e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αλλά και με αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Γαλατσίου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος έδωσε το παρόν στον αγιασμό του 3ου Λυκείου Γαλατσίου, όπου παρευρέθη και η Υφυπουργός Υγείας, κα. Ζωή Ράπτη.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ευχήθηκε καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τονίζοντας μεταξύ των άλλων  ότι: «Το σχολείο δεν είναι μόνο εξισώσεις, συντακτικό, ιστορία και γεωγραφία! Στο σχολείο μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε, να δουλεύουμε συλλογικά, να καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση, να δημιουργούμε φιλίες άρρηκτες στον χρόνο, να βρούμε τα πατήματα σε μια μικρή κοινωνία η οποία μας προετοιμάζει για τη ζωή που μας περιμένει αλλά προπάντων να συνθέσουμε αναμνήσεις αναλλοίωτες για το υπόλοιπο της ζωής μας! Η Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά , όπως όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς! !».
Επίσης ο Δήμαρχος Γαλατσίου παρέστη και στους αγιασμούς του 6ου Γυμνασίου και του 3ου και 9ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.

Επιπλέον, το παρόν στον αγιασμό των σχολείων του Γαλατσίου έδωσαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Διοίκησης του Δήμου, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, για καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά, προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.

 

 

 

Σήμερα το απόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες στο παλιό λατομείο της ΛΑΤΟ  στο  Γαλάτσι ,ώστε το πρωί του Σαββάτου να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις,που θα έχουν την δυνατότητα να  υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές (έως 300 σκύλους ,ενώ θα υπάρχει και εσωτερικός γατώνας)

Η πρωτοβουλία είναι της κυβέρνησης ,σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου ,το ΓΕΕΘΑ ,την Περιφέρεια Αττικής και το Dog's Voice. 

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση,ήταν οι εκατοντάδες εθελοντές που προσήλθαν από όλες τις περιοχές της Αττικής.Ήταν αυτοί που με την  βοήθεια του Δήμου Γαλατσίου, καθάρισαν τον  χώρο του παλιού λατομείου, έστησαν κάποιες  σκηνές και κατασκεύασαν  το επιχειρησιακό κέντρο που θα φροντίζει για την εύρρυθμη λειτουργία του χώρου.

Στον  χώρο θα υπάρχει κτηνίατρος της ΕΔΚΕ και 24ωρη φροντίδα των ζώων. Ο σταθμός  φιλοξενίας θα λειτουργήσει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου, με τους εθελοντές να σηκώνουν το κύριο βάρος της φιλοξενίας των μικρών μας φίλων.

Όσοι μπορούν να προσφέρουν μπολ για νερό, φαγητό, περιλαίμια, οδηγούς, σαμαράκια (κυρίως για μεγάλα σκυλιά), κλουβιά και μπουκάλια νερού μπορούν να τα φέρουν στο παλιό λατομείο ΛΑΤΟ από αύριο στις 08:00 το πρωί.

 

ΥΓ.Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια στην αξιοποίηση αυτού του χώρου...και μετά το τέλος της φιλοξενίας να αποδοθεί επιτέλους στον Δήμο Γαλατσίου.Ένας ελεύθερος χώρος ,εγκαταλελειμμένος εδώ και χρόνια, τόσο χρήσιμος όμως ,τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων του Γαλατσίου.
Σε μια ανάλογη κατάσταση έκτακτης ανάγκης(προσφυγικό) ..είχε αναδειχθεί και η χρησιμότητα του εγκαταλελειμμένου έως τότε Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ)

 

 

 

 

 

 

 

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών η κατάληψη 11 χώρων από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για εργασίες που αφορούν τον «Σταθμό «ΓΑΛΑΤΣΙ»

Με νέες αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΓΕΝ. ∆/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ - ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ), εγκρίνεται η  προσωρινή κατάληψη 7 ακόμα  χώρων από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για έργα που αφορούν  κατασκευής της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ στον «Σταθμό «AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ »

 Φερόμενοι ιδιοκτήτες είναι ιδιώτες αλλά και ο Δήμος Γαλατσίου

 

 

Για το σταθμό Άλσος Βεΐκου, προσωρινή κατάληψη 7 χώρων:
Ο σταθμός χωροθετείται επί της Λεωφόρου Βέικου-Ομορφοκκλησιάς,πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τραλλέων και αποτελεί τερματικό σταθμό,εγγύς του οποίου θα τερματίζουν λεωφορειακές γραμμές για μετεπιβίβαση στο Μετρό

 

 • Εμβαδού 2.245 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και επί των οδών Τραλλέων και Πυθίας με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου, Ελληνικό Δημόσιο κ.λπ.
 • Εμβαδού 70 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου 79, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
 • Εμβαδού 70 τ.µ. στη συµβολή της Λεωφόρου Βεΐκου µε την οδό Πυθίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
 • Εµβαδού 1.810 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και των οδών Σκύρου και Χαριλάου Τρικούπη, με φερόμενους  ιδιοκτήτες το Δήμο Γαλατσίου κ.λπ..
 • Εµβαδού 115 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου µεταξύ των οδών Ευβοίας και Σουρή, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
 • Εµβαδού 145 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου µεταξύ των οδών Ευβοίας και Σολωµού, με φερόμενους ιδοκτήτες ιδιώτες και έναν ιερό ναό.
 • Εµβαδού 820 τ.µ. επί της Λεωφόρου Βεΐκου και της οδού Ευβοίας µεταξύ των οδών Σουρή και Σολωµού, με φερόμενους ιδιοκτήτες το δήμο Γαλατσίου κ.λπ.

 

 

Για το σταθμό "Γαλάτσι", προσωρινή κατάληψη 11 χώρων:
Ο Σταθμός χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Βεΐκου και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον της συμβολής της µε την οδό Εκάτης, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον των συμβολών της µε τις οδούς Εκάτης και Αρτέμιδος, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.595 τ.µ. που βρίσκεται επί των οδών Γαλατσίου, Ιπποκράτους και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 45 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 112, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 100 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 110, στο Δήμο Γαλατσίου

• Εμβαδού 70 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 115 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους στη συμβολή της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.560 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 20 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 75 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Γλυκερίας στη συμβολή της µε την οδό Ιπποκράτους, στο Δήμο Γαλατσίου.

 

 

Για το σταθμό Ελικώνος, προσωρινή κατάληψη 4 χώρων ως εξής:
Ο Σταθμός χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον Δήμο Αθήνας, παρά τον λόφο Ελικώνος.

 

 • Εμβαδού 115 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ζήνωνος, στο Δήμο Γαλατσίου, με φερόμενο ιδιοκτήτη το δήμος Γαλατσίου κ.λπ.
 • Εμβαδού 415,00 τ.μ. επί της οδού Μαραθώνος 2, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
 • Εμβαδού 325 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Γλυκερίας, με φερόμενους ιδιοκτήτες ιδιώτες
 • Εμβαδού 2.700 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Γλυκερίας, Πάρνηθος και Κοζάνης, με φερόμενο ιδιοκτήτη το Δήμο Γαλατσίου κ.λπ.


ΠΗΓΗ
ΑTHENS TRANSPORT

 

Δείτε  και τις αλλαγές που θα γίνουν στη Λεωφόρο Βεϊκου

Δείτε  τον χάρτη των σταθμών του Μετρό στο Γαλάτσι