e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει  ότι,  από σήμερα 13/11/2023 και για όσο θα εκτελούνται τα έργα ανακατασκευής αντιολισθηρού τάπητα επί της οδού Ήρας μεταξύ Επιδαύρου και Ύδρας (κατ’ εκτίμηση έως τις 22/11/2023) θα γίνει τροποποίηση του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας.

Συγκεκριμένα το λεωφορείο κατά την επιστροφή του στο τέρμα επί της οδού Επιδαύρου στο ύψος της οδού Λυκούργου, προκειμένου να μην καταργηθούν οι στάσεις 21 επί της οδού Επιδαύρου, 22 επί της οδού Ολυμπίας, 23 επί της Λεωφ. Πρωτοπαπαδάκη (στο ύψος της οδού Ύδρας) με στόχο την μέγιστη εξυπηρέτηση του κοινού, θα ακολουθεί την παράκαμψη, δεξιά στροφή στην οδό Λυκούργου, αριστερή στροφή στην οδό Ύδρας, δεξιά στροφή στην οδό Απειράνθου, αριστερή στροφή στην οδό Πλάτωνος, αριστερή στροφή στην οδό Ήρας, δεξιά στροφή στην οδό Δήλου, αριστερή στροφή στην οδό Λέσβου και με δεξιά στροφή στην οδό Ολυμπίας θα συνεχίζει την γνωστή του πορεία προς το τέρμα στην πλ. Χατζησπύρου.

Έκκλησ, όπως για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (δηλ. από 13/11 έως και 22/11) να αποφεύγετε να παρκάρετε σε σημεία της παράκαμψης του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας που θα παρεμποδίζουν το έργο της (π.χ. στις γωνίες, όπως στην γωνία Λυκούργου και Ύδρας αριστερά ή γωνία Λέσβου και Ολυμπίας δεξιά κ.α.).

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Συγκοινωνία λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00π.μ. έως και τις 21:00 μ.μ..

 

Με μεγάλη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν για τα επόμενα 8 χρόνια οι οδηγοί, αφού κατά το χρονικό διάστημα από 10.11.2023 έως 10.11.2031 θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθ’ όλο το 24ωρο στο Γαλάτσι  λόγω έργων για την κατασκευή της Γραμμής 4 μετρό και του σταθμού «Γαλάτσι»(Παλιό Τέρμα)

Ειδικότερα, θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Γαλατσίου, ως εξής:

Κύρια φάση

– Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Βεϊκου ελάχιστου πλάτους 6,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής, από τη συμβολή της με την οδό Μαυρογένους έως τη συμβολή της με τη Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος και ταυτόχρονη μετατόπιση της διαχωριστικής νησίδας προς τα αριστερά, κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη.

– Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Βεΐκου, ελάχιστου πλάτους 6,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με τη Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη έως τη συμβολή της με την οδό Απειράνθου, με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακά Ακίνητα.

– Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Γαλατσίου ελάχιστου πλάτους 8,75 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 60,00 μ. περίπου πριν τη συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας, με κατάληψη της δεξιάς πλευρά του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

– Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος και ταυτόχρονη μετατόπιση της διαχωριστικής νησίδας προς τα αριστερά, κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

– Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 8,75 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας, με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων.

– Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Ιπποκράτους με εξαίρεση τη χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα εργοταξίου και έκτακτης ανάγκης, από την οδό Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 40,00 μ. περίπου και της παρόδου Πρωτοπαπαδάκη με εξαίρεση τη χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα εργοταξίου και έκτακτης ανάγκης από την οδό Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 30,00 μ. περίπου.

– Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Ιπποκράτους και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Λυσίου, και της παρόδου Πρωτοπαπαδάκη από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Προφήτου Ηλία.

– Την αντιδρόμηση της οδού Λυσίου από την οδό Γαλλακηδών προς και έως την οδό Ιπποκράτους.

– Την υποχρεωτική πορεία ευθεία των οχημάτων που κινούνται επί της οδού Αγ. Γλυκερίας πριν τη συμβολή της με την οδό Ιπποκράτους και των οχημάτων που κινούνται στην οδό Ιπποκράτους από την εργοταξιακή κατάληψη προς την οδό Λυσίου.

– Την υποχρεωτική πορεία με στροφή αριστερά ή δεξιά των οχημάτων που κινούνται στην οδό Λυσίου από τη Λ. Γαλατσίου προς την οδό Ιπποκράτους και των οχημάτων που κινούνται στην οδό Λυσίου από την οδό Γαλλακηδών προς την οδό Ιπποκράτους.

– Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. ΓαλατσίουΠρωτοπαπαδάκη και Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. Βεϊκου σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της παρόδου Πρωτοπαπαδάκη από την οδό Προφήτου Ηλία έως την οδό Ελ. Βενιζέλου και επί της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος της οδού Προφήτου Ηλία από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την πάροδο Πρωτοπαπαδάκη.

– Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό και Λ. Βεϊκου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.

– Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό και Λ. Βεϊκου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης.

– Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό και Λ. Βεϊκου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν την έναρξη και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Καταδικάζουμε την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη ΝΑΤΟ – ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού που σκοτώνουν και κάνουν τη ζωή του παλαιστινιακού λαού κόλαση, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν και σήμερα συντάσσονται με την Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία και προηγούμενων Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην κατεύθυνση:

        Της ίδρυσης ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

        Της επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

        Καμία συμμετοχή - Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

        Να αποσυρθούν αμέσως η φρεγάτα ΨΑΡΑ και όλες οι άλλες ναυτικές μας μονάδες από την περιοχή των επιχειρήσεων.

        Να μη δοθεί η αεροπορική βάση της Ελευσίνας για ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

        Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Συγκέντρωση - πορεία Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στις 6.00 μμ

( Π. Τέρμα–μπροστά στην Εθνική Τράπεζα)

 

 

Α.Ε ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ -  ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ Κ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ