τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς και οι πολιτικοί διοργανωτές και υποστηρικτές των φασιστικών και ρατσιστικών εγκλημάτων, έχουν ήδη καταδικαστεί.

 

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Μια ελαφριά ποινή θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 7/10 στο Εφετείο και ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

 

 

 

Το  ψήφισμα υπογράφουν και  οι 33 Δημοτικοί  Σύμβουλοι  του Δήμου Γαλατσίου .