e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

******ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(κλικ εδώ)

 

Μια καινοτόμος τεχνολογία για το περιβάλλον έρχεται στο Γαλάτσι

Από την ΕΦΣΥΝ (10 Μαϊου)

 

Πόσο  ρυπογόνο μπορεί να είναι ένα απορριμματοφόρο της γειτονιάς μας, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι τα χιλιόμετρα που διανύει ετησίως είναι λίγα σε σχέση με τα ιδιωτικής χρήσης βαρέα οχήματα; Η απάντηση εκπλήσσει αφού τα δημόσια οχήματα (αποκομιδής απορριμμάτων, σκούπες, γερανοί, φορτηγά κ.α.) αποτελούν το 5% του στόλου των οχημάτων, ωστόσο  είναι υπεύθυνα για το 33% των εκπεμπόμενων ρύπων στις πόλεις. Ταυτόχρονα, επειδή «γράφουν» πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, παραμένουν λειτουργικά και αξιόπιστα για περίπου μια εικοσαετία. Παρά ωστόσο τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το κόστος αντικατάστασής τους παραμένει υψηλό, αγγίζοντας τα 150.000 ευρώ το καθένα.

Για να αντιμετωπίσει  αυτό το αρνητικό δίπτυχο (ρύπανσης του περιβάλλοντος και υψηλού κόστους αντικατάστασης των οχημάτων) ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο καινοτόμο-σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- έργο CAT4HEAVY, το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE 17», εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Σε διημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα από το Πράσινο Ταμείο και την Greek LIFE Task Force παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες του έργου,  το οποίο χρηματοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ και έχει στόχο τη μείωση της εκπομπής  τοξικών ρύπων από τα Δημόσιας Χρήσης Βαρέα Οχήματα με τη χρήση νανοτεχνολογίας. Η καινοτόμος καταλυτική τεχνολογία, θα  εφαρμοστεί σε τριάντα βαρέα οχήματα συνολικά του Δήμου Γαλατσίου (Ελλάδα), της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Λιμανιού της Γένοβα (Ιταλία) και της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών  της Μάντοβα (Ιταλία). Τα 30 οχήματα θα αναβαθμιστούν βάσει της ευρωπαϊκής κλίμακας εκπομπών από EURO I έως EURO IV σε EURO VI, κάτι που θα επιφέρει κατά 95% μείωση των κύριων τοξικών ρύπων, όπως τα μικρο-αιωρούμενα σωματίδια και το οξείδιο του αζώτου.

Διαβάστε περισσότερα στην EFSYN

 

 

Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Συνάντηση με τον υποψήφιο  Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης συζητήσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει εικόνα συνολικά το λεκανοπέδιο.

Ενημέρωσα μεταξύ άλλων τον υποψήφιο Περιφερειάρχη σχετικά με δύο έργα για τα οποία θα χρειαστεί η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν.

Πρόκειται για το φάκελο που ήδη έχει κατατεθεί και αφορά στο αίτημα απαλλοτριώσεων ύψους 6 εκατ. Ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το Γαλάτσι Πλατεία.

Επιπλέον, υπάρχει αίτημα για την εξασφάλιση πόρων για την ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού για τις ανάγκες της πόλης σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί επί της οδού Μεσσηνίας.

Με συνεργασίες και σκληρή δουλειά θα υλοποιήσουμε όλα τα εμβληματικά έργα που έχουμε εξαγγείλει και θα αλλάξουμε το Γαλάτσι μας.

 

 Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Γιώργος Μαρκόπουλος: Νορβηγική τεχνογνωσία και θερμοκοιτίδα για startups στο Γαλάτσι

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο Δήμο της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Πέμπτη  9 Μαϊου 2019

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου(Πέμπτη 9 Μαϊου 2019)

Σε άκρως φιλικό κλίμα συναντήθηκα εχθές το πρωί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να επισκεφτούμε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στο Γαλάτσι μας και τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Χατζησπύρου, όπου με το καινούργιο λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Γαλατσίου την ξενάγησα στο έργο ανάπλασης της νησίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη.

Επόμενη στάση μας ήταν ο περιβάλλων χώρος της Ομορφοκκλησίας, όπου γίνεται ολική ανακατασκευή των μονοπατιών και των πεζοδρόμων, προκειμένου να αναδείξουμε τη μοναδική ομορφιά αυτού του πραγματικού στολιδιού της πόλης μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Τελευταίος σταθμός, το οικόπεδο που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος μας, προκειμένου εκεί να ανεγερθεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες των δημοτών μας.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη γιατί για εμάς το Γαλάτσι είναι η ζωή μας! 

 

 

 

 

 

Aπολογισμός  της Δημοτικής Αρχής  στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

+

Γιατί υποψήφια

Συμμετέχω γιατί πιστεύω στον ενεργό πολίτη,το πολίτη που μάχεται και οραματίζεται,στοχεύει και πετυχαίνει.

Αναλαμβάνοντας ο καθένας από εμάς την ευθύνη του, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το τόπο μας ,δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το όραμά μου για το Γαλάτσι,είναι να γίνει μια πόλη πρότυπο στη.ποιότητα και στην ταχύτητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, στη καθαριότητα και στο πράσινο,στην κοινωνική ευθύνη στην συλλογικότητα και τον εθελοντισμό, στην ασφάλεια των κατοίκων, στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ,στο πολιτισμό και την ψυχαγωγία,

Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τα παιδιά και τους απόμαχους της ζωής.

Εμπιστεύομαι και συμπορεύομαι με τον Κώστα Ζώμπο,γιατί πέρα από καταξιωμένος επιστήμονας,διακρίνεται για το ήθος την οργανωτικότητα και την εργατικότητα.
Η εμπειρία του και η ενασχόλησή του με τα κοινά,δίνουν την βεβαιότητα για την επιτυχία σε ότι έχουμε οραματιστεί.

 

Ζωγραφίζοντας...το όραμα για το μέλλον

Λίγα λόγια , πολλά μικρά  και καθημερινά έργα 

Ανάδειξη του Καμινιού σ’ έναν πραγματικό πολιτιστικό πολυχώρο Ένα εμβληματικό κτίριο , σύμβολο της πόλης, που με τις σύγχρονες τεχνολογίες ,θα συνδέει το παρόν της, με  το παρελθόν της, αλλά και το μέλλον της.

• Με στόχο τα μεγάλα έργα(κεντρική πλατεία), ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση των μικρών αλλά σημαντικών για την καθημερινότητά μας(πεζόδρομοι ,πεζοδρόμια, δρόμοι ,διαβάσεις πεζών…)
Θέλουμε να βλέπουμε στους δρόμους και τις πλατείες τα άτομα με αναπηρίες να μοιράζονται  μαζί μας ,κάποιες στιγμές ,κάποιες χαρές.

Αποκέντρωση..Δίνουμε ζωή στις γειτονιές ,εκεί που τα παιδιά μας ,ζουν ,μεγαλώνουν και παίζουν 

Οn line υπηρεσίες του Δήμου ... που θα συμβάλλουν  στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,  στην αποφυγή άσκοπων και χρονοβόρων μετακινήσεων

Βιογραφικό

Η Εύη γεννήθηκε  μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει  στο Γαλάτσι.Λογικό λοιπόν να έχει περάσει και από την "θρυλική" Γκράβα ,απ' όπου και αποφοίτησε(1ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου)

Προέρχεται από μια οικογένεια με μακρά συμμετοχή στα κοινά του Δήμου μας.Είναι παντρεμένη με τον Σάββα Κοτρίδη και έχουν ένα παιδί τον Γιώργο, που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

- Έλαβε πτυχίο Ειδικότητας Συντηρητών Έργων τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρημάτων.

- Κατέχει δύο πτυχία χορού Εlementary Intermediate από το Imperial Society of Teachers of Dancing

-Φοίτησε στη σχολή Κορέλκο στους Η/Υ ,παρακολουθώντας παράλληλα και άλλα σεμινάρια που αφορούσαν τη Διοίκηση Επιχειρήσεων

-Ξεκίνησε την επαγγελματική της εμπειρία εργαζόμενη στην Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων

-Συνέχισε ως δασκάλα χορού μοντέρνου και jazz

-Tα τελευταία 30 χρόνια ,εργάστηκε στα Ελληνικά  Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.),απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως προϊσταμένη από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Αμαρουσίου (ΤΗΕ MALL)

Η καταγωγή της είναι από τη Κάρυστο και είναι μέλος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Καρυστίων.

Ο χορός και η ζωγραφική ,που από μικρή αγαπούσε ,μαζί με το σημερινό ενδιαφέρον της για την φωτογραφία, είναι τα χόμπι ,που  καταναλώνουν τον ελεύθερο χρόνο της.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής  του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου,όπως και σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Γαλατσίου.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

FB: Evi Daska

 

paint2daska
paint2daska paint2daska
daskapaint2
daskapaint2 daskapaint2
daskapaint8
daskapaint8 daskapaint8
daskapaint5
daskapaint5 daskapaint5
daskapaint7
daskapaint7 daskapaint7
daskapaint4
daskapaint4 daskapaint4
daskapaint9
daskapaint9 daskapaint9
daskapaint6
daskapaint6 daskapaint6
daskapaint1
daskapaint1 daskapaint1
daskapaint3
daskapaint3 daskapaint3

 

Ο Μανώλης Τσουπάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. 

Τελείωσε το Λύκειο Γαλατσίου και μετά σπούδασε Νομικά, στο Σαλέρνο Ιταλίας και μετέπειτα στη Νομική Σχολή Αθηνών. 

Παράλληλα, ακολούθησε και σπουδές Δημοσιογραφίας, στο “Εργαστήρι Δημοσιογραφίας”. 

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο έκανε το 1988, ξεκινώντας με Δημοτικό Ρεπορτάζ, στους δήμους, Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης. Έκτοτε συνεργάστηκε με περιοδικά, τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες, καθώς και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Σταθμός» στη δημοσιογραφική του διαδρομή υπήρξε η Τηλεόραση Γαλατσίου (GTV), ένα από τα πρώτα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, όπου ήταν δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής «ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ» (αρχικά, «Πολίτες και Ενημέρωση»), από το 1994 μέχρι και τις αρχές του 2007. 

Σε αυτά τα χρόνια, στο στούντιο του GTV, φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών και υπουργών, πολλοί εκ των οποίων είτε εκλέχτηκαν για πρώτη φορά, ή και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου, μέχρι και σήμερα. 

Επίσης για ένα χρόνο, συνεργάστηκε με το Δήμο Γαλατσίου, δημιουργώντας και έχοντας τη Διεύθυνση Σύνταξης, του περιοδικού «ΓΑΛΑΤΣΙ, ο δήμος μας».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο Μανώλης Τσουπάκης είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας, του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ, όπου και εκεί, προσφέρει κατά βάση τη δημοσιογραφική του γνώση και εμπειρία. 

Ευρισκόμενος στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, για μια δεκαετία περίπου, υπήρξε αρχισυντάκτης και υπεύθυνος ύλης των επίσημων εκδόσεων της Διοίκησης, «ΤΗΛΕ» και «Τηλενημέρωση», με παράλληλη συνδρομή και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια Διεύθυνση, αλλά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, με κύριο έργο, ξεναγήσεις-παρουσιάσεις σε σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες, και μεταξύ άλλων, με τη δημοσιογραφική επιμέλεια της ιστοσελίδας του Μουσείου. 

Υπήρξε μέλος της «Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου και Περιοδικού Συνδικαλιστικού Τύπου», ενώ σήμερα είναι ενεργό μέλος της «Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού», στην οποία χρημάτισε και για ένα διάστημα Πρόεδρος.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2014), ήταν για πρώτη φορά  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου  

 

  ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΧΩ ΛΟΓΟ
....να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές

 • Γιατί ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1989
 • Γιατί ως δημοσιογράφος με την εκπομπή μου,κάλυψα δεκάδες δημοτικές εκλογές
 • Γιατί γνώρισα τους δήμους μέσα από τα ρεπορτάζ,είδα προβλήματα,ανάγκες και λύσεις
 • Γιατί αγαπώ τη πόλη που γεννήθηκα και τους ανθρώπους της
 • Γιατί στο Γαλάτσι μας υπήρχαν κάποτε παρέες και πρέπει κάπου να "ξαναβρεθούμε
 • Γιατί θέλω να "συναντηθούμε"  ξανά στην κεντρική μας ΠΛΑΤΕΙΑ
 • Γιατί ονειρεύομαι ένα Γαλάτσι καλύτερο,μια πόλη όχι μόνο να κατοικείς αλλά μια πόλη να ζεις


  ΘΑ ΔΙΝΩ ΛΟΓΟ 

  ....μετά τις εκλογές

 • Επειδή θα συνεχίσω να ζω εδώ,να σας συναντώ καθημερινά,να σας χαιρετάω.
 • Επειδή μαζί θα πάμε, βήμα-βήμα,να γίνουν πράξη,όσα είπαμε πριν, όταν έρθει..το μετά
 • Επειδή η παρουσία  μου στα δημοτικά συμβούλια,θα είναι συνεχής και ενεργή
 • Επειδή η καθημερινότητά σας είναι και δική μου και επιβάλλεται να γίνει καλύτερη για όλους μας
 • Επειδή θέλω να σας κοιτώ στα μάτια,χωρίς να φοβάμαι το βλέμμα σας
 • Επειδή εγώ θα είμαι πάντα ο Μανώλης και εσύ ο Γιώργος,ο Νίκος, η Κατερίνα
 • Επειδή όλοι είμαστε ΕΝΑ ...και όλοι είμαστε ΓΑΛΑΤΣΙ

 

 

 

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ....ΠΑΛΙΑ


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ(ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ )

 


ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΛΑΜΑΝΑΣ

 

 

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ», η εκπομπή, που άφησε εποχή!

 

Ένα από τα πρώτα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, την ώρα, που σιγά-σιγά, γεννιόταν η ιδιωτική τηλεόραση, στην Ελλάδα, ήταν και η Τηλεόραση Γαλατσίου (GTV). 

Το μακρινό 1994 ξεκίνησε να εκπέμπει, αρχικά μουσικό πρόγραμμα, ενώ λίγο αργότερα, φιλοξένησε την πρώτη δημοσιογραφική εκπομπή, με τίτλο: «Πολίτες και Ενημέρωση», με δημιουργό και παρουσιαστή, τον Μανώλη Τσουπάκη.

Μια εκπομπή, που κράτησε 4 χρόνια περίπου, για να ακολουθήσει, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, η συνέχειά της, αλλά με άλλο όνομα αυτή τη φορά, τα «Κλειστά Παράθυρα»! Αλλά πάντα με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, πάντα γύρω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή! 

Στα στούντιο του GTV, που βρίσκονταν στο Γαλάτσι, φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών και υπουργών, πολλοί εκ των οποίων είτε εκλέχτηκαν για πρώτη φορά, ή και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου, μέχρι και σήμερα. 

Φυσικά την τιμητική του σε αυτή την εκπομπή είχε ασφαλώς και η πόλη μας, το Γαλάτσι.

Σχεδόν οι περισσότεροι, από τους σημερινούς υποψήφιους, εν ενεργεία ή διατελέσαντες κάποια στιγμή, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δήμαρχοι, από όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα, εμφανίστηκαν στο GTV, και μίλησαν για τα οράματα, τους στόχους και το έργο τους.

Ανάμεσά τους, ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου, ο Θεόδωρος Τούντας, ο αείμνηστος Κυριάκος Τσίρος, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Και βέβαια κατά τις προεκλογικές περιόδους, η τηλεθέαση «χτυπούσε κόκκινο», στα βραδινά debates, με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, να συζητούν για μεγάλα θέματα κατά ενότητες. Κάθε βράδυ και ένα θέμα, για την παιδεία, την οικονομία, την πρόνοια, την καθαριότητα, κλπ. Ζωντανά στο στούντιο και με τη συμμετοχή τηλεθεατών, μέσω τηλεφώνου, οι οποίοι διατύπωναν τα ερωτήματά τους, στου καλεσμένους.

 

Μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές, που μας χάρισε ο Μανώλης Τσουπάκης και οι δημοφιλείς εκπομπές του!   

 ....με τον Αλέξη Τσίπρα...υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας

 

 

Κατερίνα Παπακώστα. Θεόδωρος Τούντας...