e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Απέχουμε ένα χρόνο από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ Βαθμού και στο Γαλάτσι έχει  ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνεται το νέο προεκλογικό τοπίο.

Ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος όπως έχει δηλώσει θα είναι εκ νέου υποψήφιος ,ενώ πριν 2 εβδομάδες ο Γερμάνος Μελισσουργός,ανακοίνωσε και επίσημα την υποψήφιότητά του. 

Η δημοτική κίνηση "Γαλάτσι,ο τόπος μου" δεν θα συμμετέχει(αυτόνομα)  στην  εκλογική διαδιδικασία , αφού ο δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της  Σπύρος Παναγιώτου,ανακοίνωσε την στήριξη της υποψηφιότητας του Γερμάνου Μελισσουργού και την κοινή κάθοδο στις εκλογές. 

Η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Γαλατσίου θα είναι σίγουρα παρούσα ,συζητιέται όμως το όνομα του επικεφαλής, με μεγάλες πιθανότητες να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος , ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.

Συζητήσεις για τον επικεφαλής και το σχήμα που θα στηριχθεί , γίνονται και στον Σύριζα, με αρκετούς να μιλούν για ένα κεντροαριστερό σχήμα,που θα διαδεχθεί την σημερινή  δημοτική κίνηση "Γαλάτσι από κοινού " με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Αγγέλικα Σαπουνά.

Η δημοτική  παράταξη "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" με επικεφαλής τον Κώστα Ζώμπο συναντά κάποιες δυσκολίες και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για το μέλλον της. Η αποχώρηση και προσχώρηση΄στον συνδυασμό του Δημάρχου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης και πρώτης σε σταυρούς Άσπας Παναγιωτακοπούλου  και οι φήμες ότι η  δεύτερη σε σταυρούς δημοτική Σύμβουλος Σοφία Λεπίδα,  θα "στηρίξει" έμμεσα  νεοεμφανιζόμενο συνδυασμό, φαίνεται να βάζουν σε σκέψεις τον Κώστα Ζώμπο.

Τέλος , δεν υπάρχουν ειδήσεις για την Δημοτκή σύμβουλο Έλενα Ζέρβα και τον συνδυασμό της "Γαλάτσι του Αύριο"

Να θυμίσουμε ,ότι σύμφωνα με τον  νέος εκλογικό νόμο για τις Δημοτικές εκλογές, Δήμαρχος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή,για 5 χρόνια, με ποσοστό 43%,ενώ για την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο  χρειάζεται τουλάχιστον 3%.

Αν κανένας συνδυασμός δεν πάρει το 43%,η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή (Β ́ Γύρος), ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.  

 

Στις εκλογές της 26ης Μαίου 2019  οι 

Εγγεγραμμένοι ήταν 38.414 - Ψήφισαν 25.900 - Έγκυρα 24.943 (96,31%)  - Άκυρα 575(2,22%)  - Λευκά 382 (1,47)

Είχαν λάβει....

 

Μαρκόπουλος Γεώργιος  - 61,34% -15.300 ψήφοι - 20 έδρες

Ζώμπος Κωνσταντίνος- 19,30% - 4185 - 6 έδρες

Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!

 

Χαραλαμπίδης Γρηγόριος- 7,99 %- 1.993 - 3 έδρες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα) - 4,38% - 1.092 - 2 έδρες

Γαλάτσι Από Κοινού

 

Ζέρβα-Γκιουρτζιάν Ελένη - 3,78% - 943 - 1 έδρα 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 

 

Παναγιώτου Σπυρίδων - 2,55% -635 - 1 έδρα

ΓΑΛΑΤΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αττικό Μετρό, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Σταθμού «ΓΑΛΑΤΣΙ»,  ο οποίος χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, στη συμβολή της οδού Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και απαραίτητο είναι να λάβουν χώρα οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την εκτέλεση του έργου. 

Σημειώνεται ότι κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ανοιχτές οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, τη διαχείριση της επιβίβασης και αποβίβασης στις στάσεις του ΟΑΣΑ και την εξυπηρέτηση των  κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Σε συνέχεια των ως άνω, προβλέπεται για το διάστημα από τις 12.11 έως 25.12.2022, να λάβουν χώρα οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  

ΦΑΣΗ 1 (3  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά την 1η φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς οδό Πρωτοπαπαδάκη από το ύψος της οδού Πυθαγόρα έως και τη συμβολή με την οδό Αγίας Γλυκερίας, αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια από Αγίας Γλυκερίας και τμηματικά αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδα της οδού έως την Ελ. Βενιζέλου. Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας Λεωφόρου Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς την Λ. Γαλατσίου από Σκρά μέχρι την οδό Αρτέμιδος και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους από Αγίας Γλυκερίας έως Λυσίου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων. Αποκλεισμός της οδού Λυσίου από την οδό Ιπποκράτους μέχρι τη Λ. Γαλατσίου και αποκλεισμός των οδών Εκάτης και Αρτέμιδος από το ύψος της οδού Μαυρογένους μέχρι τη Λεωφόρο Βεΐκου.

 

ΦΑΣΗ 2 (2  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά τη 2η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους, αποκλεισμός μέρους οδοστρώματος επί της οδού Προφήτη Ηλία και Ελ. Βενιζέλου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων, αποκλεισμός αριστερής και μεσαίας λωρίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια, από την οδό Αγίας Γλυκερίας έως Ελ. Βενιζέλου και τμηματικός αποκλεισμός της μεσαίας και αριστερής λωρίδας της Λ. Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς Λ. Γαλατσίου από Σκρά έως Αρτέμιδος.

 

ΦΑΣΗ 3 (10 ΗΜΕΡΕΣ)

Κατά την 3η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός των δύο αριστερών λωρίδων κίνησης οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Γαλατσίου από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφόρο Βεΐκου έως το ύψος της οδού Λυσίου, τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγ. Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Λεωφόρο Βεΐκου και αποκλεισμός του παράδρομου Πρωτοπαπαδάκη

 

ΦΑΣΗ 4 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 4η φάση θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς την οδό Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Λυσίου και Αγίας Γλυκερίας και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγίας Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Κυψέλη.

ΦΑΣΗ 5 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 5η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια μεταξύ Αγίας Γλυκερίας και Ελ. Βενιζέλου για τις εργασίες υψηλής τάσης ΔΕΔΔΗΕ.

 

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας/Τμήμα Αθηνών της εταιρείας (τηλ. 210-6792065) βρίσκεται πάντοτε στην διάθεσή του κοινού, για την παροχή οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας ή διευκρίνισης.

 

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ζητά την κατανόηση και συνεργασία των πολιτών για την εύρυθμη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πριν 15 ημέρες, κατά την διαρκεια των  εκσκαφών στο εργοτάξιο  επί της Λεωφόρου Βεϊκου βρέθηκαν αρχαία ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα  έχουν βρεθεί δύο τάφοι γυναικών του 5ου αιώνα π.χ. ,οι οποίοι αξιολογούνται πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού και τους αρχαιολόγους που έχουν επιφορτιστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Η συγκεκριμένη εύρεση ήταν  αναπάντεχη καθώς οι διερευνητικές τομές που είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή του εργοταξίου δεν φανέρωναν κάτι ιδιαίτερο.

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με τις εξελίξεις,  θα φανεί πότε θα μπορέσει να εισέλθει ο δεύτερος μετροπόντικας που σήμερα βρίσκεται σε αναμονή στο εργοστάσιο κατασκευής του στη Γερμανία και αναμένεται να φτάσει Ελλάδα στις αρχές του 2023.

ΠΗΓΗ ypodomes.com