e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", μετά από καταγγελίες κατοίκων,ζητά από δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Ακτημόνων, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν αυτοψία, χθες Τετάρτη 20/7/22, εντός του δάσους, στην περιοχή που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Ακτημόνων με κατεύθυνση προς το πάρκο υιοθετημένων δέντρων (υιοθετημένα της Δράσης), αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο Παλιό Ψυχικό.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των κατοίκων : Είναι δεκάδες τα σημεία όπου υπάρχουν ποσότητες κλαδιών, που είχαν κοπεί κάποια στιγμή, συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία αλλά δεν απομακρύνθηκαν ποτέ. Βρίσκονται τόσο στα άκρα των χωματόδρομων, όσο και μέσα στα δέντρα, αποτελώντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.

Όλα αυτά τη στιγμή που τις τελευταίες 2 μέρες, ο λαός της Ανατολικής Αττικής (και όχι μόνο) δοκιμάστηκε και πάλι από μια μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά.

Όλα αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή Γαλατσίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/5/22 για την πυροπροστασία, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 3/5/22, δήλωνε ότι οι αποψιλώσεις θα είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη, «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» και πως όλα θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, που βέβαια ως γνωστόν ξεκινάει την 1η Μάϊου.

Όλα αυτά τη στιγμή που ενώ η δημοτική αρχή Γαλατσίου παρουσιάζει σχέδια επί χάρτου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκκενώσεων πληθυσμού κλπ στην  πρώτη διαθέσιμη είσοδο του άλσους Βεϊκου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, παραμένουν εδώ και 2 χρόνια πεταμένα μπάζα που θα εμποδίσουν πεζούς και οχήματα να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη είσοδο – έξοδο αν αυτό χρειαστεί. (Βλ. ενδεικτικά φωτογραφίες)

Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου. Να απομακρυνθούν επίσης άμεσα τα μπάζα από τον χώρο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Τόσο για να συμβάλλει σε ζητήματα κατάσβεσης και περιφρούρησης, βοηθώντας στο δύσκολο έργο που με αυταπάρνηση επιτελεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής,  όσο και για να δείξει την αλληλεγγύη του όπου χρειαστεί, σε πυρόπληκτους κλπ.

Για να διεκδικήσει τελικά την πολιτική προστασία που μπορούμε και θα έπρεπε να έχουμε, βάσει των δυνατοτήτων στον 21ο αιώνα, να αντιπαλέψει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της υποστελέχωσης –  υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών, που αποτελεί την «εύφλεκτη ύλη» και οπλίζει τελικά το χέρι των εμπρηστών.

Εξάλλου, η πείρα του περσινού καλοκαιριού έδειξε ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

 

 

 

Ανοίγει η βεντάλια των υποψηφίων Δημάρχων.Μετά την δήλωση του νυν Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου,ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, επιβεβεβαιώθηκαν οι φήμες για μια ακόμα υποψηφιότητα.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου ,Γερμάνος Μελισσουργός ,στην εκμπομπή του Μανώλη Τσουπάκη "Πολίτες & Ενημέρωση ", ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Κίνησης ,που θα διεκδικήσει την Δημαρχία στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Όπως δήλωσε,οι διεργασίες για το νέο σχήμα έχουν ξεκινήσει από καιρό ..και τον Σεπτέμβριο θα γίνει και επίσημα το βάπτισμα αυτού

 

 ΥΓ.Διεργασίες έχουν ξεκινήσει και στις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις.Σύμφωνα με πληροφορίες ,δεν είναι δεδομένη για όλες η κάθοδος στις εκλογές, ενώ αναμένονται και αλλαγές στους επικεφαλής

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα πραγματοποιούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ. Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εμπορομάγαζα, στις γειτονιές τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ απευθύνονται μαζικά στον λαό της περιοχής καλώντας τον σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη  7/7:

§  7.30μ.μ. στο Άλσος Βεΐκου με επικεφαλής την Μαρία Σκορδαλή, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Δευτέρα 11/7:

§  8.00μ.μ. στον Σκλαβενίτη στην Ελ. Βενιζέλου με επικεφαλής την Μαρία Σκορδαλή, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Πέμπτη 14/7:

§  12.00μ. στο Δημαρχείο με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 15/7:

§  9.00π.μ. στο Αμαξοστάσιο με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 15/7:

§  19:30μ.μ. στα επισιτιστικά μαγαζιά με επικεφαλής τον Βασίλη Στεργίου, στέλεχος του ΚΚΕ.

Τετάρτη 20/7:

§  7.30μ.μ. στο Άλσος Βεΐκου με επικεφαλής την Έλσα Βακάλη, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Παρασκευή 22/7:

§  11.00π.μ. στα μαγαζιά στη Λ. Βεΐκου με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών