e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου, Τμήμα Παιδείας -  Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού  - Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει Διαγωνισμό Κατασκευής με τίτλο «Ομορφοκκλησιά» για μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Γαλατσίου.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

1. Διαγωνισμός Κατασκευής με τίτλο « Ομορφοκκλησιά»

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές της πόλης μας το πιο σημαντικό μνημείο του Γαλατσίου.

2. Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

3. Υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι ο Δήμος Γαλατσίου, Τμήμα Παιδείας -  Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού  - Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Αντιδήμαρχος Μάνος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους, 2102143415, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

4. Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μάνο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,  τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Σκληράκη Γιάννη, Μπουγιούκα Ευάγγελο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γαλατσίου Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον εικαστικό Alessandro De Martino και την υπεύθυνη ζωγραφικής του Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Γαλατσίου Ελισάβετ Διονυσοπούλου.

5. Ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η σχολική χρονιά 2018 – 2019. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης έργων: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 (στο Τμήμα Παιδείας - υπεύθυνη υπάλληλος: Άννα Κασιέρη, 210 2143385, 210 2143415 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

6. Οι κατασκευές θα αξιολογηθούν από την επιτροπή, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες έπαινοι συμμετοχής και θα δοθούν 6 βραβεία στις 6 καλύτερες κατασκευές ανά βαθμίδα.

7. Κάθε μαθητής / τρια μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μια συμμετοχή. Οι κατασκευές  θα πρέπει να φτάσουν στο Τμήμα Παιδείας σε φυσική και σε ηλεκτρονική μορφή.   

8. Η συμμετοχή των μαθητών /- τριών στον διαγωνισμό δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους.

9. Ο Δήμος Γαλατσίου / Τμήμα Παιδείας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

10. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και  απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.

 

11. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εντός ή εκτός  του ωρολογίου προγράμματος. 

 

12. Στο site του Δήμου Γαλατσίου (Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη) θα δημοσιευτούν όλες οι κατασκευές των μαθητών/-τριών καθώς και οι 6 νικητήριες. Επίσης, τα έργα θα εκτεθούν σε έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

13. Θα ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του μαθητή ή της   μαθήτριας, ότι δέχεται να εκτεθεί ή να δημοσιευτεί το έργο του μαθητή ή της μαθήτριας σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

14. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ισχύουν τα αναφερόμενα  στο ν. 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα»  [ΦΕΚ 25, τ. Α΄, 04.03.1993].  

 

Πληροφοριακό υλικό για το μνημείο: 

Το παλαιό βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που έχει το προσωνύμιο «Ομορφοκκλησιά» λόγω της χάρης και της κομψότητάς του (Εύμορφη Εκκλησιά - Όμορφη Εκκλησιά – Ομορφοκκλησιά), βρίσκεται στη λεωφόρο Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Κτίστηκε το 12ο αιώνα πάνω στα λείψανα παλαιοχριστιανικής εκκλησίας, η οποία με τη σειρά της είχε κτιστεί πάνω σε λείψανα αρχαίου ναού. Πρόκειται για μικρό βυζαντινό ναό (10,52x11,12) αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, που ακολουθεί την αρχιτεκτονική της ελλαδικής σχολής. Είναι σταυρωτός με τρούλο, εγγεγραμμένος σε τετράγωνο, με παρεκκλήσιο στη νότια πλευρά και νάρθηκα στη δυτική. Στην ανατολική του όψη προβάλλουν δύο τρίπλευρες αψίδες∙ των Ιερών του κυρίως ναού και του παρεκκλησίου. Στο εσωτερικό του σώζονται αξιόλογες τοιχογραφίες που έχουν χρονολογηθεί στο β΄ μισό του 13ου αιώνα. Γύρω από το ναό έχουν βρεθεί αρχαία λείψανα του 5ου - 4ου αιώνα π.Χ., όπου υπήρχε αρχαίο νεκροταφείο. Από το 1921 η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει κηρύξει την Ομορφοκκλησιά διατηρητέο μνημείο.

 

 

 

Ο κομψός ναός του Αγ. Γεωργίου κατέστη γνωστός όχι μόνο στον χώρο των βυζαντινολόγων αλλά και των ζωγράφων, κυρίως από την παράσταση στον τρούλο του Παντοκράτορα, που διασώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά τις κακουχίες που υπέστη στη διαδρομή των αιώνων. Ο Φώτης Κόντογλου, αντιγράφει, σε αρκετούς ναούς που αγιογραφεί, τη μορφή του και είναι αυτή η μορφή που προτείνει στο βιβλίο του ΕΚΦΡΑΣΗ, ως κατ' εξοχήν αποδίδουσα τον Παντοκράτορα. Προφανώς, το έργο περίφημου ζωγράφου της εποχής, έχει, κατά παράδοξο τρόπο εκπληκτικές ομοιότητες με ένα έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και ως ΕΙ Greco - προσωνύμιο της διαβίωσης και της καλλιτεχνικής του καριέρας στο Τολέδο της Ισπανίας. Πρόκειται για τον πίνακα "ο Ιππότης με το ξίφος" καθώς επίσης και άλλα έργα του κρητικού στην καταγωγή ζωγράφου (1541-1614). 

Επισημαίνονται τα κοινά εικονογραφικά στοιχεία των δύο παραστάσεων και γίνεται 

διερεύνηση κατά πόσον οι ομοιότητες αυτών έχουν κοινή προέλευση - δηλ. απ' τον κορμό της Βυζαντινής εικονογραφίας. 

Ακόμα, γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά για μια πιθανή άφιξη του 

Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Ομορφοκκλησιά κατά την διάρκεια του ταξιδιού της μετανάστευσής του από την Κρήτη στη Βενετία - και ακολούθως στην Ισπανία - το καλοκαίρι του 1566 ή την άνοιξη του 1567.

ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ (Αθήνα, 13, 14 καί 15 Μαΐου 2005)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΔΙΑΡΗΣ 

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΚΙ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ 

Μια υποθετική συνάντηση του Δομ. Θεοτοκόπουλου με τον άγνωστο ζωγράφο του Παντοκράτορα της Ομορφοκκλησιάς. Ο κομψός ναός του Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των δήμων Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας, γνωστός ως Ομορφοκκλησιά, κτίσμα του 12ου αιώνα, παλιότερα κατάγραφος από τοιχογραφίες του 13ou αιώνα, και εξής κατέστη γνωστός όχι μόνο στον χώρο των βυζαντινολόγων αλλά και των ζωγράφων, κυρίως από την παράσταση στον τρούλο του Παντοκράτορα, που διασώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά τις κακουχίες που υπέστη στη διαδρομή των αιώνων. Ο Φώτης Κόντογλου, αντιγράφει, σε αρκετούς Ναούς που αγιογραφεί, τη μορφή του και είναι αυτή η μορφή που προτείνει στο βιβλίο του ΕΚΦΡΑΣΗ, ως κατ' εξοχήν 

αποδίδουσα τον Παντοκράτορα. Προφανώς, έργο περίφημου ζωγράφου της εποχής, έχει, κατά παράδοξο τρόπο εκπληκτικές ομοιότητες με ένα έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και ως ΕΙ Greco - προσωνύμιο της διαβίωσης και της καλλιτεχνικής του καριέρας στο Τολέδο της Ισπανίας. Πρόκειται για τον πίνακα "ο Ιππότης με το ξίφος" καθώς επίσης και άλλα έργα του κρητικού στην καταγωγή ζωγράφου (1541-1614). Επισημαίνονται τα κοινά εικονογραφικά στοιχεία των δύο παραστάσεων και γίνεται διερεύνηση κατά πόσον οι ομοιότητες αυτών έχουν κοινή προέλευση - δηλ. απ' τον κορμό της Βυζαντινής εικονογραφίας. Ακόμα, γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά για μια πιθανή άφιξη του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Ομορφοκκλησιά κατά την διάρκεια του ταξιδιού της μετανάστευσης του από την Κρήτη στη Βενετία - και ακολούθως στην Ισπανία - το καλοκαίρι του 1566 ή την άνοιξη του 1567.

Υπάρχει πλούσιο υλικό στο Τμήμα Παιδείας, το οποίο μπορείτε να παραλάβετε με ένα memory stick USB. 

 

O Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου

Μάνος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

 

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και λεωφορεία θα μείνει και τη Δευτέρα η Αθήνα, μετά την νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ αναμένεται ανακοίνωση για το τραμ, για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Tέλος ,σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

 

 

 

 

Ήρας 16 11147  6977268371 2102923922 6946388622

 

Δελτίο τύπου                               17.9.2017

Το Δ.Σ.  που προήλθε από τις τελευταίες  εκλογές ,με συνειδητοποίηση των  τεράστιων κοινωνικών αλλαγών,εν πολλοίς οδυνηρών , εκτίμησε ως αναγκαία την προσπάθεια     " συνάντησης "  του φορέα μας με τις νέες απαιτήσεις – ανάγκες. Μέσα από συνεχείς συνεδριάσεις κίνησε διαδικασία επανεκκίνησης  αλλά και αναπροσανατολισμού της ΔΡΑΣΗΣ. Στην συνεδρίαση της 14.9.17 εγκρίθηκε το περιεχόμενο, ο τρόπος λειτουργίας, και η συγκρότηση  των παρακάτω Ομάδων Ενδιαφέροντος Προσφοράς  (Ο.Ε.Π.): 

  1- ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ( Ο.Ε.Π.)

Θεατρική Ομάδα:Πολυπληθής ομάδα στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ.: Γιαννικοπούλου Άννα , Μιχαλοπούλου Κατερίνα,Κουσαίτης Γιάννης, Χατζημανώλη Βαρβάρα
Ομάδα Λόγου και Τέχνης:Ηλία Ελένη, Κουτσίκου Δέσποινα,Κοκκίνου Μάχη Κουσαίτης Γιάννης,,Παπασταματίου Γιάννης,Χριστοθανοπούλου Ρίτσα
Ομάδα Περιβάλλοντος: Ανδριόπουλος Ηλίας ,Δελή Μαρία,Μπακάλης Στυλιανός Μπουλούτης Δημήτριος,ΜυτιληναΊος Γιάννης , Παπασταματίου Γιάννης,Πετρόπουλος Ίκαρος, Τσίγκα Έφη, Τσούτσια Κρινιώ,
Νεολαία εν δράσει:Ανδριόπουλος Ηλίας, Γιαννικοπούλου Άννα, Δελή Μαρία, Ηλία Ελένη,Κοκκίνου Μάχη ,Μπουλούτης Δημήτρης, ,Χριστοθανοπούλου Ρίτσα
Λογοτεχνικού Διαγωνισμού: Ανδριόπουλος Ηλίας, Βινιεράτος Μάνος,Δελή Μαρία,Ηλία Ελένη,Κοκκίνου Μάχη, Κουτσίκου Δέσποινα,Μυτιληναίος Γιάννης, Χριστοθανοπούλου Ρίτσα
Ψυχαγωγίας-Εκδρομών-Κυριακάτικων περίπατων-Θ.Κυριακών-ΣαββατοΚυριακα Σινεμά: Ανδριόπουλος Ηλίας,Δελή Μαρία, Δημητρακόπουλος Νίκος,Διοίλης Δημήτρης,Κοκκίνου Μάχη , Κουσαίτης Γιάννης, Κουτσίκου Δέσποινα,Μυτιληναίος Γιάννης,Πετροπούλου Ρένα, Πολυχρόνη Μαρία,Τάγκας Νικος,Τσίγκα Έφη ,Τσούτσια Κρινιώ
Προβολής και Διεκδίκησης λύσεων – βελτιώσεων Ε΄Δημ. Κοινότητας  Δ.Αθηναίων:  Βινιεράτος Μάνος, Δελή Μαρία ,Ζάκης Πετρος,Ηλία Ελένη, Πολυχρόνη Μαρία,Τσούτσια Κρινιώ
Αλληλεγγύης : Γιαννικοπούλου Άννα, Δελή Μαρία, Ζάκης Πέτρος,Μπουλούτης Δημήτρης, Μυτιληναίος Γιάννης,Πολυχρόνη Μαρία,Τσίγκα Έφη,Χατζηγιάννης Αντώνης
Επαφών- Συνεννοήσεων και κοινών δράσεων με άλλους φορείς: Ανδριόπουλος Ηλίας, Ζάκης Πέτρος, Κουσαίτης Γιάννης, Μπακάλης Στυλιανός,Χατζημανώλη Βαρβάρα
Επαφών με Δήμο Γαλατσίου για την διοργάνωση εκδηλώσεων: Ανδριόπουλος Ηλίας,Ζάκης Πέτρος,Κουσαίτης Γιάννης
Εικαστικών:Ζάκης Πέτρος,Κουτσίκου Δέσποινα, Μπακάλης Στ., Χριστοθανοπούλου Ρίτσα
Yπεράσπισης της ποιότητας ζωής εντός του οικιστικού ιστού:(Αυθαιρεσίες -κατάληψη κοιόχρηστου – κοινοφελούς χώρου…..) : Δημητρακόπουλος Νίκος, Διοίλης Δημήτρης,, Ζάκης Πέτρος,Κουσαίτης Γιάννης, Μπακάλης Στυλιανός,Μπουλούτης Δημήτρης Παπασταματίου Γιάννης,Πετρόπουλος  Ίκαρος, Τάγκας Νίκος, Τσούτσια Κρινιώ 

Για πληρέστερη κατανόηση παρατίθεται η σχετική ομόφωνα δεκτή εισήγηση: 

 

2- ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

Ξεκινάμε…..


Ξεκινάμε σήμερα επιχειρώντας να επανακινήσουμε την ΔΡΑΣΗ. Επιχειρούμε,σήμερα ,τις δυνατότητες που διαθέτει ο Φορέας μας να τις αξιοποιήσουμε. Είναι ομολογημένη η διείσδυση στην κοινωνία που έχει πετύχει και το κύρος που διαθέτει.Είναι το Κεφάλαιό του.
Προς όφελος τίνων;
Ημών των ιδίων, των συνανθρώπων μας,των γειτόνων μας, των συνδημοτών μας. Μα μεγαλώσαμε,μα κουραστήκαμε ,όπως άλλωστε και η κοινωνία όλη που διάγει περίοδο "σιωπής". Ναι, όμως ,η κοινωνία ποτέ δεν πεθαίνει.Μετά το πρωτοφανές  ξεσήκωμα του 2014-2015,η δεινοπαθούσα κοινωνία , έχει μπει σε φάση διαλογισμού,αμφισβήτησης, επανατοποθέτησης .Θα ανακάμψει κάτω από άλλες συνθήκες.
Η  ΔΡΑΣΗ είναι μία μικρή εστία ενέργειας – ζωής, από τις άπειρες που υπάρχουν και κρατάνε ακόμη όρθια την πατρίδα. Φέρτε στο νου ,τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν  όταν παρακολουθούμε τους μαθητές ,μαζί με τους καθηγητές τους , να δημιουργούν και να προβάλλουν το έργο τους  στο φεστιβάλ `` νεολαία εν δράσει `` και στον "Λογοτεχνικό διαγωνισμό ". Είναι η πλήρης  εκφραση του  "Δημιουργούμε για τον εαυτό μας , το σχολείο μας,την κοινωνία μας" . Ακόμη ,φερτε  στο νου τις προεκτάσεις αυτών των δημιουργικών συναισθημάτων στους μαθητές,στους καθηγητές,στους γονείς,σε εμάς…

Ξεκινάμε λοιπόν

Έχουμε μία αναλυτική  Η.Δ.  και τρεις ολόκληρες ώρες στην διαθεσή μας.Το πρώτο θέμα είναι γνωστό.Διανεμήθηκε ένα έντυπο  με τις Ο.Ε. Π.  και την σύνθεσή τους. Το περιεχόμενο και τον στόχο των Ο.Ε.Π., τον έχουμε συζητήσει αναλυτικά  σε προηγούμενες συνεδριάσεις.( 4/σέλιδο ).
Οι  Ο.Ε.Π.  είναι ανιοικτές στα απλά μέλη, η δε συμμετοχή είναι εθελοντική.  Είναι δυνατή η αλλαγή,η μεταβολή ,η πρόσθεση,η αφαίρεση.
Πέραν των μελών του Δ.Σ. ήδη συμμετέχουν ορισμένα  μέλη εκτός Δ.Σ.
Αποστέλλεται επιστολή στην Θεατρική Ομάδα για συμμετοχή στις Ο.Ε.Π. όσων ενδιαφέρονται - επιθυμούν. Γίνεται σύσταση να απευθυνθείτε στα ενεργά μέλη της ευθύνης σας (Ο ταμίας  Ι.Μυτιληναίος θα σας δώσει σχετικό κατάλογο ) και να τους παροτρύνετε σε συμμετοχή.
Σήμερα βάζουμε τον φιλόδοξο στόχο οι Ο.Ε.Π. να γίνουν αυτόνομες ΔΡΑΣΕΙΣ,κατά τι  "χαμηλότερες"  από το Δ.Σ..  Ο σχεδιασμός είναι ,τα μέλη με μπόουλντ,  να προβούν, πρωτοβουλιακά, σε μία πρώτη συγκέντρωση της Ομάδας .  Με ποιο αντικείμενο;    Να πιουν καφέ,να συζητήσουν για την ΔΡΑΣΗ, αλλά και για την γειτονιά τους,για τα δημοτικά πράγματα ,για το Γαλάτσι,για το Ε΄Διαμέρισμα,για την Κυψέλη.. Ακόμη και για τα προσωπικά τους.Και ίσως σκεφθούν πράγματα και πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν από τον φορέα.Το αποτέλεσμα της συνάντησης,ακόμη κιαι το πιο ασήμαντο, θα έλθει στο Δ.Σ.

Ενδεικτικά :

Επιτροπή Περιβάλλοντος .Συζήτηση – σχολιασμός  για το έργο που επιτελείται,ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Πως  η γιορτή στα υιοθετημένα θα γίνει πιο μαζική.Πως θα ενημερωθεί η κοινωνία για την υιοθετημένη κι όχι μόνον αυτή περιοχή.

Φεστιβάλ Νεολαία εν Δράσει.Λείανση-προετοιμασία  εδάφους  για την αποτελεσματική συνεργασία με την Γ΄ΕΛΜΕ,όπως θα αναπτυχθεί σε επόμενο θέμα της  σημερινής Η.Δ.                                                                                                                                                            

Σαββατο-Κύριακα Κινηματογράφου : π.χ.Ν.Καζαντζάκης : ο μεγάλος διανοητής.

Τους προσεχείς μήνες η Ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους .Την παρακολουθούμε ομαδικά.Την σχολιάζουμε ομαδικά, μετά την παράσταση, στον ίδιο χώρο ,η σε άλλο χώρο ,ίσως και άλλη ημέρα. Στην συνέχεια οργανώνουμε σχετική εκδήλωση στην περιοχή μας.Διακινούμε επιμελημένο υλικό.Ε τσι ο πολιτισμός θα έχει συνέχεια . Πολιτισμός,ως δυναμική διαδικασία, δεν εξαντλείται στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης.                                                 

Ολοκλήρωσα την εισήγηση για το α΄και το β΄θέμα.  Τώρα ο λογος σε εσάς.

Για τα υπόλοιπα θέματα της Η.Δ,.θ α προηγηθούν εισηγήσεις από την Ελένη ,τον Δημήτρη, τον Αντώνη  . Για τα υπόλοιπα θα εισηγηθώ εγώ με την μέγιστη συντομία.     Σήμερα  όποιος θέλει θα μιλήσει απεριόριστα.Έχουμε μπροστά μας τρεις ολόκληρες ώρες.

Είναι σκόπιμo  να αναφερθεί, ότι  όλες οι αποφάσεις  και πληροφορίες – έγγραφα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα της ΔΡΑΣΗΣ ,στην οποία μπορείτε να καταφεύγετε και να παροτρύνετε μέλη και φίλους να προσφεύγουν

Επίσης, ζητήστε τα κινητά και τα Ε/Μ των μελών της ευθύνης σας που ελλείπουν.Τέλος , το Μητρώο των μελών μας είναι πλέον ενιαιοποιημένο.