e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 Μια ακόμα  νεανική υποψηφιότητα   στον συνδυασμό «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ», του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Ζώμπου.


Ο Γιώργος Οικονομόπουλος, γιος του οδοντίατρου  και πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Οικονομόπουλου, στις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου , θα είναι υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος με τον Κώστα Ζώμπο.

 

 

 

Ο Γιώργος  Οικονομόπουλος είναι Χειρουργός οδοντίατρος της Οδοντιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , και εργάζεται στην ιδιωτική Οδοντιατρική Κλινική που διατηρεί στα Κάτω Πατήσια.
Έχει αποτελέσει μέλος της οδοντιατρικής ομάδας του '" 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών" ,ενώ είναι συνεχής η συμμετοχή του σε εθελοντικές ιατρικές δράσεις.

Ταυτόχρονα η επαγγελματική του πορεία στον χώρο του Αθλητισμού ,τον καθιστά σήμερα  βασικό μέλος της ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, μετρώντας κατακτήσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και διακρίσεις τόσο σε εγχώριες όσο και διεθνείς διοργανώσεις.

 

Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος?

 

Βιώνοντας μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων χρόνων ,αποφάσισα να τεθώ στην διάθεση των συμπολιτών μου, για την θέση του Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας.

Η απόφασή μου στηρίχθηκε στο βασικό μου πιστεύω, πως στις κρίσιμες στιγμές, δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τα πράγματα στη τύχη τους, αλλά αποφασιστικά  να επηρεάζουμε τις εξελίξεις του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε,ζούμε και αγαπάμε.

Όραμά μου για τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία κοινωνικού πολυιατρείου σε εθελοντική βάση , από ιατρούς οδοντίατρους του Δήμου μας, για την αναγκαία περίθαλψη των συμπολιτών μας.

Επιθυμία μου είναι να συμμετάσχω στη συλλογική προσπάθεια για ένα Γαλάτσι αντάξιο, τόσο των απαιτήσεων του σήμερα όσο και των προκλήσεων του αύριο

 

Aπό το G-Magazine

Υλοποιήσιμη η ιδέα ενός κοινωνικού πολύ-ιατρείου στη πόλη μας

Προσωπικός μου επιδιωκόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός ενός κοινωνικού πολύ-ιατρείου ,με σκοπό να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό ,ζητήματα υγείας των συμπολιτών μας, στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Στην επαγγελματική μου δράση ως Χειρουργός Οδοντίατρος συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή μου σε εθελοντικές ιατρικές ενέργειες σε διάφορους Δήμους, ακόμα και σε δύσβατες περιοχές της χώρας μας.

Ως κύριος άξονας της επιθυμίας μου για την οργάνωση ενός  κοινωνικού πολύ-ιατρείου, λειτούργησε η ύπαρξη άλλων τέτοιων παρόμοιων δομών σε γειτονικές περιοχές. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα και στον δικό μας Δήμο, επαγγελματίες του τομέα υγείας να συνεργαστούν αρμονικά, προκειμένου να συσταθεί μια διεπιστημονική ομάδα που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει αυτή την ιδέα. Το  κοινωνικό  πολύ-ιατρείο θα απευθύνεται σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες και φαρμακευτική αγωγή όπου χρειάζεται.

Είμαι πεπεισμένος πως η μετάδοση των γνώσεων των εθελοντών και η δράση τους θα προσελκύσει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό πολιτών,  προκειμένου να πλαισιώσουν τη προσπάθεια αυτή, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και εργασία ,σε εθελοντική βάση αλληλεγγύης.

Κάθε πολίτης του Γαλατσίου, λοιπόν, θα μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του ,όποια ιδιότητα και να έχει. Εθελοντές θα μπορούν να συμβάλλουν ακόμα και στη γραμματειακή υποστήριξη του πολύ-ιατρείου. Αν κάποιος όμως, που για δικούς του λόγους δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει προσωπικό χρόνο ή εργασία, θα μπορεί και πάλι να συνεισφέρει απλώς και μόνο προσφέροντας το "φαρμακευτικό οβολό”  του προς βοήθεια ευπαθών ομάδων(άποροι, ανασφάλιστοι κ.λ.π) καθώς επίσης και οποιουδήποτε δημότη και κατοίκου του Δήμου Γαλατσίου .Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντίατροι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ενώ ταυτόχρονα φαρμακεία του Δήμου μας μπορούν να συνεισφέρουν, προσφέροντας φάρμακα για την οργάνωση του τμήματος του φαρμακείου του Δήμου.

Σκοπός του οράματός μου είναι η προσφορά πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας από ειδικότητες, οι οποίες θα εμπεριέχονται στην καθημερινή λειτουργία του ιατρείου. Ταυτόχρονα το κοινωνικό ιατρείο θα μπορεί να συνεργάζεται με ένα δίκτυο αλληλέγγυων ιατρικών ειδικοτήτων που πιθανόν δεν θα περιέχονται σε αυτό, ώστε ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί και να λάβει τις υπηρεσίες ,εντελώς δωρεάν, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τους ιατρούς του κοινωνικού  ιατρείου.

Σίγουρα το  κοινωνικό πολύ-ιατρείο δεν θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας, που απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο,  όμως, γιατί να μην δημιουργηθεί η δομή αυτή που θα προσφέρει μεταξύ των άλλων:

• Έγκαιρη διάγνωση και εκτίμηση των ζητημάτων υγείας των συμπολιτών μας από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ,όπως παθολόγος, καρδιολόγος ,πνευμονολόγος, παιδίατρος κ.λ.π.

• Σχεδιασμό και υλοποίηση μέτρων για τη πρόληψη νοσημάτων

• Οδοντιατρική φροντίδα

• Παρακολούθηση χρόνιων πασχόντων από ιατρούς της κατάλληλης ειδικότητας

• Τακτική ιατρική παρακολούθηση μαθητών του Δήμου μας καθώς και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα σε άτομα με αναπηρία.

 Πιστεύω  πως η ιδέα ενός κοινωνικού πολύ-ιατρείου  στο Δήμο Γαλατσίου είναι υλοποιήσιμη  και ως υπερασπιστής των παραπάνω προτάσεων, σε συνδυασμό με την δική σας υποστήριξη ,θα επιτύχουμε σε αυτό μας το εγχείρημα.

                                                                 

 

 

 

 Ο  Φραγκίσκος Κουνάνης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω, θα  βρεθεί  πάλι  δίπλα στον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του Μαϊου.

Όπως δηλώνει "επιλέγει  να συμπορευτεί  και πάλι με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί είναι ένας Άνθρωπος - Δήμαρχος, που εργάζεται ακατάπαυστα, με αγάπη τόσο για τους συνανθρώπους μας χωρίς εξαιρέσεις, την φύση και τα πλάσματα της, αλλά και για την πόλη μας, εν γένει. ''

Στόχος τους όπως λέει , είναι να συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια η κοινωνική αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, που θα ανακουφίσει τους δημότες(κυρίως τις ευπαθείς ομάδες)  ακόμα περισσότερο.

 

Ποιος είναι ....

Ελευθέριος Φραγκίσκος Κουνάνης 

Τεχνολόγος Μηχανικός Δομικών Έργων - Εκπαιδευτικός Παιδαγωγός ΑΜΕΑ

O Ελευθέριος- Φραγκίσκος Κουνάνης γεννήθηκε στο το 1949 στο Γαλάτσι από Κυκλαδίτες γονείς (Μύκονος – Πάρος) όπου ζει με την σύζυγό του Μαίρη Πουλάκη (κόρη του αείμνηστου Γαλατσιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνου Πουλάκη) και τον γιό του Γιώργο. 

Τελειώνει τα μαθητικά του χρόνια και παράλληλα εργάζεται στις οικοδομικές κατασκευές του πατέρα του ενώ αθλείται στον ΕΓΣ. Το 1971 παίρνει το πτυχίο του Τεχνολόγου Μηχανικού Δομικών Έργων (ΚΤΕ-ΚΑΤΕ) και έπειτα υπηρετεί για δύο χρόνια στο Ελληνικό Ναυτικό ενώ παράλληλα φοιτά στη ΣΕΛΕΤΕ. Το 1974-75 διδάσκει στο 2ο ΤΕΛ Γκράβας και έπειτα από μια μακρά εκπαιδευτική πορεία, ολοκληρώνει τη θητεία του ως Καθηγητής στο ΤΕΕ – Αγίων Αναργύρων το 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για κοινωνικά θέματα, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και δράσεις, υπερασπιζόμενος πάντα το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ιδρύει συλλόγους και κέντρα αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης για ΑΜΕΑ, με συνεργάτες του, σε περιοχές στην Ελλάδα : Γαλάτσι, Βέροια, Λιβαδειά, Νάξο, Ν. Φιλαδέλφεια και Νάουσα Πάρου.   

Το 1976 ιδρύει την 1η Πράσινη Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου, προσφέροντας παράλληλα (και στη μνήμη του αδερφού του Σταύρου) τις υπηρεσίες του στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό (Ένωση Γαλατσίου - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου), την Παιδεία, την Εκκλησία, τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το 1988 η Εθελοντική Ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου δημιούργησε ένα πρότυπο χώρο στο Γαλάτσι, με σκοπό τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες, να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιηθούν. 

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τους συνεργάτες του, όπου χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία εν καιρώ πολέμου Βοσνία, Ιράκ, Μαδαγασκάρη), όπως και δίπλα στους 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στο ΠΑΛΑΙ, στα τέλη του 2015.  

Το 1990 έως το 1992 συμμετέχει στο ΔΣ του Αναπηρικού Γονεϊκού Κινήματος, ως Εθελοντής και αναλαμβάνει το πολιτιστικό τομέα και τις δημόσιες σχέσεις εκδίδοντας και την 1η Εφημερίδα των ΑμεΑ. Το 1991 με εντολή του Γ.Γ. του Υπ. Πρόνοιας, κ. Π. Κουρουμπλή αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου στο 2ο Θεραπευτήριο-Ξενώνα (Σκαραμαγκά) 3ης ηλικίας. 

Έχει τιμηθεί επανειλημμένως για τη δράση του από τοπικούς φορείς, τον Δήμο Γαλατσίου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας. 

Συμμετέχει στα κοινωνικά ζητήματα του Γαλατσίου, από διάφορες θέσεις, συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια περίπου. Από το 2015 βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω. 

 

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα αύριο  Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, λόγω της  24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα

  • Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλη την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.
  • Φρένο όλη την ημέρα και για τα τρένα και τον  προαστιακό σιδηρόδρομο
  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ,
  • Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας 5:00 π.μ. έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.