e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στις παρυφές της πρωτεύουσας μιας φανταστικής χώρας, υπάρχει μια όμορη διοικητική οντότητα. Τα τελευταία 7 χρόνια ο πρώτος πολίτης αυτής της οντότητας διοικεί με πνεύμα προσαρμογής στις όποιες θετικές και κυρίως αρνητικές αποφάσεις των υπερκείμενων αρχών. Θεωρεί την υποταγή ως αρετή  και δεν διστάζει να το διακηρύττει σε κάθε ευκαιρία και περίπτωση. Αρνείται να διεκδικησει για λογαριασμό των φορέων και των υπηκόων αυτής της οντότητας, κάθε αυτονόητο και πρόσφορο δικαίωμα. 

Ξαφνικά, δραττόμενος της συγκυρίας και στα χνάρια της ομόσταυλής του, κεντρικής διαχείρισης της χώρας που εφαρμόζει τη λαϊκή παροιμία "ο λύκος στην αντάρα χαίρεται", μεταμορφώνεται κάτι μεταξύ Τσε Γκεβάρα και Γρηγόρη Δικαίο - Παπαφλέσσα. Πράττει το αδύνατο και το αδιανόητο. Κάνει την υπέρβαση. Παραβιάζει νόμους και διατάγματα που μέχρι χθές επικαλείτο για να μη διεκδικει τα αυτονόητα. Εισβάλλει σε Δημόσια και αναδασωτέα περιοχή, μεσ΄την αντάρα της λοιμικής δυστοπίας και του εγκλεισμού, ζώνεται τα "φυσεκλίκια του" και τα "θυμιατήρια" και στήνει, "δίκην πειρατού" εκκλησίδιον κακόγουστης και απάδουσας.θεώρησης, εκτός τόπου και πρόσφορου χώρου. 

Στα πλαίσια της ψηφοθηρικής και πελατειακής διαχρονικότητας, την οποία έχει σπουδάσει στον πολιτικό φορέα που τον "ταχτάρησε" και γαλούχησε, αντιγράφει πρακτικές Γκρούεζα και Μαυρογιαλούρου. 

Ίσως οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αρθούν στο ύψος των υποχρεώσεών τους και απαλλάξουν την περιοχή από την ταλιμπανική επιδρομή που εκτός των άλλων λοιδορεί το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών με κακόγουστο κατασκεύασμα μιας χρήσης, κάτι σαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, με περιτύλιγμα ιστορικής δήθεν αποκατάστασης.

 

ΓΕΝΑΡΗΣ σωτηρίου 'ετους 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

Υ.Γ. Το προυπάρχον στην περιοχή εκκλησάκι, απείχε πάνω από χιλιόμετρο από το σημείο που στήθηκε        

 

 

Άλλοι, αρμοδιότεροι  εμού, έχουν  τοποθετηθεί  εκφράζοντας  τον αποτροπιασμό τους για το << πάθημα>> της Σοφίας Μπεκατώρου.
Μεταξύ αυτών  η πρόεδρος  της Δημοκρατίας, η σύζυγος του πρωθυπουργού , κορυφαίοι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και άλλοι.
Παρέλκει, ως εκ τούτου, και  η κατάθεση του δικού μου ...αποτροπιασμού.

Οι παραπάνω, και άλλοι πολλοί, μόνιμοι και ...αναντικατάστατοι παράγοντες του Δημόσιου βίου, στέκονται στο πλευρό της παθούσας  και καθόλου  στην δυνατότητα που, το αξίωμα ,παρείχε στον θύτη να ασελγήσει στο σώμα ανυπεράσπιστης  γυναίκας.
Στις ανάλογες περιπτώσεις ο θύτης είναι ,κατά τεκμήριο,  ευυπόληπτος,  πολίτης,  με κύρος, που η κομματική  ένταξη  του εξασφαλίζει εξέχουσα θέση και εξουσία   την οποία κατέχει  και ασκεί για δεκαετίες,  ως ιδιοκτήτης ,παρότι αιρετός (!).
Η μονιμότητα των αιρετών που, με την πάροδο του χρόνου, αποκτούν ανοσία, θεσμική παραβατικότητα, αγνόηση των κανόνων ,χαμηλό  ήθος ,συνιστά την παθογένεια της κοινωνίας μας. Είναι η πληγή της. Είναι ο παραγοντισμός . Είναι το ακριβώς αντίθετο της ανανέωσης που  φέρνει το οξυγόνο στο δημόσιο βίο.
Αυτή η παθογένεια δεν περιορίζεται στον χώρο  του αθλητισμού. Εκτείνεται σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής.......

Συνήθως, οι  θύτες  (μόνιμοι παράγοντες  του χώρου τους ), καταλήγουν να  συμβιβάζονται με τις άνομες πράξεις τους και να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι.  Και στο τέλος πέφτουν ανώμαλα. Γίνονται, κι αυτοί, θύματα της αλαζονείας τους, του αυταρχισμού τους της αυθαιρεσίας τους.

Όσο γι αυτούς που, με την ψήφο τους, κρατάνε, για χρόνια,<< ψηλά >> τους επίορκους,  σπεύδουν να τους καταδικάσουν. Πότε;  Όταν αποκαλυφθούν και  παραπεμφθούν στην δημόσια χλεύη. Κατόπιν εορτής . Δυστυχώς , όμως, αν  δεν υπάρξει ...Μπεκατώρου ,συνεχίζουν ,ως συνήθως !.  

Υ.Γ. Κάτι ,παραπάνω, ήξεραν οι Αμερικάνοι νομοθέτες  που έχουν θέσει όριο  παραμονής σε δημόσια αιρετά αξιώματα.         

20/1/21   

Του Ίκαρου Πετρόπουλου                                                 

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Σάββατο 16 Γενάρη. Μας ζάλισαν τ’ αρχίδια για μέρες πολλές τα Μέσα με τον καιρό, έρχεται δεν έρχεται, θα βρέξει ή θα χιονίσει, τι να κάνουμε για να προστατευτούμε από το ψύχος! Τέτοια σοβαρά και πιασάρικα. Λοιπόν ναι, τ’ ομολογώ, έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες των δελτίων καιρού, και τώρα -όπως παρατηρώ από το παράθυρο- έχει μιά ψιχάλα με την θερμοκρασία να δείχνει 4c. Άει να χαθείτε κοπρίτες ειδικοί, τρομολάγνοι, κάθε καρυδιάς καρύδι που πιάνετε ένα μικρόφωνο και παραληρείτε νιώθοντας τη δύναμη που έχετε. Ποια δύναμη δηλαδή, αν σας αφαιρεθούν τα μικρόφωνα και τα φτιασίδια του μακιγιάζ, σαν τους φελλούς κι εσείς θα καταντήσετε, ίσα που θα επιπλέετε.

Με τον καφέ ανά χείρας βγήκα στη βεράντα ν’ αγναντέψω την μαρτυρική Πάρνηθα από το μένος της κλιματικής αλλαγής. Δεν την είδα, δεν μπόρεσα, ορατότης μηδέν που λένε λόγω του χαμηλού βαρομετρικού, που σημαίνει ότι στο βουνό χιονίζει. Έ και λοιπόν; Χειμώνας δεν είναι; Δεν θα χιονίσει; Δεν θα βρέξει; Δεν θα κάνει κρύο; Το ψιλόβροχο, όπως χαζεύω την ομορφιά, μου χτυπά ελαφρά το πρόσωπο, μου το χαϊδεύει καλύτερα, νιώθω τη φρεσκάδα της σταγόνας και γελάω ευχαριστημένος που αντικρύζω, που ζω, που είμαι παρών στο «σφυροκόπημα» της φύσης. Με τις αστραπιαίες αυτές σκέψεις όμως, ο καφές κρύωσε, έχασε τη σπιρτάδα του, τ’ αρώματά του τα πήρε ο βορειάς και τα σήκωσε, τι να κάνω όμως χωρίς ζεστό καφέ; Να φτιάξω άλλον; Όχι, θα κάνω κάτι καλύτερο.

Ασφάλισα το κορμί μου με ζεστά ρούχα και έφτασα στην πλατεία, ο φούρνος έχει ανοίξει από τις 7 και τώρα είναι περασμένες 8, παράγγειλα τον διπλό εσπρέσο και χάζευα έξω τον μουσκεμένο δρόμο. Η πλατεία άδεια τέτοια ώρα, η πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη παρακαλώ, διότι πρόσφατα όπως διάβασα στο καλύτερο site της πόλης, στο e-galatsi.gr, ο Δήμος Γαλατσίου έδωσε ονόματα σε όλες τις αδέσποτες πλατείες της πόλης. Πολλές και μικρές πλατείες διότι η μεγάλη, η κεντρική πλατεία, είναι αόρατη, τετραδιάστατη, κινείται κι αυτή δηλαδή στη σφαίρα των Ιδεών.

Όταν όμως λέω ιδέες, μην πάει ο νους στις κοκορομαχίες που γίνονται έξωθεν του κολυμβητηρίου Γαλατσίου από χαμένους στην ανάλυση «αριστερούς» συμπολίτες μας, όχι, μιλάω για τις ιδέες του συμπολίτη μας -έστω και αρχαίου- του Πλάτωνα. Και λέω «συμπολίτη μας, διότι ως γνωστό, το τσιφλίκι του αριστοκράτη φιλόσοφου, ξεκινούσε από τους κήπους των Πατησίων, ανέβαινε στην πλαγιά του Γαλατσίου, σκαρφάλωνε τον Αγχεσμό κι έπεφτε στο αντιπρανές του Ψυχικού και της Φιλοθέης και συνέχιζε μέχρι και το κάτω Χαλάνδρι. Έμ… με τόση γη ρε Πλάτωνα, τι θα γινόσουν; Σαγματοποιός; Αλμπάνης; Οψοκομιστής; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η φιλοσοφία ταιριάζει στους τσιφλικάδες σαν και λόγου του και η δουλειά με το κιλό για την πλεμπάγια (που λέει και ο Νίτσε και ταράζονται οι Γερμανοί συμπατριώτες του), ήτοι ελληνιστί, πλέμπα, μάζα κτλ.

Ευτυχώς, το αστραπιαίο ταξίδι του μυαλού μαζεύτηκε πάλι στον εσπρέσο που ετοιμάστηκε από το κορίτσι του φούρνου, πλήρωσα και κρατώντας τον στο χέρι βγήκα πάλι έξω να μαρτυρήσω στον βαρύ καιρό. Τι το ήθελα όμως; Έπεσα πάνω στην ωραία κυρία που έβγαζε βόλτα το σκυλάκι της έχοντάς του καλυμμένο το κορμί του. Από καιρό χαλβαδιάζω την ωραία κυρία, με κορμί λαμπάδα, και με μιά αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει γύρω της που μου δίνει στα νεύρα. Μιλάμε, λέμε πάντοτε δυο κουβέντες, τετριμμένες, και μέχρι εκεί, δεν πάει παρακάτω το πράγμα. Γιατί; Διότι …    

"Ο Πεζοπόρος"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

-Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

-Λεωφόρος Βέϊκου

-Λεωφόρος Βέϊκου...συνέχεια

 

 

Εντάξει. Στην εποχή  της πανδημίας και των μεγάλων ανατροπών, ανεκτό φαίνεται, ο φοβισμένος  δημότης – πολίτης, να μη συμμετέχει σε ενέργειες  προστασίας του περιβάλλοντος.
Όμως ,όλοι πλέον συμφωνούν ότι,  αιτία της πανδημίας είναι η καταστροφή της φύσης , ότι, η συνέχιση της καταστροφής  της,  φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο  στην επόμενη πανδημία, ο δε βιασμός του φυσικού αλλά και αστικού περιβάλλοντος είναι ο πρόδρομος άμεσης ή έμμεσης  υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. 

Αναφορικά με το αστικό περιβάλλον ,δεν έχει κανένας, παρά να  περπατήσει  ,ένθεν – κακείθεν ,την Λεωφ.  Βέικου ( και όχι μόνον ). Και το ερώτημα :
Αυτοί που έχουν πάρει στην πλάτη τους τις τύχες της πόλης, που έχουν απλώσει σε τραχανά όλα τα προβλήματα της πόλης ,που είναι πανταχού παρόντες, τι κάνουν, τι σκέπτονται;                                      

Θα ακούσουμε και πάλι τα τετριμμένα:                                                                                                               
...Το σύστημα της ιδιοκτησίας στις πρασιές που παραμένουν αναπαλλοτρίωτες,   παρέχει δυνατότητες νομιμοποίησης παράνομων  πράξεων !. 
...Υπάρχει το <<προηγούμενο>> στο παρα πέρα τετράγωνο!!!!! .                                                                                           
...Δεν διαθέτουμε πολεοδομία!.                                                                                                                   
...Δεν διαθέτουμε Δημοτική αστυνομία!                                                                                                                         
...Δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου η παρακολούθηση τέτοιων παραβιάσεων! !.....   

Θα άξιζε τον κόπο,  στη πόλη, να άνοιγε συζήτηση για αυτές τις << δικαιολογίες >> και κατά πόσο τα πράγματα, , θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.
Συζήτηση ,όχι σαν την βολική << πες τα στον Δήμαρχο >>, αλλά συζήτηση ουσιαστική που θα επεκτείνονταν  και στην αχρείαστη εργολαβία αναμόρφωσης , δήθεν , της Λ. Βέικου,που αποτελεί εξοργιστική  πρόκληση, όχι μόνον  με την παρατεταμένη καθυστέρηση και εικόνα  , αλλά για την ελλιπή μελέτη της και τις χαίουσες πληγές που έχει δημιουργήσει στο περιβάλλον της περιοχής  και στον εθισμό του πολίτη με καταστάσεις δύσοσμες.

Κοντά σε αυτά έρχεται και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων  ( Σ.Μ.Α.), δηλαδή ένα μεγάλο αυτοκινούμενο απορριματοφόρο ( ήδη παρκαρισμένο στο ΠΑΛΑΙ)  που θα συμπιέζει τα σκουπίδια αρκετών μικρότερων απορριματοφόρων  και θα τα πηγαίνει που;Στην χωματερή της Φυλής!!!.Οι οικονομολογούντες άρχοντες θα έχουν, λένε, οικονομία!. 

Και αυτά , μετά από είκοσι και πλέον χρόνια, όπου ο δημόσιος βίος κατακλύζονταν από:                                   
... Τα  πρόστιμα σε βάρος της χώρας μας   από την Ε.Ε. για τις διάσπαρτες παράνομες χωματερές.                                   
... Τις συνεχόμενες πληροφορίες για υπερκορεσμό της χωματερής της  Φυλής.                                                                                                                               
... Την  πομπώδη  ανακύκλωση που αφέθηκε στην μοίρα της  ( καλό θα είναι να μάθουμε τα υπαρκτά ωφέλη της πόλης !).       

Κυρίως, όμως,                                                                                                                                                                             
Για την χρόνια ανύπαρκτη δημοτική  πολιτική  κατεύθυνσης- καθοδήγησης και διαμόρφωσης υπεύθυνου  πολίτη  - δημότη προκειμένου να αποδεχθεί και να συμβάλλει   στην διαλογή στην πηγή μέχρι  50 %  ( διανομή σακκούλων  διαφορετικού χρώματος κ.λ.π.). Την Ευρώπη και τα ισχύοντα σε αυτή, την επικαλούμαστε κατά βούληση!.  Όμως, το γιορτινό κλίμα δεν ευνοεί βαθύτερη  ανάλυση. Μετά τις γιορτές εδώ θα είμαστε.                             

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου   (9/1/21)     

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

          

 

  

 

 

Στις 3 Δεκέμβρη του 44 στο ειρηνικό συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο σύνταγμα με συμμετοχή 250.000, οι πραιτωριανοί του Σκόμπι χίτες δοσίλογοι και αστυνομικοί και με την ανοχή-παρότρυνση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου και με εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας Άγγελου Έβερτ, από τα παράθυρα της Βουλής και  από τις ταράτσες των  ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και Κινγκ Τζώρτζ, βάρεσαν στο ψαχνό. Αποτέλεσμα 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.  

Την επόμενη μέρα 4 Δεκέμβρη 44 στο ίδιο ξανά ειρηνικό συλλαλητήριο. Πρίν χτυπήσουν ξανά το πλήθος οι πραιτωριανοί, μια φωτογραφία εμβληματική που έχει σωθεί δείχνει 4 νέες γονατισμένες να κρατούν ένα πανό που γράφει " ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ  ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ!! ΕΑΜ". 
 
Γνώρισα μια από αυτές τις τέσσερις κοπέλες που επέζησε και που την παρουσία της σ΄αυτή την φωτογραφία δεν την κοινοποίησε ποτέ. Φυσικά όχι από τον φόβο των διώξεων που έτσι κι αλλιώς τις υπέστει, αλλά από σεμνότητα που τη διέκρινε μέχρι το τέλος της ζωής της το 2006. Και η αυστηρή επιθυμία της δεν επέτρεψε σε κανένα από εμας τους ελάχιστους γνωρίζοντες την όποια αναφορά.
 
Σήμερα και μετά από 14 χρόνια που έχει φύγει από τη ζωή νομίζω ότι έχω την υποχρέωση  της αναφοράς σαν ελάχιστη τιμή στην μνήμη αυτής της υπέροχης γυναίκας αγωνίστριας με το γλυκό της χαμόγελο και την απέραντη αγάπη της στον Γιώργο της και σε όλους εμάς που είχαμε την ευτυχία να τη γνωρίσουμε.
 
Είναι η Γαλατσιώτισα ΙΩΑΝΝΑ ΓΛΕΖΟΥ σύζυγος του . ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΙΑΤΗ. (Η μεσαία από τις τρεις που κρατούν το πανό)
 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
 
 
ΥΓ. Ο Γιώργος Τολιάτης ήταν για πολλά χρόνια, πρόεδρος της Ένωσης Γαλατσίου...πριν την χούντα και μετά την πτώση της. 
 


Η ερώτηση  που κατέθεσαν στην Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
, σχετικά με την σύμβαση που προτείνει η ΕΤΑΔ στον Δήμο Γαλατσίου για το ΠΑΛΑΙ  έχει θέμα   :   «Αποικιοκρατικού τύπου και στα όρια της νομιμότητας η σύμβαση «παραχώρησης του Ολυμπιακού Ακινήτου «ΠΑΛΑΙ» από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου» . 

Μεταξύ άλλων ,ερωτώνται οι υπουργοί ::                                                                          
<<Εξετάζονται άλλα μοντέλα για το μέλλον, όπως π.χ. διαδημοτικό σχήμα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα στηρίζονται στην συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, δηλαδή των τεσσάρων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής;>>  

Επ αυτού σημειώνεται :                                                                                                                                   

Α.   Τα κρίσιμα χρόνια ,μετά τους ολυμπιακούς αγώνες,  στο Γαλάτσι  λειτουργούσε το  << κίνημα φορέων και πολιτων Γαλατσίου -Ν.Ιωνίας  και Δήμου Αθηναίων για την διάσωση της Ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου -ΠΑΛΑΙ >> που, πέραν άλλων, συνέβαλε ουσιαστικά,  στην μη μετατροπή του ΠΑΛΑΙ  σε εμπορικό κέντρο της κοινοπραξίας  << Χαραγκιώνης  - sonae sierra >>.    

Β. Ιδιαίτερα την περίοδο 2015 – 2017,  με  μεγάλη προσπάθεια του<< κινήματος>>, έχουν ληφθεί ομόφωνες αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων    Γαλατσίου – Ν.Ιωνίας – Αθηναίων (  και Ε.΄Δημοτικής κοινότητας), γιά την απόδοση  της εγκατάστασης   στην νεολαία της πόλης – περιοχής .  

Γ.   Την ίδια χρονική περίοδο, με  πρωτοβουλίες του<< κινήματος>>, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Περιφέρεια Αττικής,   στο γραφείο της αρμόδιας κας Ερμίνας Κυπριανίδου(  αντιπεριφεριάρχης ),   όπου συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Γαλατσίου( Γ.Μαρκόπουλος ), Ν. Ιωνίας ( Ηρ.Γκότσης ), εξουσιοδοτημένος αντιδήμαρχος του Δήμου Αθήνας( Α.Βαρελάς ) και   εκπρόσωποι του << κινήματος >> και  της Ο.Μ. Συριζα Γαλατσίου ( Σκούντζος – Χωριανόπουλος)                                                                                                                                   
 
Δ.  Στις εν λόγω συσκέψεις ,είχε συμφωνηθεί ,κανονισμός  (προς κατάρτιση)  λειτουργίας της εγκατάστασης από τους δήμους  , η δε αντιπεριφερειάρχης είχε αναλάβει την  συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είχε δεσμευτεί ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει  μελέτη  ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος

Ε. Ακολούθησε  σειρά γεγονότων και πράξεων( 2016 -2017) ,όπου Φάνηκε (αποδείχτηκε ) ότι τα μέρη υπέκφευγαν, δεν εννοούσαν – τιμούσαν τα λόγια τους.   
Παραθέτουμε τα σημαντικότερα :                                                                                      
- Δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Γαλατσίου με συμμετοχή και εκπροσώπων του κινήματος, με μοναδικό θέμα την παραχώρηση του Παλαι στον Δήμο για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις.
- Πραγματοποίηση  κοινού Δημοτικού Συμβούλιου των δύο  γειτονικών  Δήμων ( Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας), μέσα στο ΠΑΛΑΙ, στις 15/6/16 ,με παρουσία εκπροσώπων  του κινήματος και των Συλλόγων της πόλης – [περιοχής, όπου , παραβρέθηκε και η αντι- περιφερειάρχης που, όμως,   απέφυγε να...εκτεθεί, αρκέστηκε σε ολιγόλεπτες γενικότητες  ( όπως και οι Δήμαρχοι ),πέραν της ανεκπλήρωτης  δήλωσης, ότι ...θα φέρει το θέμα στο << Περιφερειακό Συμβούλιο >>.  
- Πραγματοποιήθηκαν  δύο    << βελούδινες>> καταλήψεις με...μπροστάρη  (!) τον Δήμο, ενώ   δύο σημαντικές αίθουσες της εγκατάστασης  να έχουν παραχωρηθεί στον ΣΚΆΙ).                                                                                                                                                                                   

Η παρουσία Κυπριανίδου- Γκότση   έλυσε με... αριστερό τρόπο, το θέμα ΠΑΛΑΙ επιτυγχάνοντας... κοινωνική ειρήνη στο Γαλάτσι,  με τον Αλαφούζο και τον Μαρκόπουλο και τον...Γκότση  ικανοποιημένους και με το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών " υπονομευμένο. Έτσι φθάσαμε στην υπογραφή  της πρώτης σύμβασης  που έληξε τον Ιανουάριο του 2020.  Γιά την δεύτερη σύμβαση βλέπε  προηγούμενο άρθρο.(κλικ εδώ)

Φαίνεται ότι, η σταδιακά δημιουργούμενη  σχέση  Δούρου – Μαρκόπουλου,  δεν εκτίναξε μόνον  το ποσοστό  του δεύτερου στο 61,34% ,ενώ καθήλωσε  το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ στο 4,38%  , αλλά έριξε και την σκιά της, ώστε το ΠΑΛΑΙ να ξεφύγει από τον αρχικό προορισμό του: << κυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού >>.  

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

Προτείνουν στο Γαλάτσι <<λεόντια>> σύμβαση(!) 

Αδιανόητοι όροι που προσβάλλουν  τους Γαλατσιώτες. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει το κατάπτυστο σχέδιο  των τεχνοκρατών της ΕΤΑΔ 

Πρόκειται,όχι μόνον  για την αξιοπρέπεια της πόλης, αλλά και για  το αύριό της (!).

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Γράφει : Ίκαρος Πετρόπουλος                      

Απουσίασε ο Δήμαρχος!   

Δεν διακρίναμε την παρουσία του Δήμαρχου Γαλατσίου ,έστω εκπροσώπου του,  στην τηλεδιάσκεψη  του περιφερειάρχη Αττικής  κ .Γ .Πατούλη  με τους Δήμαρχους Αττικής.  Γιατί άραγε;
Κι όμως τα θέματα ήταν αμέσου ενδιαφέροντος ,γιατί επηρεάζουν  την ποιότητα ζωής των  κατοίκων στο λεκανοπέδιο. ( Αντιμετώπιση πανδημίας -  στήριξη του επιχειρείν -  διαχείριση απορριμμάτων – πολυεπίπεδη διακυβέρνηση -  υλοποίηση αναπτυξιακών έργων ). Διαβάσαμε την παρουσία 46  Δημάρχων.Γιατί άραγε απουσίασε ο Δήμαρχος που είναι και εκλεγμένος πρόεδρος στην ΠΕΔΑ;

Ομπάμα δικαιώνει Βαρουφάκη! 

Κυκλοφορεί το βιβλίο του,  επί οκταετία, πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα   << γη της επαγγελίας >>.Αναφερόμενος στην Ελλάδα  μιλάει για την πολιτική των ισχυρών της Ευρώπης, στα χρόνια της κρίσης – μνημονίων,  τονίζοντας     ότι οι ηγέτες  των μεγάλων ευρωπαικών χωρών  << δεν ανέφεραν ότι οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες  ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές  της Ελλάδας>> και ότι κύριο μέλημά τους ήταν    να σώσουν  τις δικές τους τράπεζες και την  οικονομία τους. Όταν  ο τότε ΥΠΕΘΟ  Γιάνης Βαρουφάκης, γνώστης της ευαίσθητης αυτής πλευράς της Ευρώπης, υπεδείκνυε ανάλογη εθνική πολιτική, μήπως είχε δίκιο; 

Ελλάς – Γαλλία: συμμαχία!

Μπορεί η Αρμενία να βρίσκεται μακριά  από την χώρα μας ,όμως τα αισθήματα των Ελλήνων, από παλιά, ήταν θερμά για την χώρα αυτή.Η πρόσφατη ήττα της,  από το Αζερμπαιζάν, γύρω από το Ναγκόρνο  Καραμπάχ που  συντελέστηκε με την  στρατιωτική στήριξη – επέμβαση  της Τουρκίας και το  << πούλημα >> από τον Πούτιν , παρά την συμφωνία  που  είχαν οι δύο χώρες  ( Ρωσία – Αρμενία ), δεν έσπειρε απογοήτευση μόνον  στους εν Ελλάδι Ρωσόφιλους . Προκάλεσε και  βαθύ προβληματισμό στους Έλληνες ,για τον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, ιδιαίτερα  σήμερα που οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας  βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.. Με δεδομένο ότι το συμφέρον και λιγότερο η ηθική καθορίζει τις σχέσεις των χωρών , η Ελλάδα, επειδή  αργεί η ώρα  που θα σταθεί στα πόδια της με   πολιτική απεξάρτησης από ξένες δυνάμεις,  οφείλει να ρίξει την ματιά της στην Γαλία και στον Μακρόν.                                                                                                                                                 
Η κόντρα Μακρόν -  ΕρΝτογάν,  δεν ανάγεται μόνον  σε θέματα δημοκρατίας και σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο . Εκτείνεται σε σειρά ζητημάτων  όπου θίγονται τα Γαλλικά συμφέροντα απέναντι  στον άξονα Μόσχας – Άγκυρας,που δημιουργείται  σταδιακά   στην Συρία,  στην  Λιβύη, στην Αρμενία, στην Αφρική ( Νίγηρας – Τσαντ -Μαυριτανία), όπου  η Τουρκία ανοίγει πρεσβείες και  εγκαθιστά στρατιωτικές βάσεις και η Ρωσία εξοπλίζει και εκπαιδεύει το  στρατιωτικό προσωπικό.                                                 
Στη σημερινή συγκυρία η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αγνοήσει τις Τουρκικές απειλές σε βάρος της ακεραιότητάς της ,συνάπτοντας προσφερόμενη συμφωνία οικονομικής - στρατιωτικής  συνεργασίας  με την Γαλλία .

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

Φαίνεται ότι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μάλλον παρεξήγησαν ή ερμήνευσαν εσφαλμένα το γνωστό γνωμικό ' "κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν", δηλαδή ''καλύτερα να σιωπά κανείς παρά να μιλάει''!!

Παρακολουθώντας διάφορα Δημοτικά Συμβούλια, τόσο στο παρελθόν , όσο  και στο παρόν και με τη  νέα σύνθεση που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές  εκλογές,διαπιστώνουμε ,ό,τι οι περισσότεροι από τους Δημοτικούς Συμβούλους ,κυρίως  της συμπολίτευσης , αλλά και Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων , παρίστανται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, μόνο και μόνο, έτσι για να παρίστανται

Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχονται στα δημοτικά συμβούλια, μάλλον από υποχρέωση ή πολλάκις και από αγγαρεία, ψηφίζοντας απλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ, χωρίς σχεδόν καμία φορά να έχουν λάβει τον λόγο- ενίοτε χωρίς να γνωρίζουν και το περιεχόμενο των υπό ψήφιση θεμάτων- και χωρίς να πουν τις απόψεις και προτάσεις του για  θέματα που εμπίπτουν μάλιστα στις δικές τους αρμοδιότητες.

Εκτός βέβαια αν τους έχουμε παρεξηγήσει και η σιωπή τους αυτή οφείλεται ,στο ότι έχουν παραχωρήσει στον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλo  και τον δικό τους ρόλο.
Γιατί όπως όλα δείχνουν και όπως όλοι βλέπουμε και ακούμε, είναι ο Δήμαρχος αυτός που  έχει αναλάβει «εργολαβικά» την παρουσίαση των θέσεων της Δημοτικής  Αρχής και τις απαντήσεις στα ερωτήματα και παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης. «One man show” !!!

Αυτό βέβαια, ίσως να ...αναδεικνύει  τις ικανότητες του Δημάρχου, σίγουρα όμως αδικεί κάποιους ή τους στερεί το δικαίωμα και της προσωπικής και πολλές φορές διαφορετικής  άποψης.

Αντίθετα, αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, μιλούν στα κινητά τους ή παίζουν με αυτά διάφορα παιχνίδια στο διαδίκτυο ή βγαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα από την αίθουσα, για τσιγάρο, κουτσομπολιό κλπ.

Όπως επίσης τους βλέπουμε λαλίλαστους εκτός δημοτικού Συμβουλίου ή να ποζάρουν χαμογελαστοί σε φωτογραφίες διάφορων κοινωνικών events.

Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου, είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να τον υπηρετούν σωστά, όχι μόνο με παρουσία  στις συνεδριάσεις, αλλά και με μελέτη των θεμάτων και την έκφραση της προσωπικής τους άποψης. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αφήνουν να μονοπωλεί  τον λόγο ο ίδιος  και ο ίδιος , αλλά να λένε κι αυτοί καμιά κουβέντα.

Οι δημότες τους έστειλαν εκεί και τους  θέλουν ενεργούς και δραστήριους, με προτάσεις, απόψεις και λύσεις και όχι απλά να συμφωνούν σηκώνοντας το χέρι στα προς συζήτηση –ψηφιση θέματα.

 

Ε.Π.

 

 

 

 

Του Ίκαρου Πετρόοπουλου

 

<< Θα τολμούσαν  να προτείνουν τέτοιους όρους, αν είχαν απέναντί τους, όχι έναν άνθρωπο( τον Δήμαρχο ), αλλά  μία πόλη και τους ενεργούς πολίτες της ;>>

 Την παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (3/11/20) , η σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ από την  ΕΤΑΔ  στον Δήμο Γαλατσίου είχε γίνει γνωστή. Με άρθρο μου είχα ζητήσει  από την αντιπολίτευση να καταψηφίσει την σύμβαση  και τους ταπεινωτικούς όρους της, όχι μόνον για την αξιοπρέπεια της πόλης, αλλά και για το  << αύριο >> της. Tην χαρακτήρισα <<λεόντεια>>.Έγραψα, πέραν άλλων, :
<<Ούτε οι αποικιοκράτες δεν υπέβαλαν τέτοιους  ταπεινωτικούς όρους στους υπηκόους τους>>

Σύμφωνα  με δελτίο τύπου  της<< Εθνικής αρχής Διαφάνειας>>  στα  χρηματικά διαθέσιμα  του   "Πολιτιστικού και Αθλητικού  Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου"  διαπιστώθηκε  έλλειμμα  ποσού  230.οοο ευρώ . 

Επίσης, έλλειμμα  ΄ποσού 25.οοο ευρώ στα χρηματικά διαθέσιμα  του   << Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης >> .

Πρόκειται για υπεξαίρεση συνολικού ποσού 255.000 ευρώ, και αυτό  μόνο για το διάστημα  1/1/20 έως 30/6/20 , δεδομένου ότι η  έρευνα συνεχίζεται και για προηγούμενες  οικονομικές χρήσεις.