e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ένα ακόμα περιστατικό βίας ανηλίκων στο Γαλάτσι.Θύμα ληστείας έπεσε ένας 13χρονος μαθητής από στο Γαλάτσι, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, από δύο άτομα που  ήταν σχεδόν συνομήλικοι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 13χρονος, μαζί με κάποιους φίλους του, βρίσκονταν σε πάρκο δίπλα σε γυμνάσιο του Γαλατσίου, όταν τους πλησίασαν δύο νεαροί - ηλικίας περίπου 15 ετών- με το πρόσχημα να ενταχθούν στην παρέα τους. Οι δύο νεαροί ζήτησαν από τον 13χρονο να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο με σκοπό να γίνουν «φίλοι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, του το άρπαξαν και αρνήθηκαν να του το δώσουν.

Όταν ο μαθητής ζήτησε πίσω το τηλέφωνο του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι 15χρονοι τον απείλησαν με ένα στιλέτο, τον πέταξαν σε έναν θάμνο και όταν σηκώθηκε τον χτύπησαν στο πρόσωπο, φεύγοντας τροχάδην από το σημείο.

Ο 13χρονος ειδοποίησε τους γονείς του κι αυτοί την Αστυνομία, ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

 

Πηγή: Gazzetta.gr 

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου , ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης στην Αττική, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, καθώς η πόλη μας έχει έντονες κλίσεις εδάφους και θα χρειαστεί να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις. 

Η Περιφέρεια Αττικής  έχει προμηθεύσει  τον Δήμο με 8 τόνους χύμα αλάτι, τρεις παλέτες και με 80 τσουβάλια των 15 κιλών, ώστε να ανταπεξέλθει στην περίπτωση που η επικείμενη κακοκαιρία δημιουργήσει προβλήματα στο Γαλάτσι.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός  πολιτικής προστασίας ,ενώ έχουν τεθεί τεθεί σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα(μετακίνησης κ.λ.π) σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, θα λειτουργήσει ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία από το κρύο των πολιτών που το έχουν ανάγκη. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να γίνεται  έως τις 21:00, ενώ θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση στην είσοδο και θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

 

 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336

Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781

Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,

 κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050

Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, 

κ. Γιάννη Σιώτα  –  τηλ. 6944223749

 

 

 

 

.

 

 

Σε περίπ

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ΔΥΜΣ/Φ.5/3/8-1-2021, η διαδικασία μέσω των ΚΕΠ πραγματοποιείται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Στα ΚΕΠ μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανάλογα με τα ηλικιακά όρια, στα αντίστοιχα διαστήματα που θέτει η Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών.

Αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Για την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ απαιτούνται:

  1. Α.Μ.Κ.Α
  2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
  3. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, το μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QR Code), καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης διατηρεί τη δυνατότητα να λαμβάνει αναλυτική πληροφόρηση και να διαχειρίζεται μόνος του την διαδικασία συνεδρίας εμβολιασμού μέσω της ιστοσελίδας https://emvolio.gov.gr .

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού για τα ΚΕΠ Γαλατσίου παραμένει 8:00 με 15:00, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας:

ΚΕΠ Τράλλεων 210-2910539

ΚΕΠ Ελ. Βενιζέλου 210-2132490