e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο Βήμα Της Κυριακής  10/5/20 , φιλοξενείται  ενδιαφέρον-διδακτικό άρθρο του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα, Andrey Masloy, με τίτλο << 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ  ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ>>.                                                                                                 

Ο κ.  πρεσβευτής αναφέρεται στις τρομακτικές θυσίες του σοβιετικού λαού ( 27 εκ. ζωές ),στις μάχες Μόσχας, Στάλινγκραντ ,Λένινγκραντ ,Κουρσκ , όπου κρίθηκε ο πόλεμος και η ήττα του φασισμού, αναφέρεται και στην υπονόμευση του ρόλου της ΕΣΣΔ από πλευρές και όργανα της ΕΕ , που  ανακηρύσσουν συνυπαίτιους του πολέμου  την ΕΣΣΔ με την Γερμανία του Χίτλερ!! ……..

 Παραθέτω, χωρίς σχολιασμό απόσπασμα:

<< …Θυμόμαστε και τους Έλληνες  που είπαν  το << ΟΧΙ>> στους εισβολείς .Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, ο Ελληνικός λαός δεν  έσκυψε το κεφάλι του μπροστά στον εχθρό. Έδειξε το μεγαλείο του, το σθένος του ,την ακλόνητη βούλησή του ,ξεσηκώνοντας έτσι  τους Ευρωπαίους αντιφασίστες. Τα  επετειακά μετάλλια για τα 75 χρόνια  της νίκης  απονεμήθηκαν φέτος με  διάταγμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,  στον Μίκη Θεοδωράκη ,στον Κάρολο Παπούλια  και στον  Μανώλη Γλέζο λίγο πριν τον θάνατό του. Στο πρόσωπό τους τιμάμε την Ελληνική εθνική αντίσταση.  Δίπλα στους Έλληνες αδελφούς πολεμούσαν  δεκάδες Σοβιετικοί  που δραπέτευσαν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είμαστε ευγνώμονες  στην Ελλάδα για την διατήρηση των Σοβιετικών τάφων  και μνημείων ……….>>

Διερωτώμαι ,την ώρα που οτιδήποτε θετικό για την κυβέρνηση από ΜΜΕ της δύσης, γίνεται κεντρικό θέμα στα  εγχώρια ΜΜΕ, αυτή η αναγνώριση της χώρας μας  και των  ξεχωριστών παιδιών της  ,  από μία πολύ μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, δεν θα έπρεπε να είναι η είδηση της ημέρας;  

 

Tου Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυβέρνησε Πέντε ολόκληρα  χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ .Όσοι είχαν πιστέψει τα προεκλογικά του ,(ότι είχε στο τσεπάκι του τις αριστερές λύσεις)  , τώρα κουβαλάνε πίκρα για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποχρεώθηκε να ακολουθήσει .                                                                   
Τώρα ,είτε μένοντας στο κόμμα , είτε φεύγοντας,  έχουν καταλάβει  τις δυσκολίες και την δύναμη του συστήματος, ότι   απαιτούνται άλλοι ριζοσπαστικοί όροι και προϋποθέσεις για τον κοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.  Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ   << ενηλικιώθηκε >>  και γι αυτό ασκεί πολιτική ήπιων τόνων απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ.  επί του ΚορονοΪού.                                           
Πολιτική διαφορετική  από αυτή που ασκούσε , ως αντιπολίτευση,  μέχρι το 2015.    .  

Αντίστοιχη << ενηλικίωση >> σημειώνεται και στην Νέα Δημοκρατία . Όντας  στα πράγματα, η πανδημία την υποχρεώνει να ασκεί πολιτική αντίθετη   με τα νεοφιλελεύθερα δόγματά της  ,όσο αφορά την αγορά και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.                                             
Τώρα , ο Κορονοϊός την υποχρεώνει να εκθειάζει την αποστολή του δημόσιου συστήματος υγείας, να  καταλαβαίνει  την σκληρότητα απανθρωπιά  της << αυτορρύθμισης>> >> και της θεοποίησης των αγορών. Τώρα ,η Ν.Δ., ενηλικιώνεται . Η ζωή την ανάγκασε να καταλάβει  ότι  με τις   αντιλαϊκές  << κατασκευές >>  των  Θάτσερ – Ρήγκαν  δεν μπορείς να κυβερνήσεις, όταν η επιδημία σου χτυπάει την πόρτα. Άλλωστε, το ίδιο συνέβη με την συμφωνία τω Πρεσπών  που ενώ την πολέμησε με υπερεθνικό πλην ψηφοθηρικό φανατισμό, τώρα  ,ως κυβέρνηση την… σέβεται!   

Συμπέρασμα :  Η επιδημία, πέραν των οδυνηρών  μεταβολών στην ζωή μας, δίνει και μία ευκαιρία στον άνθρωπο:
Να σκεφθεί πόσο λάθος έχει στοιχηθεί  πίσω από  διακηρύξεις και κομματικά δόγματα και να αναθεωρήσει τον τρόπο της σκέψης του ,τα   λαθεμένα  πιστεύω του  , τις αντιλήψεις του ,τις κάθε φορά, επιλογές του….

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Συνάντηση χωρίς αύριο

Πόλη που δεν διεκδικεί ,δεν παίρνει. Απλά χάνει!

Ανταποκρίθηκε σύσσωμη η Δημοτική αντιπολίτευση στην πρόσκληση της ΔΡΑΣΗΣ ,για  μία ενημερωτική  συνάντηση .
Παρουσία δήλωσαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι:
Ζέρβα Έλενα, Ζώμπος  Κώστας, Παναγιώτου Σπύρος , Σαπουνά Αγγέλικα, Χαραλαμπίδης Γρηγόρης,Χωριανόπουλος Νίκος .
Παρόντες  και οι Μιμηγιάννης Ηλίας , Παπαδοκωστόπουλος Άρις ,τ ο προεδρείο της ΔΡΑΣΗΣ( Ανδριόπουλος  Ζάκης,Μπουλούτης,Πετρόπουλος), ο πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων ( Ζαβιτσιάνος ), η Γραμματέας του Συλλόγου Πελοποννησίων ( Γκολφινοπούλου Ρέα ) στην έδρα του οποίου φιλοξενήθηκε η συγκέντρωση , ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού( Τάκης  Παπαζαφειρόπουλος ) και μερικοί ακόμη πολίτες. 
Κεντρικό πρόσωπο της συγκέντρωσης  η έμπειρη  περί τα δασικά, δικηγόρος  Χρυσαυγή Γκουβέτσου, που προσκλήθηκε από την ΔΡΑΣΗ να ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από την δασική – αναδασωτέα περιοχή μας (Τουρκοβούνια ),μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τις εν εξελίξει δίκες.
Κατά την κ.Γκουβέτσου οι εξελίξεις είναι αρνητικές, οι δικαστικές αποφάσεις  που έχουν εκδοθεί και όσες αναμένονται, δεν  προοιονίζονται θετικές,το ίδιο και οι αναρτήσεις που έχουν γίνει στους δασικούς χάρτες.  Καταλόγισε ασυγχώρητη αδράνεια  στην  πλευρά του Δήμαρχου. Στην συζήτηση παρενέβησαν σχεδόν όλοι οι παρευρεθέντες. 
Όμως ,το θέμα περιορίστηκε στην  καθαρά  νομική του διάσταση και στις σχετικές επ αυτού πληροφορίες και διευκρινίσεις .  Ως προς την άλλη πλευρά,την κοινωνική και την << θέση πόλης >> επάνω στο ζωτικό ζήτημα,όχι μόνον   για την πόλη, αλλά και ολόκληρη την Αττική, δεν ακούσαμε κάτι σχετικό. Κάτι είπε η ΔΡΑΣΗ, κάτι ο Μιμηγιάννης, όμως κυριάρχησε η αρνητική  δικαστική εξέλιξη. Είχε/έχει θέση η πόλη  και πως τεκμηριώνει  την  εναντίωσή της  στον  διαγραφόμενο κίνδυνο οικοπεδοποίησης της περιούσιας έκτασης;
Κορεσμός; κούραση; Απογοήτευση; Παραταξιοποίηση;.                                                                                                                 
Πώς να μιλήσεις για διεκδικητικό κίνημα  μίας πόλης-  περιοχής με διάχυτα αυτά τα στοιχεία και έναν Δήμαρχο που έχει πάρει επάνω του ολόκληρη την πόλη; 


Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη