e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι
Την ημέρα της χιονόπτωσης,όπως έγινε γνωστό και γραφτηκε στα Μ.Μ.Ε ,μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, γιατί το ασθενοφόρο που κληθηκε, δεν μπόρεσε λόγω του χιονιού να φτάσει στο σπίτι της .
Με αφορμή το περιστατικό αυτό,η Δημοτική παράταξη του Κώστα Ζώμπου,έβγαλε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση,με την οποία απέδιδε ευθύνες για τον θάνατο της γυναίκας στην Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τους οποίους κατηγορούσε για ελλειπή ,πρόχειρη και επικοινωνιακή προετοιμασία στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Όπως ήταν φυσικό ,ο Δήμαρχος απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος(το ίδιο σκληρά) με ανάρτησή του στο FB, κατηγορώντας τον Κ. Ζώμπο και τη παράταξή του για καπηλεία του θανάτου της άτυχής γυναίκας.
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος στην ανάρτηση αυτή, δίνει μια άλλη διάσταση στο περιστατικό, που ανατρέπει τα δεδομένα.Και προς του λόγου το αληθές περιγράφει μέσα από τα λόγια του γιου της θανούσης ,όλα αυτά που συνέβησαν,
Όπως είπες ο γιος ...ασθενοφόρο έφτασε ,αφού μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης του σπιτιού , κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και το οποίο έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου ήδη υπήρχε διασώστης που με μαλάξεις προσπαθούσε να επαναφέρει την γυναίκα , που όμως πλέον δεν είχε σφυγμούς.Έτσι λοιπόν, ούτε ο απινιδωτής που χρησιμοποιήθηκε από τους διασώστες του δεύτερου ασθενοφόρου,έφερε αποτέλεσμα.
Και συμπληρώνει ο Δήμαρχος ,ότι στο σπίτι της γυναίκας είχε φτάσει και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.
Κλείνοντας ,αναρωτιέται αν αυτοί που του προσάπτουν τις κατηγορίες και συσχετίζουν το τραγικό γεγονός με τον καθαρισμό από τα χιόνια των δρόμων, είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό ή ήξεραν την αλήθεια,αλλά συνειδητά επέλεξαν να πουν ψέματα, έχοντας ως κίνητρο το μικροπολιτικό όφελος.
 
ΥΓ. Προφανώς η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος θα μπορούσαν να περιόριζαν κάπως τον επικοινωνιακό χειρισμό της κατάστασης και να είχαν δώσει περισσότερο βάρος στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός αναμενόμενου καιρικού φαινομένου .Και πολύ σωστά η αντιπολίτευση πράττει ,όταν καταγγέλλει ελλείψεις , ολιγωρίες ή επικοινωνιακές φιέστες της Δημοτικής Αρχής.
Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, όταν τραγικά γεγονότα,όπως ένας θάνατος , μπαίνουν στο πεδίο της πολιτικής και μικροκομματικής αντιπαράθεσης....
 
 Η ανάρτηση του Δημάρχου , Γιώργου Μαρκόπουλου
 
 

Πρώτα απ’ όλα, όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, το πρώτο και κυριότερο που οφείλουμε να πούμε και δημοσίως –γιατί ιδιωτικώς το έχουμε πράξει από την πρώτη στιγμή- είναι ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της συμπολίτη μας που έφυγε από ανακοπή καρδιάς. Η στενοχώρια όλων μας είναι μεγάλη.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε και τα εξής: Δεν περιμέναμε ποτέ ότι μια δημοτική παράταξη, για να κάνει αντιπολίτευση, θα έπεφτε τόσο χαμηλά και θα επιχειρούσε να καπηλευτεί ένα τραγικό γεγονός και να το συνδέσει με προκλητικά αυθαίρετο τρόπο με τον καθαρισμό των δρόμων μας από το χιόνι… Ενώ μάλιστα, όλοι οι Γαλατσιώτες γνωρίζουν ότι επί 48 ώρες τα ειδικά συνεργεία του Δήμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη χιονόπτωση που έχει γίνει στον Δήμο μας εδώ και δεκαετίες.

Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρτυρία του ίδιου του γιου της θανούσης, όμως για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια οφείλουμε με μεγάλο σεβασμό να πούμε πως δηλώνει ότι: Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη το πρωί τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πολλές τηλεφωνικές του κλήσεις στις οποίες δεν απαντούσε. Μαζί με έναν διασώστη τής έκανε μαλάξεις αλλά δυστυχώς δεν είχε σφυγμό. Κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει επειδή δεν είχε αλυσίδες. Κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι χωρίς πρόβλημα έφτασε στην περιοχή και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.

Από όλα αυτά τα πραγματικά περιστατικά, οι κκ. Ζώμπος, Λεπίδα-Ντάγλα, Κιτσίνη, Μπούρα και Πέτρος Μαγκανάρης, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «η διοίκηση Μαρκόπουλου είχε το πρώτο της θύμα».

Δηλαδή αυτή τη δύσκολη ώρα, η συγκεκριμένη παράταξη αντί να συλλυπηθεί την οικογένεια της άτυχης γυναίκας και αντί να συνδράμει κάπως στον αγώνα να καθαρίσουν οι δρόμοι της πόλης μας ή έστω να πει μια καλή κουβέντα στους εργαζόμενους στον Δήμο, τι έκανε; Εξέδωσε μια ανακοίνωση σε σχεδόν «πανηγυρικό» τόνο για τον χαμό ενός ανθρώπου, προσπαθώντας με τον πιο ωμό και χοντροκομμένο τρόπο να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι και οι ίδιοι ξέρουν -εκτός κι αν δεν ζουν εδώ- πως επί 48 ώρες τα συνεργεία του Δήμου έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, χρησιμοποιώντας όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό και ρίχνοντας συνολικά 107 τόνους αλάτι στους δρόμους μας.

Και οι ίδιοι ξέρουν –και αν δεν το ξέρουν μπορούσαν να ρωτήσουν για να το μάθουν- ότι στο σημείο που κόλλησε το πρώτο ασθενοφόρο είχε μέχρι τότε πέσει αλάτι τουλάχιστον δύο φορές –κι η δεύτερη μάλιστα ήταν μόλις 2 ώρες πριν εμφανιστεί το ασθενοφόρο, την ώρα της πιο σφοδρής χιονόπτωσης.

Και το κυριότερο, και οι ίδιοι ξέρουν –κι αν δεν το ξέρουν όφειλαν να ενημερωθούν υπεύθυνα πριν βγάλουν ανακοίνωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα- ότι η εντατική προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων μας καμία απολύτως σχέση δεν είχε με το τραγικό γεγονός.

Άραγε οι κύριοι που κάνουν αντιπολίτευση με αυτόν τον τρόπο, ήξεραν την αλήθεια και παρόλα αυτά συνειδητά επέλεξαν να πουν ψέματα για ένα τέτοιο θέμα;

Ή δεν την ήξεραν καν, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί στοιχειωδώς πριν εκδώσουν αυτή την ντροπιαστική ανακοίνωση;

Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, είναι λυπηρό ότι έχουν πάρει τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο.

Βλέπετε, κύριε Ζώμπο, όποιος θέλει να ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση οφείλει να κοιτάει τους συμπολίτες του στα μάτια και να τους μιλάει ανθρώπινα, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Και όχι να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τον πόνο τους.

Κρίμα. Ποτέ στο Γαλάτσι μας δεν είχαμε μάθει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" με επικεφαλής τον Κώστα Ζώμπο,κατηγορεί τον Δήμαρχο για ελλειπή προετοιμασία και επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία;

Το βράδυ της Δευτέρας που η κακοκαιρία έπληξε και το Γαλάτσι, εκτός από τις στιγμές χαράς που όλοι μας ζήσαμε μετέπειτα, είχαμε δυστυχώς και δυσάρεστα.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς ασθενοφόρο με αντιολισθητικές αλυσίδες δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της. Η διοίκηση Μαρκόπουλου, και προσωπικά ο Δήμαρχος, στις φωτογραφίες “δούλευαν”, αλλά στη πραγματικότητα ήταν ανύπαρκτοι. Ανύπαρκτοι γιατί από το βράδυ της Δευτέρας, οι δρόμοι έπρεπε να καθαρίζονται, και να πέφτει αλάτι, αλλά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Συγκεκριμένα στις 3:00 ξημερώματα Τρίτης, σε επίσκεψη του κ. Κώστα Ζώμπου στο Δημαρχείο ενημερωθήκαμε πως ο Δήμαρχος, είχε μεταβεί στο badminton για να πάρει αλάτι.

Το ερώτημα είναι ένα. Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία; Είναι δυνατόν, να ψάχνουμε για αλάτι την ημέρα της κακοκαιρίας; Ποιο ήταν το σχέδιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου; Τα πεζοδρόμια μέχρι και τώρα είναι απροσπέλαστα και οι πολίτες βγαίνουν στους (όποιοι είναι καθαροί). Θέλετε να έχουμε και άλλα θύματα ή ελπίζετε ότι ο ήλιος θα κάνει τη δουλειά σας;

Η διοίκηση Μαρκόπουλου, μετά από 7 χρόνια είχε το πρώτο της θύμα. Ευτυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε άλλα θύματα. Οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν καλύπτουν την ανευθυνότητα, κάποια στιγμή κοστίζουν περισσότερο από μερικές χιλιάδες ευρώ. Κοστίζουν ζωές.

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

 

 Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" , με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Γαλάτσι,χαρακτηρίζει  επικοινωνική και μόνο την  ετοιμότητα του Δήμου.. 

"Φωτογραφίες στα χιόνια, ευχολόγια, υπομονή και «ισχυρές συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων» μοίρασαν χθες απλόχερα κυβέρνηση και περιφερειακή διοίκηση, που έχουν μετατρέψει το «μένουμε σπίτι» σε μόνιμο «φάρμακο» διά πάσαν νόσο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να θαφτούν οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας του λαού.

Την ίδια στιγμή, η διαφήμιση της ετοιμότητας από πλευράς Δημοτικής Αρχής Γαλατσίου, για τη χιονόπτωση που ήταν γνωστή εδώ και 1 εβδομάδα, κόλλησε πάνω στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου σε προσωπικό και εξοπλισμό, όσο και αν οι εργαζόμενοι ήταν στο πόδι και έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσουν τις βασικές οδικές αρτηρίες ανοικτές.

Το αποτέλεσμα ήταν όλη την χθεσινή ημέρα οι περισσότερες γειτονιές του Γαλατσίου να είναι αποκλεισμένες (χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Ακτήμονες και τα Καραγιαννέικα), κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό συνεχίζεται ακόμα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, αν λάβει κανείς υπόψη του και χθεσινό δημοσίευμα στον τύπο για ηλικιωμένη, η οποία έχασε τη ζωή της, καθώς δεν το ασθενοφόρο παρόλο που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες, δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της.

Άμεσα να δοθεί λύση, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι στις γειτονιές, όχι μόνο στις κεντρικές αρτηρίες αλλά και στις κάθετες οδούς και τα στενά.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος