e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Οι επαγγελματίες του Γαλατσίου,πληγέντες για μια ακόμα φορά από το lockdown, με επιστολή που έστειλαν   στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021,θέτουν μια σειρά από αιτήματα,αναγκαία για την επιβίωσή τους.

 

Προς :

Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους κύριους και κυρίες Δημοτικούς Συμβούλους

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το νέο lockdown ήρθε για να μειώσει ακόμα παραπάνω το εισόδημα μας, να διογκώσει τα χρέη των επαγγελματιών, ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Οι αναστολές πληρωμών για λίγους μήνες και η επιστρεπτέα προκαταβολή που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία που παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,

 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

Διεκδικούμε και ζητάμε από την Κυβέρνηση :

-Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

·     -  Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα. Όχι στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

·      - Τη διαγραφή τόκων και προστίμων, τη διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

·      -Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολουμένων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

·      -  Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι τον Απρίλη 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

·      - Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

·       -Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις

 

Διεκδικούμε και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου :

·     Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου κυρίως στα μαγαζιά εστίασης, για όλο το διάστημα που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων.

 

·    Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

·   Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστωνεσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) μέχρι 30/6/2021. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, να επιβάλλεται επιπλέον έκτακτο τέλος, που μας βαραίνει ακόμα περισσότερο.

 

·      Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.

·       Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς τους δήμο για 6 μήνες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες.

 

 

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων

Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων Γαλατσίου

 

Με αφορμή  την εξάρθρωση κυκλωματος διακίνησης ναρκωτικών και τις δημοσιεύσεις για "κέντρο ...στρατηγείο ναρκωτικών σε σχολεία της Γκράβας",το Δ.Σ. της Γ' ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή του μιλά για παραπληροφόρηση,αφού η διακίνηση δεν γινόταν μέσα στα σχολεία

 

ΜΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε από διάφορα ΜΜΕ (τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά) η εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έξω από  σχολεία της περιοχής μας, δημιουργεί εύλογες απορίες και αγανάκτηση, υποχρεώνοντάς μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Είναι ψευδές ότι έκρυβαν και διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στα σχολεία, καθώς το πρόσφατο επίσημο δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι το κύκλωμα αποθήκευε «προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως  πάρκα και πλατείες», «χρησιμοποιούσε ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, και διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας».

Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η διαστρέβλωση των γεγονότων και η συντονισμένη στοχοποίηση δημόσιων σχολείων, και μάλιστα εργατικών και πολυπολιτισμικών περιοχών, αν όχι την απαξίωση και την υποβάθμισή τους;

Τα ΜΜΕ αποσιωπούν επίσης,  ότι η περιοχή αυτών των σχολείων ανήκει στην ευθύνη του Δήμου Αθηναίων (τα σχολεία του Γαλατσίου είναι φιλοξενούμενα), του οποίου είναι μεγάλες οι ευθύνες, καθώς κωφεύει στις επανειλημμένες αναφορές και τις χρόνιες εκκλήσεις μας ώστε να φυλάσσεται περιμετρικά η περιοχή γύρω από τα σχολεία (διάδρομοι, παρκάκι, χώρος στάθμευσης, κλπ) και επιτέλους να ηλεκτροφωτιστεί, ώστε να νοιώθουν ασφαλείς  μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί  και να μη γίνεται αδιάβατη η περιοχή όταν νυχτώνει.

Σε μια κοινωνία οικονομικής κρίσης και παρακμής, είναι προφανές ότι τα σχολεία και τα παιδιά μας δεν μπορούν να μείνουν αλώβητα. Έχοντας αυτό κατά νου, μάχιμοι εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ, αγωνιζόμαστε καθημερινά να στηρίζουμε τους μαθητές/τριές μας, θωρακίζοντάς τους εκτός από γνώσεις, με αντιστάσεις, αξίες και οράματα, που θα τους κρατήσουν μακριά από το σκοτεινό κόσμο των εξαρτήσεων.

Δεκάδες τέτοιες δράσεις αναπτύσσονται από τους συναδέλφους/ισσες  στα δημόσια σχολεία της περιοχής, όπως προγράμματα και συνεργασίες με φορείς πρόληψης, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και πολυποίκιλες εκδηλώσεις. Η Γ´ ΕΛΜΕ Αθήνας λειτούργησε για πάνω από 5 χρόνια μαθήματα αλληλεγγύης, ενώ συμμετείχε δραστήρια στη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου που στεγάζεται στην Γκράβα και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους χειμαζόμενους από τις  μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα συνδιοργανώνουμε κάθε άνοιξη  Φεστιβάλ νεολαίας σε συνεργασία με το σύλλογο ΔΡΑΣΗ, το Δήμο και τα σχολεία, όπου αναδεικνύεται η δημιουργικότητα, το έργο  και η ομορφιά που γεννιέται σ´ αυτά.

Τίποτα όμως από τα  παραπάνω δεν είδαμε ποτέ να προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ, τα τόσο πρόθυμα να διαβάλλουν συλλήβδην εκπαιδευτικούς και μαθητές, παραποιώντας την πραγματικότητα. 

Απαιτούμε από τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν εσφαλμένο και παραποιημένο το παραπάνω γεγονός στοχοποιώντας τα σχολεία μας,  να αποκαταστήσουν την αλήθεια δημοσιεύοντας το κείμενό μας.

Είναι άλλωστε  υποχρεώσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Για το ΔΣ ΤΗΣ Γ' ΕΛΜΕ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                         ΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

 

 

ΥΓ. Το  E-GALATSI ,δημοσιεύει την ανακοίνωση,όχι από υποχρέωση,αλλά γιατί θεωρεί σωστό να ακούγονται όλες οι απόψεις  όπως και να διορθώνονται κάποια λάθη προς όφελος της αντικειμενικότητας.Τα περί συκοφάντησης και διαβολής μαθητών ή εκπαιδευτικών δεν μας αγγίζουν ούτε μας αφορούν.

 

 

 

H Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού", με αφορμή την κοπή δέντρων την τελευταία εβδομάδα  στο Γαλάτσι  από κάποιον(κάποιους) ασυνείδητους ή διαταραγμένους συμπολίτες μας,με ανακοίνωσή της τονίζει  την ανάγκη  για ένα σοβαρό και  εκτεταμένο μακράς πνοής πρόγραμμα για το πράσινο... 


Με αφορμή τις νεραντζιές που θέλουμε ν’ ανθίσουν και φέτος

Το αστικό πράσινο στην πόλη μας υπολείπεται καταφανώς όχι μόνον του αναγκαίου αλλά και του εφικτού, για μια περιοχή στις παρυφές του βουνού πλούσια σε πηγές και υπόγεια νερά. 

Η άναρχη οικοδόμηση πολυώροφων πολυκατοικιών σε κάθε δυνατό σημείο, χωρίς αποστάσεις και πρασιές, οι επαναλαμβανόμενες –συχνά αχρείαστες– «αναπλάσεις» πλατειών, παιδικών χαρών και πεζοδρομίων, με κοινό άξονα τον εξοβελισμό των φυσικών υλικών και τον πολλαπλασιασμό του τσιμέντου και της πλάκας, προς όφελος των εργολάβων και των πάσης φύσεως μεγάλων και μικρών συμφερόντων (να θυμίσουμε ότι τα μισά πεζοδρόμια του Γαλατσίου δεν είναι δημοτική περιουσία αλλά «πρασιές» πολυκατοικιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τέλη χρήσης τους από διάφορες επιχειρήσεις), δίνουν τη γενική εικόνα.

Το τελευταίο διάστημα η εικόνα συμπληρώνεται από την κάκιστη παροχή υπηρεσιών «συντήρησης πρασίνου», αρμοδιότητας του δήμου, όπου το εποχικό κλάδεμα εφαρμόζεται ως πετσόκομμα, ενώ το πότισμα είναι προφανώς ανεπαρκές, όπως προκύπτει από την εικόνα των μικρών κήπων στις πλατείες και των αχαμνών δεντροστοιχιών στα πεζοδρόμια.

Σ’ αυτό το τοπίο, η κοπή ζωντανών, όμορφων καρποφόρων δένδρων στα κοινόχρηστα πεζοδρόμια, από άγνωστους ασυνείδητους, μόνον αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Και είναι βέβαια απορίας άξιον το πώς διαπράχθηκε αυτή η ανώφελη βαρβαρότητα σε κεντρικότατα σημεία της πόλης, με θορυβώδη εργαλεία, χωρίς κανείς από τους περιοίκους, ιδιώτες, καταστηματάρχες, διερχόμενους, ακόμη και τις συχνότατες, το τελευταίο διάστημα, περιοδείες των μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας, ν’ αντιληφθεί το παραμικρό, παρά μόνον εκ των υστέρων.

Γεγονός είναι ότι αρκετοί ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης, εθελοντικά και με αυταπάρνηση, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τη συντήρηση και την αύξηση του αστικού πρασίνου, αλλά και την πυροπροστασία και τη δενδροφύτευση του πολύτιμου βουνού μας, των Τουρκοβουνίων, και είναι γι’ αυτό άξιοι συγχαρητηρίων. Απ’ αυτούς άλλωστε έγκαιρα μας ήρθε και η καταγγελία για τις πρόσφατες βαρβαρότητες του «τσεκουρώματος» των νεραντζιών.

Ωστόσο, πέρα από τις ατομικές ή και συλλογικές ευαισθησίες των πολιτών, την ευθύνη αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης την έχει αυτονοήτως η δημοτική αρχή. Η «μήνυση κατ’ αγνώστων» του δήμου, για να μην καταλήξει σε κάποιο συρτάρι, απαιτεί εγρήγορση και σαφή πολιτική βούληση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της αστυνομίας κι εμείς προτιθέμεθα να το υπενθυμίζουμε διαρκώς.

Κυρίως, όμως, αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι ένα σοβαρό, μελετημένο, εκτεταμένο μακράς πνοής πρόγραμμα για το πράσινο, την ανάσα μας:

Για την συντήρηση και ανανέωση του αστικού πρασίνου, με φροντίδα και αγάπη για τα φυτά και όχι πετσόκομμα και «ξεπέτα»

Για την προστασία των δασικών εκτάσεων των Τουρκοβουνίων που απειλούνται παντοιοτρόπως:

·        Από τις πυρκαγιές που αρχίζουν και πληθαίνουν, στο πλαίσιο της απόλυτης έλλειψης οργανωμένης πυροπροστασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής

·        Από τους σκουπιδότοπους που δημιουργούνται εκεί, από ασυνείδητους ιδιώτες και όχι μόνον.

·        Από επίδοξους καταπατητές που κάνουν αίφνης την εμφάνισή τους σε κάποιο δημοσίευμα κι ύστερα εξίσου αίφνης ξεχνιούνται.

·        Από την απόλυτη έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου δενδροφύτευσης, η μοίρα της οποίας για το δήμο και το κράτος επαφίεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.

 

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» θεωρεί το ζήτημα του πρασίνου, του οξυγόνου και των ελεύθερων χώρων, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο, κατά τα φαινόμενα, και για τη δημοτική αρχή:

Η «συντήρηση του πρασίνου» είχε προϋπολογιστεί για το 2020 σε 92.000 ευρώ + 10.900 για αγορά δενδρυλλίων και θάμνων, όμως δεν δαπανήθηκε ΤΙΠΟΤΕ (0,00!), ενώ για το 2021 έχουν προϋπολογιστεί 85.000 ευρώ συνολικά. Σε ό,τι δε αφορά την πυροπροστασία, η «συντήρηση πυροσβεστικού συγκροτήματος και πυροσβεστικών φωλεών» είχε προϋπολογιστεί πέρυσι σε 0,00! (φέτος 5000 ευρώ)

Η ανάσα μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ας την υπερασπιστούμε από κοινού.

 

 

Γαλάτσι Από Κοινού                                 9 Δεκεμβρίου 2020