e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Έσπευσαν πολλοί να καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εναντίον των κινημάτων. 
Τον κατηγόρησαν,επίσης, ότι ως, συστημικό κόμμα εξουσίας, δεν έχει χιούμορ.
Όμως την Τετάρτη 31/1/18, το απόγευμα, τους απέδειξε ότι διαθέτει και από τα δύο.
Παρατηρώντας ,με άπειρη θλίψη, ότι στο Γαλάτσι  "δεν κουνιέται φύλλο"  ,ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει και βουλευτίνα, μεθόδευσε διαδικασία  "αναζωογόνησης του κινήματος".

Ανάγγειλε  "ομιλία Αχτσιόγλου" και σφυγομετρούσε αντιδράσεις. Με δευτεροκλασσάτα στελέχη του ( για να μην εντοπιστεί) παρακολουθούσε και κατέγραφε τις αντιδράσεις των κορυφαίων του τοπικού κινήματος ( Πίκουλα,Κελεπούρη κ.λ.π.).

Σταθερή ήταν η θέση της οργάνωσης ότι η ομιλία θα γίνει μόνον εάν οι αντιφρονούντες, δηλαδή το κίνημα,  θα  υπερέβαιναν τις  τέσσερις ντουζίνες.
Ο  "αντιπρόεδρος " μετέφερε στη  "Λέσβου " αντιφατικές πληροφορίες για το εύρος των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η ομιλία Αχτσιόγλου. Γιατί  δεν νοείται κοτζάμ Υπουργίνα να μην ξεσηκώσει τουλάχιστον μία κατοστάρα κινηματικούς και μάλιστα κινηματικούς με ταυτότητα κι όχι απ αυτούς  που κρύβονται στα  "πανό "  μεγάλης οργάνωσης.

Δεν νοείται το τόσο χοντρό θέμα  "Δίκαιη ανάπτυξη – αξιοπρεπής εργασία"  στη χώρα των μνημονίων, να μην συνεγείρει εκατοντάδες νομιμόφρονες αλλά και πολλούς αντιφρονούντες. Οι τελευταίοι, ας καταλάβαιναν ότι η  ομιλία ήταν  "πάσα "  της αριστερής εξουσίας στα κινήματα. Ας καταλάβαιναν ότι η ομιλία  ήταν ζύμωση εν όψει της εισόδου της χώρας στο σοσιαλισμό!

                                                           

             Μόνο ένα  "Πανό " για μία Υπουργό;

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όταν διαπιστώθηκε  ότι μόνο ένα  "πανό "  και μερικοί που θα το κράταγαν  θα ήταν η μόνη  "υποδοχή`` σε μία Υπουργό, αποφασίστηκε  η αναβολή –ματαίωση .Διέρρευσε ότι θα έρθει όταν  οι αντιδράσεις γίνουν πιο μαζικές. Έτσι,όμως,καθυστερεί και η έλευση του… σοσιαλισμού( δίκαιη ανάπτυξη-αξιοπρεπής εργασία ).

ΥΓ. Ορισμένοι διαδίδουν ότι η "ομιλία Αχτσιόγλου "ήταν ένα τέχνασμα με το οποίο  ΣΥΡΙΖΑ  δούλεψε"  τους, ζωηρούς στα λόγια, κινηματικούς στο Γαλάτσι και τους έστειλε καμαρωτούς με το `` Πανό `` τους να διαμαρτυρηθούν σε κενή αίθουσα στο ΚΑΜΙΝΙ, ενώ τα στελέχη του γέλαγαν κάτω από τα μουστάκια τους. 

                                                                  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

                                                                                                         

 

Επειδή, λόγω των ημερών, πολλοί από εμάς επικεντρώνουν την κοινωνία μονοσήμαντα και πρωταρχικά στην σημασία της ΑΓΑΠΗΣ, μεταφέρω εδώ το δικό μου συμπληρωματικό «Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα»: 

«Χρόνια Πολλά» από καρδιάς, σε όλες τις φίλες, τους φίλους, τις γνωστές, τους γνωστούς, σε όλους γενικά τους δοκιμαζόμενους ευφυείς ή ευκολόπιστους, μυημένους ή άσχετους, προβληματισμένους ή αδιάφορους, ενεργούς ή αραχτούς συμπατριώτες. Ας συνειδητοποιήσουμε χωρίς ψευδαισθήσεις, ότι αποτελούμε όλοι μας πλέον, μία σταδιακά ομογενοποιημένη ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΤΑΞΗ υπό διωγμόν και άτεγκτη εκμετάλλευση, σε μια χώρα, που βρίσκεται υπό κατοχή σε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Υπήκοοι, υποτελείς και εξανδραποδισμένοι σε αλλοτριωμένους υπανθρώπους που μεταβλήθηκαν σε αιμοδιψείς «βρυκόλακες» -βάρβαρο θέαμα σε λάκκο λεόντων! 

 

Ας γίνουμε, από συνονθύλευμα άκριτων χειραγωγημένων αδρανών ατόμων, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ας ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, πρώτα εμείς οι ίδιοι, τρόπο πρωτίστως ανιδιοτελούς ΣΚΕΨΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και ΔΡΑΣΗΣ, με στόχο, να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, μετά και άμεσα, την κατεστημένη κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική αταξία. Να ανατρέψουμε-αναθεωρήσουμε κάποιους βασικούς ΘΕΣΜΟΥΣ ή την λειτουργία τους (δεν θα τους απαριθμήσω εδώ), που θεσπίστηκαν ή οικοιοποιήθηκαν από την άρχουσα τάξη για το συμφέρον της. Γιατί, ό,τι απάνθρωπο, εχθρικό και αναξιοπρεπές συντελείται γύρω μας, δεν είναι έργο μόνο των κακών (πού πάντα συνυπάρχουν ως ανθρωπόμορφα δίποδα γύρω μας), αλλά πολύ χειρότερα, αποτελεί την νομοτέλεια της νοοτροπίας μας να συμπλέουμε μαζί της και να ανεχόμαστε παθητικοποιημένοι σε κατάσταση σοκ και δέους την ειδεχθή αταξία πραγμάτων σε βάρος μας.

 

Ό,τι συντηρεί (θεσμοί ή απατεώνες παραχαράκτες) την πολιτική ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ και εχθρική ΜΗΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑ, πρέπει να υπονομεύεται και να καταπολεμάται από όλους εμάς τα θύματα! Ό,τι ευνοεί την ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ μας σαν κοινωνία, σαν Λαός, σαν άτομα να αναδεικνύεται. Εμπρός λοιπόν, για μια ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Έριχ Φρόμ! Εμπρός λοιπόν, να ενεργήσουμε σαν έξυπνοι άνθρωποι για τον δικό μας ΛΑΟ, την δική μας ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, το δικό μας ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

 

Όμως, πριν μάθουμε, να ΜΙΣΗΣΟΥΜΕ και να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ τους απανθρωποποιημένους θύτες μας, πρέπει, να ΜΑΘΟΥΜΕ πρωταρχικά να ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ τους Καλούς, Ευγενείς, Ανώτερους Ανθρώπους, τους ΥπερΑνθρώπους του Νίτσε ή τους ΑυτοΑνθρώπους του Αριστοτέλη, με στόχο την επίτευξη της Αριστοτελικής πολιτικής, κοινωνικής και ατομικής Ευδαιμονίας, που ευφυώς ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ, διδάχτηκε και εφαρμόστηκε από τους Αρχαίους Αθηναίους! Υπάρχουν τέτοιοι ποιοτικοί Άνθρωποι; ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ, κατά εκατοντάδες γύρω μας, που διεξάγουν φιλότιμα, όμως ανοργάνωτα, ανένταχτα, και ίσως πολλάκις σε σύγχυση, έναν εν πολλοίς μοναχικό κοινωνικό αγώνα. Ανακαλύψτε τους! 

 

Παράλληλα, ΝΑ ΣΥΓΚΕΡΑΣΟΥΜΕ όσο το δυνατόν περισσότερες πατριωτικές κοινωνικές, πολιτικές, κομματικές, κινηματικές δυνάμεις και ανεξάρτητους μονομάχους διανοητές, επιστήμονες και ενεργούς πολίτες στην ΕΛΛΑΔΑ και ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ στο Εξωτερικό και ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ, με στόχο την επεξεργασία ενός ευέλικτου προγράμματος δράσης για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (προς εξασφάλιση της διατροφής του πληθυσμού), την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (απεξάρτηση κατά το δυνατόν από τις εισαγωγές) και την κατά τόπους κοινωνική ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, με προοπτική μια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, σε ειλικρινή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τα «εξαδέλφια» μας στην ΡΩΣΙΑ, με σεβασμό (σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ) της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ιστορίας και της Θρησκείας των Αυτόχθονων Λαών.

 

Τα προαναφερόμενα, δεν αποτελούν ρομαντικές σκέψεις ενός αιθεροβάμονα θεωρητικού, αλλά το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-ΠΡΟΤΑΓΜΑ-ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μιας πολύχρονης και επίπονης διατριβής μου με τα κοινά (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο), ως ενεργός πολίτης , πολυσχιδής επιστήμονας και δημιουργικός παραγωγός, που θεωρώ ως την μόνη εφικτή ρεαλιστική ΛΥΣΗ, με γνώμονα τα σύγχρονα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, τους διεθνείς συσχετισμούς και την ακράδαντη ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ότι η Ιστορία των Λαών, της Ανθρωπότητας γενικότερα, γράφονταν πάντοτε από μια μειονότητα «τρελών ή γραφικών ή δονκιχωτικών» Ανθρώπων (διάβαζε τον περίφημο μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα), που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και τις διαβουλεύσεις, όπου λαμβάνονταν σημαντικές αποφάσεις για την μοίρα της κοινωνίας τους! Αρχικά, όλες οι επιτυχημένες ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ (*) του ευρω-αμερικανικού κόσμου ξεκινούσαν από έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό ευαισθητοποιημένων και ανήσυχων πολιτών, τους οποίους μετά συνεπικουρούσαν κάποιοι προβληματισμένοι παριστάμενοι, οι οποίοι, αν τα πράγματα έδειχναν, ότι η ΕΞΕΓΕΡΣΗ (*) είχε ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ενώνονταν με το πρώτο κύμα, και, μόνον όταν φαίνονταν να ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ακολουθούσαν τα λιγότερο πολιτικοποιημένα κύματα των ευρύτερων λαϊκών μαζών! . 

 

Φίλες και φίλοι, κατέθεσα την δική μου πολιτική άποψη, σε πνεύμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ & ΑΓΑΠΗΣ. Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια σας πολλά σε Προσωπικό, Οικογενειακό και Εθνικό Επίπεδο, με Υγεία, Χαρά και Εθνική Ομοψυχία!

Αθήνα, 24/12/2017

 

(*) Με τον όρο Επανάσταση-Εξέγερση, δεν νοείται εδώ, να πάρουμε τα κουμπούρια και τα φισέκια και να ανεβούμε στα βουνά ή να ξεκοιλιάζει ο ένας τον άλλον σε αντάρτικα πόλεων. Σήμερα, οι επαναστάσεις γίνονται από τους πάνω (μέσω των ΜΜΕ, των θεσμών και του Διαδικτύου), εν πολλοίς αναίμακτα, σιωπηλά αλλά περισσότερο ανθρωποκτονικά και ολέθρια. Καιρός είναι να γίνει και από τους κάτω ως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, χρησιμοποιώντας κατά το μέγιστο δυνατόν, τα ίδια όπλα των μπλοκ εξουσίας (ΜΜΕ-θεσμούς-Διαδίκτυο) και επιπρόσθετα τον Δυναμικό Ελευθεριακό Κοινοτισμό μας! Ας τολμήσουμε…

 

Αθανάσιος Καρανάσιος

Πολιτικός Μηχανικός

 

Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου

 

Με αφορμή την εργασία  "Κοινοκτημονικές προσεγγίσεις "  του καθηγητή Μανώλη Χατζάκη ( 21ο Λύκειο Γκράβας) , ο φορέας ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ , προκάλεσε ανοιχτή – ελεύθερη συζήτηση,στο Γαλάτσι, την Τρίτη 28/11/17 με τις παρακάτω θέσεις- ερωτήματα : 
- Από τις ουτοπικές κοινωνίες στην παγκοσμιοποίηση
- Για μία κοινωνία πέραν του καπιταλισμού. 
- Για ένα νέο όραμα-για μία ηθική γλώσσα .                   
- Ποια, επί τέλους,η πρόταση εξόδου; 
- Τι μπορεί να συνεγείρει- αφυπνίσει το λαό;     
- Πως θα σώσουμε τον πλανήτη και τον άνθρωπο;                                                                                                                         

 

Στην εκδήλωση παράλληλα με τους εισηγητές Βασίλη Ξυδιά,Τάσο Παππά και Μανώλη Χατζάκη,παρουσίαστηκε  και η απόφαση του διοργανωτή φορέα (ΔΡΑΣΗΣ):
"Θα δώσουμε,με επιμονή,  συνέχεια στην  συζήτηση που ξεκινάμε απόψε ,γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει πρώτα να ψάξουμε,να κατανοήσουμε τον κόσμο τούτο,ξεκινώντας από την γειτονιά μας , τη συνοικία μας, τον Δήμο μας, τη χώρα μας ,τον κόσμο όλο"                                                                                                                                                                                 
Στην ευρύτατη συζήτηση που ακολούθησε, διαμορφώθηκαν οι παρακάτω παραδοχές :
--- Κουβέντες σαν την αποψινή,δεν είναι περιττές κουβέντες ,αλλά προσπάθεια να καλλιεργήσουμε το  κατάλληλο έδαφος για να φανεί το  `` καινούργιο`` που σήμερα ,σαν Έλληνες ,σαν κόσμος,σαν πλανήτης, έχουμε ανάγκη .  Γιατί,πράγματι , το παλιό πεθαίνει αλλά το καινούργιο δεν μπορεί ακόμη να γεννηθεί .Και γιατί, ΄0ταν όλα τρέχουν,αλλάζουν ,πρέπει να μπεις ,να συζητήσεις ,να στοχαστείς ,να προσαρμοστείς. 

--- Ο καπιταλισμός μπορεί να φαντάζει ανίκητος (TINA),όμως,δεν είναι.Ούτε  ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση. Πάντοτε υπήρχαν ανησυχίες. Όμως,τώρα ,κάτι άλλο,διαφορετικό ,υπόκωφο,συμβαίνει.Ο κόσμος το διαισθάνεται, δεν είναι,όμως, ερμηνεύσιμο. Οι πολλοί μένουν σιωπηλοί. Ούτε εκείνοι που είναι ταγμένοι να διαμορφώνουν συνειδήσεις( αριστεροί διανοούμενοι) αρθρώνουν κάτι πιο συγκεκριμένο . Όμως ,η περίοδος  δεν δείχνει επαναστατική,Δεν προβάλλονται  αιτήματα ανατροπής,συνεπώς ,δεν προβλέπεται άμεσα το ξεκίνημα παλλαϊκών αγώνων που θα σημάνουν την έναρξη μίας επαναστατικής περιόδου ανατροπής.

--- Ταυτόχρονα, όμως, μέσα στα σπλάχνα του ίδιου του συστήματος  προβάλλονται αγωνίες για την τύχη του αδιέξοδου του,όχι μόνο του συστήματος αλλά και του πλανήτη. Το αδηφάγο μεταπολεμικό σύστημα ανάπτυξης δείχνει να έχει εξαντλήσει τα όρια ανάπτυξής του. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν σίγουρο ότι ο κόσμος θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια.(Τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη,ρομπότ ,υπολογιστές εξυπνότεροι του ανθρώπου…)

--- Η ουτοπία μπορεί να είναι σύμμαχος του ανθρώπου γιατί …ηλεκτρίζει το νου . Μέχρι το 1917 ο σοσιαλισμός ήταν μία ουτοπία.Έγινε,όμως,πραγματικότητα ( Οκτωβριανή επανάσταση )και συντρόφευσε 3-4 γενιές.Μπορεί αυτή η ουτοπία να ηττήθηκε, όμως ο ιστορικός κύκλος δείχνει :Επαναστάσεις  - αντεπαναστάσεις –παλινορθώσεις (!) η δε παγκοσμιοποίηση βιώνει τα αδιέξοδά της,με το πλανήτη να υπερθερμαίνεται!. 

                                                                                                                                 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Το Ντόμινο Εξαθλίωσης Του Ελληνικού Λαού - Η Χθεσινοβραδινή Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Της Φώφης "Το ΠΑΣΟΚ Είναι Εδώ Ενωμένο Δου Νου ΤΟΥ"

Ίσως να δείχνω καμιά φορά, ότι απέχω από την καθημερινή τραγωδία του Ελληνικού Λαού. Να δείχνω σαν να απουσιάζω εκτός τόπου και χρόνου.

Το πράττω, για να μην σας μαυρίζω την ψυχή, γιατί πιθανολογώ, ότι τα γνωρίζετε. Υπάρχουν όμως στιγμές, που ο καθένας μας πρέπει να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ. Για να με καταλάβει ο αναγνώστης, θα πω τις εμπειρίες μου, μόνο από εχθές:

Βρισκόμουνα λοιπόν από το πρωί σε κάποια περιοχή της Αττικής. Μεταξύ των λοιπών τρεξιμάτων (που είχε η απασχόλησή μου), βρέθηκα σ ένα σπίτι, γνωστών μου (παππούς κ. γιαγιά), "φτιαγμένοι" κατά τα άλλα με ακίνητα κλπ., έτσι τουλάχιστον έδειχναν σε μένα. Μου εξιστόρισαν, ότι ο γιος τους "έπεσε έξω" λόγω της κρίσης, με δύο καταστήματα που κατείχε και 16 υπαλλήλους που απασχολούσε -η οικογένειά του ζούσε καλά πριν. Αποτέλεσμα της χρεωκοπίας ήταν, να εγκαταλείψει την γυναίκα του και τις δύο κόρες του και να κυκλοφορεί τώρα άνεργος, άγνωστο που. Τα κορίτσια, 2α Λυκείου η μία και 1η Γυμνασίου η άλλη, πήραν τηλέφωνο -ενώ ήμουνα εκεί- και πληροφόρησαν τους παππού-γιαγιά, ότι τους έχουν κόψει εδώ και δύο εβδομάδες το φυσικό αέριο. Ούτε και να φάνε είχαν τα αναγκαία. Η μεγαλύτερη μάλιστα είπε, ότι είχε και "περίοδο" και έκλαιγε, επειδή, δεν είχε ζεστό νερό, να πλυθεί. Μου έδειξαν τις φωτογραφίες των κοριτσιών... δύο πανέμορφα πλάσματα! Μου είπαν επίσης, ότι λόγω χρεών, επίκειται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του γιου τους. Η οικογένεια θα βρεθεί στον δρόμο. Οπότε, άρχισαν μπροστά μου, να κλαίνε οι παππούς-γιαγιά. Συγκλονίστηκα... μια ελληνική οικογενειακή τραγωδία!

Το βράδυ, χωρίς να περάσω από το σπίτι μου (γιατί δεν προλάβαινα), πήγα στην ομιλία της (συνταξιούχας της Εθνικής Τράπεζας, τζάκι κι αυτή πλέον) Φώφης Γεννηματά στο Σπόρτινγκ, όπου είχα δώσει ραντεβού με κάτι φίλους, για να "κόψω κίνηση". Εκεί λοιπόν ήταν στις πρώτες θέσεις των "επισήμων", όλη η "σάρα και η μάρα" του ΠΑΣΟΚ, από τον Κακλαμάνη έως τον Γείτονα, από τον Κρεμαστινό έως τον Χρυσοχοΐδη (ξέρετε, αυτός ο τύπος, που ψήφιζε μνημόνια, χωρίς να τα έχει διαβάσει), από την πρώην υπουργίνα Χριστοφιλοπούλου έως κάποια "Αντζελίνα" (αγνώστων λοιπών στοιχείων από ό,τι είδα σε σημείωμα ρεζερβέ ως προκαθήμενη κι αυτή) κ. ά. (Απουσίαζαν για ευνόητους λόγους οι Τσοχατζόπουλος- Παπαντωνίου). Όλη η γκλαμουριά... Η δε Φώφη -φρεσκοβγαλμένη και φρεσκοβαμμένη από τα spa και τα κομμωτήρια κατά τα άλλα- στην κοσμάρα της. Σαν να έπεσε ουρανοκατέβατη, πολιτικά, κομματικά... παρθένα! Σαν να μην ανήκε ποτέ η ίδια στο ΠΑΣΟΚ. Ευαγγελίζονταν κι αυτή..."επενδύσεις (που δεν φέρνουν οι άλλοι) στην μπανανία του Ελλαδιστάν. Κι από κάτω, κάτι χαζοχαρούμενοι πληρωμένοι-ταϊσμένοι και κάτι βουτηρόπαιδα νεολαίοι μόλις στην 2η σειρά των "επισήμων" (προφανώς νεοσσοί των παραπάνω) να κραυγάζουν: "Εμπρός για τη κεντροαριστερά, μαζί με τη Γεννηματά"!... Οϊμέ!

Έτσι... κανένας κερατάς δεν μιλάει, τι περιλαμβάνει η επικείμενη (πάνω από εκατό προαπαιτούμενα "τρίτη (θα υπάρξουν κι άλλες) αξιολολόγηση" των κατακτητών, ενώ πετούν ως δόλωμα απόσπασης της προσοχής (κατά τα ειωθότα), τον περίπατο του Κουφοντίνα (καμμένο χαρτί άλλωστε), για νάχει ο κοσμάκης και οι τηλεπερσόνες να λένε... Λοιπόν η αξιολόγηση περιλαμβάνει -κατά την δική μου αξιολόγηση- την απεμπόληση-"ιδιωτικοποίηση" των τελευταίων υπολοιπόμενων (βαρβάτων)" δημοσίων επιχειρήσεων, ιδιοκτησίες όμως του Ελληνικού Λαού (ΔΕΗ, ΕΑΒ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ), μαζί -εκτός των πολλών άλλων- με το πλιάτσικο πάνω στα σπίτια των φουκαράδων...

Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα του σήμερα.. κι όποιος αντέξει στο ντόμινο!... Ψηφίστε τους, δοξάστε τους λοιπόν και σήμερα ακόμα, που τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα έχουν -αν δεν έχουν ήδη- την κακοτυχία των κοριτσιών του παραπάνω κειμένου.

Σημείωση1.: Η συνημμένη φωτό είναι από το επαληθευμένο πλέον πρωτοσέλιδο της Βραδυνής, την επόμενη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου 1981, που το ΠΑΣΟΚ είχε, με επικεφαλής τον "Δόκτωρ Ζιβάγκο", ως κεντρικά προεκλογικά συνθήματα: "Αλλαγή", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Αμερικάνοι-Φονιάδες των λαών", ""Έξω οι βάσεις του θανάτου", "Ο λαός στην εξουσία", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" κι άλλα ακόμα. Τα "υλοποίησε" όλα μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική συντεχνία - "αντιπολίτευση" ...'από την ανάποδη!

 

Σημείωση 2:H περιγραφή του οικογενειακού δράματος παραπάνω,έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται η ταυτοποίηση των αναφερομένων προσώπων(ακόμα και από τα ίδια), για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς τους.

Του Αθανάσιου Καρανάσιου 

Πολιτικός Μηχανικός

 

Επιμελητής Πολυτεχνείου του Βερολίνου...

Η εγχώρια πολιτική ελίτ που ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση και την πλήρη σποικιοποίηση της χώρας για τον κατατρεγμό των Ελλήνων, πορεύεται αυτοαπαξιωνόμενη. Ήδη τώρα προετοιμάζουν για την τρίτη "αξιολόγηση" το ξεπούλημα της Εγνατίας οδού, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΣΦΑ. Ο νυν πρωθυπουργός π.χ., από ακραίος αντιμνημονιακός, μετετράπη σε ένθερμο υποστηρικτή των μνημονίων!

Είναι από τα παράδοξα της μνημονιακής εποχής; Ασφαλώς και όχι. Εξακολουθεί, παρ όλα αυτά, να είναι πρωθυπουργός. Μετά πάσης βεβαιότητας είναι ο μόνος του στόχος. Γι αυτό μετέρχεται την πολιτική απάτη. Γιατί η εξουσία σαγηνεύει, ίσως και τρελαίνει... Και τα τρία κόμματα των μνημονιακών κυβερνήσεων (και όχι μόνον, γιατί υπάρχουν και τα κατ επίφαση αντιπολιτευτικά), άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά, άλλη συμφωνία κυβερνητική υπέγραψαν μετεκλογικά και άλλα πράττουν ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση.

Πειθαρχούν μέχρι εθελοδουλίας απόλυτα στους εξωτερικούς επικυρίαρχους. Το σύνθημά τους είναι: "Να πεθάνει η Ελλάδα και να ζήσουμε εμείς". Το μόνο που τους απασχολεί, είναι να είναι κυβερνήτες ή "βολευτές" (!) και... "εμού θανόντος γαία μιχθείτω πυρί" (=μετά τον θάνατό μου, ας καεί το σύμπαν), όλα τα άλλα είναι παράπλευρες απώλειες....έπονται.

Πολλοί φιλόσοφοι, επιστήμονες, ψυχολόγοι και ψυχίατροι υπογραμμίζουν, ότι η εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα, σύγχυση, διαφθορά και έλλειψη οίκτου για τους άλλους (βλ. π.χ. Το βήμα 27-4-12).

Δίχως ντροπή παρουσιάζονται οι νυν ή οι υποψήφιοι κυβερνήτες στα MME, με περίσσια έπαρση και αλαζονεία, και δηλώνουν στους "υπηκόους" τους, ότι "δεν θα ληφθούν νέα μέτρα" ή ότι "θα βγούμε από τα μνημόνια". Είναι σαν να διαβεβαιώνουν για το ακριβώς αντίθετο. Το "άπαξ δάσος, πάντα δάσος" εφαρμόζεται από αυτούς ως "άπαξ ψεύτης, πάντα ψεύτης".

Πώς αλήθεια εξηγείται, ότι το πλήθος των κοινοβουλευτικών πολιτικών, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών πολιτευτών συνωστίζεται να αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα ή έστω "βολευτιλίκι' (!), όταν γνωρίζουν πολύ καλά, πως έτσι θα συμμετάσχουν άμεσα ή έμμεσα στην καταστροφή της χώρας και στην διεύρυνση της δυστυχίας της Ελληνικής κοινωνίας με την εμπλοκή ξενόφερτων ή ντόπιων παραγόντων;

Υπουργός της κυβέρνησης π.χ. χαρακτηρίζει δημοσιονομική κατοχή το μνημόνιο και μετά από λίγο αναλαμβάνει την διαχείριση και επέκτασή του ως υπουργός Οικονομικών! Την αιτιολογία δίνουν -κατά τα ανωτέρω- οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι.

Επιβεβλημένη αντιμετώπιση αυτού του επικίνδυνου φαινομένου και του εμετικού καθεστώτος είναι, να αρνείται ο πολίτης τον ρόλο του παθητικού ακροατή, του αδιάφορου θεατή, του κομματόσκυλου, του χειροκροτητή, γενικά του καθυστερημένου κάφρου, με την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά, με την καταγγελία και την απαξίωση τέτοιων ανάλγητων και ιδιοτελών homo εξυπνάκηδων πολιτικών ή πολιτευτών.

Αθανάσιος Καρανάσιος, 22/10/2017

(*) Η συνημμένη φωτογραφία, είναι για την εθνική μας επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Λέμε παντοιοτρόπως ΟΧΙ στην προπεριγραφόμενη κατάσταση και στους αλγεινούς-ανάλγητους συντελεστές της.

Από μία συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 18.10.2017

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος, μέσα στο πλαίσιο της θεσμικά  απόλυτης Δημαρχιακής εξουσίας του, όρισε πριν από μέρες ως πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού την κ. Μανδηλαρά Μαργαρίτα , μία συμπαθέστατη  πολύ νεαρά Δημοτική Σύμβουλο .
Επειδή ο πολιτισμός( όχι οι εκδηλώσεις ) στην πόλη κακοπερνάει, αναθαρρήσαμε, όταν η ίδια, προσωπικά, μας κάλεσε στο τηλέφωνο σε  "μία συγκέντρωση προέδρων των Συλλόγων " που πραγματοποιήθηκε στις 17.10.17 σtο Δημαρχείο.
Παρά την συμπάθεια που απέπνεε η νεαρά πρόεδρος, το κλίμα της  συγκέντρωσης δεν ήταν δυνατόν να αποφορτιστεί από τα υφιστάμενα αγκάθια στις σχέσεις ορισμένων τουλάχιστον Συλλόγων με την Διοίκηση του Δήμου και τον μέχρι πρότινος (;) υπεύθυνο του πολιτισμού στο Γαλάτσι. Είναι,συνεπώς, απορίας άξιο πως η νεαρά πρόεδρος ,με θητεία ολίγων μόνο ημερών στο πόστο της, αφέθηκε μόνη στις απαιτήσεις μίας τέτοιας συγκέντρωσης !.
Γνωστό είναι ότι η τήρηση ισορροπιών  στους Δημοτικούς  συνδυασμούς της πλειοψηφίας επιχειρείται με την ανακατανομή ρόλων και αμοιβομένων θέσεων με μόνιμη αναφορά στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι, όμως, γνωστό αν,στο Γαλάτσι, μοναδική υπεύθυνος για τον πολιτισμό – αθλητισμό  είναι η πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού.Τούτο, γιατί στον αντιδήμαρχο παιδείας διακρίνουμε Δημαρχιακή  προίκα και αρμοδιότητες  "πολιτισμού και αθλητισμού και νέας γενιάς" Που αυτές θα ασκηθούν; Στα σχολεία ;
Το μόνο που ακούστηκε στη συγκέντρωση ήταν ότι εφέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα γίνουν όπως πέρυσι.Κι όμως, μάθαμε ότι το  "Καμίνι"  είναι κλεισμένο από τις 6/11/17 έως 5/1/18 από τον Δήμο!!

Επίλογος :Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι :
Πολιτισμός, πέραν άλλων, σημαίνει απλότητα, ειλικρίνεια και ήθος . 
Πολιτισμός
σημαίνει και μέριμνα για τον πολίτη με περιορισμένη κινητικότητα,πολίτη που δεν έχει φωνή ,πουείναι ΑΜΕΑ,τυφλός, κουφός,που  δικαιούται να μπορεί να περΠατάει  την Λ..Βέικου που τώρα δεν μπορεί !
Πολιτισμός είναι να πείσεις τον πολίτη,να.. φροντίζει τα εκτεθειμένα στους δρόμους ,περιττώματα του σκύλου του 

Η τεράστια αξία του πολιτισμού:

Κίσιντζερ : Για να εξαφανίσεις τον επικίνδυνο λαό της Ελλάδος εξαφάνισε τον πολιτισμό της….

 

Ίκαρος Πετρόπουλος

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Πόσο παραπάνω να περιμένουμε;

ΔΕΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ,σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την εποχή της σύστασής του, δεν κουράστηκε να μιλάει  για συμμετοχή, για διαφάνεια ,για τον ανεκτίμητο ρόλο του πολίτη και να προβάλλει την αριστερή φυσιογνωμία του. Από τις άπειρες δηλώσεις οργάνων και στελεχών του, στέκομαι στην  τελευταία του κ. Τσίπρα, ως  πρωθυπουργού τώρα ,  στις 24.7.17 με αφορμή την  επέτειο – γιορτή της  Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο :

"Να συμμετέχουν ενεργότερα οι πολίτες  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων "

Ο Ελληνικός λαός, μέσα στην δυστυχία του, παρακολουθεί με πόνο,οργή  και,ενίοτε, σκωπτική διάθεση,τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να  αντιμάχονται σφόδρα τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γι αυτά που λέει,ούτε  γιατί  ασκεί μία πραγματικά αριστερή πολιτική ανακατανομής  του εισοδήματος υπέρ των λαικών στρωμάτων σε βάρος της τάξης που εκπροσωπούν,  αλλά  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους  "τρώει  το  ψωμί ", μη διστάζοντας να εφαρμόζει  την δική τους πολιτική ,δηλαδή την πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές!  
Να δεχθουμε,όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, υποχρεώνεται στην "απνευστί " ( ;) αποδοχή και εφαρμογή των μέτρων δυστυχίας και κατάθλιψης  του εξουθενωμένου Ελληνικού λαού που επιβάλλουν οι  δανειστές – τοκογλύφοι ( τώρα εταίροι ) .
Όμως,   τι  έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει στοιχεία αριστερού κόμματος;
"Η συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων "  όπως ζήτησε ο Κ.Τσίπρας;  

                          Ούτε στην ΣΥΡΙΖΕΙΚΗ Περιφέρεια Αττικής.

Αν επρόκειτο μόνο για την άσκηση ( και τα αποιτελέσματα ) της κυβερνητικής πολιτικής,  θα μπορούσε κανένας να …θολώσει ,κάτω από τον καταιγισμό των προβαλλόμενων επιχειρημάτων- δικαιολογιών.
Όμως,κι εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες άσκησης αριστερής ,κι όχι παραγοντίστικης πολιτικής,  στην ΣΥΡΙΖέικη   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ( δεύτερη κυβέρνηση), διέκρινε , κανένας ,τέτοιο στοιχείο πολιτικής, αισθάνθηκε, κανένας, κάποιο γνήσιο – ουσιαστικό διάλογο, είδε κάνένας, στάθμιση απόψεων ,απόψεων που δεν  τέθηκαν καν σε διάλογο,αισθάνθηκε, κανένας ,  τον καινούργιο αριστερό  άνεμο να πνέει στον τεράστιο τομέα της αρμοδιότητάς της ,μετά τρία χρόνια εξουσίας;

Συγκεκριμένα στη πόλη μας ,στο Δήμο Γαλατσίου ,διέκρινε κανένας στοιχειώδη έστω   αλλαγή  π.χ. στο τρόπο διαχείρισης και διάθεσης κονδυλίων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, διαφορετικής απ αυτόν  της προηγούμενης Διοίκησης;  Οι διαδικασίες και η εικόνα είναι πανομοιότυπες, με αυτές των προηγούμενων Δημάρχων που,επίσης,έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχα,μικρής εμβέλειας, έργα. Καμία συμμετοχή, του πολίτη.Τότε γιατί το λέει ο κ.Τσίπρας; Κάποιοι θα μας …αποστομώσουν λέγοντας ότι τα έργα δόθηκαν στην βάση εγκεκριμένων μελετών.Συμφωνούμε.Έτσι γινόταν πάντα!                                                                                    
Αλήθεια,ποιες οι  διαδικασίες για την χρηματοδότηση έργων στο Γαλάτσι; Μέσα από ποια διαβούλευση φάνηκε ο ρόλος του ενεργού πολίτη ; Με ποια κρίτήρια εντάχθηκαν τα χρηματοδοτούμενα από την  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έργα , κι όχι άλλα, στη θέση τους;
Αυτό που μένει στο τοπικό  επίπεδο είναι,η αναπόφευκτη προβολή του αποτελεσματικού Δήμαρχου, αλλά και της γενναιόδωρης και  "αντικειμενικής"  Περιφερειάρχη.
Οι προσωπικές πολιτικές στον ίδιο όπως πριν βαθμό.. Εκτός και κάποιοι εκλάβουν ως διαβούλευση,  τη φωτογραφία του Δήμαρχου με την κ.Δούρου, που δημοσιεύτηκε .  

Το  ίδιο ισχύει γιάτην αριστερή, ΣΥΡΙΖιώτισα, Αντιπεριφερειάρχη κ.Ε.Κυπριανίδου  που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο φιάσκο του ΠΑΛΑΙ.
Παρά την αρχική της διάθεση συνεργασίας με το "Κίνημα φορέων και πολιτών Γαλατσίου,Ν. Ιωνίας και Ε’Δημοτικής κοινότητας Δ.Αθηναίων για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ " και την προώθηση της κοινής πρότασης των τεσσάρων Δήμων που το `` Κίνημα `` είχε κοπιωδώς προετοιμάσει ( ιδανική λύση ) , τελικά συμβιβάστηκε με την προσωπική πολιτική Μαρκόπουλου και κατάφεραν ( μαζί τους και ο αριστερός και ΣΥΡΙΖαίος κ. Η.Γκότσης της Ν. Ιωνίας),  να δοθεί το ΠΑΛΑΙ στους Αλαφούζους  και κατ επίφαση στο Δήμο, σπρώχνοντας το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών…" στην αδρανοποίησή του!
Έτσι,…δικαιώνεται και η …ρήση τους περί συμμετοχής του πολίτη !

Φαίνεται ότι η αριστεροσύνη των κ.κ.Δούρου – Κυπριανίδου  ολοκληρώνεται με τις ευχαριστίες που απονέμει σε αυτές και στην κυβέρνηση,  ο Δήμαρχος του Γαλατσίου.
Όμως, Θα ήταν,ίσως,άδικο, να κρίνουμε ένα κόμμα μόνο από την κορυφή .Είναι και ο κορμός του και η βάση του που στο Γαλάτσι πλαισιώνεται από  σειρά ανιδιοτελών αγωνιστών,συνοδοιπόρων στο κίνημα και φίλων.                                                                                                                                                                           Δυστυχώς,εκτός από  ανακοινώσεις σε σωστη κινηματική κατεύθυνση ,δεν είδαμε στο μικροχώρο  μας του Γαλατσίου,από την κυβερνητική πλέον  οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου ,   πολιτική  δυναμικής  αντίστασης για την άσκηση μίας ,άλλης  αριστερής πολιτικής, που,άλλωστε ,δεν θα είχε πολιτικό κόστος .

Δυστυχώς,το ίδιο είχαν πράξει όταν…λησμόνησαν τους αγώνες τους και την τεράστια συμβολή τους για το ΠΑΛΑΙ, μέσα από την "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ " προκειμένου  να δαφνοστεφανώσουν και να επενδύσουν στο νεόκοπο, τότε, αστέρι τους που έγινε Δημοτική Σύμβουλος και αργότερα βουλευτίνα !. 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

 

 

Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο :  "Με τα λεφτά μας "  έκφρασα προβληματισμό  για τα περισσεύματα που, στην πτωχευμένη χώρα μας,  ο Δήμαρχος  διαλαλεί ότι έχει . Στην ίδια γραμμή στοιχήθηκε , με άρθρο της και η τοπική βουλευτίνα και τ.Δημοτική σύμβουλος κ.Αυλωνίτη.
Στο ίδιο άρθρο διερωτήθηκα από πού προέρχονται αυτά τα περισσεύματα   ώστε να δίνουν την δυνατότητα στους τοπικούς άρχοντες  να μεγαλοπιάνονται ( απαλλοτριώσεις τετραγώνou,δημιουργία πλατείας….).
Επίσης υπαινίχθηκα ότι, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, ο Δήμος μας, δεν παρέχει αυτονόητες υπηρεσίες στον Δημότη και ότι γενικότερα στο Γαλάτσι  δεν λειτουργούν κανόνες  που εξασφαλίζουν στοιχειώδη ευταξία  ,ούτε επιδεικνύεται μέριμνα  για τους πολίτες που δεν έχουν φωνή( δεν αναφέρομαι σε συσσίτια κι άλλες φιλανθρωπίες ).
Τέλος,  δεσμευτήκα ότι σε  αμέσως επόμενο άρθρο θα ασχοληθώ με το:
Από πού λείπουν τα λεφτά που έγιναν περισσεύματα και που πρέπει να πάνε. 
Έτσι  προκύπτει  μία σειρά άρθρων.
Για πληρέστερη κατανόηση του θέματος,ίσως θα έπρεπε να επισκεφθούμε έναν άλλο Δήμο,γειτονικό η όχι,  να δούμε τι εκεί υπάρχει,να σκεφθούμε τι αντίστοιχο δεν υπάρχει  στο δικό μας Δήμο  ( δεν μαξιμαλίζουμε,για απλά πράγματα μιλάμε)  και βέβαια για το κόστος αυτών που δεν έχουμε κι έπρεπε να έχουμε  και που αν τα είχαμε , δεν θα είχαμε περισσεύματα αλλά ελλείμματα( ! ).
Πιο συγκεκριμένα: 

1. Γαλάτσι :  Πόλη χωρίς κανόνες

Η πόλη είναι συμβιβασμένη με την απραξία έναντι της ανομίας και των αυθαιρεσιών.  Δεν αρκεί η υπερκινητικότητα του κ. Δήμαρχου.Δεν είναι άλλωστε δουλειά του η προσωπική επίλυση προβλημάτων. Ο Δήμος είναι ένας μεγάλος οργανισμός εντάσεως προσωπικού. Καθήκον του Δήμαρχου είναι η κατεύθυνση,η καθοδήγηση και ο έλεγχος  αυτού του μηχανισμού.
Καθήκον, επίσης, του Δήμαρχου είναι η δημιουργία μηχανισμού εκεί που δεν υπάρχει για την τήρηση των κανόνων της τάξης.  Και στο Γαλάτσι δεν υπάρχει στοιχειώδης,έστω,εποπτεία για την τήρηση της τάξης  στη παράνομη στάθμευση, στο   διπλοπαρκάρισμα (ακόμη και στις στάσεις των λεωφορείων ), στις καταλήψεις ελεύθερων κοινωφελών – κοινόχρηστων  χώρων . ( Στο Δήμο Αθήνας   παρότι όλες οι Διοικήσεις του ασχολούνται με την βιτρίνα και το προφίλ τους,η δε σημερινή Διοίκηση,όπως και οι προηγούμενες,   εγκαλείται για αναποτελεσματικότητα , η Δημοτική Αστυνομία  στο 6/μηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 17 έκοψε 53.536 κλήσεις παράνομης στάθμευσης ).  

Το Γαλάτσι είναι μία πόλη που κουβαλάει εγγενή προβλήματα - αδυναμίες  από τα πρώτα στάδια της δόμησής του ( δείτε το πλάτος των πεζοδρομίων στην Λ.Γαλατσίου ).Τούτο δεν σημαίνει ότι η πόλη έπρεπε και πρέπει να αφεθεί στην τύχη της και να αυθαιρετεί όποιος επιθυμεί.  Η επίκληση του "προηγούμενου"  δεν γίνεται ανεκτή, όταν υπάρχουν κανόνες.Μία απλή παρακολούθηση του τι συνέβη και τι συμβαίνει, ιδιαίτερα  στην Λ.Βέικου,την τελευταία επταετία θλίβεται βαθύτατα.Εννοώ από το 2010 όταν καταργήθηκαν οι πολεοδομίες και ο νόμος ανέθεσε το θέμα της αξιοπρέπειας της κάθε πόλης στους οικείους Δήμους.Οι περισσότεροι Δήμοι ανέλαβαν αυτή την ευθύνη .Δυστυχώς,ο Δήμος Γαλατσίου ανέθεσε την πολεοδομική του αξιοπρέπεια στην Ν.Ιωνία !! Εντάξει,ο νόμος έδινε περιθώριο προετοιμασίας  μέχρι το 2012.Από τότε….

Από το 2010,λοιπόν,η Ν.Ιωνία αποφασίζει γιά την πολεοδομική νομιμότητα στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα:
"για την έκδοση οικοδομικών αδειών,τον προέλεγχο για την εκδοσή τους ,τον  έλεγχο των μελετών για τις οικοδομικές άδειες …. Τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων "!! 

Σε αμέσως επόμενο άρθρο με τίτλο:
"Πόλεις που δεν αναμετριώνται με τους βιαστές τους δεν έχουν στίγμα , δεν συσπειρώνουν τους Δημότες "  θα αναφερθώ στην κύρια αιτία ( Ναι σε όλα ) που  η αυθαιρεσία έχει γίνει συνήθεια και εξυπνάδα.

Συνεχίζεται.....

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Ούτε, τώρα, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα όλη,το άθλιο- υπόλογο πολιτικό σύστημα έκρυψε το αποκρουστικό πρόσωπό του.

Δεν είναι μόνο οι περιουσίες  που καταστρέφονταν.Είναι, , οι ζωές των ανθρώπων που  απειλούνταν ,είναι το οξυγόνο των ανθρώπων που χάνονταν,είναι ό ίδιος ο πλανήτης που μπαίνει σε ανοικτό κίνδυνο.
Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να  καταλογίσουν ευθύνες , όχι στον εαυτό τους  ,λες και το ξεβράκωτο – άθλιο κομματικό   κράτος  ( δημόσια Διόικηση)  που έχουν στήσει δεν είναι δικό τους έργο.

Λάτρεις, ευρωλιγούρηδες, υποτακτικοί –στην ίδια λογική με τους  δανειστές ,έχουν ψηφίσει όποιο έσοδο συλλέγει  το δύσμοιρο κράτος, υπερφορολογώντας τους Έλληνες η ξεπουλώντας την  δημόσια περιουσία, να τους το παραδίνουν  δημοκρατικότατα ( με νόμο της βουλής ) και να μην μένει κάτι για κανά αεροπλάνο,για τη διάσωση της Ελληνικής γης.

Μέχρι πότε τα παιδιά της Ελλάδας,με άδολο πατριωτισμό  (πυροσβέστες,εθελοντές ,μερίδα της Τ.Α …) παλεύοντας με τις φλόγες αλλά και ψαράδες, λιμενικοί, παλεύοντας με τα κύματα στο Αιγαίο διασώζοντας ανθρώπινες  ζωές, αλλά και εμπνευσμένοι καθηγητές στα σχολεία,κι άλλοι πολλοί, πλην απλοί Έλληνες  ……θα κρατάνε όρθια την πατρίδα τους;

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Γαλάτσι : Δήμος… πλεονασμάτων σε χρεοκοπημένη χώρα !!!

Ν.Ιωνία :Πλατεία 5,5 στρεμμάτων και τριώροφο υπόγειο parking

Όλοι θα θέλαμε  οι καλοκαιρινές βραδυνές ώρες γύρω από το θεατράκi του Άλσους Βέικου, αλλά και η ανεμελιά των ξαπλωμένων στο, όχι και τόσο περιποιημένο, χόρτο στους άλλους χώρους του Άλσους ( όσοι φωτίζσνται ), να έκφραζε την καθημερινότητα του Έλληνα/δας,του  Γαλατσιώτη/σας.
Όμως,η ζωή στο Γαλάτσι και στην Ελλάδα δεν είναι αυτή.

Ακούγοντας τις  "περί συσσιτίων"  διακηρύξεις της Θεανώς και τις ανακοινώσεις  των Δημοτικών παραγόντων στα Δημοτικά Συμβούλια,και αν ζούσες  στο κενό, θα σχημάτιζες  την εντύπωση ότι στην Ελλάδα η φτώχεια αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά,στο δε Γαλάτσι, ηδυστυχία και η απόγνωση αρκετών,πλέον, πολιτών, έχουν υποχωρήσει γιατί  ο Δήμος φροντίζει τους ανήμπορους ,με τις διάφορες δομές του ( Κοινωνική υπηρεσία,κοινωνικό παντοπωλείο,Ιατρείο κ.λ.π.).
Εκτός αυτών,δηλαδή παράλληλα   με την κοινωνική αρωγή που τους παρέχει,φροντίζει  να ανεβάζει το ηθικό τους με καλοκαιριάτικες εκδηλώσεις,όχι ασήμαντου κόστους

Τα… περισσεύματα

Κορύφωση όμως, της εικόνας αποτελεί  η  είδηση, ότι ο  Δήμος έχει περισσεύματα  αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, με τάση αυξήσής τους!. Υπονοείται ότι αυτά προέκυψαν απo  "χρηστή διαχείριση" που δεν ασκούσαν οι  "άλλοι " .
Οι " άλλοι", όμως, από το 2013, μιλούσαν για περίσσευμα 1,5 δις και για ``καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου``,ανεξάρτητα αν αυτή η θέση της τότε Δημοτικής αρχής αμφισβητήθηκε  έντονα από το   Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο (Περιοδικο `` Γαλάτσι ο Δήμος μας `` Ιούνιος 13) . Εδώ αναπόφευκτα προκύπτουν αναπάντητα ερωτήματα:
Είναι πραγματικά τα περισσεύματα  και πως προκύπτουν;
Που έπρεπε να είχαν πάει τα λεφτά και γιατί δεν πήγαν;               

Μιλάμε για Δήμο σε φτωχευμένη χώρα όπου οι πόροι προς την Τ.Α. είναι εξαιρετικά περιορισμένοι.Οι Δήμοι γενικά αδυνατούν ακόμη και για τα τρέχοντα.Γι αυτό το λόγο, οι Δήμοι για δικαιολογημένα , "δομικά "  έργα, με την κοινωνική δυναμική που διαθέτουν,   προσφεύγουν στην κεντρική Διοίκηση.Προφανώς,έτσι έπραξε ο Δήμος Ν.Ιωνίας, και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ( κι όχι ο Δήμος )   με προχθεσινή απόφαση ενέκρινε,στο κέντρο της Ν.Ιωνίας  `` την διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων  καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης  350 θέσεων. Παρά ταύτα, στο Δήμο Γαλατσίου από υπεύθυνα χείλη διαδίδεται ότι ο  ίδιος ο  Δήμος ,με τα λεφτά του ( !) ,θα απαλλοτριώσει  το τετράγωνο Γαλατσίου Αγ.Γλυκερίας, Ιπποκράτους και Λυσίου και θα κατασκευάσει  την μεγάλη πλατεία – κέντρο πόλης . Πρόκειται για το τετράγωνο που είχε χαρακτηρίσει και ο τ.Δήμαρχος  κ. Θ.Τούντας, χωρίς καμία συνέχεια.

Είναι πρόκληση να μιλάς για περισσεύματα -Το ευρωβαρόμετρο: 

Μοιάζει ως πρόκληση να μιλάς για περισσεύματα σε Δήμο χώρας όπου τα αισθήματα και οι όροι της βαθειά κλονισμένης ζωής των κατοίκων  είναι γνωστοί και έχουν αποτυπωθεί ακόμη καιστην έκθεση του  ευρωβαρόμετρου  του Μαίου 2017

  • Έχει καταρριφθεί κάθε ρεκόρ απαισιοδοξίας στην Ευρώπη των 28 !!!
  •  Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έει πλέον καμία εμπιστοσύνη στην Ευρώπη,στην κυβέρνηση της χώρας ,στο κόμματα,στη βουλή…..
  • Το 98% των κατοίκων είναι απαγοητευμένοι, έναντι του 43% που είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη και όπου το 62% ( ευρωζώνη 18% ) εκτιμά ότι ηκατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους 12 μήνες ( ευρωζώνη 18 %)  Ενώ  μιλάμε για μείωση της ανεργίας κατά  3,9% τα τρία τελευταία έτη, όμως, η χώρα έχει χάσει το 3% του πληθυσμού της (έλλειμμα των γεννήσεων άναντι των θανάτων  λόγω της κρίσης) και μετανάστευσης 100/άδων χιλιάδων ελληνόπαιδων.
  • Για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια, η μερική η εκ περιτροπής εργασία  ξεπερνούν την πλήρη και σταθερή εργασία  για μεγάλο χρονικό διάστημα ( Ιανουάριος –Μάιος 2017 ) και όπου `` το 70% των θέσεων  πλήρους απασχόλησης που δημιουργήθηκαν αμείβονται  λίγο πάνω ,λίγο κάτω  από το βασικό μισθό ( 586 ευρώ μεικτά )!!!.

Αν,κάτω απ αυτή την έντονα αρνητική ψυχολογία του Έλληνα και συνεπώς του Γαλατσιώτη, , ένα τόσο αναγκαίο ,πλην βαρύ έργο, για το οποίο υπάρχει διαχρονική ευθύνη, μπορεί και πρέπει,σήμερα,  να προταχθεί και μάλιστα  να βαρύνει, αποκλειστικά τους/τις Γαλατσιώτες/σες, τότε η πόλη , με τα λεφτά της, θα είχε,εδώ και καιρό, λύσει τα προβλήματά της .Γιατί όλοι ήθελαν αυτό το έργο.Μόνο που δεν έκαναν ότι έπρεπε ,όταν έπρεπε.    Θα ήταν μία κανονική πόλη. μπορεί να  λειτουργούσε  τέλεια.  Όμως ,δυστυχώς για όλους, μόνο τέλεια δεν λειτουργεί η πόλη. Αντίθετα είναι μία πόλη,χωρίς υποδομές,με χαμηλή ποιότητα ζωής ,χωρίς ταυτότητα, που απουσιάζουν οι κανόνες λειτουργίας .  Και όπου δεν ισχύουν κανόνες  ( π.χ.παράνομη στάυμευση ,πολεοδομικό γραφείοκαταλήψεις …. )υποχωρεί η δημοκρατία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Αντί, λοιπόν, να μαξιμαλίζουν ,με φόντο τις επόμενες εκλογές, ας φροντίσουν για τα στοιχείώδη αυτής της πόλης,γι αυτά που σε άλλους Δήμους είναι αυτονόητα. Κι ας διαθέσουν γι αυτά τα αυτονόητα τα…περισσεύματά τους                                       

Στο αμέσως επόμενο : Από πού λείπουν τα λεφτά που έγιναν περισσεύματα και που πρέπει να πάνε

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

 

 

 

 

Είναι καιρός τώρα που σκέπτομαι να ασχοληθώ με την… αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  και την απίθανη …συνέπεια  του λόγου και της πράξης αλλά και των επιχειρημάτων που προβάλλει Τσίπρας και στελέχη, που βέβαια ελάχιστη σχέση έχουν με την ειλικρίνεια της  αριστεράς  και ου αριστερού πολίτη. Του Συριζαίου  πολίτη, που ο ΣΥΡΙΖΑ  τείνει  να τον καταστήσει οπαδό.

Έλα, όμως, που δεν σε αφήνoυν  οι προκλητικές , χαμηλής πολιτικής στάθμης  και αμφίβολου  αισθητικού περιεχομένου  προσωπικές  επιθέσεις της  Ν.Δ. των Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και λοιπών  "σπουδαίων"  στελεχών της, με τις συχνά ακραία  αντιδραστικές θέσεις που παίρνουν!.  Και δεν είναι μόνον αυτοί που θα μπορούσε κανένας να τους προσπεράσει..    
                                                                                                                                                                 
Είναι και τα περιφερόμενα στελέχη  του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου ,υπόλογων, κι αυτών,  για το κατάντημα του τόπου και της χώρας ,επώνυμοι αγέρωχοι υπουργάρες και κομματικά στελέχη που κυβέρνησαν προκλητικά και ανεύθυνα και αντί διακριτικής αναχώρησης από τον δημόσιο βίο ,έστω  δεδικαιολογημένης κριτικής στις ΣΥΡΙΖΕικες αστοχίες, αναιρέσεις, ανακολουθίες  ,επιδίδονται με τέτοιο αντιδραστικό μίσος κατά της κυβέρνησης που σε φέρνουν να αντιδράς  κατ αυτών και όχι του αμυνόμενου ΣΥΡΙΖΑ, που, τουλάχιστον, ως κυβέρνηση, δικαιολογημένα υπόκειται σε κριτική .

Και δεν είναι οι μόνοι. Είναι κι ένας εσμός δημοσιογράφων που παραπληροφορούν, διογκώνουν,λοιδορούν κάθε αριστερή προοδευτική ιδέα  που μπορεί να εκφύγει από τα χείλη ΣΥΡΙΖαίου.   Τελευταίο χαρακτηριστικό γεγονός  είναι η σημαία και ποιος θα την κρατάει στην ΣΤ΄Δημοτικού.

Είπε κάτι σωστό ο Τσακαλώτος : "η ανταγωνιστικότητα δεν έχει θέσει στην παιδεία" Βγήκε και χαρακτήρισε  αυτή τη θέση,ως "Σοβιετική κορώνα "  ποια; Η παλαι ποτέ τηλεπερσόνα κ.Παναγιωταρέα!. Εδώ να σημειώσω ότι ,η  σημαία που μόνιμα κρατάει η ΔΡΑΣΗ στο Γαλάτσι γράφειτο Ελληνοπρεπές  :
Σχολεία :ΟΧΙ στον ανταγωνισμό.ΝΑΙ στον συναγωνισμό ΝΑΙ στην άμιλλα" !

Είπε κάτι άλλο σωστό ο Γαβρόγλου :Η σημαία δεν  είναι βαθμολογικό έπαθλο``και  ακούστηκαν φαιδρές, πλην άκρως αντιδραστικές, κορώνες για  "καταδίωξη της   αριστείας" για  "εξίσωση προς τα κάτω " .. Προφανώς οι κορυφαίοι του πολιτικού συστήματος, ως γόνοι αστικών, πλούσιων οικογενειών, υπήρξαν πράγματι πολύ καλοί μαθητές στα Δημόσια η στα  ιδιωτικά σχολεία που πολλοί φοίτησαν.  Είναι αυτό φυσικό γιατί οι δεσμοί πλούτου – γνώσης είναι άρρηκτοι. Οι όροι σπουδής ήταν και είναι  εμφανώς άνισοι  για τα παιδιά των φτωχών.Είναι κάτι αυτονόητο που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Όποιος έχει σπουδάσει φτωχός γνωρίζει την ταξικότητα και συνεπώς την ανισότητα της παιδείας,ακόμη και της δημόσιας.Θυμάμαι ότι στο Δημοτικό σχολείο του χωριού η      "πρωτιά" ,μεταξύ ίσων αγροτόπαιδων, δεν αμφισβητιόταν .  Στις πρώτες, όμως τάξεις του Γυμνασίου στην κοντινή πόλη,ο πρώτος του Δημοτικού στο χωριό  ‘επρεπε να παραχωρήσει την "πρωτιά" στους συμμαθητές - παιδιά των αστών της πόλης.Χρειάστηκε προς τούτο ένα ιδιότυπο,σε βάρος του, μπούλινγκ με την συνέργεια ορισμένων καθηγητών που πούλαγαν ηλίθια  εκδούλευση στον ματαιόδοξο αστό γονιό.

Προς  δυσφορία του φίλου μου του Πίκουλα, βρίσκω απόλυτα σωστό αυτό που είπε ο Βούτσης:
"Αυτό το ντέρμπυ περί αριστείας και ισοπέδωσης  είναι η βιτρίνα του `` δουλεύουμε για τους λίγους ή για τους πολλούς``, `` δουλεύουμε για το δημόσιο και το συλλογικό και το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον η δουλεύουμε  για τα ιδιοτελή συμφέροντα των ολίγων που έχουν τις προδιαγραφές τις κοινωνικο-ταξικές να κάνουν ότι κάνουν στη ζωή τους "  
…  Αριστερά κατάλοιπα που τα σκοτώνει η κυβερνητική πρακτική τους !

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου