e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Της Λένας Κλέντρου

Το χάος που προκάλεσε, αλλά και άφησε πίσω της, η χιονο-καταιγίδα με το ευρηματικό(!) όνομα "Ελπίδα" (αλήθεια ποιος το σκέφτηκε;) μας πάγωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά !Δείτε τι συνέβη στο "Σωτηρία" (και μάλιστα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!),μέσα από την περιγραφή ενός νοσηλευτή - που σύμφωνα με την κυβέρνηση ανήκει στις τάξεις των (*ξυπόλητων) ηρώων![τους άφησαν *ξυπόλητους καλώντας μας να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια!]

 

"Τις συνθήκες που βίωσε τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του χιονιά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου εργάζεται στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περιγράφει με δήλωσή του, ο Έκτορας Θωμαϊδης, συμβασιούχος νοσηλευτής.

Όπως αναφέρει, στο χώρο της Μονάδας επικρατούσαν συνθήκες πολικού ψύχους, μιας και η θέρμανση δεν λειτουργούσε. Επίσης οι ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έμειναν νηστικοί μιας και λόγω του χιονιά το φορτηγό με το φαγητό δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του. 

Ακόμα, σημείωσε, το προσωπικό που είχε μείνει στη βάρδια από την προηγούμενη μέρα το πρωί, χρειάστηκε να κοιμηθεί στο νοσοκομείο σε δωμάτια, κλινικές που ήταν και αυτές παγωμένες, σε χώρους χωρίς θέρμανση, με δύο και τρεις κουβέρτες. Ύπνος το πολύ 5 ωρών για να πιάσουμε πάλι βάρδια, τόνισε.

Αυτά, επισήμανε, ως απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα."

ΠΗΓΗ 902.gr 

 

Μέσα στα τόσα  επώδυνα της πανδημίας που αναποδογύρισαν την ζωή μας , σπουδαία τοπικά  γεγονότα γεμίζουν αισιοδοξία την ...ψυχή μας.   Ξεπρόβαλλαν με την έναρξη του νέου έτους. Δεν αφορούν  ένα, αλλά  δύο δημόσια πρόσωπα που  σύμφωνα με  τον πληθωρισμό ασήμαντων ειδήσεων που μας κατακλύζουν,  προβήκανε σε ελπιδοφόρες πράξεις :



Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", μόνη αυτή από το Δημοτικό φάσμα, μας τίμησε , απαντώντας στους εμφανιζόμενους  εδώ και λίγο καιρό στη πόλη μας «Ριζοσπάστες Γαλατσίου»

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί  με το ειδικό βάρος που διαθέτουν και το θετικό φορτίο  που κουβαλάνε, αποφάσισαν και απάντησαν  στην ανώνυμη  ( επί του παρόντος ) συλλογικοτητά μας   « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι». .       

Συνήθως , η ανώνυμη γραφή  απαλλάσσει   από τη βάσανο του διαλόγου, αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι ή  που νοιώθουν υπόλογοι, ή που  τεμπελιάζουν.

Όσον αφορά την ανωνυμία μας,

Δεν έχουμε κανένα φόβο που παραμένουμε ανώνυμοι. Άλλωστε, η « δημοκρατία μας » και οι ιεροφάντες της, δεν είναι  φανερά εκδικητικοί,  ανέχονται την κριτική ,την  αλλοιώνουν σε ανώδυνη, γιατί  με τα δεκανίκια τους και τα εξαπτέρυγά τους  καταφέρνουν και την   ενσωματώνουν (την κριτική) στρεβλώνοντας    τα επιχειρήματα ,αξιοποιώντας τις  αδυναμίες και τελικά φέρνουν στον ...ίσιο  δρόμο τον λαό να  τους κρατάει στην εξουσία!.

Όταν  όμως,  θίγονται τα  «ιερά -  όσια» του συστήματος, τότε η δημοκρατία ( αστική ) που έχει αναπτυχθεί  μέσα στο σύστημα, δεν διστάζει να δείξει τα δόντια της. Δυστυχώς , οι  « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι » ακόμη  δεν έχουν  σημειώσει δραστηριότητα, τέτοια  ώστε να γίνουμε επικίνδυνοι και  να  νοιώσουμε την ανάσα της εξουσίας, δηλαδή τον φόβο!. 

Η ανωνυμία μας πιο πολύ έχει σχέση  με το πεπερασμένο των γνωστών αριστερών πρακτικών επικοινωνίας, παράλληλα δε   αποσκοπεί  και στο κέντρισμα του  ενδιαφέροντος του πολίτη – δημότη . Επί πλέον, επιμένουμε  στην ανωνυμία μας , γιατί ακόμη   δεν έχουμε ολοκληρώσει την επιδιωκόμενη μαζικοποίηση της συλλογικότητάς μας και την εν εξελίξει οργανωτική συγκρότησή μας.                                                                                                                                                   

Τώρα, ως προς την κόσμια, πράγματι, αντίδραση που είχαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  γράφουν:   
«οι συντάκτες της ανακοίνωσης   είτε ηθελημένα είτε άθελα, προβαίνουν σε μια εξίσωσή – «τσουβάλιασμα», των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των πολιτικών δυνάμενων που παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο»  έχουν  δίκιο.

Έγινε πράγματι   τσουβάλιασμα, όχι όμως από πρόθεση.  Ποτέ δεν θα    βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα εκείνους που μοχθούν και διαθέτουν τον  χρόνο τους  στα κοινά αφιλοκερδώς   με όσους δραστηριοποιούνται επ ανταλλάγματι ( αξιώματα, επιρροές ,ματαιοδοξία....)

Άλλος ήταν και είναι ο στόχος. Και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανυπαρξία κινήματος στην πόλη που  δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την όποια δράση των δημοτικών παρατάξεων , ούτε είναι εφικτό να ενταχθεί και να ευδοκιμήσει  κάτω από δημοτική ή  αμιγώς κομματική ομπρέλα.

Και αυτό το τόσο αναγκαίο κίνημα  στην πόλη μας με τα τόσο μεγάλα και ανοιχτά μέτωπα – έργα, που τα πλείστα ( αν όχι όλα)  θα αραχνιάσουν,  για να έρθουν , από το πουθενά,   οι « επόμενοι » να επικαλεστούν  τους « προηγούμενους» , και να πείσουν,  κι αυτοί, τους Δημότες, ενώ οι  διαχρονικά  παρούσες ζωντανές δυνάμεις της πόλης  θα περιορίζονται σε μεμονωμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις . 

Η κοινωνία, η πόλη, ειδικότερα η δική μας ,έχει άμεση ανάγκη  ενός κινήματος  με συνεχή παρουσία που θα παρατηρεί, θα αντιδρά, θα προτείνει ,θα  παρεμβαίνει,θα αποκαλύπτει ,θα καταγγέλλει.......
Οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης μετά τις τόσες εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από προηγούμενες μικρές νίκες... περιμένουν ,καιρό τώρα, να ανταμώσούν μεταξύ τους και με άλλους  .

Τέλος, με δεύτερη ανακοίνωσή μας << προς Αρχίδαμο >>,  θίξαμε το μείζον θέμα της συντήρησης  των υποδομών ( δρόμοι, πεζοδρόμια,, σχολεία, Άλσος,ΠΑΛΑΙ...). Είναι εξοργιστικό  να μην είναι στο ενδιαφέρον των  φιλόδοξων  ηγητόρων το    χάλι  των χωρίς συντήρηση  υποδομών και  κύριο μέλημά τους  να είναι  τα    « λαμπερά » έργα, τα έργα βιτρίνας, του φαίνεσθαι, της εικόνας για να προβληθούν εν όψει επανεκλογής.                             

Για του λόγου το αληθές αρκεί απλή παρατηρητικότητα  και ένα απλό περπάτημα (όχι μόνον μετά από βροχή) , στους δρόμους της πόλης ( συντήρηση – καθαριότητα) στην Λ. Βέϊκου , στο Άλσος ( μέσα , έξω, όχι μόνον στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στον φωτισμό ), στο ΠΑΛΑΙ- στου Λεβεντάκη....                             

Δυστυχώς, η μαγική εικόνα της πόλης που θα συναντήσει κανένας , είναι   εφάμιλλη  με την μαγική εικόνα που φιλοτεχνεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος Αθήνας   για την χώρα  (το σήμερα και το  αύριό της) και τον Δήμο Αθήνας..