e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

O Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Πράταξης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" ζητά η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου, της Αττικό Μετρό και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ,ώστε να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα που παρουσιάζονται στην πόλη κατά την εκτέλεση των έργων.

 

Έργα μετρό: Να αναλάβουν δεσμεύσεις η Αττικό Μετρό και το Υπουργείο προς όφελος της πόλης

 

Η κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την λειτουργία της πόλης και τη ζωή των πολιτών του Δήμου Γαλατσίου. Παράλληλα με τα οφέλη που θα αποκομίσουμε με την ολοκλήρωση του έργου, είναι απαραίτητη η περιβαλλοντική και αισθητική συμβατότητα του έργου με την καθημερινότητα της πόλης. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ως παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» απαραίτητη τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου, της Αττικό Μετρό και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην πόλη.

 

Ο σχεδιασμός των σταθμών της νέας γραμμής 4 του Μετρό προβλέπει εκτενείς παρεμβάσεις και αναδομήσεις του αστικού χώρου, επιβαρύνοντας κατά πολύ το αστικό μικροκλίμα των περιοχών που κατασκευάζονται. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να συμπεριλαμβάνονται στο εν λόγω Μνημόνιο αναπλάσεις και διαμορφώσεις της ευρύτερης περιοχής των νέων σταθμών με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, πεζοδρομήσεις οδών και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας στη ζώνη επιρροής των σταθμών. Προτείνουμε επίσης να συμπεριλαμβάνεται η καταγραφή και η μεταφύτευση των δέντρων από τους χώρους του Δήμου που επηρεάζονται και η συντήρησή τους σε χώρους που θα υποδείξει ο Δήμος.  Τέλος είναι σημαντικό να περιλαμβάνει το μνημόνιο αυτό τη μεταφορά, την τοποθέτηση και την αποθήκευση του συνόλου του αστικού εξοπλισμού που αποξηλώνεται. Ο Δήμος Γαλατσίου θα αναλάβει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας.

 

Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό αναπόφευκτα θα έχουν επιπτώσεις στην πόλη. Η οργάνωση και η δέσμευση  για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, σε ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γαλατσίου, Αττικό Μετρό και του αρμόδιου Υπουργείου, αποτελεί την εξασφάλιση που χρειαζόμαστε για την υλοποίηση του έργου σε αρμονία με την πόλη.

 

 

 

 

Με εκτίμηση, 

 


Κώστας Ζώμπος 
Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου

 

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσηςΤην Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 18:30,το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου Καμίνι(Ρεθύμνης & Χρ. Καψάλη 36),ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Γαλατσίου της Ν.Δ. ,την Δευτέρα το πρωί ήρθε  στο Γαλάτσι αντιπροσωπεία της ΝΔ και επισκέφτηκε το Δημαρχείο,το Αστυνομικό τμήμα και το Ολυμπιακο Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Δήμο Γαλατσίου επισκέφτηκε την Δευτέρα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδεύομενος  από το Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κονταδάκη, την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, τους βουλευτές του Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Κουμουτσάκο και Δημήτρη Καιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γιώργο Δημόπουλο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ Σπύρο Σταθούλη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Γαλατσίου Αλέξανδρο Παπαχρήστο. 

Η επίσκεψη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από το Δημαρχείο όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο Γαλατσίου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)Γιώργο Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για ζητήματα του Δήμου και τη συνεργασία μεταξύ του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική επίλυσή τους.

 

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία έργων υποδομής που πρόκειται να πάρουν σάρκα και οστά μέσα στα επόμενα έτη και θα βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως ο στόχος των επισκέψεων αυτών είναι να αναδειχθούν οι ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας και να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη μέριμνα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών μέσα από μια διαρκή σχέση εμπιστοσύνης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κορρές και Κώστας Μπάστας αλλά και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κώστας Ζώμπος.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης, ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, όπου τα στελέχη του κόμματος υποδέχθηκαν η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κωνσταντίνα Αναγνώστου και ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος, συζητώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και την αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται από όλα τα μέλη του τμήματος για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, τονίζοντας παράλληλα την αγαστή συνεργασία τους με τη δημοτική αρχή.

 

Κατόπιν, τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στα Ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία παρέμεναν για πολλά χρόνια κλειστά και αναξιοποίητα και τώρα στεγάζουν πέντε ΔΟΥ, μεταξύ των οποίων τη ΔΟΥ Γαλατσίου και πολλές υπηρεσίες του Δήμου,

Τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με την έφορο Τατιάνα Λεβάκου και εκπροσώπους των τμημάτων, μιλώντας για την ψηφιοποίηση όλο και περισσότερων υπηρεσιών και τη διευκόλυνση που αυτή παρέχει τόσο στο έργο τους, όσο και στην εξυπηρέτηση του κοινού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός το ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις λειτουργούν πολλές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, συγκεντρωμένες και με μειωμένο δημοσιονομικό κόστος. Παράλληλα, ο Γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με μέλη του κόμματος και της τοπικής οργάνωσης συζητώντας μεταξύ άλλων και για την επαναλειτουργία των γραφείων του κόμματος στην περιοχή.

 

 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης τόνισε σε δηλώσεις του: «Η επίσκεψή μας στο Δήμο Γαλατσίου μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, για μια ακόμα φορά, το πώς οι πολιτικές της Κυβέρνησης και η συνεργασία της με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης φέρνουν νέες προοπτικές σε κάθε Δήμο της χώρας. Οι φόροι μειώνονται, οι πολίτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς, οι μακέτες έδωσαν τη θέση τους σε μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι η νέα γραμμή του μετρό και η αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος των πολιτών. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα που βρίσκονταν για χρόνια παροπλισμένα, στεγάζουν υπηρεσίες που καθημερινά εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών έχει διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και εργαζομένων οι συνεχείς μειώσεις δεκάδων φόρων, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δίνουν το στίγμα της μετάβασης σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια και προοπτικές για το μέλλον και εμείς είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις ανάγκες τους. Θέλουμε να προβάλουμε τα μετρήσιμα αποτελέσματα του έργου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι παρουσιάζοντας δείκτες, αλλά δείχνοντας παραδείγματα στην καθημερινότητα και την κοινωνία των πολιτών».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης δήλωσε: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα κοντά στην κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία. Είναι χαρά για εμάς να βρισκόμαστε σήμερα σε ένα Δήμο που αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής αλλά και της Ελλάδας».

Στην επίσκεψη στο Δήμο Γαλατσίου συμμετείχαν οι πολιτευτές του Βορείου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Φώτης Καρύδας, Μαριάνθη Μήκα και Φένια Χατζηαθανασιάδου (Πρόεδρος κοινότητας Ψυχικού), ο πρόεδρος της Β1 ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρος Αβραμάκος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Βάσω Φιλιππάτου, Μάρθα Σαμαρά και Κωνσταντίνος Γιαννικόπουλος, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας, ο Πρόεδρος της Β4 Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Μηνάς Χαμπαρτσουμιάν , η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Μάρθα Πουλή, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Παναγιώτης Μακροποδαράς και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου Κωνσταντίνος Μπεθάνης .