e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Κυριακή 8 Μαΐου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 8 , ψηφίζουν για το νέο όνομα του κόμματος και την εκλογή οργάνων .
Στο Γαλάτσι η ψηφοφορία πραγματοποιείται από  7π.μ. έως 7μ.μ. στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί στο Δημαρχείο(Ιπποκράτους & Αρχιμήδους 2) 
 

Τα  μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες με τρία ψηφοδέλτια:

 Το ένα θα αφορά το όνομα της παράταξης: Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι οι δύο επιλογές για τις οποίες υπήρξε έντονο παρασκήνιο αλλά και διαφωνίες, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr.

- Το ψηφοδέλτιο για την επιλογή ονόματος της παράταξης

- Το ψηφοδέλτιο  για την εκλογή των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του Κινήματος

- Το ψηφοδέλτιο για αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος.


 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022,παρουσία υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ.,πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Γαλατσίου της ΝΔ,στην γωνία των οδών Βαλτετσίου 2 & Καλογήρου Σαμουήλ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Κυριακή 20/03/2022 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τους φιλους και τα στελέχη της Νεας Δημοκρατίας του Δήμου μας. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πληθος συμπολιτων μας παρευρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατιας στο Γαλάτσι.

Το ιερό μυστήριο του αγιασμού πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Αθηναγόρας Σουπουρτζής. Την κορδέλα έκοψαν οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αδωνις Γεωργιαδης (Υπουργος Αναπτυξης) και κ. Κωστης Χατζηδάκης (Υπουργος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων). Στους παρευρισκόμενους μίλησαν επίσης ο κ. Νικος Παπαθανάσης (Αναπληρωτης Υπουργος Αναπτυξης), η κα Ζωή Ράπτη (Υφυπουργος Υγείας), ο κ. Γιωργος Κουμουτσάκος (Βουλευτής και πρώην υπουργός), ο κ. Στελιος Κυμπουροπουλος (Ευρωβουλευτής) και ο κ . Σπυρος Αβραμάκος (Πρόεδρος Νομαρχιακής ΝΔ Β1 ΔΕΕΠ).

Λόγω απουσίας του στις ΗΠΑ απέστειλε επιστολή στήριξης και ευχές ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ομοίως, λογω ανειλημμένων υποχρεωσεων στην επαρχια, επιστολη έστειλε με θερμές ευχες ο γραμματεας Οργανωτικου της ΝΔ και Διευθυντής του γραφειου του Προεδρου ΝΔ κ. Στελιος Κονταδακης.

Την εκδήλωση στριξαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι του δήμου μας καθώς και πολλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον λόγο πήρα \ν  επισης ο κ. Γιώργος Δημόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής), ο κ. Γιώργος Βλάχος (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής), η κα Σοφάα Αλυμαρά (Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικης) και η κα Αννα Ροκοφύλλου (Αντιδήμαρχος Αττικης).

Δυναμική και η παρουσία πολλών στελεχων της Νέας Δημοκρατίας στο νέο εγχείρημα που πραγματοποιείται στο Γαλατσι, μιας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, Πρόεδροι και Μέλη ΔΣ γειτονικών Οργανώσεων τίμησαν με την παρουσία τους την Κυριακάτικη εκδήλωση. 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν την καλαισθησία των νεων γραφείων της Τοπικης Οργάνωσης και έβγαλαν φωτογραφίες με τα καταπληκτικά εικαστικά. Παραδοχή όλων οτι η εκδήλωση ήταν άκρως  επιτυχημένη και ότι τα νέα γραφεία θα αποτελέσουν πόλο έλξης όλων των φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Γαλάτσι.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Γαλατσίου κ. Αλεξανδρος Παπαχρήστος και ολα τα μέλη του Συμβουλίου δεσμεύτηκαν οτι τα γραφεία θα είναι ανοικτά για συνευρέσεις και εκδηλώσεις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που θα τις ανακοινώσουν στο άμεσο μέλλον.

Τα νέα γραφεία βρισκονται  Βαλτετίου 2 και Καλογήρου Σαμουηλ γωνία και αξίζει να τα επισκεφτούν οι φίλοι του κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά το  Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να βγάλει κοινό ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία ,αφού παρουσιάστηκαν δύο.Ένα από την ""Λαίκή Συσπείρωση" και ένα από την παράταξη ¨"Γαλάτσι από κοινού",με αποτέλεσμα να ψηφιστεί το καθένα μόνο από τους δημοτικούς  συμβούλους των αντίστοιχων παρατάξεων ενώ όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη "Γαλάτσι Από Κοινού" κατέθεσε  ψήφισμα, καταδίκης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του πολέμου. Το φτιάξαμε με σκοπό να ψηφιστεί από το Δημ.Συμβούλιο και επομένως αντί για"πλατφόρμες" βάλαμε προτάσεις ευρύτατης, κατά την εκτίμησή μας, αποδοχής από την πλειονότητα των συμπολιτών μας.  Όπως εξηγήσαμε, σκεφτήκαμε ότι αν δήμοι, περιφέρειες και λοιποί συλλογικοί φορείς εκφράσουν την εναντίωσή τους στα τρομακτικά που συμβαίνουν σήμερα, ίσως και οι "ηγέτες" αναγκαστούν να τα ακούσουν. Μπορεί να είμαστε ρομαντικοί, αλλά αυτά διδαχθήκαμε από τα κινήματα ειρήνης, που αποτελούν βασική μας παιδεία.

Επειδή υπήρχε ψήφισμα και από τη "Λαίκή Συσπείρωση" προτείναμε να γίνει προσπάθεια για κοινό κείμενο. Το αποδέχτηκε ο δήμαρχος για την παράταξή τους όχι όμως και τα μέλη της "Λαίκής Συσπείρωσης". Ακολούθησαν ξεχωριστές ψηφοφορίες όπου τα δύο κείμενα ψηφίστηκαν το καθένα μόνο από τους δημοτικούς  συμβούλους των αντίστοιχων παρατάξεων και όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό.

 

 

«Γαλάτσι Από Κοινού»                                                    1 Μαρτίου 2022

Προς: το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου

Ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία

Εμείς, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γαλατσίου, με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την έντονη αντίθεση μας στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπό τη διακυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο, στον Χάρτη του ΟΗΕ και στις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των κρατών. Η αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, στους άμαχους και τους πρόσφυγες πρέπει να είναι αμέριστη.
Θεωρούμε ότι η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση μπορεί να οδηγήσει σε μια πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, καθώς συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση (Ρωσίας - ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας κ.λπ.) για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνή ανταγωνισμό, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων και τις σφαίρες επιρροής των «μεγάλων δυνάμεων». Θύματα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών και όχι μόνον, αφού οι οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτής της σύγκρουσης θα επηρεάσουν τους λαούς όλου του κόσμου και άμεσα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο αποτροπιασμός μας δε είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού ήδη θρηνούμε θύματα της ελληνικής κοινότητας που ζει εδώ και αιώνες στις σημερινές εμπόλεμες περιοχές.
•       Τασσόμαστε υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου και των βομβαρδισμών, της απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων και της εξάντλησης όλων των διπλωματικών μέσων, που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.
•       Θεωρούμε ως πρωταρχική ανάγκη αυτή τη στιγμή την προστασία των αμάχων και των προσφύγων. Υποστηρίζουμε την ελεύθερη διακίνηση των βασικών αγαθών και του ιατροφαρμακευτικού υλικού, που απαιτούνται για την επιβίωση των ανθρώπων στις εμπλεκόμενες περιοχές, και την αποστολή της μέγιστης δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληττόμενους πληθυσμούς.
•       Απορρίπτουμε κάθε ιδέα για στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας. Μια τέτοιου είδους επικίνδυνη και ανιστόρητη εμπλοκή μπορεί να επιφέρει
ανυπολόγιστη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα.
•       Είμαστε αντίθετοι/ες στην αποστολή στρατιωτικού υλικού ή και την πιθανή εμπλοκή έμψυχου δυναμικού στις εμπόλεμες περιοχές. Ζητάμε την
άμεση και οριστική ανάκληση των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων, που ελήφθησαν χωρίς την ενημέρωση του πολιτικού κόσμου και τη συναίνεση της Βουλής, κατά πρωτοφανή παράβαση κάθε δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας.
•       Καταδικάζουμε όλες τις μορφές λογοκρισίας, τις κυβερνοεπιθέσεις και τις απαγορεύσεις στην ενημέρωση και στον πολιτισμό, απαγορεύσεις που παραπέμπουν σε πολύ σκοτεινές εποχές αυταρχισμού και αμάθειας.
•       Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην κούρσα των εξοπλισμών και εναντιωνόμαστε χωρίς κανένα αστερίσκο στη χρήση πυρηνικών όπλων, από
οποιαδήποτε πλευρά.


Το αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να δώσει ξανά το "παρών". Δεν είναι μόνον οι κινήσεις των κρατών, αλλά και η αφύπνιση των πολιτών και των λαών που πρέπει να δώσουν λύση. Πριν να είναι πολύ αργά.



Για τη Δ.Π. "Γαλάτσι Από Κοινού"
Αγγέλικα Σαπουνά, Επικεφαλής
Νίκος Χωριανόπουλος, δημοτ. σύμβουλος