e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8/10 στο Γαλάτσι είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η επανεκλογή Μαρκόπουλου σημαίνει τη συνέχιση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που χρησιμοποιεί τους δήμους ως μακρύ χέρι των αντεργατικών-αντιλαϊκών επιθέσεων (ιδιωτικοποιήσεις, εργολάβοι, ελαστική εργασία, "αξιοποίηση"-εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων κ.λπ.).  Η μεγάλη αύξηση της αποχής δείχνει καταρχήν την αποδοκιμασία γι’ αυτή την κατάσταση και για την ίδια τη δημοτική αρχή – αλλά όσο μένει εκεί, δεν μπορεί να δώσει μια άλλη έκφραση και μια διέξοδο . Σε αυτό συντελεί και η ανακύκλωση μιας αδύναμης ή εντελώς ανούσιας «αντιπολίτευσης» στο δήμο.

Η Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, όντας το μοναδικό ψηφοδέλτιο από τον ευρύτερο χώρο της επαναστατικής αριστεράς και με ένα σαφές αγωνιστικό στίγμα, έδωσε μια δύσκολη μάχη, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου απουσίαζε σχεδόν ολοκληρωτικά η συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και κυρίως από τη μαχητική καμπάνια μας, από τη δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους και τους νέους στην περιοχή μας, να προβάλλουμε μια άλλη πολιτική, βασισμένη στα ταξικά συμφέροντα των «από κάτω», ένα πρόγραμμα και μια πρακτική αγώνων. Στο δήμο μας, όπως και αλλού, η σημερινή αδιέξοδη κατάσταση μπορεί να "σπάσει" μόνο με την είσοδο στο προσκήνιο των διεκδικήσεων, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ευχαριστεί όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει σε αυτή την πορεία.

Η δημοτική παράταξη  Λαϊκή Συσπερίρωση, χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστική και βολική για ορισμένου,  την  συζήτηση σχετικά με τα λάθος ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Μαρκόπουλου και τη στάση που  αυτή κράτησε...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το πέρας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και τη μεγάλη άνοδο που κατέγραψε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο μας σε ψήφους, ποσοστά και έδρες. Στοιχείο ενθαρρυντικό για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και στους οποίους η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου θα καταθέσει τις ψήφους και τις έδρες που μας έδωσε ο Γαλατσιώτικος λαός.

Ήδη φαίνεται η αναγκαιότητα αυτού του αγώνα εν μέσω των πολύ σοβαρών εξελίξεων που επηρεάζουν τη ζωή και υποβαθμίζουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων,  των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών και των νέων συνολικά και της περιοχής. Ενδεικτικά :

- Εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά έζησαν έναν ακόμα μαρτυρικό μήνα από την εντεινόμενη ακρίβεια, με τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι και το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

- Το επόμενο διάστημα οι τοπικές διοικήσεις, όπως και η επανεκλεγείσα του κ. Μαρκόπουλου στο Γαλάτσι, θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για τον λαό έργα και υποδομές στον βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου.

- Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά, με χιλιάδες Παλαιστίνιους να σκοτώνονται για ακόμα μια φορά από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό και την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα να δηλώνουν παρόντες στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, βάζοντας πλάτη στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών μακελάρηδων στην Παλαιστίνη, ακόμα και με την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ξεδιπλώνεται μια αποπροσανατολιστική και βολική για ορισμένους συζήτηση, σχετικά με τα λάθος ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Μαρκόπουλου και τη στάση που κρατήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σε κάθε περίπτωση από την αρχή χαρακτηρίζεται από εντιμότητα απέναντι στον λαό του Γαλατσίου. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ, στις 7 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε τυχαία από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Γαλάτσι Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» είχε διαφορετικές διαστάσεις από αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αφού εξακριβώσαμε ποιο από τα 2 ψηφοδέλτια ήταν προβληματικό, ενημερώσαμε υπεύθυνα, ως οφείλαμε, τον κ.Μαρκόπουλο για το ζήτημα αυτό. 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση, η αντιπαράθεσή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις είναι πάντα πολιτική και γίνεται  με γνώμονα τις ανάγκες τού λαού μας και τον αγώνα για κάθε δικαίωμα του και όχι βασιζόμενη σε “κόλπα”. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι ήμασταν ο μόνος συνδυασμός που την ημέρα των εκλογών δημοσιεύσαμε καταγγελία για τη στάση ορισμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού αυτού στα εκλογικά κέντρα. Και φυσικά, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει και το πρόγραμμα και τη θέληση να αναλάβει και τη διοίκηση του δήμου, αν αυτό επιλέξει ο Γαλατσιώτικος λαός, για να παλέψει και από τη θέση αυτή για τα λαϊκά συμφέροντα. Η πείρα από τους δήμους όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει βρεθεί στο τιμόνι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον δήμο της Πάτρας, το αποδεικνύει περίτρανα.

Ποιον βολεύει λοιπόν να “πετάγεται η μπάλα στην εξέδρα” και την επόμενη μέρα των εκλογών αντί να συζητιέται το πώς θα αντιπαλέψουμε την προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί ενάντια στο λαό και από τη διοίκηση του Δήμου μας, η κουβέντα να εστιάζει στα λάθος ψηφοδέλτια και να στοχοποιείται η αυτονόητη και έντιμη στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης ;

Ποιον βολεύει να στοχοποιείται η Λαϊκή Συσπείρωση με ανεδαφικές κατηγορίες, την ίδια ώρα που τώρα και με περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα; Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία και τις ανάγκες του λαού, όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων. 

Καλούμε το λαό του Γαλατσίου, όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να κάνουν το ίδιο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και το επόμενο διάστημα, συμμετέχοντας στους σημαντικούς πολιτικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απορρίπτοντας οποιεσδήποτε “περίεργες”, ανεδαφικές και σκόπιμα ανούσιες συζητήσεις.


"Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου"

 

 

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, ειδικά τους νέους και τις νέες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Γαλατσίου και την περιφέρεια Αττικής.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου καταγράφει μεγάλη άνοδο και στο ποσοστό (13,51% από 7,99%, +5,52%), και στις ψήφους (παρά την πολύ μεγάλη αποχή πήρε 2.480 από 1.993, +487 ψήφους) και στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους (5 από 3).

 

Αντίστοιχα, η μεγάλη συνολική άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Αττικής, εκφράστηκε και στον δήμο μας, με περισσότερους από 3.000 ψήφους στο Γαλάτσι και με τα ποσοστά της να πλησιάζουν το 17%.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου θα καταθέσει τις ψήφους και τις έδρες που μας έδωσε ο Γαλατσιώτικος λαός στον αγώνα για τη ζωή και την πόλη που μας αξίζει. Σταθερά θα αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζουν και τα άλλα συστημικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που στόχο έχει τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εργολαβίες, την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Πολιτική την οποία στηρίζει με όλους τους τρόπους και η διοίκηση του κ.Μαρκόπουλου. Σταθερά θα στεκόμαστε απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, θα συμβάλλουμε ώστε να ξεριζώνεται όπου εμφανίζεται το φασιστικό δηλητήριο, αντιπαλεύοντας το ίδιο το σύστημα που το γεννά.

 

Έχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στην οργάνωση της καθημερινής πάλης για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, ο συνδυασμός του ΚΚΕ, μαζί και με τους περισσότερους πλέον εκλεγμένους της στο δημοτικό συμβούλιο, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις: Για να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία και τις ανάγκες του λαού, όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων.

 

Το μεγάλο βήμα μαχητικής συμπόρευσης με την Λαϊκή Συσπείρωση που έγινε και στο Γαλάτσι, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Θα δουλέψουμε ώστε το βήμα αυτό να μη μείνει μετέωρο!

 

Για τη ζωή των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης