e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου

  • Οι Γαλατσιώτες, γνωρίζουν το ειδύλλιο Γ.Μαρκόπουλου – Ρ. Δούρου (άλλωστε,κανένας τους δεν το κρύβει).Επίσης,
  • Οι Γαλατσιώτες , γνωρίζουν ότι η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου παρακολουθεί ασκαρδαμυκτί τον Πίκουλα. Επίσης,
  • Οι Γαλατσιώτες ,ενημερώθηκαν ότι η κ.Δούρου θα επιθεωρήσει έργα στο Γαλάτσι . 
    Η ενημέρωση δεν φώτιζε  εάν ,εκτός Μαρκόπουλου,στην ομάδα υποδοχής της Περιφερειάρχου θα ήταν και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης  και υποψήφια Δήμαρχος  Γαλατσίου κ .Α Σαπουνά. Επίσης,

Προς το τέλος του 2015 αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς μαζί με κάποιες(όχι όλες) δημοτικές παρατάξεις υποχρέωσαν τον διστακτικό στα όρια της άρνησης, δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο  να τεθεί επικεφαλής προκειμένου να ανοίξει ο χώρος και να χρησιμοποιηθεί  πέρα από όλα τα άλλα, κυρίως για τις ανάγκες των αθλητικών φορέων για κλειστούς χώρους άθλησης. 

Στη πορεία του χρόνου και αφού ο Δήμος Γαλατσίου καθάρισε τους χώρους και τους κατέστησε χρησιμοποιήσιμους, ο κος Δήμαρχος άρχισε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ. Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων με ποδοσφαιρικούς όρους ήταν "γκολ η ΕΤΑΔ, σέντρα ο κος Δήμαρχος."

Με βασική του φιλοσοφία την αγοραία εκδοχή, συμφώνησε στο μοίρασμα των εσόδων από την παραχώρηση των χώρων για εκδηλώσεις τρίτων και λησμόνησε να διεκδικήσει κάτι σταθερό.

Ο ένας βοηθητικός χώρος που αποτελείται από 4 ανεξάρτητα κλειστά έγινε στούντιο τηλεοπτικού σταθμού. Ο άλλος βοηθητικός χώρος που αφορά 2 κλειστά γυμναστήρια σαν αυτό του άλσους έγινε στούντιο άλλου τηλεοπτικού σταθμού.

Στην κύρια σάλα μπήκαν οι αθλητικοί φορείς εντελώς περιληπτικά με αποτέλεσμα  εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες για δυόμιση μήνες μέσα στο χειμώνα και μερικά σαββατοκύριακα το υπόλοιπο διάστημα να μην αθλούνται καθόλου ή να επιστρέφουν στα ακατάλληλα ανοιχτά.

Και όσο δεν θα υπάρξει σθεναρή διεκδίκηση για αποκλειστική χρήση από το Δήμο Γαλατσίου τουλάχιστον κάποιου από τα βοηθητικά γυμναστήρια, τόσο θα λιγοστεύει ο χρόνος άθλησης μέσα στο Παλαί . Και αυτό είναι σίγουρο αφού και η παραχώρηση σε ιδιώτες θα συνεχιστεί και διαρκώς θα διευρύνεται. Ο σημερινός Δήμαρχος  που διεκδικεί  την επανεκλογή στις επικείμενες εκλογές, θα υποσχεθεί πολλά ΘΑ. Με λίγα λόγια θα υποσχεθεί να πράξει αυτά που δεν έπραξε μέχρι τώρα. Δυστυχώς στο Γαλάτσι το εκλογικό σώμα στην πλειοψηφία του τα τελευταία χρόνια, επιλέγει Δημοτικές πλειοψηφίες που δεν έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν διεκδικώντας τα αυτονόητα. Και στην περίπτωση του Παλαί η εξασφάλιση κλειστών χώρων άθλησης σε σταθερή βάση για τις ανάγκες της νεολαίας του Γαλατσίου και των αθλητικών φορέων είναι το αυτονόητο. 

 

                                                                                                                                               

Γιάννης Κατσώνης του Θανάση 

Πρώην Γενικός Γραμματέας Ένωσης Γαλατσίου

ΤΗΛ.   6936122335

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Την Καθαρά Δευτέρα  11/3 /19,στα υιοθετημένα,   η ΔΡΑΣΗ υποδέχθηκε 50 φίλους της,  <<> αδελφούς >> , από το Κιλκίς, σε μία λιτή γιορτή αδελφοποίησης  της με τον << Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς>>.

Ήταν η επίσημη αδελφοποίηση δύο Συλλόγων που ξεκίνησε το 2015 με αφορμή το περιβαλλοντικό μνημόσυνο στον Κ. Καλεσάκη που η ΔΡΑΣΗ πραγματοποίησε στον ίδιο χώρο(υιοθετημένα), όπου ο επιστήθιος φίλος του Γ.Μούκας φύτεψε στο κέντρο της πλατείας των υιοθετημένων έναν πλάτανο  που, έκτοτε, αποτελεί σημείο αναφοράς.Τον φροντίζουν ,όπως κι όλο τον χώρο   ο δάσκαλος και ο μαθητής ,δηλαδή Στέλιος Μπακάλης και Δημήτρης Μπουλούτης  .

                  

Οι αδελφοί – επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και  το εκκλησάκι μας, τον Αγ. Γεώργιο, ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά στην πόλη.
Άνοιξε την πόρτα του,  γι αυτούς , με μέριμνα του Ηλία Ανδριόπουλου. 

Για το κλίμα της γιορτής και τη σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ ανθρώπων ,άγνωστων μέχρι την στιγμή αυτή,ας μιλήσουν οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος .
Δεν ήταν μία κλασσική γιορτή με την γνωστή  προβολή και ειδοποιήσεις.
Είχε γίνει μία απλή ανακοίνωση με αποτέλεσμα να περάσουν από τον χώρο αρκετοί Γαλατσιώτες / σσες  και να εισπράξουν αυτό το όχι ``συνηθισμένο`` που η ΔΡΑΣΗ βρίσκει τρόπο και το προσφέρει. Δηλαδή απλότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό στο περιβάλλον .

 

gemellaggio...
gemellaggio6 gemellaggio6
gemellaggio...
gemellaggio9 gemellaggio9
gemellaggio...
gemellaggio8 gemellaggio8
gemellaggio...
gemellaggio7 gemellaggio7
gemellaggio...
gemellaggio4 gemellaggio4
gemellaggio...
gemellaggio2 gemellaggio2
gemellaggio...
gemellaggio1 gemellaggio1
gemellaggio...
gemellaggio3 gemellaggio3
gemellaggio...
gemellaggio5 gemellaggio5

 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου