Δεν ήταν λίγες οι φορές τον τελευταίο χρόνο,που δημοσιεύσεις ή σχόλια έφερναν τον Γιώργο Μαρκόπουλο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές,τον Οκτώβριο του 2023.Κάποιες φήμες, που ποτέ έως τώρα δεν είχαν διαψευθεί επίσημα, ...έδειχναν  υποψηφιότητά του στις Βουλευτικές εκλογές ,ενώ άλλες  τον έφερναν   υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής.

Με  συνέντευξή του όμως την εβδομάδα αυτή , στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ,ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος διαλύει τις παραπάνω φήμες και δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και θα ζητήσει από τους Γαλατσιώτες ,την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό του. 

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον και κάποιους άλλους ,να δηλώσουν επίσημα τις προθέσεις -αποφάσεις τους για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

 

 

O Σύλλογος «Δράση για την κοινωνία τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής”, ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός χώρος «Παίρνω Αμπάριζα στο Γαλάτσι» και οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ σας καλούν στην παρουσίαση, που θα γίνει στο ΓΑΛΑΤΣΙ, του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη:

«Όταν γεννιέσαι τρεις φορές

δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»

 

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, στις 19:30’ στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι», Χρήστου Καψάλη 36.

 

Ομιλητές

Θεοφάνης Αποστόλου, Νεφρολόγος, Δντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Αττικό Θεραπευτήριο, π. Δντής Νεφρολογικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», π. Πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.

Ντίνα Γουλίου, Πρόεδρος του ΔΙΑΓΟΡΑ, Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Αθλούμενων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών, μεταμοσχευμένη εκ νεφρού.

 

Χαιρετίζουν

Σπύρος Παναγιώτου: Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου, Γεωπόνος.

Πέτρος Ζάκης: Πρόεδρος Συλλόγου «Δράση για την κοινωνία τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής”.

Μιχάλης Παππάς, Νεφρολόγος.

 

Αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η Ελένη Μπαρμπαλιά, ηθοποιός, απόφοιτη Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών, μεταμοσχευμένη εκ νεφρού.

 

Την συζήτηση θα κλείσει με σύντομη παρέμβαση ο συγγραφέας του Βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού δυο φορές, π. Βουλευτής και Υπουργός.

Συντονιστής παρουσίασης

Παύλος Δερμενάκης, οικονομολόγος – ερευνητής, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

#Φροντίζουμε την πόλη μας

Συμμετέχουμε και φέτος ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και φροντίζουμε την πόλη μας.

Η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και μπορούμε να κάνουμε την διαφορά φροντίζοντας την πόλη και ανακυκλώνοντας σωστά και τακτικά. Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που ενημερωνόμαστε, αλλάζουμε συνήθειες και κάνουμε τη φροντίδα για το περιβάλλον καθημερινή μας υπόθεση!

Ελάτε όλοι μαζί να καθαρίσουμε, να φυτέψουμε και να ποτίσουμε. Διαλέξτε ένα σημείο της πόλης μας που χρειάζεται φροντίδα και κάντε τη δράση σας γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag: #frontizoumegalatsi Η δράση μπορεί να γίνει ατομικά ή σε ομάδες, σε οποιοδήποτε σημείο εσείς επιλέξετε.

 

 

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

Κώστας Ζώμπος

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες,ότι ειδικά για αύριο, Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, λόγω της εορτασμού της Αγίας Γλυκερίας, πολιούχου της πόλης μας και της εμποροπανήγυρης επί της οδού Αγ. Γλυκερίας, η Δημοτική Συγκοινωνία δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια για τη συγκεκριμένη μόνο μέρα.

 

Λόγω του πανηγυριού της Αγίας Γλυκερίας,θα υπάρξει μερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής των λεωφ. γραμμών 036 και 622, για το διάστημα από τις 18:00 στις 11 Μαΐου 2022 έως και τη λήξη της βάρδιας στις 13 Μαΐου 2022, σύμφωνα με το με Α.Π. 7760/09-05-2022 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακής και Εμπορικής Λειτουργίας Ο.Α.Σ.Α. ΑΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ

1.                   Έχοντας υπόψη :

 

α)         Τις διατάξεις του Ν.3920/2011.

β)       Την αριθ. πρωτ. 7725/09-05-2022 αίτηση, του Δήμου Γαλατσίου (πληροφορίες κος Λεμπέσης, τηλ. 2132055359), που αναφέρεται στην τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 036 και 622 λόγω εορταστικών εκδηλώσεων.

γ)         Την αυτοψία που πραγματοποίησε η υπηρεσία μας.

 

2.                  Αποβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.                   Την μερική προσωρινή τροποποίηση, για το χρονικό διάστημα από τις 18:00 της 11-05-2022 έως και την λήξη της βάρδιας της 13-05-2022, της διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών 036 και 622, ως εξής :

 

1) Σε περίπτωση που στην λεωφορειακή γραμμή 036 διατεθούν midi λεωφορεία.

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 036, στην κατεύθυνση προς Στ. Κατεχάκη.

Από Καρτερίας, συνέχεια Πάρνηθος, δεξιά Ηπείρου, δεξιά Καραολή Δημητρίου, δεξιά Κερκύρας, αριστερά Κουρτίου, δεξιά Νάξου, δεξιά λεωφ. Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.


 

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 036, στην κατεύθυνση προς πλατ. Κυψέλης.

Από Πρωτοπαπαδάκη, λεωφ. Γαλατσίου, αριστερά Νάξου, Ιθάκης, δεξιά Γρεβενών (Χόπφ), αριστερά Πάρνηθος, Δαφνίδος, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

 

2) Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν για την γραμμή 036 κανονικά λεωφορεία.

036 (ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ – ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ- ΓΑΛΑΤΣΙ- ΚΥΨΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 036, στην κατεύθυνση προς Στ. Κατεχάκη.

Από την Πλ. Κυψέλης, συνέχεια Πλ. Κυψέλης, δεξιά Κυψέλης, δεξιά Κορδιγκτώνος, δεξιά Πατησίων, δεξιά Λ. Γαλατσίου, συνέχεια Πρωτοπαπαδάκη, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη της διαδρομή.

 

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 036, στην κατεύθυνση προς πλατεία Κυψέλης.

Από την οδό Πρωτοπαπαδάκη, συνέχεια Λεωφ. Γαλατσίου, αριστερά Πατησίων , αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Μαυροματέων, δεξιά Κορδικτώνος, αριστερά Κυψέλης, συνέχεια Πλ. Κυψέλης.

 

622 (ΓΟΥΔΗ – ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ)

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 622 και μετατροπή της σε κυκλική γραμμή.

Από Κέας, συνέχεια Πάρνηθος, δεξιά Δαφνίδος, αριστερά Υακίνθου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στο τμήμα της τροποποιημένης διαδρομής, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάσεις στις ήδη υπάρχουσες άλλων λεωφορειακών γραμμών.