e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Γαλάτσι η εκδήλωση με θέμα  " Κάτω τα χέρια από το δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς / Βεΐκου " , των Κομματικών Οργανωσεων Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης , στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης στον Δήμο Γαλατσίου.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και τους χώρους πρασίνου και αναψυχής για το λαό.

O Γρ. Χαραλαμπίδης τόνισε πως, ως Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου , κρίνουμε πολύ σημαντικό να αναδείξουμε πλευρές που θεωρούμε σημαντικές, αλλά και πολιτικές ευθύνες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του δασοκτήματος Βεΐκου, όπως επίσης και τη θέση μας, που δε θα μπορούσε να είναι άλλη, από τη διεκδίκηση για κατοχύρωση του Δημόσιου, δασικού-αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής. 

 Η πρόσφατη εξέλιξη με την αναγνώριση τμήματος αυτής της περιοχής ως ιδιόκτητο και μάλιστα αναιρώντας το δασικό-αναδασωτέο χαρακτήρα της, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι μεμονωμένο, αντίθετα είναι ανάγκη να το συσχετίσουμε με μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια για τις δασικές περιοχές, για τις προστατευόμενες περιοχές, συνολικά για τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, που αντί να σχεδιάζεται η προστασία τους, γίνονται βορά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τόνισε ακόμα πως οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές για τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για τέτοιου είδους περιοχές, και επισήμανε πως μόνο τα τελευταία 8 χρόνια ψηφιστηκαν 6 αντιδασικοι νόμοι από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Ανέδειξε επιπλέον την εγκληματική αδιαφορία των προηγούμενων αλλά και της σημερινής διοίκησης του δημου Γαλατσίου αναφέροντας συγκεκριμένα ,πως η  διοίκηση και ο κος Μαρκόπουλος προσπάθησαν να καθησυχάσουν, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κινδυνολογούμε σε ότι αφορά τη δημόσια δασική αναδασωτέα περιοχή του δασοκτήματος 

Ο επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής , Γ. Πρωτούλης συνέχισε , τονιζοντας πως η επίθεση του κεφαλαίου και του αστικού κράτους στους ελεύθερους , δημόσιους χώρους εξελίσεται εδώ και χρόνια σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, με σκοπό την αξιοποιηση τους για την ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 Βασικό παράδειγμα αποτελεί η αξιοποίηση του Ελληνικού , δημιουργώντας μια "πανάκριβη πολιτεία" για τους λίγους ,αλλά στο στόχαστρο έχουν μπει και άλλοι ελεύθεροι χώροι σε διάφορους δήμους της Αττικής , όπως το Ποικίλο όρος στην Πετρούπολη , ο Φαληρικος όρμος κ.α. . 

 Επισήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία των ελεύθερων χώρων, των χώρων πρασίνου για το λαό της Αττικής αλλά και συνολικότερα, καταλήγοντας στο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική απάντηση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να υψώνουμε εμπόδια στα σχέδια των μεγαλοεπενδυτων και αυτών που τους υπηρετούν, η διεκδίκηση στο ύψος των αναγκών μας!

 

 

 Μπαίνουμε σιγά σιγά ..στο πνεύμα των  Δημοτικών εκλογών.

Tην Κυριακή το πρωί, η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" , με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Παναγιώτου, πραγματοποίησε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα το μέλλον της κίνησης  στις  Δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως ήταν γνωστό ,τον τελευταίο χρόνο γίνονταν συναντήσεις με τον Γερμάνο Μελισσουργό ,με στόχο την συνεργασία  στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν ,μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γερμάνου Μελισσουργού για την Δημαρχία στο Γαλάτσι, στη Γενική συνέλευση της δημοτικής κίνησης  ,αποφασίστηκε η συνεργασία και κοινή κάθοδος  στις εκλογές.


ΥΓ.Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" είχε λάβει 635 ψήφους(2,55%) και είχε εκλέξει έναν(1) Δημοτικό Σύμβουλο...τον Σπύρο Παναγιώτου

 

Η Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» με αφορμή την σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης παραμονή αργίας και την  «δια περιφοράς» ψήφιση της «αναμόρφωσης του προϋπολογισμού» με θέμα την εκταμίευση Δανείου  4.250.000 ευρώ , μιλά για απαξίωση του μοναδικού θεσμού συμμετοχής των δημοτών καθώς και του δημοτικού συμβουλίου

 

Σχετικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης πολιτών & φορέων και την επείγουσα εκταμίευση του δανείου των 4.250.000 ευρώ

 

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού» θεωρούμε το λιγότερο ακατανόητη την επιλογή του απογεύματος της 26ης Οκτωβρίου -εορτής του Αγίου Δημητρίου, πανελληνίως δημοφιλούς- και εναλλακτικά «αν δεν υπάρχει απαρτία», το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, ημιαργίας, παραμονή εθνικής εορτής, αργίας και τριημέρου, για σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης όπου, έστω για μια φορά το χρόνο, δημότες, φορείς και σύλλογοι της πόλης, καταθέτουν τις προτάσεις τους για τα έργα και τα σοβαρά ζητήματα του δήμου.

Την αιτιολόγηση που μας δόθηκε ως απάντηση, ότι την ημερομηνία πρότειναν οι υπηρεσίες του δήμου, δυσκολευόμαστε να την δεχτούμε!

Είχε προηγηθεί, στις 24/10/2022 η με υπερκατεπείγοντα τρόπο «δια περιφοράς» ψήφιση της «αναμόρφωσης του προϋπολογισμού» με θέμα την εκταμίευση του Δανείου των 4.250.000 ευρώ από την Optima Bank, για την αγορά των δυο ακινήτων στη γωνία Γαλατσίου και Βεϊκου, ώστε κάποτε, μετά την ολοκλήρωση των έργων του μετρό, να δημιουργηθεί η «κεντρική πλατεία». Με τη δανειακή σύμβαση αυτή δεσμεύονται στην Τράπεζα τα μόνα σίγουρα έσοδα του δήμου, τα τέλη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του Γαλατσίου καθώς και το ΤΑΠ, για όλη την επόμενη δεκαετία.

Όσο για τους δημότες, ας κάνουν «οικονομία» στο ρεύμα, όπως άλλωστε προτείνουν και οι ομοϊδεάτες του δημάρχου, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

·        ----Εμείς, η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού», αρνούμαστε ν’ αποδεχτούμε σιωπηρά την απαξίωση του μοναδικού θεσμού συμμετοχής των δημοτών καθώς και του δημοτικού συμβουλίου, γι’ άλλη μια φορά, δυστυχώς.

·        ---- Τις προτάσεις μας για το πρόγραμμα του 2023 θα τις καταθέσουμε γραπτώς και θα τις δημοσιοποιήσουμε για να τις μάθουν οι συμπολίτες μας και να μπορούν να κρίνουν, όπως έχουν δικαίωμα.

·         .....Και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτό που μας αξίζει, όπως έχουμε υποχρέωση

 

Ο    Οι δημοτικοί σύμβουλοι
 
  Αγγέλικα Σαπουνά

  Νίκος Χωριανόπουλος