e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 


Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού" ,μετά και την απόφαση της Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Δασών,καλεί τον Δήμαρχο να αποξηλώσει το αυθαίρετο εκκλησάκι από το Άλσος Βεϊκου...

 

Δήμαρχε, αποξήλωσε το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου! 

                                              Τα δάση τα προστατεύουμε, δεν τα καταπατούμε"  

Οι δυο αποφάσεις

α) για αποξήλωση του αυθαιρέτου «ναϋδρίου» στο Άλσος Βεϊκου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και

β) για επιβολή προστίμου στο δήμο Γαλατσίου ως υπεύθυνου της αυθαιρεσίας, εκ μέρους της Πολεοδομίας,  

κατέδειξαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα αυτονόητα:

·         Η καταπάτηση χαρακτηρισμένης δασικής έκτασης και η ανέγερση κτισμάτων σ’ αυτήν (εξακολουθεί να) απαγορεύεται σ’ αυτή τη χώρα.
 Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, πολύ δε περισσότερο οι πλέον επίσημοι πολιτειακοί θεσμοί στο τοπικό επίπεδο, οι δήμοι και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους, οι δημοτικές αρχές, με όσο μεγάλη πλειοψηφία κι αν έχουν εκλεγεί.

Αυτά τα αυτονόητα η παράταξή μας και σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση– πλην μιας συμβούλου που συντάχθηκε με το δήμαρχο– μαζί με πλειάδα ενεργών πολιτών του δήμου μας, τα είχαμε εγκαίρως και δημοσίως επισημάνει. 

Ο δήμαρχος, Γ. Μαρκόπουλος, όμως, με περισσή αλαζονεία ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο –και έχει καταγραφεί στα πρακτικά– ότι «θα το νομιμοποιήσει», προφανώς δια των κυβερνητικών επαφών του, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι ο σεβασμός των δημοσίων αγαθών και της δημοκρατικής νομιμότητας δεν αποτελεί εμπόδιο στις προσωπικές του επιδιώξεις και στην εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων.  

Σ’ αυτό το κλίμα, πολλοί –επωνύμως και ανωνύμως– εγκαλούν όσους και όσες δικαίως διαμαρτύρονται, ως τάχα αντιμαχόμενους το θρησκευτικό συναίσθημα των συνδημοτών μας και ως ζηλόφθονους σπιλωτές της –κατ’ αυτούς– εξαιρετικά επιτυχημένης δημαρχιακής θητείας ενός πολιτικού αντιπάλου. 

Ωστόσο, τελικά την ευσυνειδησία των πολιτών προσβάλλει βάναυσα οποιοσδήποτε, απ’ όποιο δημόσιο αξίωμα και με όποια ιδεολογία, υποβάλλει τους πολίτες στο ανήθικο ψευτοδίλημμα «με τη θρησκεία και την αυθαιρεσία ή με την υπεράσπιση του πολύτιμου δασικού πνεύμονα και τη νομιμότητα»!

·         Κι επειδή, βέβαια, το επίδικο δεν είναι το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά το επικίνδυνο παράδειγμα των καταπατήσεων που υπονομεύουν το πλέον  πολύτιμο δημόσιο αγαθό στην εποχή των πανδημιών και της κλιματικής κρίσης, το οξυγόνο και την υγεία τελικά

·         Κι επειδή, επίσης, στο παράδειγμα αυτό, εμείς και πολλοί άλλοι δεν διακρίνουμε κανέναν θεό, αλλά τον αχόρταγο «Μαμμωνά» της κερδοσκοπίας κάθε λογής συμφερόντων

Καλούμε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να συμμορφωθεί τάχιστα στις αποφάσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων αρχών και να αποξηλώσει το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου.

Δεν οφείλουν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες να «πληρώσουν τη νύφη», συναινώντας άθελά τους στον ευτελισμό ενός από τους κρισιμότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επειδή ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, εκλεγμένος Πρόεδρος των Δήμων της Αττικής, βάφτισε την ενός ανδρός αυθαιρεσία σε «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο.

Το «Γαλάτσι από Κοινού» και οι δημοκρατικοί άνθρωποι τηςπόλης μας δεν θα το ανεχτούμε.

 

14 Ιουνίου 2021

 

 

 

Lo

Μετά το 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου ,σε αναστολή λειτουργίας έως 3 Μαϊου ,λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου .(Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8-Γκράβα)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα

 

 

 

 "Η  κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο,αφού  διαχειρίζεται για παραπάνω από έναν χρόνο την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της, με τα κρούσματα κορονοϊού να μην δείχνουν σημάδια υποχώρησης, την οικονομία να παραμένει «διασωληνωμένη» και τη χώρα να βρίσκεται σε lockdown από τον Νοέμβριο. Τα διαρκή μέτρα κορονοϊού αλλά και τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και φαίνεται πως δεν είναι απίθανο το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο στρατόπεδο της ΝΔ ,έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκλογικές διεργασίες ,με την Πειραιώς να βρίσκεται σε μια προκαταρκτική διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων.

Και όπως λένε καλές πληροφορημένες πηγές, ψάχνουν καταξιωμένα πρόσωπα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες , για να επιβραβεύσουν τους «αυτοδιοικητικούς» για τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσαν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα Δημάρχων που θα κληθούν να απαντήσουν στη πρόσκληση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Πρώτος στη λίστα (που αποδέχθηκε και την πρόσκληση) είναι Δήμαρχος μεγάλου Δήμου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με μεγάλα κοινωνικά ερείσματα εντός  του Δήμου , όπου στις τελευταίες εκλογές είχε εκλεγεί πολύ άνετα από την πρώτη Κυριακή, αλλά  και εκτός Γαλατσίου … αφού  κατέχει και σημαντική θέση στη Π.Ε.Δ.Α.."

ΠΗΓΗ:www.autodioikisi.gr

 

Προφανώς η παραπάνω δημοσίευση φωτογραφίζει  τον Γιώργο Μαρκόπουλο, αφού το Γαλάτσι ανήκει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, ενώ ο ίδιος κατέχει και την θέση του Προέδρου της ΠΕΔΑ.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του παίζει για μια άλλη θέση εκτός Γαλατσίου(Περιφέρεια …Δημοτικές Εκλογές).
Τέλος δεν θα ήταν καθόλου περίεργο, μετά 9 χρόνια στην Δημαρχία, να αναζητήσει κάτι καινούριο, επιλέγοντας  να πολιτευτεί στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, που θα γίνουν μάλιστα με το «σπάσιμο» της χαώδους εκλογικής περιφέρειας της  Β’ Αθηνών ,δίνοντάς του έτσι κάποιες πιθανότητες  εκλογής.

 

Να θυμίσουμε ότι τo Γαλάτσι μετά το σπάσιμο στα 3 της Β' Αθήνας, ανήκει πλέον στην Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών.

 Η Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εκλέγονταν συνολικά 44 βουλευτές χωρίστηκε  σε τρεις(3) τομείς: 

1.    Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών(15 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

2.    Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών(11 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

3.    Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, (18 έδρες)όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης,