e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Επίθεση της αστυνομίας σε αντιφασίστες - Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει

Με άγρια επίθεση και καταστολή αντιμετώπισαν δυνάμεις των ΜΑΤ αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή. Η συγκέντρωση είχε αρχικώς προγραμματιστεί για το Ν. Ηράκλειο ως απάντηση στην πρόκληση των φασιστών της ομάδας Κασιδιάρη που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για να «τιμήσουν» δύο μέλη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Οι φασίστες του Κασιδιάρη ακύρωσαν τη συγκέντρωση τους στο Ηράκλειο, κάτω από το βάρος του κινήματος, του ίδιου κινήματος που έστειλε τον “αρχηγό” τους στη φυλακή. Δεν έκαναν πίσω υπακούγοντας στις εντολές των φίλων τους στην ΕΛΑΣ, αλλά επειδή ήξεραν ότι είναι απομονωμένοι από τη γειτονιά, κάτι που ο κόσμος του Ηρακλείου έχει δείξει επανειλημμένα όλα τα τελευταία χρόνια.

Σε μια χοντροκομμένη προσπάθεια να στηθεί η θεωρία των «δύο άκρων» και προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όσο επικίνδυνοι είναι οι καταδικασμένοι ως εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες (πρώην και νυν) τόσο είναι και οι αγωνιστές/τριες του κινήματος που παλεύει να τους τσακίσει, ο Χρυσοχοΐδης απαγόρευσε και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που είχαν καλεστεί από διάφορες συλλογικότητες στη πλατεία του Ν. Ηρακλείου, με αποτέλεσμα μία από αυτές να μεταφερθεί στη Λαμπρινή.

Αυτό που ακολούθησε μέσα σε πολυσύχναστη πλατεία, Κυριακή απόγευμα, γεμάτη με κόσμο και καφετέριες, ήταν ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών. 

Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στο τέλος της διαδήλωσης και χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, και ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς. Από το μένος των ΜΑΤατζήδων «άνοιξαν» κεφάλια, χτυπήθηκαν ακόμα και περαστικοί, ενώ ότι αστυνομικοί «μπούκαραν» ακόμα και σε παρακείμενη καφετέρια κυνηγώντας διαδηλωτές και τραυματίζοντας μέχρι και ένα 5χρονο παιδί στο κεφάλι με γκλοπ που ο ΜΑΤατζής το κρατούσε ανάποδα (!). Τελικός απολογισμός ήταν τουλάχιστον 4 διαδηλωτές τραυματισμένοι στον Ευαγγελισμό και 14 προσαγωγές αντιφασιστών. Να σημειωθεί ότι οι προσαγωγές ακροδεξιών στο Ν. Ηράκλειο έγιναν με το… γάντι, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις «σχέσεις στοργής» ανάμεσα σε αστυνομικούς και ακροδεξιούς!

 

Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει.

 

.          Να διαλυθούν άμεσα ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ. Έξω η αστυνομία από τους αγώνες και τις διαδηλώσεις. Να σταματήσει η ασυλία της                             αστυνομίας προς τους  φασίστες!

 

·         Να αποσυρθεί-καταργηθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις τώρα! Όχι στην απαγόρευση διαδηλώσεων και συναθροίσεων. 

 

·         Λεφτά για την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες όχι για την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", με ανακοίνωσή της καταγγέλει την σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ ...την οποία η Δημοτική Αρχή,φέρνει προς ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Αναβαθμίζεται η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του ΠΑΛΑΙ με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Μαρκόπουλου

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 3/11/2020, η δημοτική αρχή Μαρκόπουλου αναμένεται να προχωρήσει σε απόφαση υπογραφής νέας σύμβασης μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και ΕΤΑΔ. 

Η δημοτική αρχή, ψευδεπίγραφα αναφέρεται σε αυτή τη σύμβαση, ως «σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ» για 5+5 έτη. Στην πραγματικότητα, είναι σύμβαση μιας πολύ ακριβής εκμίσθωσης του ΠΑΛΑΙ από τον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας (φύλαξη, καθαριότητα κλπ) και συντήρησης, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος! Παράλληλα, θα αποδίδει το 30% των εσόδων από την εκμετάλλευση του χώρου στην ΕΤΑΔ.  Μάλιστα, η ΕΤΑΔ διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να «κάνει στην άκρη» τον Δήμο, όπως εξάλλου έκανε και τα προηγούμενα 2 χρόνια.

Επιβεβαιώνεται και με την νέα σύμβαση ότι η δημοτική αρχή ενισχύει περαιτέρω το μοντέλο Δήμου – Manager,  ο οποίος θα έρθει να συνεχίσει το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης των πολύτιμων χώρων του Ολυμπιακού Ακινήτου σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα της εξασφάλισης των απαραίτητων εσόδων, προχωρώντας έτσι ακόμα πιο αποφασιστικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Η διοίκηση Μαρκόπουλου εκφράζει ακόμα μια φορά την πρόθεσή της να θάψει οριστικά την προοπτική για ΠΑΛΑΙ δημόσιο χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής που ξεδιάντροπα προχωράει στην ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΠΑΛΑΙ και να διεκδικήσουν τώρα ΠΑΛΑΙ ανοικτό στον λαό και τη νεολαία και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

 

 "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου",

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Γαλατσίου με ανακοίνωσή της ,καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την βίαιη επίθεση της Αστυνομίας,που δέχθηκαν αντιφασίστες και ανύποπτοι πολίτες στη Πλατεία του Αγίου Ανδρέα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Δεν θέλουμε θύματα βίας στο Γαλάτσι, κανένα θύμα και για κανένα λόγο. 

Πολύ περισσότερο πεντάχρονα παιδιά χτυπημένα από γκλοπ και δακρυγόνα της αστυνομίας.

Τα πρωτόγνωρα και θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 1 Νοεμβρίου, στη συνοικία του Αγίου Ανδρέα, δεν τα προκάλεσαν ούτε Γαλατσιώτες ούτε επισκέπτες στη γειτονιά μας.

Τα προκάλεσε η βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία αναίτια επιτέθηκε χτυπώντας με την μεταλλική λαβή των γκλοπς, όπως μαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες, στα κεφάλια συνδημοτών μας, όπως αποδεικνύεται από τα τραύματα τους.

Τα προκάλεσε ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία θέλει να καταστείλει κάθε αντιφασιστική κινητοποίηση και συλλογική διαμαρτυρία.

Μια κυβέρνηση η οποία αδιαφορεί για τις συνέπειες, χτυπάει ανεξέλεγκτα όποιον τύχει να βρεθεί στον δρόμο της, ακόμα και οικογένειες που προσπαθούν να απολαύσουν ένα Κυριακάτικο απόγευμα, ακόμα και  βιοπαλαιστές καταστηματάρχες καταστρέφοντας την περιουσία τους.

Η παρουσία των ΜΑΤ στο Γαλάτσι είναι από μόνη της μία εικόνα βίας.

Δεν φοβόμαστε τους αντιφασίστες, αντιφασίστες είμαστε και εμείς.

Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι η βία προκαλεί βία και το Γαλάτσι είναι, θέλει και πρέπει να παραμείνει ένας ειρηνικός δήμος. 

 

Για την Συντονιστική Επιτροπή 

Νίκος Χωριανόπουλος       Συντονιστής                

Κοσμάς Παυλίδης             Αναπλ. Συντονιστής