e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

                                                

 

Διαπιστευμένος με  ΕΟΠΥΥ
(Δέχεται και με ραντεβού)

Δευτέρα έως Παρασκευή : 9:30 -12:30 & 17:30– 20:30

 

ΣΥΡΟΥ 9-11 ,ΠΑΛΑΙΟ ΤΕΡΜΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ

 

Τηλ:210 2930 460 , Κιν:6944 281 772

 

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Νοιώθω χρέος μου έναν  αποχαιρετισμό στο Κώστα Καλεσάκη,που απρόοπτα αρρώστησε  και εξ ίσου απρόοπτα έφυγε από την ζωή και κηδεύθηκε σήμερα Σάββατο. Του χρωστάω  δύο κουβέντες διαφορετικές, γιατί με τον Κώστα εν ζωή δεν χρειαζόταν, επειδή στη παρέα των πολλών μπορούσαμε  να εκφραζόμαστε  με κινήσεις χεριών ,με συσπάσεις χειλιών ,με μορφασμούς ,με γκριμάτσες , σαρκάζοντας και αυτοσαρκαζόμενοι. Αποτέλεσμα ήταν  απολαυστικές  θορυβώδεις συζητήσεις που έβγαζαν γέλιο. 

 Με τον Κώστα  γνωρισθήκαμε αρκετά καλά τις τελευταίες δεκαετίες, εγώ πλασαρισμένος   ως τρίτος ,σε μια αχώριστη παρέα των ‘’ 2 ‘’ ( Καλεσάκης – Μούκας). Είχαμε πετύχει υψηλό βαθμό εκτίμησης από τότε που κατέβηκα στα Δημοτικά με Λεβογιάννη – Χατζούδη-Χωριανόπουλο και συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας όπου από εμένα επεδίωκε περισσότερα.

Ήταν ευφυής και διαβασμένος ο Κώστας . Γι αυτό δεν συμβιβαζότανε με την μετριότητα .Δεν ισοπεδώθηκε σε παρέες χαλαρές. Δεν επεδίωξε να ψηλώσει το μπόι του που ήταν ψηλό. Τακτικές ήταν οι έξοδοί του για καφέ  με την Αρετή και τις κόρες του. Καταλάβαινες ότι είχες να κάνεις με μία ξεχωριστή με στενό ιστό οικογένεια. 

Δεν είχε ένα απλό πέρασμα από το Γαλάτσι ο Κώστας, ώστε η ‘’ φυγή ‘’ του να μην αποτελέσει μείζον κοινωνικό γεγονός .Ο Κώστας ήταν μία ισχυρή και συνειδητοποιημένη προσωπικότητα γνωστός για την ενεργή πλην διακριτική συμμετοχή του στα κοινά της πόλης . Ήταν τακτικός  θαμώνας στο                              INTERNET  Café, όπως  και στο καφέ της  ‘’ ΓΙΩΤΑΣ ‘’ . Καθημερινός δε περιπατητής στη Λεωφόρο Βέϊκου.                                                                                                                                                                                            

Κεντρικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Καλεσάκη ήταν του υποδειγματικού πολίτη, όχι όπως τον εννοούν οι κομματικές γραφειοκρατίες, αλλά όπως αυτός, υπακούοντας στις αρχές του, τις εφάρμοζε

Ήταν πολιτικοποιημένος  χωρίς όμως να τον αγγίξει ο κομματικός πατριωτισμός.Ήταν αυστηρός απέναντι στο δογματισμό και στο λαϊκισμό  ,είτε αφορούσε στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο είτε στο Γαλάτσι. Δεν χαιδευε αυτιά γιατί ως πολίτης δεν ζήτησε την εξαργύρωση της προσφοράς του στα κοινά.  Ήταν παρών σε κάθε δραστηριότητα της πόλης, όχι μόνο στις κεντρικές εκδηλώσεις, όπως το ΠΑΛΑΙ, οι αναδασώσεις, το κέντρο πόλης, οι κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι …

Χαρακτηριστική η είκόνα του ΚΏΣΤΑ ήταν να τον βρίσκεις χωμένο  στις φυλλωσιές των δένδρων στο δάσος Γαλατσίου να τα κλαδεύει ,να τα χαϊδεύει. Ήταν το πρότυπο του οικολόγου.

Είναι βαρύς ο πόνος, τρομακτική η απώλεια για την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Είναι, όμως παρηγοριά να σκέπτονται ότι η ζωή τους επιφύλαξε έναν τέτοιο σύζυγο ,έναν τέτοιο πατέρα! 

Κώστα Καλεσάκη, καλό ταξίδι ! Να πεις του Βασίλη ότι τον σκεπτόμαστε!

 

"Ίκαρος Πετρόπουλος"

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Το Σάββατο 30/11/19 στο 16ο Δημοτικό σχολείο, τέσσερις φορείς της πόλης, ( Σύλλογος Γονέων 16ου Δημοτικού σχολείου, ο εξωραιστικός και  ο εκπολιτιστικός σύλλογος Πανοράματος  και Α.Γαλατσίου και η Ενωση γονέων ) διοργάνωσαν ενδιαφέρουσα ημερίδα με επώνυμους εισηγητές ( Θ.Μέτσης  -Κ.Διάκος-Β.Τζαμαλούκα ) με θέμα:
<< Ασύρματη επικοινωνία.Οι σοβαροί κύνδυνοι της νέας τεχνολογίας>>.                                                                 

Η ΔΡΑΣΗ ( Πετρόπουλος –Μπουλούτης ) είχε παρακολουθήσει  τον πρώτο εισηγητή  (  Θ.Μέτση )να παρουσιάζει το  αποτέλεσμα της  επιστήμονικής ερευνάς του ,ενώπιον πολυπληθούς   ακροατηρίου  από εκπροσώπους φορέων  οικολογικών  οργανώσεων της Αττικής  , άλλων συλλογικοτήτων , αλλά και καθηγητών Ε.Μ.Π., σε πολύωρη ημερίδα  για το περιβάλλον,την Κυριακή  24/11/19, στους Αμπελοκήπους .                                                                                                                     
Η ερευνά του κ.Μέτση , αφορά στους κινδύνους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.                                                 

Και στις δύο εκδηλώσεις  αναφέρθηκε  στο 5G (δίκτυο κινητής  πέμπτης γενιάς )  και ζήτησε την  ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών για να  διακοπούν οι δοκιμές του δικτύου 5G, που πραγματοποιούνται ,πιλοτικά ,σε τρείς Δήμους της χώρας  ( Καλαμάτα – Ζωγράφου- Τρικκαίων ) από τις τρεις γνωστές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Ήδη στην Καλαμάτα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  διακόπηκε το πρόγραμμα της (wmd ).  Αλήθεια είναι ότι και στην πόλη και γενικότερα στην κοινωνία αντιπαλεύουν δύο απόψεις : Η μία της επιστημονικής κοινότητας που μιλούν για επίπτώσεις στην υγεία (Καρκινικοί όγκοι,λευχαιμία,καρδιολογικά,κυκλοφοριακά ,νευρολογικά προβλήματα, υπογεννητικότητα) και απ την άλλη η Wind που μιλάει για << τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να πάνε την χώρα δεκαετίες πίσω>>

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει  ότι στην τοπική εκδήλωση της   30/11/19, από την ΔΡΑΣΗ παρουσιάστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας του ΠΑΚΟΕ  <<ΟιΚΟνομία για το περιβάλλον >> (Σεπτ.2019) όπου  καταγράφονται   μετρήσεις  μαγνητικής επαγωγής ,σε ht ,που έγιναν,εδώ στο Γαλάτσι,  διαφορετικές  ώρες , από έντεκα ( 11) διαφορετικά σημεία,γύρω από τον  υποσταθμό  της ΔΕΗ στην Πρωτοπαπαδάκη , αλλά και από τους γύρω δρόμους (Ρόδου,Σύρου,Υδρας). Οι μετρήσεις δείχνουν μεγάλη υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου (20).                                                                                                                                                             

Πέραν των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία ,υπάρχει και θέμα αισθητικής και παρωχημένης τεχνολογίας του υποσταθμού . 
Μήπως  Δήμος και κίνημα πρέπει να το ψάξουμε;                                                                                                   

Για τους ίδιους λόγους,μήπως  πρέπει να θέσουμε θέμα απομάκρυνσης του πυλώνα της ΔΕΗ από την αριστερή πλευρά της Λ.Βέικου που,πέραν άλλων ,  εμποδίζει την διέλευση των πεζών;                                                                                                                                   

Είναι,πράγματι,δυσάρεστο  να θίγει, κανένας, θέματα επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, όταν δεν μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα των μετρήσεων και των συμπερασμάτων. Όπως και την επίδραση των  ακτινοβολιών στην εμφάνιση ασθενειών  στους ανθρώπους .

Ενοχλούνται,βέβαια,, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών –ηλεκτρισμού  που δεν...καίγονται για την υγεία του πληθυσμού . Όμως  καιρός είναι, να αφήσουμε την καρέκλα και ψάχνοντας την γνώση να συναντήσουμε την  πραγματικότητα. Όπως,καιρός είναι,να μπει ένα μεγάλο ΣΤΟΠ στην  ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, ακόμη κι όταν  αυτή παρουσιάζεται με δήθεν εγγυήσεις σεβασμού στο περιβάλλον. Κύρια επιδίωξη του επενδυτή  ιδιώτη είναι το κέρδος.   

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη