e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Σε κάθε βόλτα που κάνω στην πόλη μας, παρατηρώ -ειδικότερα από τη μέρα που εμφανίστηκαν τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης για τον covid-19 και στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας-, ότι η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί κατά πολύ. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αν δεν κάνω, η παρατήρηση γεννά και το ερώτημα: είναι τόσοι πολλοί οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας τελικά; Τα στοιχεία που μας πλασάρουν οι πάντοτε «αθώες» κυβερνητικές πηγές δείχνουν πως είναι πολλοί.  

Τους λόγους που δεν εμβολιάζεται εύκολα ο κόσμος, τους αναλύουν οι ειδικοί και φαίνεται πως μάλλον ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τους ειδικούς, για έναν και μόνο μάλλον λόγο, διότι φάσκουν και αντιφάσκουν. Δεν πείθουν δηλαδή τον μέσο πολίτη να προχωρήσει σε εμβολιασμό. Όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά κοντά σε αυτούς και κυβερνητικά στελέχη, εκτρέπονται εντελώς, και για να δηλώσουν πάση θυσία την παρουσία τους, δεν διστάζουν να εκφέρουν και λόγια βαριά, λόγια γεμάτα μίσους, του τύπου ας πούμε: να μη σώσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Καλά, ότι οι πολιτικοί είναι φελλοί, το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα, ότι ακολουθούν το σύστημα Μαυρογιαλούρου, επίσης είναι γνωστό, δεν λέω κάτι φρέσκο. Αλλά να εκφέρουν δημόσιο λόγο γεμάτο μίσος, είναι κάτι που με ξεπερνά σαν άνθρωπο και αναρωτιέμαι ότι, αυτοί οι πολιτικοί, έλαβαν χιλιάδες ψήφους για να εκλεγούν. Είναι άραγε όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι ηλίθιοι; Τα πράγματα δείχνουν πως είναι, διότι ο καθένας ψηφίζει το είδωλό του, αυτόν που του μοιάζει. Με δυό λόγια, η ειδωλολατρία ανθεί με ποικίλους τρόπους, ή για να γίνω περισσότερο ακριβής, η ειδωλολατρία δεν πέθανε ποτέ, ούτε όταν εκείνος ο βυζαντινός αυτοκρατοριτίσκος νόμισε ότι την εκθεμελίωσε από προσώπου γής μέσω του φονιά Βησιγότθου Αλάριχου. Διότι, όπως έδειξε η ιστορία, η πηγή του κακού δεν ήταν ο παλιός Έλληνας που πίστευε στην πολυθεΐα μα η άρρωστη χριστιανική συνέχεια με τα νέα είδωλα που ονομάστηκαν εικόνες.

Μιάς και έφερε η κουβέντα τις εικόνες, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, είναι αυτοί που προσκυνάνε εικόνες, σκύβουν και φιλάνε το χέρι του παπά, και όχι μόνο αυτό, αλλά τον ακούνε κιόλας όταν τους λέει να μην εμβολιαστούν, διότι θα μπει μέσα τους το τσιπάκι του διαβόλου ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να τους λένε. Δυστυχώς για την κοινωνία του 21ου αιώνα, ο παπάς έχει ακόμα πολύ δύναμη και γίνεται ρυθμιστής όχι μονάχα της ζωής μας αλλά ακόμα εμπλέκεται και σε θέματα επιστημονικά. Το πιο θλιβερό  απ’ όλα είναι η διαπίστωση πως τον παπά τον έχουμε στη γέννησή μας, και μας ακολουθεί μέχρι τον θάνατό μας. Εισχωρεί με τρόπο στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στη ζωή μας, και διαμορφώνει τη ζωή μας. Λίγο μπόσικος αν είναι κανείς, γίνεται εύκολη λεία του παπά, του κάθε παπά όλων φυσικά των θρησκευτικών δογμάτων, χριστιανικών, μουσουλμανικών, ή ότι άλλο.

Ο γράφων έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και όταν ανοίξει η πλατφόρμα θα κάνει και το τρίτο, το αναμνηστικό. Δεν είναι συνεπώς κατά του εμβολιασμού αλλά υπέρ αυτού. Παράλληλα όμως, κανείς δεν τον έπεισε από τους ειδικούς, ίσως επειδή ειπώθηκε παραπάνω ότι αυτοί φάσκουν και αντιφάσκουν. Είναι χωρισμένοι σε δυό στρατόπεδα, όπως καλή ώρα οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και άλλοι μας λένε πως ο πλανήτης θερμαίνεται και άλλοι πως ψύχεται. Εμείς λοιπόν που δεν είμαστε επιστήμονες, είτε για την κλιματική αλλαγή είτε για το εμβόλιο, ποια επιστημονική τάση ν’ ακολουθήσουμε; Την κυβερνητική θέση; Αλήθεια, στην ωραία χώρα μας έχουν δώσει δείγματα γραφής οι πολιτικοί μας για να τους εμπιστευτούμε; Έχει ειπωθεί ποτέ η αλήθεια -σε όποιον τομέα- στη χώρα μας από αυτούς; Εδώ ακόμα κι αυτό το πολύ απλό, ότι στην Άγια Λαύρα στις 25 Μαρτίου 1821 δεν συνέβη απολύτως τίποτα, και εξακολουθούμε να μιλάμε γι’ αυτήν σαν πραγματικά να υψώθηκε σ’ αυτήν το λάβαρο της Επανάστασης, λέει κάτι, ότι τα παραμύθια κυριαρχούν στη ζωή μας.

Ανεξάρτητα απ’ ό,τι λένε οι πολιτικοί και οι ειδικοί στην χώρα μας, το εμβόλιο είναι καλό να το κάνουμε, όλοι μας. Αλλά, αυτός ο συμπολίτης μας που δεν το κάνει για δικούς του λόγους και όχι επειδή του το είπε ο παπάς της ενορίας του, δεν είναι εχθρός μου. Αλλά τα μέτρα της Πολιτείας είναι μέτρα διαχωρισμού, είναι μέτρα που θέλουν να τον κάνουν εχθρό μου. Ένας καμουφλαρισμένος φασισμός εμφανίζεται στη ζωή μας επειδή οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να συνομιλήσουν με τους πολίτες. Το όπλο του ισχυρού μπορεί να γυρίσει ανάποδα, διότι στη ζωή μας όλα είναι δυνατά, όλα μπορούν να συμβούν, με ή χωρίς εμβόλιο!

ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

   

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που φιλοξενείται στο e-galatsi,μάθαμε ότι πέντε κορυφαίοι  του Δήμου και  "δεκάδες εθελοντές  , με θετική ενέργεια, «έδωσαν ζωή» σε 1300 νέα δέντρα με σκοπό να δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΑΛΑΙ ένας νέος πνεύμονας πρασίνου"

Το δελτίο συνοδεύεται και από φωτογραφία  στην οποία δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε πρόσωπα γνωστά.  Προφανώς θα πρόκειται για μέλη  του... ελληνόγλωσσου   we4all  που  είχε αναλάβει το ...έργο. Στην ιστοσελίδα ,πάντως,  αυτής της Μ.Κ.Ο.  εντοπίσαμε και την συμπάθεια , συμμετοχή ορισμένων Γαλατσιωτων οικολόγων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μετά την πρωινή βόλτα στα πέριξ της γκρίζας πόλης, είπα να καθίσω για ένα καφέ στην πολύβουη λεωφόρο Βέϊκου. Τη φορά αυτά επέλεξα το «48», ωραιότατο καφέ με δυό-τρείς ποικιλίες εσπρέσο στον κατάλογό του, που τιμώ ιδιαίτερα. Γεννημένος μέσα στον εσπρέσο είμαι μιάς και ο παππούς μου, προπολεμικά ακόμα, έπινε τον εκλεκτό καφέ. «Καλά, προπολεμικά στην Ελλάδα δεν υπήρχε ηλεκτρισμός αν εξαιρέσεις τις μεγάλες πόλεις, ο παππούς σου στο νησί που ζούσε, πως έκανε τον εσπρέσο;», με ρώτησε κάποια φορά ένας κακεντρεχής συμπολίτης μας. Μα, είναι απλό, απάντησα στον είρωνα συνομιλητή μου, τον έφτιαχνε σε μηχανή που δούλευε στο χέρι. Τέλος πάντων, ο παππούς ήταν λαθρέμπορας την προπολεμική εποχή και από την γειτονική Ιταλία εισήγαγε λάθρα διάφορα προϊόντα, μεταξύ αυτών και τον εσπρέσο.

Στο «48» λοιπόν, εκτός από τις ποικιλίες του εσπρέσο, μπορείς ν’ απολαύσεις σαν τυχαίος ωτακουστής, τα μυστικά του τοπικού Τύπου! Διότι, όπως έχω καταλάβει, εκεί συχνά -δεν λέω καθημερινά διότι δεν ξέρω-, συνεδριάζει άτυπα συντακτική ομάδα και, δονείται ελαφρά, πάλλεται η ατμόσφαιρα με τον χαμηλό φωτισμό και τις όμορφες μυρωδιές. Απολαμβάνοντας λοιπόν τον καφέ σου, τρόπον τινά νιώθεις ότι αποτελείς και σύ μέρος της άτυπης συντακτικής ομάδας εφόσον ακούς. Λέγονται μυστικά; Όχι βέβαια, τι μυστικά, μιλάνε οι άνθρωποι για την πόλη και τα προβλήματά της και προφανώς μεταφέρουν τις ανησυχίες τους υπό μορφή άρθρων κάθε εβδομάδα. Ό,τι γίνεται και στο ίντερνετ καφέ αλλά σε πιο ήρεμη έκδοση, περισσότερο διανοουμενίστικη. Στο ίντερνετ υπάρχει μια γνησιότητα, μιά αυθεντικότητα, άσχετα με το περιεχόμενο, αντίθετα στο «48» το «δήθεν» αιωρείται σαν παλμός, ανάλογα με τις μυρωδιές και τ’ αρώματα του καφέ.

Ο τοπικός Τύπος στην πόλη μας, αριθμεί αν δεν κάνω λάθος δύο εφημερίδες σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και παράλληλα κι άλλα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα. Εφόσον υπάρχουν, όλα κάπου χρησιμεύουν, όλα έχουν αναγνωστικό κοινό, αλλά κέρδη μεγάλα δεν νομίζω να έχουν. Γενικότερα, οι εφημερίδες στην τίμια πατρίδα μας, διάγουν περίοδο παρακμής. Εκείνες οι χρυσές εποχές του τρισμέγιστου ΠΑΣΟΚ, που πέρασαν κι ερήμωσαν τη χώρα, άφησαν πραγματικά αποκαΐδια. Εκείνος ο κατήφορος πήρε αμπάριζα και τις εφημερίδες και όχι μόνο. Αν κοιτάξεις ψύχραιμα, δίχως δηλαδή κομματικές αγκυλώσεις, η υλιστική πράσινη καταιγίδα του τρίτου δρόμου προς τον σοσιαλισμό, έφερε ολέθρια αποτελέσματα και στον χώρο του Τύπου γενικότερα.

Βέβαια, από μιά άλλη θέση αν δείς τα πράγματα, οι εφημερίδες, όχι της πόλης μας μόνο εννοείται, προβάλουν τα έργα της εκάστοτε κυβερνητικής ή έστω δημοτικής αρχής -και καλώς πράττουν-, μα δύσκολα αναδεικνύουν θέματα αντιπολιτευτικά, πλήν φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων. Όσο για τις δικές μας εφημερίδες (της πόλης μας), οι δυνατότητες που έχουν δείχνουν μάλλον να είναι περιορισμένες, δεν υπάρχει δηλαδή η φαντασία και η φινέτσα, απουσιάζει εντελώς η πέρα από τα γνωστά ελεύθερη γνώμη, και η δημοσιογραφία λειτουργεί μάλλον σαν δουλειά υπαλληλική ενώ δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής της. Δεν εξαιρώ εννοείται ούτε την φιλόξενη ηλεκτρονική σελίδα που αναδημοσιεύει τα άρθρα μου.

Όπως τα πολιτικά κόμματα, έτσι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά την αντίληψη του γράφοντος το παρών άρθρο, είναι άκρως συντηρητικά. Δεν προσθέτουν κάτι ουσιώδες στην ενημέρωση των πολιτών και ο ρόλος τους μάλλον διακοσμητικός είναι και τίποτα άλλο.   

Πέραν αυτών, το συντηρητικότερο ίσως Μέσο της πόλης μας, δεν είναι οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά sites, αλλά ένα τηλεοπτικό κανάλι με την επωνυμία «Πολίτες & Ενημέρωση». Σε αυτό, ο παρουσιαστής -που δείχνει άνθρωπος καλών προθέσεων- θυμίζει μάλιστα πολύ έντονα με το στυλ του τον μεγάλο αμερικάνο δημοσιογράφο Larry King, μερικές φορές δείχνει να πλατειάζει και παράλληλα βγάζει μιά πικρία επειδή ο Δήμαρχος δεν καταδέχεται να πάει στην εκπομπή του και να συνομιλήσει μαζί του ή και με πολιτικούς αντιπάλους του. Βέβαια δεν έχει και άδικο, διότι ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας, παρόλο που είναι προσηνής στις καθημερινές σχέσεις του και θα τον συναντήσεις οπουδήποτε στην πόλη να πίνει έναν καφέ χαλαρώνοντας από τα απαιτητικά καθήκοντά του, εν τούτοις εδώ δείχνει ολίγον τι αλαζών, ή συμβαίνει κάτι άλλο που αγνοώ.  

Συμπέρασμα πρώτο: τα ΜΜΕ της πόλης μας δεν το έχουν (που λέει ο σοφός λαός), απλώς υπάρχουν και ίσως μάλιστα να υποστηρίζουν πως κάνουν και τίποτα σπουδαίο με την ύπαρξή τους. Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα τους συστήσω ένα παλιό βιβλίο του Hermann Hesse που φέρει τον τίτλο: Νάρκισσος και Χρυσόστομος!

Συμπέρασμα δεύτερο: την τάξη στον Δήμο θα την βάλει το Χάος, όταν εσείς το ψηφίσετε, όταν δηλαδή θα είστε έτοιμοι να κάνετε από κοινού το πήδημα, άλογο και αναβάτης. 

 

ΤOY "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

   

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 

 

Συχνά-πυκνά ακούμε όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας, στα καφέ, σε συνέδρια, σε πολιτικές συγκεντρώσεις, σε τηλεοπτικά πάνελ, όπου τέλος πάντων βρίσκεται κόσμος και κοσμάκης και συζητά σαν βαθύς γνώστης που είναι της ζωής, την σοφιστικέ λέξη: «προοδευτικός».

Επειδή είμαι ολιγογράμματος και αγνοώ τι πάει να ειπεί η ωραία αυτή ατμοσφαιρική λέξη, άνοιξα ένα σοβαρό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Και όταν λέω σοβαρό, δεν εννοώ το λεξικό του κυρίου Μπαμπινιώτη που ακούγεται ευρέως ή πάλι κάποιοι συνέλληνες το έχουν σαν ευαγγέλιο. Όχι, δεν καταφεύγω σε μέτρια λεξικά όπως το ανωτέρω μα σε λεξικά ό λ η ς της ελληνικής γλώσσας που δεν συμπυκνώνουν την γλώσσα μας σε τέσσερα τομίδια αλλά σε ογκώδεις τόμους επί τόμων. Ανοίγοντας λοιπόν το λεξικό στο λήμμα «προοδευτικός» μεταγράφω με ακρίβεια όσα διάβασα: προοδευτικός, ο βαίνων, οδεύων προς εμπρός, μτφ. ο φιλοπρόοδος, νεωτεριστικός, αντίθ. οπισθοδρομικός, συντηρητικός: προοδευτικαί αρχαί – αντιλήψεις – ιδέαι, - επεκράτησεν η προοδευτική πολιτική. 2/ συνήθως και επί ανθρώπου, ο αγαπών την πρόοδον, ο φίλος των νεωτεριστικών αρχών έν τη επιδιώξει της βελτιώσεως, εξελίξεως των έν τη κοινωνία πραγμάτων, φιλοπρόοδος, νεωτεριστής – ούτω κ προοδευτικόν κόμμα (το έχον ώς περιεχόμενον της πολιτικής αυτού την προϊούσαν βελτίωσιν, κατ’ αντιδιαστολήν προς το ριζοσπαστικόν). 3/ ο διεπόμενος υπό του συστήματος της αριθμητικής προόδου, ο αύξουσαν πρόοδον ακολουθών: προοδευτική φορολογία.

Δεν θέλω να συνεχίσω μην βαρύνω το κλίμα. Διαβάζοντας λοιπόν τ’ ανωτέρω, τότε εγώ πως νόμιζα ότι προοδευτικός είναι ο αριστερός στις πολιτικές πεποιθήσεις του άνθρωπος μόνο; Έτσι δεν μεγαλώσαμε; Με αυτά τα στερεότυπα ότι αριστερός = προοδευτικός; Ας αφήσω όμως τους αριστερούς στην ησυχία τους και ας πάω στους δεξιούς, αυτούς που με τις πράξεις τους, αγιοποίησαν την αριστερά στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη τα αρχαία χρόνια προ του 21ου αιώνα. Σήμερα, στην εποχή μας, όταν λέμε δεξιά, εννοούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος εντός ή εκτός βουλής από την άκρα δεξιά έως και άκρα αριστερά. Όλο αυτό το μεγάλο πολιτικό φάσμα είναι δεξιό, είτε το παραδέχεται είτε όχι, διότι οι πράξεις είναι εκείνες που φανερώνουν την ουσία και όχι τα λόγια. Τα λόγια στη ελληνική πολιτική σκηνή, ήταν και εξακολουθούν να είναι παχιά, έχουν πολύ λίπος, συνεπώς είναι λόγια ανθυγιεινά.

Σε όλο αυτό το δύσβατο μονοπάτι της πολιτικής εκτροπής έν Ελλάδι, η μόνη σταθερά ήταν και είναι το ΚΚΕ, με αρνητικό τρόπο βέβαια, μα δεν το ακουμπάμε. Γιατί; Μα διότι έχει την μεγαλύτερη ιστορία, με τα λάθη του ασφαλώς αλλά και με τις καλές του στιγμές. Αντιφατικό εννοείται κι αυτό μα η δική του αντιφατικότητα είναι ελάχιστη στην αντιφατικότητα της δεξιάς (πιο πάνω είναι σαφές ποια είναι η δεξιά). Οπότε, την ιστορία, που δουλειά της είναι να καταγράφει και όχι να διδάσκει, δεν την ακουμπάμε καθόλου. Εξάλλου, όπως λένε οι γνωρίζοντες, την ιστορία την γράφουν οι νικητές, ή μάλλον, των νικητών η ιστορία έχει την καλύτερη δυνατή προβολή.  

Μιλώντας σε προηγούμενα άρθρα για την αριστερή διανόηση, που συναθροίζεται, πως φλυαρεί κτλ., αδίκησα μάλλον κάποιους συμπολίτες μας, και για να επανορθώσω, ας γίνω περισσότερο ακριβής. Αριστερή και δεξιά διανόηση, είναι ένα και το αυτό, το ίδιο νήμα του κουβαριού. Όταν ακούμε την λέξη «αριστερός» ας έχουμε στο νού μας ότι αυτός ο άνθρωπος είναι «δεξιός» και το αντίθετο. Όταν λοιπόν, γίνεται κοινωνός μιάς τέτοιας συνάθροισης, η σαν περαστικός πεζοπόρος γίνεται άθελά του ωτακουστής, ο καθένας από εμάς, ας μην παίρνει τοις μετρητοίς όσα θ’ ακούσει. 

 

Δεξιός, αριστερός, σοσιαλιστής, σοσιαλδημοκράτης, κεδρώος, φιλελεύθερος, νέο-φιλελεύθερος, ανταρσύας, κκε-μλ, κκε-λμ, ακροδεξιός, κιναλίστας, και ό,τι άλλο που δεν μου έρχεται τώρα, χάριν της οικονομίας, είναι η λεγόμενη δεξιά. Και το ΚΚΕ δεξιό κόμμα είναι, αλλά το γράφω ψιθυριστά μην και πληγώσω καλούς ανθρώπους. 

 

Του  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

-Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.
-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

   

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Σαν είδαν τον Ηράκλειτο λέει, να μελετά το θορυβώδες παιχνίδι των παιδιών, στοχαζόταν ό,τι ποτέ δε στοχάστηκε θνητός έξ αφορμής τέτοιου θεάματος: το παιχνίδι του Μεγάλου Παιδιού-Κόσμου, του Δία, πού γελώντας αιώνια χτίζει και γκρεμίζει κόσμους. Δεν χρειαζόταν τους ανθρώπους -ο Ηράκλειτος-, ούτε κ’ η γνώση του εξαρτιόταν από δαύτους – όσα θα μάθαινε τάχα από άλλους ή όσα ερευνούσαν παλιότεροι σοφοί, πού ‘ξεραν να ρωτούν και να μαθαίνουν, τον άφηναν αδιάφορο. «Τον εαυτό μου γύρεψα κ’ ερεύνησα», είπε χρησιμοποιώντας μιά λέξη-κλειδί για τη νοηματική διερεύνηση ενός χρησμού: σά νάταν αυτός ο απόλυτος τηρητής κ’ εκτελεστής της περίφημης δελφικής ρήσης «γνώθι σαυτόν» - και κανείς άλλος!

Η παραπάνω νιτσεϊκή σκέψη[1] ήρθε αστραπιαία στο μυαλό μου σαν άρχισαν  τα κοκόρια, ως μέλη του Κονκλάβιου, να αναλύουν το μέγα θέμα του κορωναϊού, με αφορμή βέβαια τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Γνωστό είναι ότι το Κονκλάβιο συνεδριάζει κάθε Σάββατο μεσημέρι υπό την αύρα του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» και της ψησταριάς του Βελή. Τότε, εκείνα τ’ αρχαία χρόνια, πήγαινες στον Αλέξανδρο, άπλωνες στο τραπέζι σου τα καλούδια από τον Βελή που είχες πρωτύτερα προμηθευτεί, και παράλληλα, παρακολουθούσες την ταινία, ρευόσουν την μπύρα, έκλανες άφοβα, φούμαρες τα τσιγάρα σου, όλα αυτά τα καλοκαιρινά βράδια, γιατί τα πρωινά των σαββατοκύριακων, στον κινηματογράφο στηνόταν η παλαίστρα και όλα τα «βαριά» ονόματα της ελληνικής πυγμαχίας έδιναν «μάχες» ηρωικές. Καρπόζηλος, Μασκοφόρος, Τρομάρας, Λαμπράκης, Παπαλαζάρου, Σουγλάκος (φυσικά) κ.α.Αυτά συνέβαιναν στον κινηματογράφο, ειδικότερα τις Κυριακές. Τις ίδιες ώρες, τα παιδιά έπαιζαν «staka man», οι καλοί οικογενειάρχες σαν έπαιρναν ελεύθερη έξοδο από τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο -προϊστάμενο της αγίας Γλυκερίας- κατευθυνόντουσαν προς το ζαχαροπλαστείο «Νάταλι» για την καθιερωμένη γκαζόζα ή πορτοκαλάδα. Αθώα χρόνια τότε, αλλά και τώρα, την εποχή του κορωναϊού γιατί να μην είναι αθώα; Τότε υπήρχε βέβαια και μαύρη χούντα, σήμερα υπάρχει αστική δημοκρατία (όπως λένε με έμφαση οι αριστερόφρονες γενικώς), αλλά τα θεάματα, είναι διαχρονικά μη γνωρίζοντας περιορισμούς χουντικούς ή αστικο-δημοκρατικούς.

Τα μέλη λοιπόν του Κονκλάβιου συνεδριάζουν κάθε Σάββατο και σαν ειδικοί που είναι, μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε και εννοείται πως δεν φτάνουν πουθενά, δεν λένε τίποτα. Ο Ηράκλειτος, σαν άνθρωπος νοήμων, τους ανθρώπους τους έκανε πέρα, τους βαρέθηκε, γι’ αυτό και έπαιζε με τα παιδιά, τους μόνους ανθρώπους που είναι αθώοι κι’ έχουν να πουν πράγματα ή να μάθουν τους μεγάλους πράγματα. Γιατί αλήθεια -αν αγαπώ τη γνώση- να βασανίζομαι πίνοντας το καφεδάκι μου στο καφέ ίντερνετ ακούγοντας άσχετους να μιλάνε για τον κορωναϊό σήμερα, για την πολιτική χθές, για τις αρρώστιες άλλες φορές, και να μην κάνω κάτι πάρα πολύ απλό; Τι να κάνω; Να πάρω ένα ταξί, να καθίσω αναπαυτικά στο πίσω κάθισμα και στη διαδρομή από Γαλάτσι-Σύνταγμα, ν’ ακούσω με ευλάβεια τον μόνο ειδικό της ελληνικής επικράτειας να μου πεί δυό σοβαρά κι’ εμπιστευτικά πράγματα. Ποιόν ν’ ακούσω; Μα τον ταξιτζή φυσικά. Αυτός ο καταπληκτικός τύπος -οι ταξιτζήδες γενικότερα- σου μιλάνε, αναλύουν τις καταστάσεις λές και χαϊδεύουν τ’ αυτιά σου, τόσο πολύπειροι είναι. Και τόσο γνώστες.

Όχι αγαπητοί σύντροφοι του Κονκλάβιου, δεν θα έρθω άλλο Σάββατο να σας ακούω να οχλαγωγείτε. Και μάλιστα απορώ που ο προεδρεύων δεν επιβάλει κάθε φορά που φωνασκείτε, την τάξη. Μπορεί να είστε πλανημένοι, γοητευμένοι με τα τεράστια «Εγώ» σας, αλλά έχετε και κάτι που το θεωρώ σημαντικό, ειδικότερα στις μέρες μας, είστε καλοί άνθρωποι, καλών προθέσεων δηλαδή αλλά έχετε απωλέσει τον προσανατολισμό σας. Αγαπητοί σύντροφοι, αν πραγματικά θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα μπροστά, αποτινάξτε από πάνω σας την αρρώστια που λέγεται πολιτική και που νομίζετε πως με αυτό τον τρόπο κάτι σπουδαίο κάνετε. Ακολουθήστε τα βήματα του αγίου (κυριολεκτικά) Ηράκλειτου που έλεγε: «Τον εαυτό μου γύρεψα κ’ ερεύνησα».

Αφήστε τον κορωναϊό στους γιατρούς, την πολιτική στους μέτριους, τον παράδεισο στους παπάδες. Ξεπεράστε τους φόβους σας και κάνετε το αποφασιστικό πήδημα, όπως το κάνουν μαζί ο ίππος και ο αναβάτης. Το άλογο και ο άνθρωπος.  

 

[1] Φρ. Νίτσε, «Το Πάθος για την Αλήθεια», εκδόσεις Gutenberg

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

-Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

   

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Κοκορομαχίες στο ίντερνετ καφέ!

 

Σήμερα το σαββατιάτικο πρωινό, πήγαμε με φίλο μου έπειτα από καιρό στο ίντερνετ καφέ να παίξουμε το τάβλι μας. Εκεί που πίναμε τους βυζαντινούς μας καφέδες και ρίχναμε τα ντόρντια και το άσσο-τρία, γκαντεμιά στη γκαντεμιά δηλαδή, να ‘σου στο βάθος, στον διάδρομο, οχλαγωγή. Πάλι οι παλαβοί μαζεύτηκαν; Ρώτησα με την αφέλεια που με διακρίνει τον συμπαίκτη μου. Αυτός, μόλις είχε ρίξει πεντάρες και μου σφράγισε το δικό μου τριάρι, ήταν απορροφημένος στο να μου κάνει εξάπορτο και δεν άκουσε την ερώτηση μου που την επανέλαβα: Πάλι οι παλαβοί μαζεύτηκαν να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας; Την ώρα εκείνη εγώ έφερα τριάρες κι έμεινα μετέωρος δίχως να μπορώ να παίξω την καταραμένη ζαριά μου, μα πάνω στη σύγχυσή μου τον άκουσα να λέει: Αυτοί οι γραφικοί τύποι, δεν κατανοούν ότι από τη στιγμή που είναι μέρη των προβλημάτων δεν μπορούν να τα λύσουν.

Ενώ έχασα γρήγορα το «Φεύγα» και πηγαίναμε για το «Πλακωτό», οι τύποι αυτοί - για λόγο που αγνοώ, έφυγαν από τον διάδρομο και κάθισαν σχεδόν δίπλα μας. Όταν μαζεύονται 10-12 νοματαίοι, δεν τους λές και λίγους. Ειδικότερα όταν σφυροκοπάνε με ανοησίες το μυαλό σου που είναι απασχολημένο στο να μην σου πλακώσει την παραμάνα ο αντίπαλος. Δίπλα μας, καθόντουσαν ήσυχα δυό τύποι, ο ένας είναι καθηγητής όπως έχω ακούσει, ο άλλος δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει, μέσα στο μαγαζί, έλιωνε στο τάβλι ο ναύαρχος μ’ ένα φίλο του, το κορίτσι πηγαινοερχόταν με τον δίσκο γεμάτο καφέδες και νερά, οπότε, εκεί κάπου στην οχλαγωγή, έσκασε μύτη και ο πρόεδρος. Ακούγοντας εγώ τη φράση: καλώς τον πρόεδρο, έστρεψα τη ματιά μου και αντικρύζω έναν νεώτερο απ’ όλους τους οχλαγωγούντες να κάθεται και να τους καλημερίζει όλους. Αυτόματα, η οχλαγωγή σταμάτησε κι άπαντες κρεμόντουσαν από τα χείλη του.

Βάλε το θέμα πρόεδρε, τόλμησε να ψελλίσει ένας από την ομήγυρη. Πριν δώσει το θέμα προς συζήτηση ο πρόεδρος, αφήνω τις διπλές που έφερα άπαιχτες και ρωτάω τον συμπαίκτη μου: αυτούς τους ξέρεις; Δεν τους ξέρω, απλώς έχω ακούσει τα ονόματά τους κι άλλες φορές, να αυτός που μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο, είναι ο γιός του Δαίδαλου, αυτός εκεί πέρα με το σακάκι, είναι σύμβουλος του Δημάρχου, αυτοί εκεί οι δυό είναι κουκουέδες, αυτός με την τραγιάσκα είναι συριζαίος και νομίζω και οργανοπαίκτης, αυτοί οι άλλοι δυό είναι αριστεροί όπως λένε, αυτός που κάθεται μόνος του παραδίπλα, είναι ο Νικολάκης, κομμουνιστής ανένταχτος, αυτός στην άκρη, ήταν λένε νομαρχιακός σύμβουλος, νομάρχης, κάτι τέτοιο, δεν ξέρω με ακρίβεια, αλλά για παίξε τις διπλές σου.

… Όλοι αυτοί μιλάνε τόση ώρα και δεν λένε απολύτως τίποτα. Πριν τους ακούγαμε από μακριά να κάνουν κριτική στην πρόεδρο, τώρα σαν ειδικοί που είναι αναλύουν το θέμα με τους Ρομά στο Πέραμα. Υπάρχει άραγε κάτι που δεν γνωρίζουν; Τους έχεις ακούσει ποτέ να λένε «δεν ξέρω;».

… Σημασία δεν έχει τι λένε μιάς και δεν λένε τίποτα, ρίξε τη ζαριά σου και παράτα τους, εγκλωβισμένοι άνθρωποι είναι, δυστυχείς, επαρμένοι μέχρι το κεφάλι τους, μην τους δίνει σημασία.

… Δεν τους δίνω, αλλά δεν σέβονται κιόλας λές και το μαγαζί είναι δικό τους. Στα σοβαρά δηλαδή, αυτοί πιστεύουν πως θα αλλάξουν τον κόσμο;

… Έλα, πάει κι αυτό, 3-0 είμαστε, άντε να σου πάρω και τις πόρτες διπλές να τελειώνουμε, ν’ απολαύσουμε κι εμείς με ρέγουλα την διανόηση του Γαλατσίου.

.. Άστο, το παρατάω, ας ακούσουμε λοιπόν τι έχουν να πουν οι ειδικοί επί παντός!

… Ό,τι και να πούν χαμένοι μέσα στον υλισμό είναι, δεν τους βλέπεις; Έχουν χαθεί όλοι τους στην ανάλυση.

… Ναι, δεν έχεις άδικο, στην ανάλυση και στο λέγειν του τίποτα βρίσκονται. Με αυτούς σαν πολιτικούς αντιπάλους, βλέπω τον Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές (αν δεν πάει για βουλευτής όπως ακούγεται από τους ψιθυριστές της πόλης) να παίρνει πάνω από 75% κάνοντας τζόκινγκ στο Άλσος του Βέϊκου.


… Και το «Χάος» που λές, τι θα κάνει, θα βρεί ανταπόκριση στο πολιτικό γίγνεσθαι ή θα σκάσει μία ακόμα προεκλογική φούσκα;

… Κοίταξε να δείς, το «Χάος» έχει τάξη, ξέρει πολύ καλά τι θέλει, αλλά αυτό το κάτι απαιτεί νοημοσύνη, ωριμότητα, αλλά τα στοιχεία αυτά είναι άγνωστα στον μαζάνθρωπο, που διαρκώς βρίσκεται σε σύγκρουση, πρώτα με τον εαυτό του και φυσικά με ό,τι κινείται στον χώρο και στον χρόνο.

… Τέλος πάντων, ας τ’ αφήσουμε αυτά γι’ άλλη ώρα, τι λές, πάμε να φύγουμε να γλυτώσουμε παρακμιακές καταστάσεις;

… Ναι, πάμε, αλλά αύριο το βράδυ, ναι την Κυριακή, ας πάμε στο «Gallo», όχι μόνο για τον καλύτερο καφέ που έχει στην πόλη ή την ησυχία, μα θα ‘ρθουνε και κάτι φίλοι να κουβεντιάσουμε τα του Χάους θέματα.

… Εντάξει, θα έρθω κι εγώ, να φέρω μαζί μου κι ένα φίλο μου κομμουνιστή;

… Φέρε, αλλά εμείς δεν θέλουμε οπαδούς, καταλαβαίνεις, όλοι αυτοί φοράνε παρωπίδες και βλέπουν μονοδιάστατα, έχουν μονάχα ένα προτέρημα, είναι καλοί άνθρωποι! 


ΤΟΥ "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

-Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

   

-Λεωφόρος Βέϊκου

      

 

 

Είχαμε την Μήδεια, την Αλκμήνη, την Αλκυόνη, τον Θησέα κ.α. και να που ζούμε και τον Μπάλο, όχι του Σαββόπουλου αλλά αυτόν των μετεωρολόγων που σαν άλλοι τρομοκράτες έχουν τον κόσμο κάτω από τον ζυγό του φόβου. Αρχίζουν το τροπάρι οι μετεωρολόγοι, το συνεχίζει και το εξελίσσει η Πολιτική Προστασία. Γενικώς και ειδικώς, παιχνίδι να γίνεται. Από κοντά εννοείται και τα κόμματα του πολιτικού συστήματος μη και χάσουν κανένα ψήφο.

Οι κάτοικοι των πόλεων είναι καταδικασμένοι στον τρόμο από μία απλή θεομηνία, από φυσικά καιρικά φαινόμενα που ώ τι θαύμα, οι έχοντες τα ηνία της προπαγάνδας τα βαπτίζουν όπως θέλουν. Αυτό το άθλιο παιχνίδι που λαμβάνει χώρα με ένα χιόνι, έναν παγετό, μία καταιγίδα, μία χαλαζόπτωση, το εντάσσουν τα παρακμιακά ελληνικά κόμματα στην πολιτική ατζέντα τους, και με τρόπο φυσικό περνάει κατόπιν στην πολιτική αρένα. Είπαμε, παιχνίδι να γίνεται. Για τα ρέματα που έκλεισε το πολιτικό σύστημα, για τα ποτάμια που έκρυψε, όλα αυτά στ’ όνομα της μίζας και της αρπαχτής, γι’ αυτά δεν ευθύνεται κανείς. Ή μάλλον ναι, ευθύνονται πάντοτε οι προηγούμενοι, αυτοί που πάντα παραδίδουν καμένη γη.

 

 Μα και ο φτωχός λαός, κι αυτός άμοιρος ευθυνών είναι, δεν ψηφίζει για να βολευτεί στο δημόσιο και ν’ αράξει -όπως χαριτωμένα κυκλοφορούσε κάποτε. Ν’ αράξει, όχι να εργαστεί. Όταν καταπατούσε τα ρέματα και τα οικοδομούσε, ήταν έξυπνος, σαν πέρναγε το φουσκωμένο νερό και συμπαρέσυρε κάθε εμπόδιο που έβρισκε μπροστά του, θύμωνε, αγανακτούσε με την απουσία της Πολιτείας.

 

 

 

Σήμερα, στην εποχή μας, είναι λίγο αγανακτισμένος, λίγο έτσι και λίγο αλλιώς, αλλά είναι πολύ φοβισμένος. Φοβάται τα δελτία του καιρού, φοβάται το ξεσάλωμα των μετεωρολόγων επί σκηνής, ανατριχιάζει στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να βρέξει και δεν θα κρατά ομπρέλα.

Κάπως έτσι κυλά η ζωή στις πόλεις, γιατί στα χωριά, στην ύπαιθρο γενικότερα κυλά διαφορετικά, δίχως τρόμο κι αγανάκτηση, Ειδικότερα όμως για την πόλη μας, τα πράγματα είναι κάπως πιο υποφερτά, το πετρώδες έδαφος, τα πρανή του Αγχεσμού, τα ρέματα που έκλεισαν αλλά δεν οικοδομήθηκαν -έγιναν απλώς δρόμοι-, αυτά και ίσως και άλλα, είναι στοιχεία που διώχνουν τους όγκους του νερού προς τα Πατήσια και η πόλη μας μένει ασφαλής, με μικροπροβλήματα που δεν γεννάνε τρόμο.

Αλλά, μπορούν να ζήσουν οι πολιτικές παρατάξεις στην πόλη μας δίχως κούφια λόγια; Κι αν το κάνουν, τότε, πως θα συντηρήσουν την μετριότητά και ανεπάρκειά τους;

 

Υγ: αντί του Μπάλου, ας ακούσουμε ένα άσμα από έναν «Βάρβαρο».

Του  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

Από το Χάος γεννήθηκε ο Λόγος
 

Συμπολίτισσες & Συμπολίτες του Γαλατσίου

Η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε προσεκτικά θέσει, μας επιβάλει να εξετάσουμε αναλυτικά τις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες της πόλης μας και τα θεσμικά πλαίσια μέσα στα οποία κινούνται. Από την άλλη πλευρά, η μέθοδος στην ανάπτυξη της δράσης των στελεχών μας παίζει σημαντικό ρόλο στο να καθορίσουμε τους άξονες της μελλοντικής πορείας μας.

Ταυτόχρονα, η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και ποσότητα των προσπαθειών μας, μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι η παρούσα σαθρή δομή του υπάρχοντος συστήματος βοηθά στην προετοιμασία μας και την δημιουργική στάση μας στις προκλήσεις των καιρών μας.

Με αυτό τον τρόπο, ένα νέο μοντέλο (δίχως αρχή) πολύπλευρης δράσης και παρέμβασης εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε τις καινούργιες συνισταμένες και συνιστώσες της πραγματικότητας. Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική τεκμηρίωσης και ενημέρωσης μας βοηθά αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των μεγάλων απαιτήσεων της εποχής μας.

Είναι προφανές ότι, η οργανωτική αναδιάρθρωση που θα αναδείξει την πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών, εμφανώς θα οδηγήσει νομοτελειακά προς ένα άφθαρτο μοντέλο ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά δε, η ιδεολογική καθαρότητα όταν συνδυάζεται με το ξεκίνημα μιάς αποφασιστικής διαδικασίας ριζοσπαστικών αλλαγών, συμβάλει αναπόδραστα στο να τελειοποιήσουμε τις διάφορες μορφές ενίσχυσης του κύρους της πολύπαθης πόλης μας. Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη ποικιλόμορφης δραστηριότητας οριοθετεί και θεμελιώνει αποφασιστικά τις βάσεις μιάς προοδευτικής μετεξέλιξης. Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι η ιδεολογική προσαρμογή σε συνθήκες ιδεολογικού ανταγωνισμού χωρίς βία, οδηγεί σε μιά μεγάλη προσπάθεια για νέες τομές, νέες συνιστώσες, νέες ρηξικέλευθες δράσεις.

Κατά την ενάσκηση οργανικών καθηκόντων η διείσδυση στην ενυπάρχουσα σαθρή δομή μιάς αφανούς δράσης τελειοποιεί και δρά αναπόσπαστα και αναπόδραστα διαθέσεις για πραγματική συμμετοχή στο γίγνεσθαι της πόλης μας. Ο ασφαλέστερος λόγος για ένα υπαρκτό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης προβάλει ότι η ανάδειξη της ενδογενούς ανάδρασης συμβάλει σε οριοθέτηση για τα στοιχειώδη δομικά στοιχεία που δρούν αναπόδραστα και αναπόσπαστα από την όλη δομή. Μπορεί να θεωρηθεί κοινότοπο αλλά όχι κοινότυπο, ότι ο εντεταλμένος κοινωνικός περίγυρος που καθορίζει τις αναπτυξιακές διαστάσεις δομεί και στηρίζει με την οντότητά του το πραγματικό απόσταγμα της συνεκτικής συμπαγούς διάστασης των επί μέρους μελών. Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την θέση ότι η δομική διάσταση της ενδογενούς αντισυμβατικότητας που πληροί εσωτερικεύσεις στερεοτύπων συμπαρασύρει και ενισχύει δράσεις για το πραγματικό περιεχόμενο του διακυβεύματος που δομεί τις εναλλακτικές δράσεις.

Είναι πρόδηλο Συμπολίτισσες & Συμπολίτες ότι, η επιτακτική δομική συνιστώσα του συστήματος, δομεί, προβάλει και στοιχειοθετεί μιά μεταμοντέρνα εκδοχή όπου ανελίσσει επεκτατικά την πρόσθετη δόμηση για τις καθημερινές επιδιώξεις που συμβάλουν σε ενεργή διάθεση μπρός στο έργο. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι, η σύγκλιση στο άνω φράγμα του ελάχιστου κάτω φράγματος μιάς σύνολης δομής συνεκτικής, πυκνής και συμπαγούς, προσάπτει ισχυρές ενδείξεις για γενικευμένες προσεγγίσεις μιάς κοινωνικής πλήν καθολικής δράσης συνόλου. Μπορεί να θεωρηθεί ως πάγια αρχή που προάγει την πολιτική ενάργεια, ο πραγματικός δομικός συντελεστής πράξεων και έργων που συνδέονται λογικά και δομικά, όμως, συνιστά μόρφωμα έστι ώστε να διανθίζει την προοπτική της ανάπτυξης και δράσης των αντικειμένων μέσα από αυστηρές δομικές ενδοαναπτυξιακές αντιφάσεις του συστημικού πράττειν.

Ανεξαρτήτως της εκάστοτε προσωπικής προσέγγισης, η διαμέριση σε κάθε συνολική οντότητα που έχει πεπερασμένη υποκάλυψη για κάθε άπειρη κάλυψη, εξαρτά την κλειστότητα με την συμπάγεια των ιδιοτήτων που προβάλουν ως αλήθεια για την ενδοατομική κοινωνική διαστρωμάτωση του όντως όντος.

Συμπολίτισσες & Συμπολίτες, αν δεν είστε οπαδοί κομμάτων, θρησκειών, ομάδων, αν δηλαδή είστε πραγματικά ελεύθεροι, το «Χάος» είναι εδώ για να εκθεμελιώσει όλο το σαθρό οικοδόμημα. Ελάτε μαζί μας να αυτοδιαχειριστούμε την πόλη μας.

 
ΤΟΥ “ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο Δήμαρχος Γαλατσίου φέρεται αποφασισμένος να τελειώνει με όλες τις παρανομίες ή τις αντικανονικότητες που είτε προκύπτουν είτε χρονίζουν και δυσκολεύουν τη ζωή και την καθημερινότητα των Δημοτών.

Κάνοντας την αρχή με την καταδρομική του παρέμβαση στην κατάληψη του σχολείου και ιεραρχώντας τις επόμενες κινήσεις του, θα συνεχίσει και μάλιστα - όπως πάντα - εντελώς μόνος, χωρίς την παραμικρή συνδρομή κάποιου συνεργάτη του ή υπηρεσιακού παράγοντα - έτσι κι αλλοιώς μόνος του αποφασίζει και μόνος του εκτελεί στην κυριολεξία - καθαρίζοντας σε πρώτη φάση όλες τις υπόλοιπες καταλήψεις πεζοδρομίων στις κεντρικές λεωφόρους Γαλατσίου και Βεϊκου, από καταστηματάρχες και εποχούμενους. Στη συνέχεια και αφού "καθαρίσει"  τα πεζοδρόμια όλης της πόλης, θα τελειώσει με ένα μεγαλειώδες ανδραγάθημα.

Θα ελευθερώσει την Βεϊκου από τα παρκαρίσματα έξω από τις καφετέριες στο Νέο Τέρμα και καταστήματα στο Παλιό Τέρμα.. Και επειδή το "έργο" εκεί είναι τεράστιο, αυτό θα συμβεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο θα αφορά τους τριπλοπαρκαρισμένους καταληψίες του οδοστρώματος. Το δεύτερο στάδιο θα αφορά τους διπλοπαρκαρισμένους.

Και όλες αυτά τα ανδραγαθήματα θα τα φέρει σε πέρας μόνος του. 

Διέρρευσε δε ότι προκειμένου να μην γίνονται ανακαταλήψεις των χώρων που "ελευθερώνει" και παραδίδει στους Δημότες ο χαλκέντερος Δήμαρχός μας, θα κάνει μιά παραχώρηση παραβαίνοντας τις αρχές του. Θα ζητήσει την συνδρομή εθελοντών για επιτήρηση, ώστε να τον ελαφρύνουν από την24ώρη βάρδια. Γιατί που ξέρεις. Μπορεί να προκύψουν κι άλλες καταλήψεις σχολείων και πρέπει να έχει την χρονική ευκαιρία για νέους επικοινωνιακούς θριάμβους που θα του επιδαψιλεύσουν οι ανεξάρτητοι ψιττακοί της ενημέρωσης. 

Μπορεί να χρειαστεί η συνδρομή του προκειμένου να απλώσει τις "προστατευτικές φτερούγες του" πάνω από τα μικρά παιδιά που εξω πέταξε από το Παλαί μες το χειμώνα για να μη βρέχονται στα ανοιχτά γήπεδα όταν ο παλιόκαιρος δεν υπολογίζει τα παιδιά όπως ο Δήμαρχος φερ' ειπείν. 

Μεγαλοδύναμε, τι σου φταίξαμε οι Γαλατσιώτες και μας τιμωρείς.  

 

ΓΑΛΑΤΣΙ -11 Οκτώβρη 2021 - και βρέχει πανάθεμά τονε τον καιρό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

 

Καθώς απολαμβάνω τον πρωινό καφέ έχοντας αντίκρυ μου το γλυκοχάραμα του Αγχεσμού, η επέλαση του βαρύ χειμώνα -κατά τους μετεωρολόγους- δεν είναι ακόμα ορατή. Ούτε η κλιματική αλλαγή είναι ορατή -εκτός κι αν εννοεί κανείς τον καύσωνα το καλοκαίρι ή μια θεομηνία φθινοπωρινή, ή ακόμα έναν χιονισμένο καιρό-, αστεία πράγματα, μα αν δεν υπήρχαν αυτού του είδους τα «αστεία», πολλοί άνθρωποι θα πρέπει ν’ αλλάξουν επάγγελμα και από προπαγανδιστές που είναι να πρέπει ν’ ασκήσουν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα για τον βιοπορισμό τους. Κανένα επάγγελμα δεν είναι καλό ή κακό, όλα έχουν να κάνουν με τον βιοπορισμό στον τραχύ κόσμο που ζούμε.

Από τον πολιτικό και τον παπά μέχρι τον στρατιωτικό, τον εργάτη και τον δημοσιογράφο, ό,τι γίνεται στην καθημερινότητα του, ο λόγος είναι ένας και είναι απλός: ο βιοπορισμός. Η λέξη αυτή είναι αθώα, αλλά όταν εισχωρεί στην καθημερινότητα η υποκρισία, το ψεύδος, η ματαιοδοξία, η απληστία, και όσα ακόμα χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο, ο βιοπορισμός αλλάζει όψη και γίνεται κάτι σπουδαίο. «Σπουδαία» δουλειά ο πολιτικός, ο παπάς, ο στρατιωτικός, ο δημοσιογράφος, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο διευθυντής κτλ. - μακραίνει πολύ ο κατάλογος των επαγγελμάτων. Όλοι επιτελούν έργο εθνικό, καθήκον μέγα, λες και ζήτησε κανείς απ’ όλους αυτούς να «θυσιαστούν», να «ματώσουν» για την πατρίδα (αυτήν εννοούν καθήκον) ή να υπηρετήσουν σε θέσεις καίριες, θέσεις εξουσίας.

Αυτά τα παραπάνω σκόρπια λόγια άκουγα λίγο αργότερα σε κεντρικό καφέ της πόλης μας -που όπως μάλιστα πληροφορήθηκα- πριν από εμάς καθόταν κι έπινε το καφεδάκι του ο δήμαρχος μας όμορφα κι ωραία, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κολαούζους. Και το γράφω αυτό διότι συνήθως οι άρχοντες των πόλεων κάνουν φασαρία στην περασιά τους σε αντίθεση με τον δικό μας δήμαρχο που έχει την ικανότητα ν’ απολαμβάνει ήσυχα ακόμα κι ένα καφεδάκι. Και το κάνει συχνά-πυκνά αφενός και αφετέρου – είτε αρέσει σε παρακμιακούς πολιτικούς κύκλους είτε όχι, στα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στην πόλη μας, δίνει το παρών. Κάνει λάθη; Φυσικά κάνει και λάθη, μονάχα οι νεκροί δεν λανθάνουν και ο ρωμαιοκαθολικός απεσταλμένος του θεού επί της γης. Και το ΚΚΕ δεν πέφτει σε λάθη εννοείται!

Πάνω λοιπόν στις σκόρπιες κουβέντες που άκουγα από φίλο παλιό και γαλατσιώτη βέρο (η μακρινή του καταγωγή είναι από την Ρούμελη και όχι από την Νάξο, όπως ίσως σκεφτούν αυθαίρετα κάποιοι), πετάει αίφνης την ακραία ιδέα του: δεν κάνουμε κι εμείς μία δημοτική παράταξη να πάρουμε δυό έδρες και ν’ αλλάξουμε το σύστημα από μέσα;

… Καλά βρε σειρά, του λέω, και ποιος αλήθεια πιστεύεις ότι θα μας ψηφίσει εμάς μιάς και είμαστε έξω από πολιτικές ομάδες της πόλης μας;

… Μα εμείς, θα φέρουμε την ανατροπή, εξάλλου την παράταξή μας θα την ονομάσουμε «Γκρεμίζω» ή «Χάος», αλήθεια, ποια σ’ αρέσει περισσότερο;

… Τι να σου πω, με ξαφνιάζεις, μα όπως τα λές, το «Χάος» θα έχει μεγαλύτερη πέραση φαντάζομαι.

… Ωραία, κλείσαμε στο «Χάος». Έχω μάλιστα έτοιμη σχεδόν την ιδρυτική διακήρυξη, έν τάχει θα σου πω ένα-δυό πράγματα. Που λες, εμείς θα περάσουμε στις μάζες το σύνθημα «γκρεμίζουμε γι’ αρχή όλους τους ναούς των θρησκειών και του πολιτικού συστήματος και όταν εκλεγούμε θα προσλάβουμε καινούργιους κτιστάδες, νέους εννοείται μόνο, ασυμβίβαστους και θα οικοδομήσουμε από τα θεμέλια πια την νέα πόλη μας».

… Αν ξεκινήσουμε έτσι σειρά, θα μας αφορίσει η ενορία μας και δεν θα λιώνουμε σας πεθάνουμε, για σκέψου το, ας πάμε πιο μαλακά.

… Μα αυτό θέλουμε, να μας αφορίσει και αυτόματα, χωρίς καν κόπο και πολλά μέσα επικοινωνίας, να γίνουμε ευρέως γνωστοί στο Πανελλήνιο.

… Τέτοιο σκοτεινό μυαλό σαν το δικό σου σειρά, ούτε ο σχωρεμένος ο Μακιαβέλλι δεν είχε, μπράβο σου. Και τι θα γίνει αν αρχίσουν οι πορείες διαμαρτυρίας στο Γαλάτσι με λαμπάδες και εικόνες;

… Μα αυτό θέλουμε, το Χάος, έτσι θα κατακτήσουμε τις μάζες, ή έστω, δεν θα βρούμε 700-1000 ψηφοφόρους που να ενστερνίζονται την εκθεμελίωση όλων των ναών της εξουσίας; Θα βρούμε. Εδώ κυβέρνησε ο Τσίπρας που ξέσκισε όλα τα μνημόνια με ένα νόμο, εμείς γιατί να κάνουμε πίσω;

… Σειρά με τρομάζεις, έχουμε εμείς την επαναστατική στόφα ενός Τσίπρα; Ενός Παπανδρέου που έδιωξε τις βάσεις του θανάτου; Έχουμε λίγη έστω από την αύρα του Παφίλη; Ποιο κοντά μας βλέπω στον Καραμανλή τον Β’, στον ευδαιμονισμό έχουμε ξεπέσει κι εμείς.

… Δίκιο έχεις, αλλά εμείς θα γίνουμε οι γκρεμιστάδες του Γαλατσίου!

Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος ΒέϊκουΟ κ. Δήμαρχος της πόλης , δήλωσε πανηγυρικά   ότι ήταν << 4 >> οι μαθητές που έκαναν κατάληψη σε Γυμνάσιο – Λύκειο στο Γαλάτσι. Κάποιοι άλλοι, της ίδια συγγένειας  ( ιδεολογικής ), τους ανέβασαν σε <<10 >>. 
Τι έκαναν οι παραβατικοί αυτοί μαθητές ;
Πρόβαλαν κάποια αιτήματα με την γνησιότητα και  την <<  ωριμότητα >> 14 – 15 άρηδων      
Με ποιο τρόπο;
Με κατάληψη !
Είχαν άλλο τρόπο να μιλήσουν οι μαθητές:
ΟΧΙ .
Δικαιολογείται η ενέργεια τους ;                                                                                                                                   
ΌΧΙ. επειδή ο <<  καταστολέας >> Δήμαρχος ,δήλωσε ότι το σχολείο τους ήταν << πρόσφατα ανακαινισμένο >>και τα αιτήματά τους ήταν.........ασόβαρα.

Είναι σωστό οι μειοψηφίες των μαθητών  και των πολιτών  να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες;

Όχι, γιατί αναιρείται ο θρίαμβος  της  πλειοψηφίας  του 62% του Δημοτικού σώματος , βάσει του οποίου μπορεί ,ο μοναδικός εκπρόσωπός της να  ενεργεί μόνος και κατά βούληση.

Και ο διάλογος σε μία υπνώτουσα πολιτεία που βολεύεται με την απουσία του ; 

Διάλογος σημαίνει πάταξη κάθε αντικαθεστωτικής – παραβατικής   ενέργειας , ακόμη και σε καταληψίες μαθητές  που τους θέλουμε υπάκουους -πειθήνιους  στις σοφές ηγεσίες.

Και ο Τσίπρας που παρότι καταληψίας  μεσουρανεί στο πολιτικό στερέωμα;

Ναι,  αλλά έβαλε μυαλό.

Δεν ήταν προτιμότερο ,με την ευκαιρία των καταλήψεων , να προσέλθει ειρηνικά ο κ. Δήμαρχος, πλαισιωμένος με τον κ. Διευθυντή και ,γιατί όχι, τους καθηγητές ,οπωσδήποτε με  τον Σύλλογο  Γονέων ,σε μία συζήτηση με όλους τους μαθητές( καταληψίες και μη ) ;

ΟΧΙ, γιατί πραγματικό διάλογο( συζήτηση ) με μαθητές, αυριανούς << πολίτες >> ,   το σύστημα και οι υπηρέτες του  δεν τον αντέχουν.

 Οι  <<νοικοκυραίοι >> ψηφοφόροι  του ΣΥΡΙΖΑ ( και του Δήμαρχου)  αισθάνονται καλά με την ...γενναία πράξη του κ. Δήμαρχου ; 

Ρωτήστε τους. Ρωτήστε και την Κα Δούρου !

Προσωπικά τι σκέπτεστε;

Ο νους μου πετάει στον μακαρίτη πραγματικό δημοσιογράφο Β. Αποστολίδη, που  στην δεκαετία 2000 ,ως πρόεδρο της  << Ένωσης Γονέων  >> με στιγμάτιζε  ως << υποκινητή καταλήψεων >> στην Γκράβα. 

Αργότερα  με τίμησε με τρισέλιδη εκτενέστατη συνέντευξη στην  << Ηχώ του Γαλατσίου  >> και με ειδική τιμητική αναφορά σε βιβλίο και σε  εκδήλωση στο   << Καμίνι >>.                                           

Προτιμώ τον  τίτλο  του << υποκινητή καταλήψεων >> γιατί σημαίνει την ανάγκη του ειλικρινούς διαλόγου με εξεγερμένους μαθητές που αναζητούν  τρόπο έκφρασης ,που δεν τον βρίσκουν στο σπίτι τους ,αλλά ούτε στο σχολείο!. Όσοι δε στέκονται μόνο  στον  παραβατικό τρόπο των μαθητών κι όχι στις δικές τους ευθύνες, ,αν δεν είναι υποκριτές ,είναι άσχετοι  με τα συντελούμενα στον χώρο της νεότητας

Toυ  °Ίκαρου Πετρόπουλου°

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη