e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mετά δυο χρόνια απουσίας εξ' αιτίας της πανδημίας, μαζί με το Παδικό φεστιβάλ ,επιστρέφει  το φετεινό καλοκαίρι,από 24  Ιουνίου έως 18 Σεπτεμβρίου, και το Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου,στο Ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεϊκου.

Θεατρικές παραστάσεις ,μουσικές εκδηλώσεις,αφιερώματα,χορός και παραδόσεις ,θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας διασκεδάσουν το φετινό καλοκαίρι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022 "Παρέα με τ' αστέρια" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) Ή  ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΌ

 

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΎ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 


 

 

Παρατείνεται έως τις 15 Ιουνίου 2022 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ, με σκοπό τη διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» θεσπίστηκε με τον νόμο 4837/2021 και καθορίζεται στις ΚΥΑ με αριθμούς 28458/2021 (Β’ 1427) και 28455/2021 (ΥΟΔΔ 247)

Οι ωφελούμενοι, σε αυτή τη φάση του προγράμματος, θα είναι 1000 άτομα από την Περιφέρεια Αττικής  και αφορά άτομα ηλικίας 16-65 ετών, και η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού θα διαρκέσει για δυο (2) χρόνια.

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στην σελίδα 
www.prosopikosvoithos.gov.gr  έως 15/5/2022 και ώρα 23.59.

Γραμμή υποστήριξης: 210-7000240 & 1555

 

 

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να μπουν ξανά στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας πλέον τους κωδικούς taxisnet, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, όπως αυτά θα έχουν προκύψει, μέσω διαλειτουργικής διασταύρωσης. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, η αίτησή τους θα θεωρείται ότι υποβλήθηκε έγκυρα και θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που προέκυψαν διαλειτουργικώς. Θα παρέχεται δυνατότητα αμφισβήτησης των στοιχείων αυτών. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα κρίνουν τις σχετικές αμφισβητήσεις.

Από την επόμενη εβδομάδα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υποβολή αιτήσεων. Θα πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους τα έγγραφα που απαιτούνται και, συγκεκριμένα: φωτοτυπίες ταυτότητας (των ίδιων και των προσώπων που τυχόν εκπροσωπούν), την πιστοποίηση αναπηρίας τους και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εκπροσωπούν τρίτον (κατά περίπτωση: δικαστική απόφαση επιμέλειας, δικαστική απόφαση δικαστικής συμπαράστασης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, σύμβαση ή δικαστική απόφαση αναδοχής).

 

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρώτη φάση αφορά σε 1.000 ωφελούμενους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στη δεύτερη φάση προστίθενται επιπλέον 1.000 ωφελούμενοι που κατοικούν σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Το 2024, μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, θα ακολουθήσει η πανελλαδική εφαρμογή της υπηρεσίας.

 

 Η συμπλοκή έγινε το πρωί της Τρίτης (γύρω στις 11),μεταξύ μαθητών του 7ου Γυμνασίου Παγκρατίου και του 54ου Γυμνασίου Αθηνών,που είχαν πάει εκδρομή στο Άλσος Βεϊκου.

Ο καβγάς ξεκίνησε με φραστική αντιπαράθεση  μεταξύ δύο μαθητών για ασήμαντο λόγο ,ακολούθησε όμως επέμβαση και τρίτου μαθητή .ο οποίος υπό την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να πάρει το κινητό από τον έναν εμπλεκόμενο μαθητή.

Όταν οι καθηγητές αντιλήφθησαν το περιστατικό και είδαν την κατάσταση έρχισε να εκτροχιάζεται και μπροστά στο κίνδυνο  μεγαλύτερης σύρραξης,κάλεσαν την αστυνομία.Οι άνδρες της όμάδας ΔΙΑΣ ,που έφτασαν άμεσα στο χώρο ,βρήκαν δυο τραυματίες μαθητές ,ένας εκ των οποίων έφερε τραύμα στην κοιλιά(ευτυχώς ελαφρύ) από αιχμηρό αντικείμενο.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις 5 μαθητών,οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΑΤ Γαλατσίου

Το πλέον ανησυχητικό δεν είναι ο καβγάς ,είναι ότι μαθητές κυκλοφορούν έχοντας στην τσέπη τους μαχαίρια ,σουγιάδες και λεπίδια,που πολύ συχνά χρησιμοποιούν χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Πηγή:Enikos.gr

Η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.