e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δυο αλλοδαπούς διαρρήκτες που είχαν κάνει μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια στο Γαλάτσι, συνέλαβαν άνδρες της Άμεσης Δράσης στo Γαλάτσι .

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δυο άτομα, την στιγμή που επιβιβάζονταν σε ένα smart, στη οδό Ωρωπού, με το έναν από αυτούς να φοράει κάλτσες στα χέρια για να καλύψει τα δακτυλικά του αποτυπώματα! Στη θέα των αστυνομικών οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή, αλλά μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πέντε κλειδιά πασπαρτού, τρεις φακοί και πέντε μεταλλικά αντικείμενα για την παραβίαση θυρών. Εντός του οχήματος, βρέθηκε μια βαλίτσα γεμάτη κλοπιμαία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που εξασφάλισε το Law and Order.

Μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα από τα θύματα της διάρρηξης, που βρισκόταν σε διακοπές, από ένα κινητό που αφαίρεσαν οι δράστες και ανήκε στην κόρη του. Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο διαρρηκτών, που εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει σειρά εισβολών σε σπίτια, έγινε στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, (20/8).

ΠΗΓΗ Lawandorder

 D

Το Γαλάτσι είναι έτοιμο να υποδεχθεί  για μια ακόμα φορά, τα πυρόπληκτα ζώα από τις φωτιές στην Αττική.

Αυτή τη φορά όμως, ο σταθμός δεν είναι στο παλιό λατομείο της ΛΑΤΩ,βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο , στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Γυμναστρίου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ) και σύμφωνα με ανακoίνωση της Dog' s Voice από σήμερα το βράδ(19:00) δέχεται  τα πυρόπληκτα ζώα 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανάγκες για είδη καθώς έχουν καλυφθεί από τον δήμο Γαλατσίου αλλά και το Pet City.

Επιπλέον, δεν χρειάζονται ακόμα εθελοντές αλλά θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τη σελίδα της Dog’s Voice σχετικά με τις ανάγκες που θα προκύψουν μόλις ξεκινήσουν τα πρώτα ζωάκια να καταφτάνουν.

 

foto Dog's Voice

 
 

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ψητοπωλείο Άγραφα 1977 στο Γαλάτσι για τη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας σε συνθήκες καύσωνα.
Μετά από  καταγγελίες έγινε γνωστό ,ότι το κατάστημα έβαζε τους διανομείς να δουλεύουν μεταξύ των ωρών 12:00 - 17:00.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

το κατάστημα έβαζε τους διανομείς να δουλεύουν τις ώρες 12:00 – 17:00 κάτι που έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες. κύμα καύσωνα που διανύουμε είναι το χειρότερο των εποχών μας. Για να βρούμε αντίστοιχό του πρέπει να γυρίσουμε πίσω περίπου 4 δεκαετίες. Και ενώ κόσμος ήδη πεθαίνει από θερμοπληξία ή καταπόνηση, με πιο προσφατες περιπτώσεις ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αθήνα και τον 46χρονο διανομέα από τη Χαλκίδα, πολλά μικροαφεντικά της εστίασης αγνοούν τις συστάσεις αντιμετώπισης του καύσωνα και συνεχίζουν να βγάζουν τους εργαζόμενους τους στο δρόμο, σε συνθήκες ακραίας, δυνητικά θανατηφόρας, ζέστης.

Για αυτούς, το κέρδος είναι πάνω απ’όλα και θεωρείται αδιανόητο να μη λειτουργήσει τμήμα της επιχείρησής τους για λίγες ώρες.

To κατάστημα Άγραφα 1977 στο Γαλάτσι, είναι ένα από τα πολλά που εν μέσω καύσωνα συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Ήρθαμε εδώ με ένα πολύ απλό μήνυμα. Τα κερδη σας δεν είναι πάνω από τις ζωές των εργαζομένων. Καμία εξωτερική εργασία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα και κανονική καταβολή του προβλεπόμενου ωρομισθίου. Αν υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να “σηκώσει” τη ζημία του καύσωνα, αυτό είναι το κράτος και οι εργοδότες και όχι οι εργαζόμενοι που για ένα κομμάτι ψωμί παίζουν κορώνα – γράμματα τη ζωή τους.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και για οποιαδήποτε άλλη συνθήκη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των διανομέων.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Ρουβίκωνας

https://rouvikonas.gr/archives/6711?fbclid=IwAR3wxeAgojaskxFp3MVXs7m9-kOyr1YqXcDOWMfu1nZgWGSrdz1HZYsUQGg

Πηγή infolibre

ΥΓ.Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά μόνο το κατάστημα,αλλά όλους εμάς ,που βρέξει ,χιονίσει ή με την θερμοκρασία στους 45 βαθμούς, συνηθίσαμε στην άνεση του delivery...