e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση.

Αναμένεται ενδεχόμενη αντίδραση και από την ΣΤΑΣΥ για την στάση εργασίας αυτή.

 

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Το Σωματείο μας προκηρύσσει 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 12/07/18 από τις 11:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ. για την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

- Συζήτηση επί του ζητήματος περί ελλείψεως ανταλλακτικών για τουςσυρμούς.

- Έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού.

- Παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών.

- Μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων.

- Ενιαίο μισθολόγιο.

- Συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείτε εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρίας να διευκολύνει τα μέλη του Σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό.

Πηγή:Athens Transport

 

Στάσεις εργασίας  και απεργίες θα πραγματοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την ερχόμενη Τετάρτη & Πέμπτη 30-31  Μαϊου, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν κηρύξει 24 απεργία την Πέμπτη ενώ την Τετάρτη  συμμετέχουν στην  24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα..

 

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου,

  • τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

 

Για την Πέμπτη 31 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους,

  • τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

 

Την Τετάρτη 30 Μαΐου

  • Ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

 

 

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί στις 30 Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Ο  σύλλογος των Δασκάλων της περιοχής, "Αθηνά" και οι αδιόριστοι δάσκαλοι, καλούν τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις συλλογικότητες της περιοχής και τους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος, σε συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Μαΐου  στις 6.30μμ στην Γκράβα(Ταϋγέτου 60),όπου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση» και ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι ομιλητής σε κυβερνητική προπαγανδιστική φιέστα για τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθούνται στην εκπαίδευση, την Τετάρτη 16/5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας.

Πρόκειται να εκθειάσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας σε αγαστή συνεργασία με τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ: Την πολιτική των μεγάλων περικοπών σε όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, της παρατεταμένης αδιοριστίας και ομηρίας των αναπληρωτών, των συμπτύξεων, συγχωνεύσεων και μετακινήσεων μαθητών, της υπονόμευσης στην πράξη του δίχρονου νηπιαγωγείου, την πολιτική της  αξιολόγησης, της “αυτονομίας” και της “αποκέντρωσης” που καθιστούν την εκπαίδευση ως εμπoρευματοποιημένη ζώνη, την πολιτική που στερεί μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές μας και απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα είναι εκεί, όχι  για να χειροκροτήσει, αλλά για καταγγείλει αυτήν την πολιτική προβάλλοντας τα ιστορικά μας αιτήματα και υπερασπίζοντας τους αγώνες μας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις συλλογικότητες της περιοχής και τους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος να διαμαρτυρηθούμε από κοινού για την πολιτική αυτή,  συναντώμενοι-ες  την Τετάρτη 16/5, 6.30μμ, στην Γκράβα (Ταϋγέτου και Πασσώβ). Για να ακουστεί ο εκπαιδευτικός αντίλογος. Για να σπάσουμε το κλίμα των κυβερνητικών μονολόγων και του αυταρχισμού απέναντι στους αγώνες μας.

 

ΠΗΓΗ:AlfaVita


YΓ. Την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση» και ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας, Κυψέλης και Πλ. Βικτωρίας