e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

           

Όρθιος, στο  φέρετρό του , ο  τεράστιος των Ελλήνων, ο Μ. Θεοδωράκης,  με τα πελώρια χέρια του τραβάει της<< καμπάνας το σχοινί >> σαλπίζοντας  στον βουβό και ορφανό πλέον  Έλληνα ,την   εθνική  πρόταση – συμβόλαιο που μία ζωή προβάλλει: 
<<Είσαι Έλληνας.  να  ξαναγίνεις αυτό που ήσουν  κάποτε >>. 

Είναι ο Μίκης που μία ζωή με το έργο του και τον λόγο του, παρακινεί ( τον Ελληνα )   να ανταμώσει  τις ρίζες του ,να  αντισταθεί στον  παρακμιακό μονόδρομο , να αναγεννήσει την πατρίδα. Γιατί η πατρίδα είναι ο κόσμος όλος,  έχει,  όμως, και  χώμα ποτισμένο με αίμα αγωνιστών για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια. 

Και, <<  τούτο το χώμα είναι δικό τους >>  ( όλων αυτών που έπεσαν για τα ιδανικά και  την πατρίδα ) αλλά <<και δικό μας >> ( που ευθύνη έχουμε να το προστατεύουμε από εισβολείς (  ένοπλους ή γραβατομένους ).  

Ήταν καλοκαίρι του  1992 ,όταν πέντε (5) συνάδελφοι της ΤτΕ ,μετά την δουλειά,  τον επισκεφθήκαμε στο Βραχάτι ,σε συμφωνημένο ραντεβού. Μας  υποδέχθηκε απλά ,ανθρώπινα στην βεράντα του σπιτιού του  ,φορώντας σόρτς. Παρά τις παρεμβάσεις της Μυρτώς ( αρχικά μας κέρασε γλυκό σταφύλι κατασκευής της ) , η συζήτηση - ποταμός  με δική του διάθεση, κράτησε τέσσερες ώρες !.                                                                      
Ξέραμε τον Μίκη ,όμως τότε καταλάβαμε πόσο  Έλληνας και ταυτόχρονα πανανθρώπινος είναι. Καταλάβαμε, επίσης, ότι ο ίδιος  αποτελεί μία ασυνήθιστη  σπάνια ανθρώπινη  δημιουργία προορισμένη ( εκ φύσεως και εκ των πραγμάτων  ), να δρα λεύτερος  ,να δείχνει τον δρόμο  και συνεπώς να μην χωράει σε στενά γραφειοκρατικά πλαίσια μηχανισμών.

Ο Μίκης ποτέ δεν  βγήκε έξω από την δική του  κοσμοθεώρηση των πραγμάτων που  απέδωσε με την μουσική του.                                      
Στο τεράστιο διαμέτρημά του άλλοι-  πολιτικοί και μη – υποκλίθηκαν προσχωρώντας  στον Μίκη !.  

Ο Μίκης, δεν προσχώρησε στο σύστημα και στις κυβερνήσεις του που με σαγήνη  τον καλούσε να << γίνει δικός τους >> .Παρέμεινε δεμένος με την λαϊκή δεξαμενή  που τον γέννησε.

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

 

 

 

Βeatles  και  «Honeymoon Song»,  το γνωστό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου»,   

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

Αξίζει  συγχαρητηρίων ο Δήμος Γαλατσίου ( Δήμαρχος και παράγοντες ) για την φροντίδα που δείχνουν για τα ζώα. Το επιβεβαιώνουν,    όχι μόνον με  το << πάρκο των σκύλων >>, αλλά και με την φιλοξενία για 13 ημέρες  στις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν από εθελοντές στην ΛΑΤΟ, όπου  φιλοξενήθηκαν  ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές.
Μπορεί, με επίκεντρο την ΛΑΤΟ  να έσπευσε και  ο Περιφερειάρχης Αττικής   να   δηλώσει την ζωοφιλία του ,όμως  η ανακοίνωση του Συλλόγου 
Dog's voice έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.                                                                                                                                                               Όμως, οι του Δήμου, μεθυσμένοι  από την  αναγνωρισμένη ζωοφιλία τους ,την επεκτείνουν  ανάλογα προς τους δημότες, φροντίζοντας...  ποικιλοτρόπως για την ζωή τους, όπως αποδεικνύεται από δελτίο τύπου του Δήμου Γαλατσίου:                                                

 

 <<Παραμυθένια μουσική βραδιά στην Oμορφοκκλησιά >>, στις 22/8/2021. 

                                                                                                                            

Ως υπεύθυνη συλλογικότητα, αδυνατούμε  να << χειριστούμε>> αυτό το...  μνημειώδες Δελτίο Τύπου που είδαμε δημοσιευμένο στο  e-galatsi                                         

Πέραν άλλων τερπνών όπως : << γνωστοί – άγνωστοι  έκλεψαν  τις καλωδιώσεις και τα  μέταλλα με αποτέλεσμα σήμερα (!)   να   μην   είναι   αναμμένα >>, αλλά και της εμφανούς  πρόθεσης άμβλυνσης εσωτερικών αντιθέσεων << Το μουσικό αφιέρωμα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος..... >>
διαβάσαμε   και το αμίμητο..  
«
Τα Φεστιβάλ είναι γιορτές του πολιτισμού και χρειάζονται ευθυμία και χαρά. Με φόβο ,κακή διάθεση, έκτακτα μέτρα, αποστάσεις και 13.500 νεκρούς – μόνο στη χώρα μας, δεν μπορείς να διοργανώνεις φεστιβάλ. Με αυτά τα δεδομένα αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ότι και πέρυσι και φέτος καλώς πράξαμε....>>.                                                                       

Αυτό το μεγαλειώδες σε σύλληψη εφεύρημα πρέπει να διασωθεί. Θα το ζήλευαν οι αποικιοκράτες που δεν τάϊζαν τους ιθαγενείς  << για να μην παχύνουν >>.

Αρχικά ,θεωρήσαμε ότι αυτό το δελτίο έχει σχέση με τα συνήθη ευφυολογήματα του ευρηματικού διαχειριστή του e-galatsi.. Κι όμως, είναι έγκυρο δελτίο Δήμου!                                               

Για μία ακόμη φορά για να δικαιολογήσουν γιατί << έκλεισαν το μαγαζί>>,αγνοούν  τι έπραξαν με το SURVIVOR, τι εκδηλώσεις  έγιναν/γίνονται στο ΠΑΛΑΙ , τι έπραξαν/πράττουν, όχι μόνον  το σύνολο των Δήμων της χώρας , αλλά και έγκυροι φορέις πολιτισμού ( π.χ. φεστιβάλ Αθηνών .....) και καταφεύγουν σε απίθανα επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν ότι η αλαζονεία της εξουσίας δεν έχει όρια.

Κρίμα. Θελήσαμε να εγκαινιάσουμε την είσοδό μας στην κοινωνική ζωή της πόλης με θετική διάθεση και επιβράβευση και μας το στέρησαν.

 

27/8/21                                                               

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ - ΓΑΛΑΤΣΙ

 

Το τηλέφωνο 112 μπορεί να  δούλεψε προνοητικά για τις ζωές των ανθρώπων, είχε όμως , καταστροφικές συνέπειες στα δάση και στην ισορροπία  του περιβάλλοντος   ( φύση, ζώα, πτηνά .....).

Η εντολή  << σήκω ,φύγε  και παράτησε στο έλεος της φωτιάς  το σπιτικό σου, τα υπάρχοντά σου >> ,  χωρίς να προσπαθήσεις να τα  διασώσεις δεν βρήκε απήχηση σε πολλούς όχι μόνον   δεμένους με τον τόπο τους αλλά  και  σε εθελοντές.

Πολλοί   Ευβοείς ,Μωραίτες, δεν υπάκουσαν, έμειναν πίσω ,συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης ( Ελληνικές και ξένες ) και έσωσαν  όχι μόνον τα σπίτια τους. Έδρασαν έτσι γιατί  τα σπίτια και η φύση  δεν μετριόνται μόνον με χρήματα , αλλά με άυλες αξίες, όπως είναι οι κόποι, οι αναμνήσεις, είναι η << ζωή όλη του ανθρώπου >>. 

Η ανυπακοή των πολιτών ,δεν ανάδειξε μόνον την ακατανόητη προσπάθεια  συγκάλυψης ευθυνών  και  την απουσία  περιβαλλοντικής πολιτικής. Φέρνει στην επικαιρότητα την ρήση του << μεγάλου Τιμονιέρη >> 
<< Μία σπίθα μπορεί να ανάψει φωτιά στον κάμπο >>.

Μήπως στα  αποκαίδια των πυρκαγιών,  άναψε η << σπίθα του κοινοτισμού, η ενεργοποίηση του κοινοτικού ενστίκτου, η αφύπνιση του κοινοτικού πνεύματος που πυροδοτήθηκε από ένα πρωτογενές ένστικτο αυτοσυντήρησης ; 

 

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ"

 

 

 

 

 

Μέσα στα τόσα ανεπάντεχα,  οι Έλληνες χάρηκαν τις επιτυχίες των παιδιών τους. Τον κορυφαίο MVP του Ν.Β.Α,   τα δύο χρυσά μετάλλια ,το αργυρό  αλλά και τους/τις  άλλους /άλλες αθλητές που κατάκτησαν περίοπτες θέσεις στους ολυμπιακούς του Τόκιο (Γ. Αντετοκούνμπο Λ. Πετρούνιας , Μ.Τεντόγλου,  Στ.Ντούσκος . Κ.Στεφανίδη, Ν.Κυριακοπούλου ,Εμμ.Κάραλης,Ντρισμπιώτη κ.α). 
Μεταξύ αρκετών άλλων και οι σπουδαίοι αθλητές του πόλο!.                                                            
Όλοι τους ,ανεξαίρετα ,  έδωσαν μεγαλύτερη αξία στα μετάλλιά τους και στις επιδόσεις τους  με το ήθος και την σεμνότητα που τους διακρίνει,  στοιχεία που ,σήμερα, τα έχουμε μεγάλη ανάγκη!.                                      
Φαίνεται ότι στον  αθλητισμό ,όταν δεν ξεφεύγει από τα όριά του ( άμιλλα, συναγωνισμός)  δεν γίνεται εμπόρευμα,  ο Έλληνας, η Ελληνίδα << δένει>>  με το ολυμπιακό πνεύμα που  καλλιέργησαν οι πρόγονοί μας.
Γιατί  ο αθλητισμός  μπορεί να εμπνεύσει, μπορεί, όμως ,να βγάλει και τον χειρότερο εαυτό κάποιου.                                                       |
Κοντά σε αυτά  ήρθε ο Θοδωρής Ιακωβίδης , με τις δηλώσεις του και την απόσυρσή του, να ταρακουνήσει τα κακώς κείμενα ,εκεί  που το αθλητικό ιδεώδες συναντιέται  με την ανεπάρκεια και τις σκοπιμότητες του παραγοντισμού και της πολιτικής. 
Την ίδια περίοδο, Τέσσερες Ελληνικές ΠΑΕ, δώσανε κατατακτήριους  αγώνες και δεν έφεραν ...αποτελέσματα .Πόσο ,όμως, διακρίνεις την Ελληνική ψυχή όταν  η συμμετοχή Έλλήνων   στις  ελληνικές  ΠΑΕ είναι απελπιστικά πενιχρή. Ενδεικτικά στον πρώτο γύρο των αγώνων  : 
Ολυμπιακός : Χρησιμοποιήθηκαν 14 ποδοσφαιριστές,3 μόνον Έλληνες  -ποσοστό 18,75 %       
ΠΑΟΚ :  
Χρησιμοποιήθηκαν  16 ποδοσφαιριστές  3 μόνον Έλληνες -ποσοστό   14,28%. 

Πως να δημιουργήσεις αξιόλογη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου( καλούνται Έλληνες σε ΠΑΕ εξωτερικού ), αφού ο επαγγελματισμός του ποδοσφαίρου  δεν συναντιέται με το  αθλητικό ιδεώδες; Στην κίβδηλη περιοχή του καθαρά επαγγελματικού αθλητισμού όλα παντρεύονται!       

 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η γνωστή ,ήδη κλαίουσα  βαριά πληγωμένη ,Ιπποκράτειος πολιτεία,ξεκίνησε ως συνεταιρισμός με τον εντυπωσιακό τίτλο  << Διεθνής Ιπποκράτειος πολιτεία >> , απέκτησε γη ( 7.330 στρέμματα ) μέσα σε δάσος(!), σχεδίασε και πούλησε 1876 οικόπεδα. Σε βάθος χρόνου κατασκευάστηκαν   600 κατοικίες  που  το διαπλεκόμενο κομματικό σύστημα κάλυψε   με εγκεκριμένο  ρυμοτομικό σχέδιο(!). .. Όλα νόμιμα λοιπόν(!).        

Τώρα ,το πως  λίγες μέρες πριν την πύρινη κόλαση , ο συνεταιρισμός  κάλεσε επενδυτές να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν τους ς εκτός  όρων δόμησης , χώρους – περιουσία του (!) 230.000 τ.μ. ,ακόμη και την λίμνη Μπέλετσι για σκοπούς  επαγγελματικούς ,αλλά και πολιτιστικούς – αθλητικούς ( σκοπούς ίδιους με το δικό μας, το ΠΑΛΑΙ ντε..., ) μόνον οι μύστες  της ανάπτυξης γνωρίζουν. γνωρίζουν.

Σημασία έχει, ότι εκεί αντέδρασε ο αρμόδιος Δήμος Ορωπού  με αναρτήσεις στους δασικούς χάρτες  - εξώδικα κ.λ.π.
Σημασία, επίσης έχει, ότι ο συνεταιρισμός ,για να διασφαλίσει 
τα.... κυριαρχικά δικαιώματά του πάνω στην έκταση αυτή,  δηλαδή τα 230.000 τ.μ. , επικαλείται  Π.Δ. του 1929 (!) και κυρίως γνωμοδοτήσεις  του << Συμβουλίου Δημοσίων έργων >> της  Χούντας ( 814/71 και 1659/72 )

Από τις προσκλήσεις για την αγορά των οικοπέδων,  τις δεκαετίες 1950 – 70 , μέχρι την δημιουργία της<< πολιτείας>> , μεσολάβησαν  διάφορα στάδια  και έγιναν βελτιώσεις -   εξωραισμοί  -- δημιουργήθηκαν  πλατείες, αξιοποιήθηκε το καταπράσινο τοπίο, οι λίμνες ,  τοποθετήθηκαν αντιπυρικοί κρουνοί....). 

 

Οι αετονύχηδες – κερδοσκόποι  της<< ανάπτυξης >> που έστησαν τον συνεταιρισμό, άριστοι στην επικοινωνία ( δεν στερούνται ιδεών ) που  πλασάρισαν  το ελκυστικό ...εμπόρευμα  μέσα στο δάσος  << μπαλκόνι  με θέα >>, προφανώς δεν είναι σήμερα , οι ίδιοι, στην ζωή για να απολαύσουν το έργο τους .Το  έγκλημα συντελέστηκε σε βάθος χρόνου.

Τούτο  βέβαια, δεν σημαίνει ευθύνη των σημερινών οικιστών ( αγοραστές, κληρονόμοι..)

Ερχόμαστε στα δικά μας, στο Γαλάτσι : 

Και εμείς έχουμε << στην πόρτα μας >>την δασική – αναδασωτέα περιοχή – φιλέτο για κερδοσκόπους,. Οι απόπειρες  κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής της  έχουν μέχρι τώρα  αποκρουστεί .

Και εμείς έχουμε ιδιοκτήτες της  περιούσιας αυτής περιοχής  που δεν είναι μόνον οι << κληρονόμοι>>


Και εμείς έχουμε  συνεταιρισμό με όνομα << προάστιο Αθηνών >>  που με απόφαση δικαστηρίων ( Α.Π.) είναι ιδιοκτήτης 201 στρεμμάτων αυτής της περιούσιας δασικής περιοχής, σε γραμμή που ξεκινάει από την λεωφόρο  μέχρι το ρολόϊ της ΕΥΔΑΠ.

Και η δική μας περιοχή - πνεύμονας πρασίνου-  , διασώζεται επειδή προστατεύεται από το σύνταγμα ως δασική – αναδασωτέα,. Όμως και  το δάσος της Ιπποκράτειας πολιτείας προστατεύονταν,  παρά ταύτα τα συμφέροντα και οι κερδοσκόποι ( όχι πάντα τα ίδια πρόσωπα ), με την  συνδρομή του ένοχου κομματικού συστήματος ( νόμοι – τροπολογίες )  σταδιακά το αποδυνάμωσαν.

Για την περιοχή μας ΄ποιος και ποιοι είναι εντεταλμένοι θεματοφύλακες; 
Αναμφίβολα,  οι πολίτες με επικεφαλής τον Δήμο που, χρέος έχουν, όχι μόνον να μην προβαίνουν  σε ενέργειες υπονόμευσης του δασικού χαρακτήρα, αντίθετα να  ορθώνονται απέναντι σε οιαδήποτε ενέργεια υπονόμευσής του. Ακόμη και στην μηδαμινή.
Γι αυτό το λόγο, μετά την  βιβλική καταστροφή της χώρας( καύσωνας-πυρκαγιές ) και τα συμπεράσματα που η  ίδια η φύση μας προτρέπει να βγάλουμε ,

ο κ. Δήμαρχος  

καλείται να  αγνοήσει την κατάπτυστη  τροπολογία ,να  απομακρύνει το παράνομο Ναϊδριο από το Άλσος Βέϊκου ,γιατί  η Ιπποκράτειος πολιτεία διδάσκει ότι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα γίνονται βήμα – βήμα και σε βάθος χρόνου ,η δε ζωή  διδάσκει ότι εγγυήσεις δεν μπορεί να δίνει κανένας σήμερα  για ότι θα συμβεί ,όχι αύριο ,πιθανώς μεθαύριο ή και   δεκάδες χρόνια αργότερα ! 

Με βάση τα παραπάνω ,πιστεύουμε ότι θα εγκαταλειφθεί τυχόν σχεδιασμός για την τέλεση νομιμοποιητικής φιέστας γύρω από τον ναίδριο τον Δεκαπενταύγουστο !.

Οι θρησκοληπτικές ΄φαντασιώσεις των αφελών εικονολατρών <<  πιστών >>,ίσως και τινών ιερωμένων , ελάχιστη σχέση έχουν με το υγειές συναίσθημα του θρησκευόμενου λαού, ο οποίος μπορεί να διακρίνει την καπηλεία από την θρησκευτική κατάνυξη.

TOY IKAΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Εντάξει ,είσαι πολίτης μικρής χώρας που δεν μπορεί να κάνει πολλά για τις συνέπειες της παγκόσμιας ανισορροπίας (έργο ανθρώπου ).  

Εντάξει ,χρόνια τώρα προτιμούσες να τοποθετείς τον εαυτό σου  πολύ μακριά από  αυτά που διάβαζες – άκουγες ότι συμβαίνουν στις γωνιές της γής,  όπως κλιματική αλλαγή, λιώσιμο πάγων, φαινόμενο θερμοκηπίου, υπερθέρμανση του πλανήτη, υπερεκμετάλλευση της φύσης , ,<< θόλος ζεστης >>   κ.λ.π.

Εντάξει ,έχεις περάσει  στα ψιλά τις προειδοποιήσεις τόσων και τόσων εξειδικευμένων φορέων (π.χ.  Αστεροσκοπείο - ΤτΕ - Ακαδημία Αθηνών.... ):  
<< Εμφανή τα σημάδια ερημοποίησης στα  νοτιοανατολικά  τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ,της Πελοποννήσου, της Πιερίας  και της Κρήτης  και ορισμένων  νησιών του Αιγαίου .Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν, η ξηρασία εντάθηκε. .Εντονότερα φαινόμενα  όπως αύξηση των ημερών καύσωνα ,άνοδος στάθμης της θάλασσας..>>.

Εντάξει, εσύ μπορεί να μην παρακολουθείς. Όμως τα παιδιά σου ,μαθητές ευαίσθητων με το περιβάλλον καθηγητών των σχολείων μας, με προεξάρχοντα τον   σπουδαίο περιβαλλοντολόγο   Σεραφείμ Κερασιώτη ( Γκράβα ), δεν σου  έχουν πει  κάτι σχετικό; Μήπως η επικοινωνία σου μαζί τους δεν είναι η πρέπουσα;

Εντάξει, ούτε οι πρόσφατες Καταστροφικές πλημμύρες που  κατέστρεψαν πόλεις στην Γερμανία και Βέλγιο ,ούτε το  ανελέητο κύμα  καύσωνα που έψησε  τις δυτικές ΗΠΑ   και τον Καναδά ,ούτε η υπερθέρμανση της Σιβηρίας, ούτε οι ισχυρές βροχοπτώσεις που   παρέλυσαν έναν  κινεζικό βιομηχανικό κόμβο ,σου είπαν κάτι!.

 Όμως,

Εσύ, εγώ και όλοι μας  ,μετά  από τόσες ψυχοδιαλυτικές επιπτώσεις, που τις μέρες τούτες,  στις καιόμενες  Αττική, , Εύβοια, Ηλεία,  Μεσσηνία,   Ελλάδα και τον κόσμο όλο, βιώνουμε  τις συνέπειες της αφροσύνης του ανθρώπου, ζώντας περίκλειστοι,  απομονωμένοι  , ανασφαλείςς και αβέβαιοι,  με τον φόβο της νόσησης, και την    απαισιοδοξία , καθηλωμένοι στην μοναξιά ,στην κατάθλιψη ,στην απογοήτευση  ( είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε),

ούτε τώρα;

θα αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε μόνον συνταξιούχοι ( π.χ.  της ΤτΕ), ούτε μόνον  δημότες  ( π.χ. στο Γαλάτσι) , αλλά  πρώτιστα είμαστε  Έλληνες πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τα τόσα ασήμαντα – κενόδοξα που μας σερβίρουν οι ,όπου τύχει, αγκυροβολημένοι στον θώκο τους   πλειοψηφικοί παράγοντες  που εργολαβικά έχουν αναλάβει την ….προστασία μας ,παραμυθιάζοντας μας με το... αγαθό της   πάση δυνάμει << ανάπτυξης >> και ταυτόχρονα, παραβιάζοντας την κείμενη προστατευτική νομοθεσία (π.χ.  παράνομο Ναϊδριο στο  Άλσος  ),  υπονομεύουν –  πολύτιμες δημόσιες δομές, μόνες ικανές να κρατήσουν στον προορισμό του  τον άνθρωπο και την σχέση του με την φύση.   

Είναι η ώρα : 

Καμία έκπτωση σε βάρος της  αξιοπρέπειας του ανθρώπου  και του περιβάλλοντος!!!.

Σημείωση :. Η είδηση ότι : <<επικαιροποιημένα  στοιχεία μελέτης της ΤτΕ  προσδιορίζουν το κόστος  της κλιματικής επίπτωσης  για την χώρα μας στα 700 δις έως το 2100>>,δεν  δείχνει συνειδητοποίηση του προβλήματος του πλανήτη και του ανθρώπου. 

                                                                                                                                                    

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,

 Αφορμή λαβόντες :

Πρώτον, Από τροπολογία ( ουδόλως φωτογραφική ) σε σχέδιο νόμου  του πρόθυμου  υπουργού  Περιβάλλοντος  και ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, της  αψεγάδιαστης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,   σύμφωνα με την  οποία στο ΄Αλσος : 
<< επιτρέπεται  και η ανέγερση μικρών ναών  γνωστών θρησκειών  μέγιστου  εμβαδού βάσης  15 τ,μ,>> και

Δεύτερον : Από επιστολή  του εγκυρότερου εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού  κ..Στ. Μάνου ( ΤΑ ΝΕΑ 22/7/21 ) που με την λέξη << αίσχος >> χαρακτηρίζει   << φαύλη και κοντόφθαλμη >> την πολιτική που εκφύεται από το εν λόγω σχέδιο (ήδη νόμου; )

Ως εκπρόσωποι γνωστής θρησκείας ,προκειμένου  να παράσχουμε στα  θρησκευόμενα μέλη μας την ευχέρεια κατανυκτικής λατρείας , παρακαλούμε να μας υποδείξετε τον χώρο , εντός του άλσους ,επί του οποίου θα ενεργήσουμε όπως υμείς ,τουτέστιν  να κατασκευάσουμε τσιμεντένια βάση  14,8 τ.μ.  και τοποθέτηση επ αυτής μικροσκοπικού τεμένους.
 Επαφίεται στην αγαθή προαίρεσή σας, η δυνατότητα να υπερβούμε το έργο σας, χτίζοντας και  ένα Μιναρέ στο υπερκείμενο λατομείο Βιαρρόπουλου ( δασική αναδασωτέα περιοχή ),  όπου ο Μουεζίνης μας με την γλυκιά φωνή του θα παίρνει μέρος   στις πολιτιστικές εκδηλώσεις  και  στις συναυλίες  πτηνών και ζώων στην σφύζουσα από πολιτισμό περιοχή.   

Αυτονόητο τυγχάνει ότι  προκειμένου να αποφύγουμε αντιδράσεις ,σε συμφωνία μαζί σας,  δεσμευόμεθα ότι  θα ενεργήσουμε όπως υμείς, νύκτωρ , με χιονόπτωση, ανεμοθύελΛα και έντονα φυσικά φαινόμενα   ,τα δε μαχανήματα που θα σκάψουν – βιάσουν το περιβάλλον του Άλσους  δεν θα προκαλέσουν υπέρμετρο θόρυβο.

Τέλος, σχετικά με τα υπέρ του Δήμου  έσοδα από τις εισφορές των πιστών και τις μεταμεσονύκτιες τελετές στο σκοτεινό περιβάλλον της περιοχής, δεσμευόμαστε ότι με τις γνωστές δυνατότητές σας, θα έχετε λόγο στην εκλογή ενός Ιμάμη πρόθυμου για την <<ανάπτυξη>> της περιοχής και προσπόριση εσόδων  στο δυστυχές ταμείο του Δήμου.   

Με τις ευλογίες του προφήτη μας,

Γαλάτσι 22/7/21                        

Ένωση πιστών του Μωάμεθ    

 

 

ΤΟΥ  "ΙΚΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ"

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

(Βίοι παράλληλοι σε αντίθετη κατεύθυνση)   

Το 2016, η 14χρονη τότε Τζέσικα Ογκουνoρίν μαθήτρια της 2ας Γυμνασίου γεννημένη στο μαιευτήριο "Έλενα" από Νιγηριανούς γονείς, υπογράφει δελτίο αθλητικής ιδιότητας στο τμήμα μπάσκετ της "Ενωσης Γαλατσίου". Το ταλέντο και οι ικανότητές της υποχρεώνουν την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να την καλέσει στις μικρές Εθνικές Ομάδες. Για να μπορέσει να συμμετάσχει στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κορασίδων αρχικά και Νεανίδων στη συνέχεια πρέπει να αποκτήσει  Ελληνική υπηκοότητα και Ελληνική ταυτότητα.

Η Ομοσπονδία προς τιμή της, διαθέτει το ποσό των 1.500 ευρώ που χρειάζονται για τις διαδικασίες. Όμως το αρμόδιο Υπουργείο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και οι σχετικές υπηρεσίες αρνούνται. Επειδή είναι ανήλικη, για να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα πρέπει πρώτα να την πάρει η μητέρα της που βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1990 και στη συνέχεια να την αποκτήσει και η 16χρονη τότε Τζέσικα. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Στην 1η Λυκείου η Τζέσικα φοιτά στο Αμερικάνικο κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή και σε ηλικία 18 ετών το 2010, παίρνει υποτροφία για να συνεχίσει σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Και εδω αρχίζει ο παραλογισμός.

Η Τζέσικα Ογκουνορίν δεν υπάρχει ως ανθρώπινη οντότητα. Είναι άγραφη. Για να μπορέσει να φύγει στις ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και ανθρώπινη οντότητα. Οι προσπάθειες να αποκτήσει υπηκοότητα και ταυτότητα αποβαίνουν μάταιες.

Η Τζέσικα αναγκάζεται να πάρει την Νιγηριανή υπηκοότητα για να μπορέσει να ταξιδέψει. Και έτσι χάνεται η δυνατότητα, μια αθλήτρια που γεννήθηκε στην Ελλάδα και αποτελεί "προϊόν" της Ελληνικής μπασκετικής παραγωγικής διαδικασίας όπως οι Αντετοκούνμπο, να μην μπορεί έκτοτε να αγωνίζεται με τα Ελληνικά Εθνικά χρώματα. 

Επιμύθιον. Χιλιάδες παιδιά μεταναστών και προσφύγων που δεν διαθέτουν ταλέντα που οδηγούν στο "πεδίο" της αναγκαστικής αποδοχής όπως οι Αντετοκούνμπο, είναι αόρατα. Δεν προσφέρονται για φωτογραφίες και χειραψίες προς ψηφοθηρική υποχρεοτικότητα. Εξακολουθούν να αποκαλούνται από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους, "λάθρο", "μαϊμούδες", "βδελύγματα".

Και όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι γίνονται καταγέλαστοι, όταν "ποιώντας την ανάγκη επιθυμία", αναγκάζονται να παριστάνουν κάτι που δεν είναι και να γλείφουν εκεί που φτύνουν. 

Αύγουστος 2021

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

  

Υ.Γ. Πάσα ομοιότητα με γνωστά πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένες πρακτικές, δεν είναι τυχαία. 

 

 

 

 

 

Και αγώνας ποδοσφαίρου με κόουτς τον Ερντογάν                                                                 

Στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους  περιλαμβάνεται και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας  στην  κατεχόμενη Λευκωσία  με την συμμετοχή διαφόρων διάσημων  αλλά και παλαίμαχων  τούρκων ποδοσφαιριστών  με τον τούρκο πρόεδρο  Ρετζεπ Ταγίπ  Ερντογάν  σε ρόλο προπονητή. Το εξωφρενικό με  τον ποδοσφαιρικό αυτόν αγώνα  που τον αποκάλυψε η εφημερίδα  << Sabah >>  είναι ότι τον προετοιμάζει  ο Ατζούν  Ιλιτζαλί ,ο γνωστός παραγωγός του ριάλιτυ επιβίωσης  << Survivor >>.                                                                                                                              

 Ο Ιλιτζαλί ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό  προς τον Ταγίπ Ερντογάν ,ενώ διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση με τα κατεχόμενα.

Όταν παιζόταν το Ελληνοτουρκικό << S
urvivor >>,προγραμμάτιζε να κάνει τον τελικό του παιχνιδιού στην κατεχόμενη Κερύνεια ,πλην όμως υπήρξε αντίδραση από την Αθήνα  και έτσι έκανε τον τελικό στο Γαλάτσι.                                                                                

Τώρα , όμως , σύμφωνα με τα  τούρκικα ΜΜΕ ,οργανώνει αυτόν τον αγώνα  στο στάδιο << Ατατούρκ >>  στην κατεχόμενη Λευκωσία  στο πλαίσιο, όπως λέει , του τριήμερου φεστιβάλ με τίτλο  << Διεθνές φεστιβάλ Αθλητισμού και Πολιτισμού  Βόρειας Κύπρου >> για τα 47 χρόνια  από την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο. Ο Ταγίπ Ερντογάν που  επιχειρεί μέσω του ποδοσφαίρου  να αυξήσει την  δημοφιλία του,  βοηθούντος  του
mr survivor, δεν πρόκειται να παίξει σε αυτόν τον αγώνα, αλλά θα κάνει τον προπονητή  και θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα.                              

Στον αγώνα ωστόσο θα λάβει μέρος  ο τούρκος Υπουργός Εσωτερικών  Σουλειμάν Σοιλού  γνωστός μετά τις αποκαλύψεις που κάνει για την δράση του  ο τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάι Πεκέρ >>.

( κείμενο για πραγματική μελέτη ,συγκρίσεις, μεταφορές και... λύπη ή οργή  ή σιωπή !).

Δημοσιεύθηκε στις 18/7/21 στο  << ΒΗΜΑ >>,μιας από τις δύο  << ναυαρχίδες>>  της εγχώριας ελίτ.

 

 

"Του Ίκαρου Πετρόπουλου "

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

  

Μία βραδιά γεμάτη ρωμιοσύνη!


 
<<Δεν στέρεψαν οι πηγές του !!!>>

 << Νέες πηγές αναβλύζουν και ανανεώνουν την κοίτη του Ελληνισμού !!!>>.
Εκεί ,στην ΓΚΡΑΒΑ ,στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο, χθες 24/7/21...
Κάτι άνθρωποι, σαν τον Φώντα Λάδη , τον Λίνο Κόκοτο, τον Κώστα Καστανά, , τον  Γιώργο Μεράντζα ,την Σοφία Παπάζογλου, τον Δημήτρη Κανέλλο έγραψαν, μελοποίησαν, απήγγειλαν ,τραγούδησαν και  πέτυχαν, 350 θεατές  να απογειωθούν και  να  συναντηθούν με τις επικές μορφές του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μακρυγιάννη, του Κανάρη, του Μπότσαρη, του Α. Διάκου, του Παπαφλέσσα    ....και να  ζήσουν – βιώσουν στιγμές  του 21!!. Στιγμές απόλυτης ανάγκης για  την ανύψωση του φρονήματός μας.

Επρόκειτο για το << ΠΟΤΑΜΙ >> ( 1986  ) μία <<μουσική παράσταση  με άξονα  την επανάσταση  του 1821>>, που χωρίς να κρύβει τις αδυναμίες του Έλληνα, προβάλλει τα ιστορικά, ανεπανάληπτα  πετάγματά του και τον ωθεί  (τον νεοέλληνα )  να βγει από το καβούκι του και να δράσει συλλογικά, κοινωνικά, πατριωτικά γιατί η τιμή ,η ελευθερία, η αξιοπρέπεια είναι ιδανικά.

Η παράσταση (ελάχιστη σχέση με αυτές της Γιάννας )  ήταν άψογη, το οπτικό υλικό  ήταν του Κυριάκου Χατζημιχάλη , η επιμέλεια ορχήστρας του Γιάννη Παπαζαχαριάκη ,και η οργάνωση : Οδύσσεια  δράσεις πολιτισμού.                                
Την εκδήλωση  προλόγισε  εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΔΑ ( Δήμος Αθηναίων ).

Η << ΔΡΑΣΗ>> ( Ελένη Ηλία ...) ,έκανε ότι μπορούσε  στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Αυτά στην πολύπαθη ΓΚΡΑΒΑ, στο ανοιχτό δημοτικό θεατράκι της.
Στο αντίστοιχο δικό μας, στο Άλσος, σιγή, σκοτάδι.

Φώντας Λάδης : <<Είμαι αντίθετος με το ότι η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

 

 ΤΟΥ  "ΙΚΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ"

 

 

 - Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

Είπα να φύγω για ένα-δυό μήνες από την αμαρτωλή πόλη -κάποτε και αρματωλή, όταν ο Λάμπρος Βέϊκος λιάνιζε τούρκους με γαλβανιζέ σπαθιά-, να φύγω μπάς και ησυχάσω από την επανάσταση που με κυκλώνει σε κάθε μου βήμα. Στην πόλη μας, αν καθίσεις να μετρήσεις πόσοι συμπολίτες μας είναι αριστεροί, θα τρομάξεις, μπορώ να πω χωρίς φόβο πως αποτελούν την πλειοψηφία σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Καλά, ίσως αναρωτηθεί κάποιος αφελής, και τότε πως η πόλη αυτή έχει δεξιό Δήμαρχο; Μα η απάντηση είναι πολύ απλή, διότι όλοι οι αριστεροί ψηφίζουν δεξιό Δήμαρχο για ν’ αγανακτούν στη συνέχεια μαζί του και να βρίσκονται σε κουβέντες. Κάπως την ονομάζει η επιστήμη της ψυχιατρικής τούτη την τάση αλλά μου διαφεύγει, συμπαθάτε με.

Διασκορπισμένοι οι αγανακτισμένοι σε διάφορα στέκια ή και σε πλατείες, φωνασκούν, απειλούν, αναλύουν, μιλάνε ελεύθερα και κανείς φυσικά δεν ακούει κανέναν, ο καθένας ακούει μόνο τον νάρκισσο εαυτό του, του φτάνει και του περισσεύει η δική του γνώμη, τι να τις κάνει τις άλλες; Στο ίντερνετ οι γηραιοί αριστερόστροφοι έχουν για πρόεδρό έναν νεότερό τους που παλεύει πράγματι να κρατήσει τη ρότα της κουβέντας σε ανεκτά επίπεδα. Στην πλατεία της Πηγής, άλλη ομάδα, πιο σοφιστικέ τάχα μου, κάνει οικονομικές αναλύσεις. Από τότε που έκλεισε το Papagalino (επί της Βέϊκου), εκεί δηλαδή που στέναζε η Wall Street του Γαλατσίου, οι επιζώντες επενδυτές και αναλυτές, βρίσκουν παρηγοριά δίπλα στην ξερή πηγή του Μοστρού, αναπολώντας παλιά μεγαλεία.

Έτερη ομάδα συγκεντρώνεται στο 48, αυτή δε απαρτίζεται από το συντηρητικό στοιχείο της πόλης. Τα λιγοστά μέλη της όμως δεν αναλύουν, είναι κοντά στην εξουσία, πιότερο σχεδιάζουν, γράφουν ενίοτε και κάποιον ξύλινο λόγο, αλλά μέχρι εκεί, δεν έχουν την φαντασία των αριστερόστροφων του ίντερνετ. Τι καινούργιο να μάθει κανείς άραγε από συντηρητικούς σχεδιαστές;

 

Τα νέα, συγκλονιστικά μερικές φορές μάλιστα, λέγονται στο Gallo, στο καλύτερο καφέ της πόλης (μακράν καλύτερο). Όσο απολαμβάνουν τον καφέ τους επικρατεί ησυχία, μετά όμως την ζημιά την αρχίζει ένας φίλα προσκείμενος στον κομμουνισμό κάνοντας την κριτική του. Κριτική σκληρή, ανελέητη, δίκαιη, όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν έν δυνάμει τέλειο άνθρωπο. Τον έν δυνάμει κομμουνιστή πλαισιώνουν φοβισμένοι (μερικές φορές) ένας δημοσιογράφος, ένας καθηγητής και ένας άλλος. Αργά κυλά ο χρόνος μέχρι να βγάλει τον βαθύ αναστεναγμό του ο έχων τις αντιρρήσεις του, και ακούει η πλατεία Κύπρου κάθε τόσο «άχ βρε Γιώργαρε».

 

Είπα να φύγω ένα-δυό μήνες, να πάω ψηλά στο βουνό να ηρεμήσω από την ανάλυση και τη σύγκρουση, τη βία που έχει μέσα του κάθε πολιτικός λόγος. Έφτασα χαρούμενος στην καλύβα ψηλά στο βουνό και το πρώτο πράγμα που αντίκρυσα, ήταν η χελιδονοφωλιά. Τα άτιμα τα χελιδόνια, καλά έκαναν και την έκτισαν με τρόπο περίτεχνο, χάθηκε μετά να σκουπίσουν τον τοίχο που λέρωσαν;

Ας ακούσω όμως ένα βουκολικό άσμα από τα μέρη μου μπάς και ηρεμήσω από τα συμβάντα της ζωής……


"ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Καψούρες....

Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου