e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Ευρώπη πέφτει σε βαθιά ύφεση και φταίει η Γερμανία αναφέρει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας WashingtonPost, Ματ Ο'Μπράιν  αναλύοντας την κατάσταση της γηραιάς ηπείρου. Η Γερμανία είναι το βασικό πρόβλημά της, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Το ζήτημα είναι ότι η Γερμανία δεν δαπανάει αρκετά χρήματα.

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους, γιατί, μετά τον πληθωρισμό, έχουν να πάρουν αύξηση στους μισθούς τους εδώ και μια δεκαετία. Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος: «Είναι η γερμανική κυβέρνηση που επιλέγει να μην το κάνει, έστω και αν χρειάζεται νέες υποδομές - και οι επενδυτές, όσο τρελό κι αν ακούγεται, πληρώνουν για να δανειστούν πάνω από δύο χρόνια. Η Γερμανία είναι πεινασμένη Γερμανία για δημόσιες επενδύσεις σε δρόμους, γέφυρες και σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδύσεις της γερμανικής κυβέρνησης τα τελευταία 12 χρόνια ακολουθούν αρνητικό πρόσημο», σημειώνει ο Ο'Μπράιαν.

Αυτό σημαίνει πως η Γερμανία, επί της ουσίας, έχει ένα σημαντικό πρόβλημα και με τον εαυτό της, από τη στιγμή που δεν δαπανάει χρήματα. Η οικονομία της έχει καθηλωθεί σε ένα τέλμα και οι υποδομές της που φθείρονται δεν αντικαθιστώνται από καινούργιες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και το ΔΝΤ έχει επισημάνει την κοντόφθαλμη λογική της Γερμανίας. Δεν μπορεί να καταλάβει πως το να ενισχύεις την οικονομία με έργα υποδομής, θα δώσει έναν τόνο στην ανάπτυξη. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι συνήθως... τσιγκούνηδες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ εκλιπαρούν τη Γερμανία να σπάσει τον «όρκο λιτότητας» και να αρχίσει να ξοδεύει περισσότερο για το κοινό καλό της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους, γιατί έχουν να πάρουν αύξηση στους μισθούς τους εδώ και μια δεκαετία!

Ποια ήταν η απάντηση των Γερμανών σε όλα αυτά; Ο Ο'Μπράιαν σημειώνει: «Όντως η Γερμανία άλλαξε. Αντί να μην κάνει τίποτα, αποφάσισε να κάνει κάτι λίγο περισσότερο από το τίποτα. Αποφάσισαν να δώσουν 10 δισ. ευρώ για μέτρα ανάπτυξης τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό είναι όλο. Για να το θέσουμε σε μια άλλη προοπτική, αυτό είναι μόνο το 0,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Αυτό δεν το λες και... ερέθισμα στην οικονομία. Αυτό είναι ένα σφάλμα στρογγυλοποίησης. Αλλά αυτό είναι ότι καλύτερο θεωρεί πως είναι διατεθειμένη να πράξει η Γερμανία, δεδομένου ότι είναι αποφασισμένη να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2015».

Το συμπέρασμα του άρθρου είναι ότι δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως η Μέρκελ και οι συνεργάτες της θα κρατήσουν σε κατάσταση ύφεσης και στασιμότητας και την υπόλοιπη Ευρώπη, τη στιγμή που χρειάζεται απεγνωσμένα τη ζήτηση από τους Τεύτονες.

Πηγή: Wasington Post

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Il Centro μια 40χρονη γυναίκα έκανε μήνυση σε εταιρεία προφυλακτικών , επειδή έμεινε έγκυος σε τρίδυμα εξαιτίας ενός ελαττωματικού προφυλακτικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γυναίκα που ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών έκανε χρήση προφυλακτικού με τον σύντροφό της, το οποίο αποδείχθηκε ελαττωματικό, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος.

Η γυναίκα που δεν διέκοψε την εγκυμοσύνη για θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους, άσκησε μήνυσε στην ισπανική εταιρεία ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως χρηματική αποζημίωση, επιτυγχάνοντας να πάρει τα μισά.

Η ιταλική εφημερίδα παραθέτει την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σύμφωνα με την οποία «πριν περίπου έξι μήνες η γυναίκα έμεινε έγκυος από προφυλακτικό της εταιρείας  που αγόρασε από φαρμακείο της Πεσκάρα. Το προφυλακτικό αποδείχθηκε ελαττωματικό (έπειτα από έρευνα στο εργαστήριο) και οδήγησε στη μη επιθυμητή εγκυμοσύνη της νεαρής από το Αμπρούτζο, η οποία ήταν άνεργη και ήδη μητέρα τριών παιδιών. Ωστόσο, δε θέλησε να διακόψει την εγκυμοσύνη για ηθικούς και θρησκευτικούς λόγους. Από το υπερηχογράφημα προκύπτει ότι η γυναίκα κυοφορεί τρίδυμα».