e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Οργάνωση μελών του Σύριζα Γαλατσίου, αποχαιρετά με ανακοίνωσή της  τον Μανώλη Γλέζο,που "έφυγε" χθες στα 98 του χρόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(30 Μαρτίου 2020)

Ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι πια εδώ 

Ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και ένας από τους κορυφαίους αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Αριστεράς, έφυγε σήμερα 30 Μάρτη του 2020 από την ζωή, αφήνοντάς μας φτωχότερους σαν ανθρώπους και σαν αριστερούς.

Όμως, για όλους εμάς που πιστεύουμε στα οράματα, τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς, θα είναι πάντα δίπλα μας, αιώνιος σύντροφος, συναγωνιστής και συμπαραστάτης στους αγώνες κάθε κοινωνικά και οικονομικά αδύναμου για ένα καλύτερο αύριο. Ας θυμόμαστε πάντα τα λόγια του από μια ομιλία το καλοκαίρι του 2017:

«Θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου, για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε! Μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από μένα ποτέ.»

 

Καλό ταξίδι σύντροφε 

Για την Συντονιστική Επιτροπή 

Νίκος Χωριανόπουλος       Συντονιστής

Κοσμάς Παυλίδης             Αναπλ. Συντονιστής

 

Η  Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ζήτησε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν τα μέτρα ανακούφισης, όπως και άλλα ζητήματα που αφορούν τις καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας (πχ ζητήματα προστασίας των εργαζομένων του Δήμου, των εργαζομένων σε μεγάλους χώρους όπως super markets κ.α.)

Κατάθεσε επίσης  στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου κ. Γιάννη Ρωμανό και στον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο,λίστα αιτημάτων ανακούφισης των πολιτών του δήμου μας

 

Ημερομηνία: 23.03.2020

Προς:

Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου,

Τον κ.  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου

Κοινοποίηση: Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου  

 

ΘΕΜΑ: Λήψη μέτρων λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον κορωνοϊό 

Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού και ειδικότερα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, καλούμε την Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια και οι μικροεπαγγελματίες της πόλης. Συγκεκριμένα :

• Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

• Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

• Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.

• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

Στην γειτονική Ιταλία,στο Μιλάνο,για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη κρεβατιών εντατικής θεραπείας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν  στις εγκαταστάσεις του πρώην εκθεσιακού κέντρου ένα  νέο "νοσοκομείο" με  400 νέες θέσεις εντατικής θεραπείας.Ο χρόνος που θα χρειαστεί  θα είναι πολύ μικρός ,αφού η μετατροπή απαιτεί μικρές και όχι χρονοβόρες επεμβάσεις.Το πιο δύσκολο (ακριβό) στο όλο εγχείρημα ήταν ο ιατρικός εξοπλισμός(αναπνευστήρες κ.λ.π) ,που εξασφαλίστηκε από δωρεές εταιριών.

Mια ιδέα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί,σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης,(ευχόμαστε να μην υπάρξει),και στην Ελλάδα.Και γιατί όχι στο ΠΑΛΑΙ στο  Γαλάτσι, όπου οι δυο μεγάλοι βοηθητικοί χώροι, θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να  μετατραπούν σε μεγάλες μονάδες εντατικής θεραπείας και να δώσουν λύση στις τεράστιες ελλείψεις του Δημόσιου συστήματος Υγείας. 


Για μια ακόμα φορά το ΠΑΛΑΙ,μετά την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων , θα μπορούσε,αν χρειαστεί,  να δικαιολογήσει το υπερβολικό τίμημα της κατασκευής του και να δώσει μια ακόμα ανάσα ζωής  

ΥΓ. Σίγουρα μια τέτοια εκμετάλλευση-χρήση των χώρων,θα προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες ,από την ενοικίαση τους  σε κανάλια ,για την διεξαγωγή τηλεπαιχνιδιών(Χ Factor, The Voice κ.λ.π)