e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Είναι γνωστό ότι το Κλειστό στο Παλαί Γαλατσίου είναι νοικιασμένο και λειτουργεί ως μουσικό θέατρο. Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις του θεατρώνη με την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία οικογένεια από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέδρασε προκειμένου να "παραδοθεί" στον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι με ποιους οικονομικούς όρους και όχι μόνο, αφού ο Δήμαρχος μετά από 8 χρόνια επιμένει να μη δίνει επαρκή στοιχεία  προκειμένου να διαπιστωθεί αν το τίμημα είναι ανάλογο του χώρου ή είναι προκλητικά υποτιμημένο

Πέρα από τις  όποιες θετικές οι αρνητικές πολιτικές προεκτάσεις μπορεί να έχει η εκδήλωση της Αλβανικής Εθνότητας στην οποία θα μιλήσει ο Αλβανός Πρωθυπουργός, προκύπτει εύλογη απορία:

Τελικά ο  διαχειριστής του Παλαί Δήμος Γαλατσίου, δεν έχει κανένα λόγο επί του προκειμένου; Και ποιες  οι ευθύνες του Δημάρχου Γαλατσίου που διαρκώς υποχωρεί σε αλλότριες εντολές,  με συνέπεια ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης Γαλατσιώτικος Λαός να έχει τη αντιμετώπιση του φτωχού συγγενή;

 

Γαλάτσι 10 - Μαΐου - 2023

Γιάννης Κατσώνης του Θανάση

 

Χοντροκομμένος αντικομμουνισμός από ένα ημιμαθές κακέκτυπο των αλήστου μνήμης θεωρητικών Σάββα Κωνσταντόπουλου και Γεωργαλά που έκαναν επαγγελματική καριέρα στο είδος. Νομίζω είναι ανόητο να αντιπαρατεθεί κανείς ως προς αυτά με το γνωστό κουκουλοειδές που ανασκαλεύει τον ιδεολογικό απόπατο περασμένων χρόνων, ανασύρει πονήματα και υποδορίως  προσθαφαιρεί τσιτάτα διαμορφώνοντας τα περισπούδαστα γραφόμενά του.    

Καλύτερα από κάθε άλλο, στην περίπτωση του Πεζοπορούντα Σκαλουμπακοειδούς αρμόζει το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη και του το αφιερώνω:

 

Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ

Υ.Γ.1  Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

Υ.Γ.2  Ποτέ μην καταπιάνεσαι με πράγματα που αγνοείς. Το πιθανότερο είναι να γελοιοποιηθεις (Κινέζικη παροιμία)

Υ.Γ.3  Η στράτευση μεγαλοαστών ή και βολεμένων στην υπόθεση της εργατικής τάξης είναι από περίσσευμα συνείδησης και είναι εύσημο. Σε αντίθεση με αυτούς που όταν από τη μια τσέπη τους μπένουν χρήματα και από την άλλη δραπετεύει η ιδεολογία τους.

 

Στην Καισαριανή η ανάλγητη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, απαλλάσσει τις οικογένειες από το χαράτσι των τροφείων των παιδικών σταθμών και βρίσκει ισοδύναμα από τα αναξιοπαθούντες επιχειρηματικούς Μίδες. Με άλλα λόγια υπονομεύει την ανάπτυξη. Δηλαδή τι θέλει να πετύχει στην Καισαριανή η διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης; Να χτυπήσει τους πυλώνες του συστήματος υπονομεύοντας την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων;  Στην Καισαριανή., στην Πάτρα και αλλού, οι κομμουνιστές θέλουν να γίνουμε Σοβιετία;  

Η πληροφορία ότι στη σκέψη της εφαρμογής παρόμοιας απόφασης και στο Δήμο Γαλατσίου. ο δικός μας Δήμαρχος υπέστη  ελαφρό εγκεφαλικό, είναι εξ ολοκλήρου ψευδής. Πάντως μια ταραχή την ένιωσε. Γρήγορα όμως απέκτησε την αυτοκυριαρχία του και διαβεβαίωσε αρμοδίως ότι παραμένει πιστός στρατιώτης της αντιλαϊκής πολιτικής που επιτάσσει η ομογάλακτη του κυβέρνηση.

Στη δε σκέψη να διεκδικήσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που δικαιούται ο Δήμος Γαλατσίου και παράνομα παρακρατεί η κυβέρνηση, μια εφίδρωση μαζί με μια υπογλυκαιμία την υπέστη. Γρήγορα όμως συνήλθε. Και αμέσως διαβεβαίωσε τους πάτρωνές του ότι παραμένει πιστός στρατιώτης και ότι οι Σουπερμαρκετάδες ή οι τηλεφωνικές εταιρείες ας πούμε, δεν έχουν να φοβηθούν για κάτι. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην επιχείρηση τσιμεντοποίησης ελεύθερων χώρων όπως η πλατεία Ηνιόχου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ

 

Υ.Γ. 1 ΠΡΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΝΤΑ ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ: Μπλα..μπλα..μπλα.. περί άλλων τυρβάζεις. Κάτι για την Δημοτική ταμπακιέρα, γεμάτη με αρνητικές πράξεις και αρνητικότερες παραλήψεις; 

 Υ.Γ. 2 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Ο Χατζηαβάτης στον Βεζύρη!! "Άφεριμ εφέντιμ".

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διάβασα , όπως άλλοι, στην «Καθημερινή»   της Κυριακής ,  περικοπές  από τα απομνημονεύματα του  Σόϊμπλε  , σχετικά με την <<κρίση χρέους>> της Ελλάδας.

Περιγράφει  τις συναντήσεις που είχε με τους Έλληνες Πρωθυπουργούς και Υπουργούς ( Σαμαράς – Βενιζέλος – Τσίπρας – Βαρουφάκης – Τσακαλώτος... ) , αξιολογεί  την στάση τους και την συμπεριφορά τους  και αναφέρει τις προτάσεις του  για το ξεπέρασμα της Ελληνικής κρίσης ( όλες, ομολογεί,  επώδυνες για  τον Ελληνικό λαό).

Μεταξύ αυτών,  και την προσωρινή έξοδο  από το Ευρώ, την επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, στην γενναία υποτίμησή του, στην απόκτηση  ανταγωνιστικότητας  της Ελληνικής οικονομίας και η χώρα ,  να ξαναμπεί  στο ευρώ ,  << έτοιμη>>, κι όχι  ανέτοιμη όπως την έβαλαν στην ζώνη του ευρώ με αποτέλεσμα  την υπερχρέωση και τα μνημόνια .

Κύριοι του e-galatsi, επιτυχία σας μεγάλη, που εντοπίσατε  την μακέτα της Αττικό μετρό που  προβλέπει :

 «έναν νέο Περιφερειακό , που θα ξεκινά  λίγο πριν από το Άλσος, θα παρακάμπτει την Λεωφόρο Βεϊκου και θα σκάει στον Περιφερειακό του Αττικού Άλσους, με έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης, στον υπό διαμόρφωση χώρο του πρώην λατομείου ΛΑΤΌ» .

Όμως  δεν φοράγατε  τα καλά γυαλιά σας .

Άκου λοιπόν, τι λέει η μακέτα :

Πράγματι , πρόκειται  για  «έναν νέο Περιφερειακό , που θα ξεκινά  λίγο πριν από το Άλσος, θα παρακάμπτει την Λεωφόρο Βεϊκου» που, όμως δεν θα  σκάει στο Αττικό Άλσος ,αλλά   θα φθάνει  στην κορυφή στο λατομείο Βιαρρόπουλου , όπου θα σπάει στα δύο.
Η αριστερή παρακαμπτήριος θα  πηγαίνει απ’ ευθείας  στο Ελικοδρόμιο της Γιάννας, γιατί το ελικόπτερό της  χάλασε  και θα κινείται με αυτοκίνητο.