e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Έλενα Ζέρβα, ανακοίνωσε στο Πολιτιστικό χώρο "Καμίνι", την υποψηφιότητά της για την Δημαρχία του Δήμου Γαλατσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Γαλάτσι του Αύριο»

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Γαλάτσι του Αύριο»

 

Η Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά  της για το Δήμο Γαλατσίου το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 σε ανοικτή εκδήλωση, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (άνοιξε και η δεύτερη αίθουσα, επειδή η πρώτη είχε γεμίσει ασφυκτικά). Το όνομα του Ανεξάρτητου Συνδυασμού της είναι  το  «Γαλάτσι του Αύριο». 

Έκανε την περιγραφή, της εδώ και δεκαετίες στάσιμης κατάστασης, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Γαλάτσι, προς το καλύτερο, με μια εντυπωσιακή προβολή. Τόνισε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γαλατσιώτες και παρουσίασε ένα πρόγραμμα εξάλειψης των χρόνιων παθογενειών, αλλά και τον τρόπο που θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αναφέρθηκε στην πορεία της στα κοινά και τόνισε, ότι παρόλο που δεν ήταν στη διοίκηση του Δήμου, δεν σταμάτησε ν’ αγωνίζεται για το συλλογικό καλό των συμπολιτών της. Χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος, συγκρούστηκε με τα ατομικά συμφέροντα που έβλαψαν τη πόλη και αποκάλεσε «αληθινούς στυλοβάτες» τους εργαζόμενους του Δήμου.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την αναζωογόνηση και αναβάθμιση των απομονωμένων γειτονιών, το σχεδιασμό παρεμβάσεων που θα προσδώσουν αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία που θα κάνουν την πόλη ελκυστική, τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης ιδιαίτερα για τη νεολαία, ένα ανοιχτό δήμο με ουσιαστικό συμμετοχικό διάλογο με τους πολίτες και εγγυήθηκε έλεγχο, διαφάνεια και λογοδοσία σε κάθε δραστηριότητα. 

Αίσθηση προκάλεσε η πρόσκλησή της για ανοικτό διάλογο με όλους τους συνυποψήφιους, για προγραμματικές συγκλίσεις πριν τις εκλογές, προκειμένου να αποφευχθούν συμφωνίες «πίσω από κλειστές πόρτες».

Υπογράμμισε την θέληση για μια ενωμένη κοινωνία μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, που της στερούν τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον της. Για ένα Δήμο «καταλύτη» που θα συμβάλλει στη βελτίωση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής και όχι απλό διαχειριστή, τρεχουσών υποθέσεων. Για ένα Γαλάτσι που αξίζουμε και δικαιούμαστε.

 

Το «Γαλάτσι του Αύριο» για όλες και όλους.

Την ομιλία της Έλενας Ζέρβα παρακολούθησε το κοινό με ιδιαίτερη προσήλωση, αισθανόμενο ότι αυτά που άκουγε, είναι ό,τι ακριβώς επιθυμεί για την πόλη, πράγμα που φάνηκε, από το παρατεταμένο χειροκρότημα σε κομβικά σημεία του λόγου της.

Τέλος, παρουσίασε το λογότυπο του Συνδυασμού και στη συνέχεια, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους Συνεργάτες, που βρέθηκαν μαζί της από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν με θερμότατα χειροκροτήματα:

 

 • Αλιμπέρτης Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός
 • Αραβαντινός Στέλιος, Καθηγητής Θεολογίας
 • Γραμματικοπούλου Ευτυχία, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Ζαρουλέα Ευγενία-Τζένη, Ηθοποιός
 • Ζαφειρέλης Δημήτρης, Μουσικός/Καθηγητής Μουσικής
 • Θεοδόσης Μάκης, Δημοσιογράφος
 • Κλουκίνας Γιάννης, Κατασκευαστής
 • Κρεμμύδα Βίκη, Φιλόλογος
 • Κωτσή Αγγελική, Αρχιτέκτων/Πολεοδόμος
 • Λαζάρου Δήμητρα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Μουντάνου Φωτεινή, Γεωπόνος
 • Νικολούλια Ματίνα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Οικονόμου Γιάννης, Δημόσιος Υπάλληλος
 • Παπαγιαβή Τάνια, Δημόσιος Υπαλληλος
 • Ρουσάκης Περικλής, Μαθηματικός

 

 

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους:

Ασπραδάκη Άννα, Πρόεδρος του Ν.Π. ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Αρσένης Γιώργος, τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Αδαμόπουλος Κώστας, τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Βέλλης Γιάννης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Κιούπης Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου

Κωνής Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Παπαδόπουλος Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς

Παπαϊωάννου Αντρέας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Πράσινος Αντρέας, Δ/ντής Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής

Τράκας Νίκος, Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. ΟΤΑ

Τζεράκη Τζούλια, Μέλος Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαι-Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Νικολαϊδης Νίκος, Μέλος Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαι-Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ζαβιτσάνος Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Κατσούλας Δημήτρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου

Κουσαΐτης Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών

Ίκαρος Πετρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου "Δράση"

 

 

 

Y.Γ.Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν Υποψήφια Δήμαρχος  και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος, αφού ο συνδυασμός της  Πρωτοβουλία Πολιτών -Πράσινο Γαλάτσι  είχε λάβει  1815 ψήφους(8,67%)  και είχε εκλέξει έναν Δημοτικό Σύμβουλο.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Γαλατσίου ,με αφορμή την αναίτια επίθεση και ξυλοδαρμό μελών της ΚΝΕ από φασιστικά στοιχεία, έξω από τα σχολεία της Γκράβας 

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Την Πέμπτη 29/11/2018 μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προχώρησαν  σε εξόρμηση ενημέρωση στα σχολεία της Γκράβας για να καλέσουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης  στο Σπόρτιγκ. Με το σύνθημα ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ’’, η ΚΝΕ κάλεσε όλους τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Γκράβας, να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, να απομονώσουν τη φασιστική προπαγάνδα, τη ναζιστική χρυσή αυγή. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, σαν ένα ακόμη επεισόδιο πολεμικής προετοιμασίας στα Βαλκάνια. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ, προφανώς ενοχλημένη από τη δράση των κομμουνιστών. Η προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό, και πήραν την απάντηση που τους έπρεπε, από μέλη της ΚΝΕ αλλά και από μαθητές καθηγητές και γονείς που βρίσκονταν εκεί.

Καλούμε κάθε μαθητή, γονιό, καθηγητή να μην επιτρέψει να χυθεί το φασιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις γειτονιές μας. Να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του πιο αποφασιστικά,  πιο σταθερά. Να δυναμώσει την πάλη απέναντι στην κυβέρνηση και τους νόμους της, που μας δίνουν γνώση με το σταγονόμετρο, αυξάνουν τις δυσκολίες για τη μόρφωσή μας, μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο.

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι της Γκράβας το ξέρουμε καλά. Στις γειτονιές μας, ζούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, Έλληνες και μετανάστες. Το σύστημα που μας θέλει σύγχρονους δούλους, που μας έδιωξε από τη χώρα μας, που κάνει τον ιδρώτα μας κέρδος είναι ο καπιταλισμός. Η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι η πραγματική πρόοδος, και όχι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο. Κάθε νέος και νέα να φωνάξει πιο δυνατά τώρα:

 Έξω το ΝΑΤΟ απ τα Βαλκάνια.

 Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

 

TOMEAKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α΄ΑΘΗΝΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

 

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  Κώστας Ζώμπος , ξεκίνησε τις επαφές του μέσα από το Δήμο, όπου συνάντησε το σωματείο εργαζομένων  και μίλησε για αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και σεβασμό.

 

 

Δελτίο τύπου 21-11-2018

 

Ζώμπος προς εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου: Προχωράμε με αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και σεβασμό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

 

Με μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ξεκίνησε τις επαφές του ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου, Κώστας Ζώμπος, αφού συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου. 

Στην συνάντηση, ο κ. Ζώμπος τόνισε πως μόνο με ειλικρινή συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων ο Δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αλλά και να σχεδιάσει με επιτυχία ένα σύγχρονο Γαλάτσι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου συνομίλησε με τους εργαζομένους του Δήμου, άκουσε τα παράπονά τους και κατέγραψε τις προτάσεις τους, δεσμευόμενος πως όχι μόνο θα τις εντάξει στις άμεσες προτεραιότητές του, αλλά θα σταθεί δίπλα τους με γνώμονα την δικαιοσύνη και τη αξιοκρατία

Η δέσμευση αυτή επαναφέρει τα όσα είπε ο κ. Ζώμπος κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όταν και τόνισε πως ορόσημο για αυτόν και τον συνδυασμό «Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ», δεν είναι ο Μάιος του 2019, αλλά το 2023. Τότε, είχε πει θα θέλει να αντικρίζει συνεργάτες και πολίτες με πρόσωπα, όχι αποξενωμένα και απόμακρα αλλά οικεία και ζεστά».

Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Ζώμπος τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και όλος ο συνδυασμός δεσμεύεται να εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα είμαστε δίπλα σας, πριν και κυρίως μετά τις εκλογές με χαμόγελο και ευγένεια».

 

Κώστας Ζώμπος

Οικονομολόγος MSc

Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου