e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" , με ανακοίνωσή της κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για απόκρυψη κρουσμάτων Covid 19 μεταξύ των εργαζόμενων στο Δημαρχείο και ζητά την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

 

Δελτίο Τύπου

 

Σύμφωνα με καταγγελίες  εργαζόμενων αλλά και συνδικαλιστικής παράταξης , βρέθηκαν αρκετά θετικά, ασυμπτωματικά, κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο Γαλατσίου με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό στις 4/1/2021. Αυτα εντοπίζονται σε συγκεκριμένο τμήμα το οποίο έκλεισε, αλλά και σε δυο ακόμη υπάλληλους σε διαφορετικά τμήματα. Η ανακοίνωση του Δήμου ψευδώς αναφέρει κρούσμα και όχι κρούσματα που είναι και η πραγματικότητα. Επίσης αναφέρει ότι λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Είναι σαφές ότι η Διοίκηση του Δήμου παραπλανά τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες αφού αναφέρεται σε μέτρα που αφορούν ένα κρούσμα και όχι στα μέτρα που έπρεπε να παρθούν, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρούσματος Covid-19, όταν πρόκειται για περισσότερα από τρία άτομα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό πρωτόκολλο για τους χώρους του Δήμου Γαλατσίου(1/2020) για περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων : « Όταν υπάρχουν τρία (3) ή περισσότερα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα (συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά), σε διάστημα 14 ημερών.

Όσοι εργάζονται στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, απομακρύνονται από τον χώρο εργασίας τους και η επιτροπή συντονισμού διαχείρισης COVID-19 του Δήμου Γαλατσίου τους παραπέμπει για ιατρική αξιολόγηση που θα κριθεί αν θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. 

Οι στενές επαφές υψηλού κινδύνου του θετικού κρούσματος απομακρύνονται άμεσα από την εργασία τους και τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα. 

Μετά την αποχώρηση των εργαζόμενων από τον χώρο εργασίας τους, ακολουθεί πολύ καλός αερισμός και σχολαστικός καθαρισμός του χώρου και απολύμανση των επιφανειών του χώρου των εργαζομένων με τη χρήση κατάλληλων μέσων προστασίας καθώς και επιμελής καθαρισμός και  απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων που κινήθηκαν οι εργαζόμενοι (ανελκυστήρες, σκάλες, διαδρόμους κλπ). 

Ο πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού COVID 19 του Δήμου Γαλατσίου ενημερώνει τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως φορέα ιχνηλάτησης επαφών.

Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δήμου Γαλατσίου, εκδίδεται από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, κατ’ εφαρμογή του ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος.»

Αντί αυτών αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου για μια ημέρα. Υπάρχει έντονη ανησυχία και φόβος στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες ότι υπάρχει διασπορά μετάδοσης του ιού , επειδή οι θετικοί εργαζόμενοι ήταν ασυπτωματικοί.

Ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω από το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για γρήγορο τεστ αλλά και μοριακό και όπως η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη της προστασίας σε ατομική υπόθεση των εργαζομένων.

Καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει έστω και τώρα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

- Άμεσα γρήγορο τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.

- Ιχνηλάτηση και μοριακό τεστ σε όλους που ήρθαν σε επαφή, όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η υγεία των εργαζόμενων αλλά και των πολιτών είναι πολυτιμότερη από τα όποια οικονομικά προβλήματα. 

 

 

 

Γαλάτσι 7 Ιανουαρίου 2021

Γαλάτσι ο τόπος μου

 

 

H συνδικαλιστική παράταξη  ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου ,με αφορμή  την ύπαρξη κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ  υπάλλήλων  που εργάζονται  στο Δημαρχείο , ζητά με ανακοίνωσή της ,την άμεση διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και περισσότερα μέτρα προστασίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΎ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 

Δυστυχώς η πρώτη ανακοίνωση που βγάζουμε με τη νέα χρονιά δεν είναι απλά για να ευχηθούμε Καλή Χρονιά, Υγεία και Δύναμη στους συναδέλφους μας, αλλά είναι για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους, γιατί δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από τη Δημαρχεία για το πλήθος των κρουσμάτων, βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο Γαλατσίου με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό το κτίριο σήμερα 4/1/2021.

Ευχόμαστε περαστικά στους συναδέλφους.

Πλέον δε συζητάμε για ένα μεμονωμένο κρούσμα αλλά για συρροή κρουσμάτων σε οργανική μονάδα (σύμφωνα με την ορολογία του πρωτόκολλου διαχείρισης κρουσμάτων) και είναι εμφανές ότι υπάρχει εστία διάδοσης. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου προκειμένου να προληφθεί περαιτέρω διάδοση του ιού. Η όποια καθυστέρηση σε αυτό το απαραίτητο βήμα θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση του Δήμου. Επιπλέον χρειάζεται εκ νέου διανομή Μέσων Ατομικής Προστασίας, όπως μάσκες, γαντιών, κλπ στους εργαζόμενους και αναπλήρωση αναλώσιμων όπως αντισηπτικά και χλωρίνες στους χώρους δουλειάς.

Τη χρονιά που φεύγει ήρθαμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και είδαμε τη γύμνια των δημόσιων συστημάτων Υγείας, την ίδια στιγμή που ο παρασιτικός ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να θησαυρίζει σε βάρος τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και ότι ψελλίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στόχο έχουν τη θωράκιση των κερδών των Ομίλων σε αυτή τη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση και όχι την Υγεία και τις ανάγκες του λαού. Χαρακτηριστικό είναι ότι εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση φρόντισε στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, να περικόψει, από την ήδη υποχρηματοδοτούμενη ΠρωτοβάθμιαμΦροντίδα Υγείας, επιπλέον 96 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020. Και φυσικά από κοντά η καταστολή και ο αυταρχισμός απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.

Η νέα χρονιά πρέπει να μας βρει με ψηλά το κεφάλι, χωρίς καμία απογοήτευση ή φόβο, για να δυναμώσουμε το μέτωπο της αντίστασης, της ανυπακοής, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για να μπει τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για καμιά αναμονή, απαιτούμε:

Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου.

• Σε περίπτωση νέου κρούσματος να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

• Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

• Xορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.

• Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα οχήματα και τα μηχανήματα.

• Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους.

• Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή μπαίνουν σε καραντίνα ή εργάζονται σε υπηρεσίες που κλείσανε και σε γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο.

• Σε περίπτωση ασθενείας οικείων, να εξασφαλίζεται διεξαγωγή τεστ με έξοδα του Δήμου.

• Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τους δήμους, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Γαλάτσι, 4/1/2021

 


Η παράταξή 
“Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου ,κατέθεσε 12 προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προυπολογισμό του Δήμου Γαλατσίου.

 

12 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2021

 Η παράταξή “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” έχει δεσμευτεί να συμβάλλει θετικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλης μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11/12/2020, 12 προτάσεις για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.

“Η φιλοσοφία των προτάσεων μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έργα και δράσεις τον επόμενο χρόνο. Σε αυτή την κατεύθυνση θέτουμε ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μέσω νέων τεχνολογιών, την ορθή  λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, όπως το Αθλητικό Κέντρο “ Βασίλης Παπαδιονυσίου” δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Ζώμπος.

Στόχος της παράταξης είναι να ενταχθούν οι προτάσεις στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021 και να υιοθετηθούν από τη δημοτική αρχή ώστε να προχωρήσει η άμεση υλοποίησης τους.

Οι προτάσεις της παράταξης “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”συνοπτικά:

 1. Δημιουργία (smart app) για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών
 2. Ανάπτυξη εφαρμογών της ψηφιακής πόλης
 3. Ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικου Συμβουλίου μέσω του site του Δήμου Γαλατσίου
 4. Πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για άμεση συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία διαμόρφωσης των αποφάσεων
 5. Σύσταση και λειτουργία γραφείου Εθελοντισμού
 6. Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου
 7. Δημιουργία χώρου φιλοξενίας και δικτύου υιοθεσιών αδέσποτων ζώων
 8. Ορθή λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας για καλύτερη κάλυψη των γειτονιών
 9. Αξιοποίηση του πρώην  Λατομείου Λεβεντάκη
 10. Οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας για το Αθλητικό Κέντρο “Βασίλης Παπαδιονυσίου” του Άλσους Βεΐκου
 11. Σύσταση γραφείου Βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο για την υλοποίηση των μέτρων του ΣΒΑΚ και την επικοινωνία με τους πολίτες και τους φορείς
 12. Υπογειοποίηση Κάδων σε σημεία υψηλής συγκέντρωσης απορριμμάτων

 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης