e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Κλειστή με λουκέτο βρήκαν την πόρτα του σχολείου τους το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, καθώς μια μικρή ομάδα μαθητών από τη Β’ και τη Γ’ τάξη  είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κατάληψημε στόχο την ικανοποίηση κάποιων  αιτημάτων τους,όπως ολιγομελή τμήματα και τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των θρανίων, η προμήθεια αντισηπτικών ,καλύτερη συμπεριφορά των καθηγητών κ.λ.π.

Μα λογάριαζαν χωρίς τον ..ξενοδόχο.

Άμεσα ο διευθυντής του σχολείου  επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο καθώς και την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος , λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον διευθυντή μετέβη στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα εισόδου και αποσύροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί ενώ  όπως δήλωσε στην  στην «Καθημερινή » , «εντός του σχολείου ήταν 4 παιδιά  και 200 απέξω» τονίζοντας ότι «τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ήταν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία». 

 «Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις 4 μέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους», είπε ο Διευθυντής .

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον διευθυντή μετέβη στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα εισόδου και αποσύροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί ενώ εντός του σχολείου, βρίσκονταν 4 μαθητές. «Ήταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω» λέει στην «Κ» ο κ. Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι «τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ήταν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία». 

Τέλος  ο Δήμαρχος  δήλωσε ,ότι έκανε το αυτονόητο ,χωρίς να είναι αντίθετος στις κινητοποιήσεις,στη συγκεκριμένη όμως,όπως είπε,  επρόκειτο για μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα.

 ΠΗΓΗ:TheToc....Η Καθημερινή

ΥΓ..Tελικά ο Δήμαρχος είναι ...για όλες τις δουλειές...Μαζεύει σκουπίδια, ρίχνει αλάτι στους χιονισμένους δρόμους,,,μεταφέρει τρόφιμα, θρανία ...είναι και κλειδαράς...!!!...Ίσως  όμως σε κάποιες περιπτώσεις να μην χρειάζεται να επιδεικνύει υπερβάλλοντα  ζήλο..

 

 

Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν χθες στο Γαλάτσι και τα Πατήσια.

Η ΑΕΚ έδινε αγώνα ποδοσφαίρου στο Ολυμπιακό Στάδιο για το πρωτάθλημα και φίλοι της μετέβαιναν στο γήπεδο για το παιχνίδι.Το νέο επεισόδιο αθλητικής βίας σημειώθηκε στην Λεωφόρο Βεΐκου χθες.Γύρω   στις 19:00 , 7 οπαδοί του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκαν στην Λ.Βεϊκου  20χρονο που επέβαινε στη μηχανή του και τον αναγνώρισαν πως είναι οπαδός της ΑΕΚ.

Μάλιστα ο επικεφαλής των χούλιγκαν φώναξε «αυτός είναι» και τότε οι δράστες έτρεξαν προς το μέρος του. Τον χτύπησαν, τον έριξαν από την μοτοσικλέτα και έριξαν και φωτοβολίδες στο σημείο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έφυγαν τρέχοντας, ενώ ο 20χρονος ενημέρωσε την αστυνομία. Στην Λ. Βεΐκου έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙ. ΑΣ αλλά οι νεαροί οπαδοί του ΠΑΟ δεν βρέθηκαν. Το Τμήμα Αθλητικής Βίας προσπαθεί να εντοπίσει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που έχουν καταγράψει τους δράστες πριν και μετά την επίθεση.

Ομως τα επεισόδια είχαν και συνέχεια,αφού οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν για αντίποινα, επιτέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στα Κάτω Πατήσια, όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλοι της ομάδας και έβλεπαν το παιχνίδι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη Ετσι, ακολούθησε άγρια συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ένας με χτυπήματα στο πόδι και άλλος ένας στο κεφάλι.

Στην ΕΛΑΣ ανησυχούν για… βεντέτα ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στις πέριξ περιοχές και συνολικά έχουν προχωρήσει σε 5 προσαγωγές.

ΠΗΓΗ Low & Order

 

 

Τήν Παρασκευήν 24ην Σεπτεμβρίου, ορτή τς Συνάξεως τς περαγίας Θεοτόκου, τς πικαλουμένης Μυρτιδιωτίσσης, ορτάζει παλαιά θαυματουργός εκόνα Της, ποία φυλάσσεται ες τόν ερόν Ναόν γίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ:

 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021:

ρα 6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός σπερινός μετ’ρτοκλασίας.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021:

ρα 7:00 π.μ.: ρθρος καί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ρα 6:30 μ.μ.: μεθέορτος σπερινός καί ν συνεχεί ερά Παράκλησις ες τήν περαγίαν Θεοτόκον.


κ το . Ναο 

 

 

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ