e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα πραγματοποιούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ. Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εμπορομάγαζα, στις γειτονιές τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ απευθύνονται μαζικά στον λαό της περιοχής καλώντας τον σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη  7/7:

§  7.30μ.μ. στο Άλσος Βεΐκου με επικεφαλής την Μαρία Σκορδαλή, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Δευτέρα 11/7:

§  8.00μ.μ. στον Σκλαβενίτη στην Ελ. Βενιζέλου με επικεφαλής την Μαρία Σκορδαλή, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Πέμπτη 14/7:

§  12.00μ. στο Δημαρχείο με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 15/7:

§  9.00π.μ. στο Αμαξοστάσιο με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 15/7:

§  19:30μ.μ. στα επισιτιστικά μαγαζιά με επικεφαλής τον Βασίλη Στεργίου, στέλεχος του ΚΚΕ.

Τετάρτη 20/7:

§  7.30μ.μ. στο Άλσος Βεΐκου με επικεφαλής την Έλσα Βακάλη, μέλος του ΤΓ της Β/Δ Αθήνας.

Παρασκευή 22/7:

§  11.00π.μ. στα μαγαζιά στη Λ. Βεΐκου με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέα της ΤΕ των Εκπαιδευτικών

 

 

 

 

 

 

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ,με επιστολή της προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο , ζητά από την  δημοτική αρχή , να παρέμβει στις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης μελέτης ,με σκοπό την ουσιαστική αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά μήκος του έργου.

 

Προς :

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον κ. Δήμαρχο

Τις κυρίες και κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους

Για την οδική ασφάλεια στα έργα του Μετρό

Τις τελευταίες εβδομάδες οι διερχόμενοι στο ρεύμα της Λεωφ. Βεϊκου προς ΟΑΚΑ έχουν να αντιμετωπίσουν την στένωση του πλάτους κυκλοφορίας από 3 λωρίδες σε 2, με την λωρίδα που δεν διατίθεται λόγω κατάληψης από τα έργα στη νησίδα να είναι η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Αρκετοί οδηγοί – δείχνει η πείρα – αιφνιδιάζονται και ο κίνδυνος καραμπόλας έχει αυξηθεί πολύ. Η κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός της στάθμευσης στη δεξιά λωρίδα των εξυπηρετούμενων από το περίπτερο.

Στο αντίθετο ρεύμα πάλι, με συνολικό διατιθέμενο πλάτος κυκλοφορίας τις 2 λωρίδες, έχουμε πάλι πρόβλημα αιφνίδιας στάθμευσης επί της δεξιάς λωρίδας δίπλα στα πλαστικά προστατευτικά «Νιού Τζέρσεϋ», πελατών του περιπτέρου και οχημάτων που αποβιβάζουν θεατές για το «Christmas Theater» του ΠΑΛΑΙ. Η κατάσταση επιτείνεται από την προφανή απουσία λωρίδας επιτάχυνσης για τα οχήματα που βγαίνουν από το ΠΑΛΑΙ κατευθείαν στη δεξιά λωρίδα και με περιορισμένη την ορατότητα.

Είναι, για εμάς, προφανές ότι χρειάζεται πύκνωση αλλά το κυριότερο συμπλήρωση της κατακόρυφης προειδοποιητικής σήμανσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με σκοπό την αποτελεσματική προσέλκυση της προσοχής και των πιο αμελών ή/και άπειρων οδηγών, ώστε συνολικά να επιβραδύνουν και να αυξήσουν πολύ την προσοχή τους – ει δυνατόν – όλοι οι οδηγοί. Την παρέμβαση δε αυτή την βλέπουμε σε μόνιμη βάση, όπως σε κάθε ευκαιρία έχουμε διακηρύξει, στο βαθμό που οι εφαρμοζόμενες μελέτες στη λογική κόστος- όφελος θα θυσιάζουν το επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας ζωής των δημοτών και όλων των διερχομένων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αρμόδιος για την εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης διευθέτησης της κυκλοφορίας για την περίοδο των έργων είναι ο Ανάδοχος υπό την επίβλεψη της Αττικό Μετρό και την υψηλή εποπτεία της αρμόδιας Τροχαίας. Γνωρίζουμε ότι τυπικά με βάση το νομικό πλαίσιο ο Δήμος δεν έχει διοικητική αρμοδιότητα επί του προκειμένου. Γνωρίζουμε επίσης ότι πιθανά να προβληθεί ότι η εγκεκριμένη μελέτη έχει εφαρμοστεί επακριβώς.

Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζουμε ότι σε δυναμικές καταστάσεις όπως η διευθέτηση της κυκλοφορίας και οι φαινομενικά πληρέστερες στο χαρτί μελέτες στην πράξη μπορεί να αποδειχτούν ανεπαρκείς και να απαιτείται η αναθεώρησή τους. Όπως και ότι η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι για να συμβιβάζεται με τα «κακώς κείμενα» και να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας αλλά να διεκδικεί στην πράξη ό,τι μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του λαού στις παρούσες συνθήκες μέχρι τις ριζικές ανατροπές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας που αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν.

Ερωτάται λοιπόν η δημοτική αρχή εάν και πώς προτίθεται να παρέμβει στις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης μελέτης με σκοπό την ουσιαστική αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά μήκος του έργου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος ΙμπριάλοςΤην Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας με τα νέα μέλη, που εντάχθηκαν στο κόμμα στις εκλογές για τον πρόεδρο στις 15 Μαΐου 2022.

Στην εκδήλωση,που πραγματοποιήθηκε στο παρκάκι στο Παλιό Τέρμα(Λυσίου & Γαλατσίου) χαιρέτησαν βουλευτές και μέλη της ΚΕ: Πάνος Σκουρλέτης, Κώστας Ζαχαριάδης, Φώτης Κουβέλης, Έφη Καλαμαρά, Αννέτα Καββαδία, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργος Μπαλάφας, Γεωργία Σουλτάτη, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγγέλικα Σαπουνά και ο συντονιστής της ΟΜ Νίκος Χωριανόπουλος.