e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Γαλάτσι ο τόπος μου…είναι το όνομα της Δημοτικής Κίνησης, που θα αποτελέσει  συνέχεια της υπάρχουσας Δημοτικής Παράταξης "Ενότητα για την Ανατροπή" και θα συμμετάσχει στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Οι 2 εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σπύρος Παναγιώτου , Άρης  Παπαδοκωστόπουλος   και  πολίτες της πόλης μας, απευθύνουν κάλεσμα για ένα νέο ξεκίνημα.. 

 

 

 

 

Γαλάτσι ο τόπος μου…

Ας φανταστούμε το Γαλάτσι όπως μας αξίζει…

Μπορούμε να το φτιάξουμε μαζί!

Η συμμετοχή είναι προϋπόθεση 

 

Με νέο όνομα τις ίδιες όμως πεποιθήσεις, αρχές, θέληση…

Δυναμωμένοι από την πολύχρονη εμπειρία του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου 

« Παίρνω Αμπάριζα» και  πιο πρόσφατα, από τη συμμετοχή  και τις γνώσεις που αποκτήσαμε στο «Συνεταιρισμό Χωρίς Μεσάζοντες»…

Με συναίσθηση ότι η χώρα μας συνεχίζει να βιώνει για πάνω από οκτώ χρόνια τις συνέπειες της  μνημονιακής καταστροφής με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές, δημοκρατικές, πολιτικές και εθνικές συνέπειες …

Με συναίσθηση, ακόμα, της ευθύνης που μας αναλογεί από την υποστήριξη και συμμετοχή μας, κατά το παρελθόν, σε ότι συντέλεσε στις διαψεύσεις των ελπίδων και των αγώνων για το σταμάτημα της διάλυσης και την ανασύνταξη της χώρας  μας.. 

Πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και γνώσεις για τα μεγάλα προβλήματα του Γαλατσίου από την εννιάχρονη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Πεισμένοι ότι η συμμετοχή, η δημοκρατία, η συνευθύνη αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε το αύριο σύμφωνα με τις ανάγκες όσων ζουν, δημιουργούν, πονούν, χαίρονται, θυμώνουν και ονειρεύονται σε αυτήν την πόλη…

Αποφασισμένοι να τελειώνουμε με τις σκουριές του παρελθόντος, τα τετριμμένα, τα χωρίς περιεχόμενο συνθήματα και καταγγελίες, τα κομματικά στερεότυπα και αγκυλώσεις, τις αναθέσεις και τον παραγοντισμό…

Βέβαιοι ότι υπάρχουν επιλογές και λύσεις ρεαλιστικές ικανές να συμβάλλουν σε μια νέα εκκίνηση για το Γαλάτσι…

 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές παρουσιάζοντας νέες προτάσεις και διεκδικώντας το αύριο της πόλης μας.

 

Γνωρίζοντας ότι για τη σημερινή εικόνα της πόλης υπάρχουν ευθύνες σε πρόσωπα, πολιτικές επιλογές και συνήθειες…

Γνωρίζοντας ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα χαρακτηρισθούν από μια αντιπαράθεση οραμάτων και προτάσεων σχετικά με τα βασικά προβλήματα, ανεπάρκειες και καθυστερήσεις που μας ταλαιπωρούν ως πόλη και πολίτες…

Γνωρίζοντας ότι θα ζήσουμε στιγμές πόλωσης για να αναδειχθούν οι αυριανοί αντιδήμαρχοι ώστε να συνεχιστεί το ίδιο έργο αδιαφορίας για την πόλη και τους πολίτες…

 

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συμβάλλει με τη στάση και τη συμμετοχή του να βάλει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη εξαπάτηση μας, στην προσβολή της νοημοσύνης μας. 

 

Γιατί το Γαλάτσι δεν έχει ανάγκη από νέα προεκλογικά πυροτεχνήματα, για νέες αυταπάτες, για νέες ψευδαισθήσεις… Γιατί το Γαλάτσι δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο

 

Γιατί η πόλη μας έχει ανάγκη από :

• Ένα συνολικό σχεδιασμό, που δεν θα εξαντλείται σε έργα βιτρίνας, θα  απλώνεται και θα αφορά σε όλες τις γειτονιές, θα κάνει την πόλη ανθρώπινη. Που  με παρεμβάσεις χαμηλού κόστους θα αναδιαμορφώσει, θα αναζωογονήσει το κέντρο και ολόκληρη την πόλη. Θα αποδώσει τους δημόσιους  χώρους που έχουν καταπατηθεί  από ιδιωτικά συμφέροντα και αυτοκίνητα στους πολίτες και ταυτόχρονα θα αλλάξει την όψη της και θα ζωντανέψει την τοπική αγορά.

• Μια δημοκρατική ανασυγκρότηση της λειτουργίας της που θα εξασφαλίζει και θα θεσμοθετεί τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων της σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της.

• Μια πολιτιστική και πνευματική αναγέννηση που θα αξιοποιεί τα σχολεία ως κέντρα των γειτονιών, ανοιχτούς μορφωτικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, ικανούς να συμβάλλουν σε μια νέα κοινωνικοποίηση των πολιτών.

• Ένα νέο σχεδιασμό του προϋπολογισμού και των οικονομικών του Δήμου που θα στρέψει τους πόρους του Δήμου στα σχολεία, τις υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας, τη δημοτική συγκοινωνία και τα αναγκαία μεγάλα έργα αξιοποιώντας τους υπάρχοντες πόρους και δημιουργώντας νέους από την διαχείριση των απορριμμάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτηρίων. 

• Αντιμετώπιση των προβλημάτων της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού με την ανάδειξη πολιτικών αλληλεγγύης ως έννοια και πράξη αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής. 

 

Όλοι εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να επιζητούμε  κομματικές στηρίξεις, με βαθιά πεποίθηση του πολιτικού χαρακτήρα των προβλημάτων της πόλης μας και της ανάγκης σύγκρουσης με ριζωμένα συμφέροντα και συνήθειες…

Ενώνουμε τη φωνή και τις προσπάθειες μας στους παραπάνω στόχους. 

Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητούμε, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, αποσκοπώντας στη διεύρυνση της προσπάθειας μας με κάθε σκεπτόμενο πολίτη, με κάθε πολίτη που αγαπά και μοχθεί για την πόλη μας.

 

 

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  ΣΠΥΡΟΣ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

2. ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

3.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

4.ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

5.ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

6.ΒΟΥΡΑ ΧΡΥΣΑ,ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

7.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ

8.ΓΚΟΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

9.ΓΡΑΤΣΙΑ ΚΑΛΙΟΠΗ, ΑΝΕΡΓΗ

10. ΔΕΡΜΕΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΝ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛ.ΣΥΝΤΑΞ/ΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

11. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

12. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΖΩΗ,ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

13. ΔΙΒΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΥΝΤΑΞ/ΧΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

14.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧ. Η/Υ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.

15.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ,  ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

16.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

17.ΚΑΒΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

18.ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΦΟΙΒΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ

19.ΚΑΡΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

20. ΚΑΡΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ" -         ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΧΥΤΑ

21.ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ

22. ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ 

23.ΚΟΥΚΙΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

24. ΚΟΥΚΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

25.ΚΟΥΜΕΡΤΑ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.

26.ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΠΡΑΞΙΘΕΑ – ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

27. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΑΝΕΡΓΗ

28.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ

29.ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

30.ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

31.ΜΠΛΕΤΣΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

32.ΜΠΟΥΡΛΑΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

33.ΝΙΚΟΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΟΓΙΣΤΗΣ

34.ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

35.ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

36.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

37. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

38.ΣΑΧΕΡ ΑΡΕΤΗ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

39.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ,  ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

40.ΣΙΜΩΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

41.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

42. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΕΡΓΙΝΑ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

43. ΤΕΝΤΕΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 11ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

44.ΤΟΥΝΤΑ ΒΟΥΛΑ, ΔΑΣΚΑΛΑ

45.ΤΣΙΩΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

46. ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΡΕΤΗ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 3ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Με αφορμή δημοσίευσή  μας, για κοινή κάθοδο Σύριζα- Πασόκ στο Γαλάτσι  στις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου,  με επικεφαλής τον Νίκο Μαγκανάρη, η νέα Δημοτική Παράταξη  του Σύριζα "Γαλάτσι από Κοινού" με επιστολή της στο e-galatsi, αμφισβητεί (;) τις πληροφορίες αυτές.

 

Προς e-galatsi

Σε πρόσφατο δημοσίευμά σας με τίτλο "Μαζί Σύριζα - Πασόκ στο Γαλάτσι, με επικεφαλής τον Ν. Μαγκανάρη?", δεν γνωρίζουμε από που προήλθαν οι πληροφορίες σας, όμως υπάρχουν ανακριβείς αναφορές οι οποίες επιθυμούμε να διορθωθούν.

Δεν γνωρίζουμε κατ' αρχήν να έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ "σε ανώτατο κομματικό επίπεδο". Αν είχαν γίνει,  θα το γνωρίζαμε σίγουρα πριν από εσάς αφού στη Δημοτική μας Παράταξη ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, συμμετέχει  μεγάλος αριθμός μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Συντονιστικής Επιτροπής.  

Ως Δημοτική Παράταξη έχουμε συζητήσει με αρκετούς "αυτοδιοικητικούς" τής πόλης μας, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Μαγκανάρης. Οι συζητήσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα πυκνώσουν, ξεκινώντας με μια ευρύτερη ανοιχτή συζήτηση μέσω της προγραμματισμένης συνάντησης στο "Καμίνι" τη Δευτέρα 21.1.19.

Η επικεφαλής της παράταξης και προτεινόμενη υποψήφια Δήμαρχος Ράνια Καλαντζή δεν έχει αποσυρθεί. Υπάρχει μια εκκρεμότητα σχετικά με το ασυμβίβαστο, η οποία αναμένεται να ξεκαθαριστεί σύντομα με προωθούμενη σχετική τροπολογία στον "Κλεισθένη 1". 

Διευκρινίζουμε ότι για εκλογικές συμμαχίες με άλλη ή άλλες παρατάξεις και για ενδεχόμενο άλλον ή άλλη υποψήφια δήμαρχο μόνη αρμόδια να αποφασίσει είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της δημοτικής μας παράταξης.

 

Για τη Δ.Π. ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 

Ράνια Καλαντζή, επικεφαλής και προτεινόμενη υποψήφια δήμαρχος

Δημ. Σκούντζος, συντονισής

Ν. Χωριανόπουλος, αναπλ. συντονιστης

 

Τι απαντάμε εμείς?

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί  θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις σε κάποια θέματα ,που έχουν βγει μέσα από την ίδια  την οργάνωση του Σύριζα και μέλη της Δημοτικής Παράταξης...και επιβεβαιώνονται έμμεσα από τη παραπάνω επιστολή 
Αναφερόμαστε στο  εκλογικό κώλυμα της Ράνιας Καλαντζή  και την πρόθεσή της να αποσυρθεί,την οποία ή ίδια είχε ανακοινώσει σε δημόσιο χώρο ...Όπως διαβάζουμε όμως ...υπάρχουν πάντα "λύσεις"
Όσον αφορά τις συζητήσεις για συνεργασίες ,είναι  αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι γίνονται τόσο σε τοπικό ,όσο και σε κεντρικό επίπεδο .Επιβεβαιώνονται δε και από πρόσωπα εμπλεκόμενα σε αυτές.
Εξ' άλλου, όπως αναφέρεται και στην σχετική δημοσίευσή μας , πρόκειται για πληροφορίες ,που ίσως επαληθευτούν ή διαψευσθούν.
Ευνόητο λοιπόν ,ότι  δεν συντρέχει  κανένας λόγος  διόρθωσης....το αντίθετο.

Στα πλαίσια καταγραφής των προβλημάτων που απασχολούν Φορείς και Συλλόγους του Γαλατσίου, ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Κώστα Ζώμπο «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ», συναντήθηκε με τον Σύλλογο Επτανησίων Γαλατσίου.

 

Δελτίο τύπου 06-12-2018

                                                               

 

Μιλήσαμε με τους Επτανήσιους 

Συνάντηση του συνδυασμού «Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ», με το Σύλλογο Επτανησίων Γαλατσίου.

Ακόμα μία νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε ο συνδυασμός «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ» προκειμένου να έρθει κοντά στους φορείς της πόλης και να καταγράψει τα ζητήματα που τους απασχολούν. Πολλά παράπονα, ελλείψεις αλλά και προτάσεις καταγράφηκαν κατά τη δίωρη περίπου συνάντηση. 

Ο  υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ζώμπος τόνισε πως σκοπός της συνάντησης δεν είναι να υποσχεθεί πως θα τα αλλάξει όλα, αλλά να καταγράψει όλα όσα συζητήθηκαν και μαζί με τους συνεργάτες του να δώσει λύσεις στα προβλήματα και κυρίως να προτείνει νέες ιδέες που θα ενισχύσουν το έργο όλων των φορέων  πολιτισμού της πόλης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από τον Σύλλογο Επτανησίων Γαλατσίου, οι Γιάννης Ζαβιτσάνος Πρόεδρος ΔΣ, Γαστεράτου Κατερίνα Ταμίας , Αυγουστίνος Κονδύλης Έφορος, Μπάμπουρα Άννα Αναπληρωτής Γραμματέας , Φλαμιάτου Σοφία υπεύθυνη Χορευτικού και αναπληρωτής ταμίας. Από τον συνδυασμό «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ» ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ζώμπος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι Γλυμή Φιλιώ, Καραμπέτσος Μάκης και Καρυτσιώτης Τάκης.

 

Κώστας Ζώμπος

Οικονομολόγος MSc

Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου