e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου  και ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου "ΑΡΓΩ" , καλούν τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Το πρώτο φορτηγό με 70 κούτες τρόφιμα, 15 πακέτα ρουχισμού (από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου μας) και τα πρώτα κλινοσκεπάσματα, ξεκίνησε για τη Θεσσαλία.

Συλλέγονται  καθαρά και ευπρεπή κλινοσκεπάσματα & είδη ρουχισμού, καθώς επίσης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, στο 

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους)

Παρασκευή 8.9.2023, 17:00 - 20:00

Σάββατο 9.9.2023, 10:00 - 13:00

Κυριακή 10.9.2023, 10:00 - 13:00

Από Δευτέρα 11.9.2023, 10:00 - 20:00

Υπεύθυνοι παραλαβής: Μάνος Ελευθερίου , Πρόεδρος Πολ. & Αθλ. Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου & Γιάννης Κουσαΐτης Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου “Η ΑΡΓΩ”   
(τηλ. 210 2027060, 6932956414)

Θέατρο Άλσους Βεΐκου - 10 πέτρινο

Συλλέγουμε ΜΟΝΟ τρόφιμα μακράς διαρκείας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γαλατσίου από 8.9.2023 (19:30 - 20:00) έως και το τέλος των εκδηλώσεων. Υπεύθυνες παραλαβής: Σταϊκοπούλου Κωνσταντίνα & Άσπα Αγγελοπούλου

Σας ευχαριστούμε!

Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου

Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος Πολ. & Αθλ. Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου

Γιάννης Κουσαΐτης, Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου “Η ΑΡΓΩ”

 

 

Παρέμβαση της  Δράσης με επιστολή  στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την τρέχουσα επικαιρότητα, που αφορά τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής του Λόφου Κόκκου

 

              ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ           

Ήρας 16 11147 Τηλ.6955995843 -   6944633623 -697726837  

Προς:

 ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η ΔΡΑΣΗ , από την σύστασή της, ανεξάρτητα της συμμετοχής μελών της  στους δημοτικούς συνδυασμούς , ως φορέας, δεν εμπλέκεται  στην δημοτική διαμάχη . Περιορίζεται  να διατυπώνει  δημόσια τις θέσεις της  επάνω στα ζητήματα που  ορίζονται από το καταστατικό της, δηλαδή κοινωνία – πολιτισμός – περιβάλλον.                               
Το όλο διαχρονικό έργο της στα << υιοθετημένα >>, την εντάσσει στους φορείς αναδάσωσης και πρόληψης ( όχι καταστολής ) πυρκαγιών.                                                                                                                                                   
Επίσης, η ΔΡΑΣΗ δεν αποφεύγει συναντήσεις με αντιπροσωπείες των συνδυασμών, εφόσον  το ζητήσουν .

Δυστυχώς, την τρέχουσα προεκλογική περίοδο εμφανίζονται κρούσματα από συμπολίτες   ( ορισμένοι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι),που τείνουν να γίνουν επικίνδυνα,  όχι τόσο επειδή στρεβλώνουν τις θέσεις του φορέα μας με  ανυπόστατες – κατασκευασμένες πληροφορίες , όσο    γιατί  αντιμάχονται – ιδιαίτερα σήμερα -  την  αναγκαία  σχέση – συμφιλίωση  της κοινωνίας με την φύση, την οποία, η ΔΡΑΣΗ , προωθεί στην πόλη, με το έργο της..   Διαφαίνεται  πρόθεση εξουδετέρωσης   μίας φωνής που, αδιατάρακτα,  υποστηρίζει  το βαλλόμενο περιαστικό δάσος μας .

Επειδή ,η προεκλογική σκοπιμότητα  δεν επιτρέπεται να οδηγεί    στα σπλάχνα των συνδυασμών να φύονται απόψεις, άκρως αντίθετες  με την πολιτική πόλης, όπως αυτή  έχει συμφωνηθεί στα τελευταία δημοτικά συμβούλια για την προστασία του δάσους  που δέχτηκε ισχυρό κλονισμό από΄τις αποφάσεις της <<  επιτροπής δασικών χαρτών >>, που  εκδόθηκαν   μετά από ενέργειες κληρονόμων Βέικου και λόφου Κόκκου,                                                                                                                                              

Σκόπιμο κρίνεται, Δήμαρχος  και Δημοτικές κινήσεις να επιβεβαιώσουν ότι   εμμένουν στην συμφωνημένη δημοτική  πολιτική αντίδρασης στις αποφάσεις  της επιτροπής δασικών χαρτών  και παραμένουν ταγμένοι στην υπεράσπιση του δασικού – αναδασωτέου χαρακτήρα  του περιαστικού δάσους μας (  σταθερή νομική στήριξη – ΣτΕ- διαπαραταξιακή επιτροπή – αφύπνιση πόλης ) .                                                                                                                   
Γιατί και στο εσωτερικό των συνδυασμών  η  δημοκρατία  οφείλει να  εξασφαλίζει την  ελεύθερη – αβίαστη  άποψη, ταυτόχρονα, όμως απαιτεί ευθύνη και   ξεκάθαρες θέσεις  από σχήματα και  παράγοντες που διεκδικούν  θέση στον τοπικό δημοτικό  βίο.

Τέλος, επειδή  εδώ και 45 χρόνια , ο λόφος Κόκκου (  οικιστές και ενδιαφερόμενοι ) έχουν τύχει  αστήρικτων υποσχέσεων εμπαιγμού, στη βάση των οποίων ορισμένοι πάτησαν για να αναρριχηθούν στο δημοτικό στερέωμα,   υπενθυμίζουμε την  διαχρονική  θέση του φορέα μας :

Α.Ο χαρακτήρας δασικός – αναδασωτέος της περιοχής δεν είναι διαπραγματεύσιμος,   πρέπει να υποστηριχθεί με όλα τα μέσα .Τα   πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα    ( πυρκαγιές  - ξηρασία-δυσοίωνες προβλέψεις ...) δεν αφήνουν περιθώριο συμβιβασμού. 

Β. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι σεβαστό. Δήμος , Κοινωνία και  Οικιστές μέσω έγκυρου - νόμιμου συλλόγου , οφείλουν να   επεξεργαστούν ,να προτείνουν στην πολιτεία και να διεκδικήσουν  λύση  που να ικανοποιεί τις  δικαιολογημένες αξιώσεις.

Γ.  Καμία λύση  να μην προσβάλλει τον δασικό – αναδασωτέο χαρακτήρα.

                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                          Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

 

                        Πέτρος Ζάκης                                    Ρίτσα  ΧριστοθανοπούλουΤην Πέμπτη 31 Αυγούστου (18:00-21:00) οργανώνεται στο ΠΑΛΑΙ(Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου)  η πρώτη μέρα υιοθεσίας πυρόπληκτων ζώων.

ΠρόκεΙται για εκατοντάδες  σκυλάκια και γατάκια  από περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του Ιουλίου & Αυγούστου  και με πρωτοβουλία της Dogs' Voice, βρήκαν στέγη,φροντίδα και περίθαλψη στο Γαλάτσι, πρώρα στη ΛΑΤΟ και μετά στο ΠΑΛΑΙ.

Στη συνέχεια τα  πυρόπληκτα αυτά ζωάκια ,είτε επανενώνονται με τους κηδεμόνες τους ,είτε αναζητούνται νέοι κηδεμόνες που θα τα υιοθετήσουν.


Στο πλαίσια λοιπόν αυτής της διαδικασίας,αύριο στο Παλαί, από τις 18:00-21:00 τα ζωάκια αυτά θα περιμένουν να πάει κόσμος εκεί , να τα γνωρίσει και να τα κάνει μέλη  της οικογένειάς του 

Dog's Voice