e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ζητά από τον Δήμαρχο  να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε με τη συμβολή εκχιονιστικών μηχανημάτων, να ανοιχθούν το συντομότερο δυνατό δίοδοι πρόσβασης για όλες τις γειτονιές, ώστε να μπορούν να υπάρξουν μετακινήσεις σε περιπτώσεις ανάγκης. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα", αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τη λογική «κόστους - οφέλους» την πληρώνει ο λαός που μένει απροστάτευτος στα καιρικά φαινόμενα. Το περίφημο «επιτελικό» κράτος είναι αποτελεσματικό και γρήγορο μόνο όταν ασχολείται με τα συμφέροντα επιχειρηματικών συμφερόντων που ενώ ξεζουμίζουν το λαό έχουν τους δρόμους κλειστούς.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά σημερινά παραδείγματα, είναι η Αττική Οδός, που την έχουμε χρυσοπληρώσει, και στην οποία οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι για πάνω από τέσσερις ώρες.

Την ίδια στιγμή στο δήμο μας, από τις μεσημεριανές ώρες, οι περισσότερες γειτονιές είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. 

Σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε σήμερα το απόγευμα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνθος Ιμπριάλος, στον Δήμαρχο Γαλατσίου, ζήτησε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε με τη συμβολή εκχιονιστικών μηχανημάτων, να ανοιχθούν το συντομότερο δυνατό δίοδοι πρόσβασης για όλες τις γειτονιές, ώστε να μπορούν να υπάρξουν μετακινήσεις σε περιπτώσεις ανάγκης.

Από το πρωί, επίσης με τηλεφωνική παρέμβαση στον Δήμαρχο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, είχε ζητήσει να αξιοποιηθούν θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου για περίθαλψη άστεγων πολιτών ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτρισμού/θέρμανσης στα σπίτια τους.

 

 

 

 

Στις εκλογές των εργαζομένων του Δήμου μας,που διεξήχθησαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου,οι δυνάμεις της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) ,προσκείμενες στο ΠΑΜΕ, πήραν για πρώτη πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Νέα πνοή στο σωματείο μας!  

Χαιρετίζουμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στις εκλογές γύρισαν σελίδα στη Διοίκηση του Σωματείου μας και ανέδειξαν, για πρώτη φορά, πρώτη δύναμη, με απόλυτη πλειοψηφία, τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, που συγκροτούν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και πρώτη δύναμη στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία μας.

 

 

  

Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε ένα σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, όπλο στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ένα σωματείο χωρίς εξαρτήσεις, που θα διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τη σχέση εργασίας και το χώρο εργασίας. Ένα σωματείο που με τη συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες θα είναι όπλο μας, σπίτι μας, στον αγώνα μας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η συλλογική δράση των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία. Χωρίς αποκλεισμούς θα συνεχίσουμε να απλώνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, γιατί η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.

 

Σήμερα με τα επιτεύγματα του ανθρώπου στην τεχνολογία μπορούμε να ζούμε καλύτερα, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και με καλύτερες συνθήκες, να αμειβόμαστε καλύτερα. Αντίθετα όμως, δουλεύουμε όλο και περισσότερο, σε όλο και χειρότερες συνθήκες, με καθηλωμένους μισθούς, ενώ το εισόδημα μας συνεχώς μειώνεται από την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας την ώρα που μια χούφτα μέτοχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τις πλάτες των κυβερνήσεων τους, αυξάνουν τα κέρδη τους.

 

Ο δικός μας ο δρόμος για να περάσουμε στην αντεπίθεση είναι αυτός της ενότητας των εργαζομένων και του αγώνα για τα δικά μας δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία, αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Αγώνας που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σε αυτό το δρόμο θα αγωνιστούμε με τις νέες δυνάμεις που μας δώσατε στο σωματείο και την ομοσπονδία.

 

ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

 

 

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθυνόμαστε:

·      Στους γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους βλέποντας ακόμα μια φορά να γίνεται θέμα στις ειδήσεις η διακίνηση ναρκωτικών γύρω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

·      Στους εκπαιδευτικούς που τους απασχολεί να διαπαιδαγωγήσουν ελεύθερους και σκεπτόμενους ανθρώπους και ξέρουν πως τα ναρκωτικά ναρκώνουν τη σκέψη.

·      Στους μαθητές που «δεν τρώνε τη φόλα» και θέλουν τα σχολεία τους να είναι ζωντανοί χώροι μόρφωσης και πολιτισμού και όχι στόχος των ναρκέμπορων.

 

Όσο και να μας προκαλεί ανακούφιση το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες εξαρθρώθηκε ένα ακόμα κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε δίπλα στο συγκρότημα της Γκράβας, γνωρίζουμε πως αυτό δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν αρκεί γιατί συνολικά η διαχείριση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση από όλες τις κυβερνήσεις.

 

·      Η πολιτική τους έχει αθωώσει τα ναρκωτικά, τα διαχωρίζει σε «σκληρά» και «μαλακά», διαφημίζει την κάνναβη, προβάλλει ως πανάκεια τα υποκατάστατα ηρωίνης, θεωρεί λύση τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.

·      Η πολιτική τους όπως και αυτή της ΕΕ, στοχεύει στη λεγόμενη «μείωση της βλάβης» και όχι στην εξάλειψη του φαινομένου της χρήσης και της τοξικοεξάρτησης.

·      Προβάλλουν τη χρήση και την τοξικοεξάρτηση ως ένα ιατρικό φαινόμενο και όχι ως κοινωνικό γιατί, όχι μόνο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τους πραγματικούς παράγοντες που το δημιουργούν, αλλά ταυτόχρονα τους αναπαράγουν: Την ανεργία, τη φτώχεια, την υποβάθμιση  της μόρφωσης, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την έλλειψη ελεύθερων χώρων αναψυχής και δημιουργίας.

·      Υποχρηματοδοτούν και υποστελεχώνουν τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, ιδιαίτερα τα «στεγνά» όπως το ΚΕΘΕΑ.

·      Ταυτόχρονα ο καπιταλισμός και το κέρδος παρουσιάζουν ως «φυσιολογικό» φαινόμενο την ύπαρξη ναρκωτικών και τα προβάλλουν ως φάρμακο «διά πάσαν νόσον», ως εμπόρευμα, ως τρόπο «διασκέδασης» και «ψυχαγωγίας».  

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης που ναρκώνει την ψυχή και το μυαλό των νέων ανθρώπων, πρώτιστα είναι πάλη ενάντια σε μια πολιτική που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Είναι πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τα συμφέροντα που θρέφουν και συντηρούν το φαινόμενο, που θέλουν τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας αλλά και όλο το λαό της περιοχής να παλέψουμε ενάντια στην  τοξικοεξάρτηση για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

 

Να παλέψουμε για ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύστημα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, µε ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης.

 

Ταυτόχρονα, να διεκδικήσουμε άμεσα από το Κράτος, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας και Γαλατσίου να πάρουν μέτρα ώστε να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης στα σχολεία της Γκράβας που θα απευθύνονται σε όλη τη σχολική κοινότητα.

 

Να παλέψουμε ώστε το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Ελλάδας, η Γκράβα, να γίνει πραγματικά ένα κέντρο μόρφωσης, κοινωνικοποίησης, πολιτισμού, αθλητισμού, συλλογικότητας. Με συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν αλλά και με δημιουργία νέων. Με αξιοποίησή τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία ως αναπόσπαστο μέρος της αλλά και για να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού και των νέων της περιοχής. Με σύγχρονα εργαστήρια, σύγχρονες κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές. Με επαρκές, μόνιμο προσωπικό (δασκάλους, καθηγητές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, υγειονομικό και τεχνικό προσωπικό).