e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στάσεις εργασίας  και απεργίες θα πραγματοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την ερχόμενη Τετάρτη & Πέμπτη 30-31  Μαϊου, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν κηρύξει 24 απεργία την Πέμπτη ενώ την Τετάρτη  συμμετέχουν στην  24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα..

 

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου,

  • τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

 

Για την Πέμπτη 31 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους,

  • τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

 

Την Τετάρτη 30 Μαΐου

  • Ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

 

 

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί στις 30 Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Ο  σύλλογος των Δασκάλων της περιοχής, "Αθηνά" και οι αδιόριστοι δάσκαλοι, καλούν τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις συλλογικότητες της περιοχής και τους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος, σε συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Μαΐου  στις 6.30μμ στην Γκράβα(Ταϋγέτου 60),όπου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση» και ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι ομιλητής σε κυβερνητική προπαγανδιστική φιέστα για τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθούνται στην εκπαίδευση, την Τετάρτη 16/5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας.

Πρόκειται να εκθειάσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας σε αγαστή συνεργασία με τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ: Την πολιτική των μεγάλων περικοπών σε όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, της παρατεταμένης αδιοριστίας και ομηρίας των αναπληρωτών, των συμπτύξεων, συγχωνεύσεων και μετακινήσεων μαθητών, της υπονόμευσης στην πράξη του δίχρονου νηπιαγωγείου, την πολιτική της  αξιολόγησης, της “αυτονομίας” και της “αποκέντρωσης” που καθιστούν την εκπαίδευση ως εμπoρευματοποιημένη ζώνη, την πολιτική που στερεί μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές μας και απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα είναι εκεί, όχι  για να χειροκροτήσει, αλλά για καταγγείλει αυτήν την πολιτική προβάλλοντας τα ιστορικά μας αιτήματα και υπερασπίζοντας τους αγώνες μας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις συλλογικότητες της περιοχής και τους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος να διαμαρτυρηθούμε από κοινού για την πολιτική αυτή,  συναντώμενοι-ες  την Τετάρτη 16/5, 6.30μμ, στην Γκράβα (Ταϋγέτου και Πασσώβ). Για να ακουστεί ο εκπαιδευτικός αντίλογος. Για να σπάσουμε το κλίμα των κυβερνητικών μονολόγων και του αυταρχισμού απέναντι στους αγώνες μας.

 

ΠΗΓΗ:AlfaVita


YΓ. Την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση» και ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας, Κυψέλης και Πλ. Βικτωρίας

Στην κόντρα με τον Λάκη Λαζόπουλο βγαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου Ελένη Αυλωνίτου, μετά τη σάτιρα στους Δέκα Μικρούς Μήτσους όπου αναφέρθηκε το όνομά της.

Η πλούσια των Δέκα Μικρών Μήτσων έπιασε στο στόμα της την Ελένη Αυλωνίτου και τη Μαρίνα Πατούλη στις συζητήσεις της στο τηλέφωνο. Η απάντηση από την Ελένη Αυλωνίτου ήρθε μέσα από την εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω».

«Προφανώς δεν με ήξερε και πριν. Δεν με ήξερε ούτε ποια είμαι, ούτε πως ντύνομαι, ούτε τι κάνω στη ζωή μου. Ας ήταν ικανοί να κάνουν το δικό μου διδακτορικό το οποίο είναι άριστο και είναι στη βιβλιοθήκη του Washington DC και κομμάτι του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί και στη NASA και μετά ας λένε ό,τι θέλουν. Έχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη και έχει και πολιτικό λόγο. Τι άλλο να σας πω; Αυτός ο συνδυασμός "σκοτώνει" για μερικούς κομπλεξικούς. Μας περισσεύουν οι κομπλεξικοί στην Ελλάδα», απάντησε η Ελένη Αυλωνίτου.

 

Ενώ η Μαρίνα Πατούλη είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση στα πράγματα, λέγοντας: «Η σάτιρα είναι σάτιρα και τη δέχομαι. Δεν έχει όρια. Καυτηριάζει κοινωνικά, πολιτικά θέματα, αλλά και πρόσωπα. Ο Λαζόπουλος είναι πάντα αριστοφανικός και έχει γράψει ιστορία στο χώρο του. Προσωπικά δεν ένιωσα ότι με προσβάλει και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάρει διάσταση το θέμα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

 

Mετά τις δηλώσεις της ..η Ελένη Αυλωνίτου ,γίνεται το πρότυπο της γυναικείας κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα