e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια σειρά από μέτρα συνολικού ύψους 980 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά που βλέπουν οι δανειστές ως δημοσιονομικό κενό για το 2015 και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, πάγωμα των συντάξεων έως το 2017, αύξηση των ελάχιστων ενσήμων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και λαχείο σαν κίνητρο για την έκδοση αποδείξεων προτείνει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το email που εστάλη στους εκπροσώπους των δανειστών.

Η δημοσίευση-διαρροή  του email του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, προς την τρόικα προκάλεσε πάντως αντιδράσεις στην Αθήνα

Στο επίμαχο μήνυμα που δημοσίευσε πρώτη η «Καθημερινή», γίνεται επίσης λόγος για πρόσθετα «προληπτικά» μέτρα σε περίπτωση που από την 1η Ιουλίου 2015 φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τα μέτρα αυτά θα είναι η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φορών στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Στην επιστολή των 43 σελίδων περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%, το «πάγωμα» των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση εσόδων απο ΦΠΑ. Επίσης περιλαμβάνονται αλλαγές στο ασφαλιστικό με την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για τη κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το e-mail πατήστε εδώ…

ΠΗΓΗ:NEWS MAKEDONIAS.GR

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το τηλεοπτικό κανάλι Action24.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 7%.  Τέταρτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,55 και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3,5%, ΔΗΜΑΡ 1% και άλλο κόμμα 5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 61% έναντι 26% της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα 

Καθαρό προβάδισμα 7,5 -10 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις ,εκείνης  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Palmos Analysis για την ιστοσελίδα TVXS