e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή για όσους βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους πλησίον του Άλσους Βέϊκου ,αφού υπάρχει καταγγελία για φόλες,που κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα έριξαν στο Άλσος έξω από  την περίφραξη, περιμετρικά του  σινεμά  και του  Κολυμβητηρίου.

Αποτέλεσμα της αποτρόπαιας αυτής πράξης ,ήταν να πεθάνουν επιτόπου 3 σκυλάκια,δυο δεσποζόμενα και ένα αδέσποτο.Οι φόλες είναι σε σκόνη και αρκεί μόνο το μύρισμα για να προκαλέσουν θάνατο.

 

 

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων την νύχτα στην Αθήνα,μεταξύ αυτών και  σ' ένα βαν ενός  σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε ATΜ υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην πλατεία Κάνιγγος, υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Παγκράτι, καθώς και δύο ΑΤΜ της Alpha Bank, σε Βύρωνα και Καισαριανή. Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης Τραπεζών έγιναν στόχος και σε Γκύζη, Ηλιούπολη, Άλιμο, Άγιο Δημήτριο. 

Από το εμπρηστικό μπαράζ δεν γλίτωσαν και δύο οχήματα, στον Αγιο Δημήτριο και το Γαλάτσι, αντίστοιχα. Το ένα ανήκει σε ιδιωτικό σχολείο και το άλλο σε αλυσίδα σούπερ-μάρκετ. 

Σε όλες τις περιπτώσεις οι υλικές ζημιές ήταν περιορισμένες, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Οι αστυνομικοί, πάντως, εκτιμούν οι σχετίζονται με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί από τις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός.

Υπάρχει ακόμη ελπίδα.....μας είπε,μας έδειξε ο Αυστριακός καλλιτέχνης Rainer Neumuller κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη χθεσινή εκδήλωση στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο"παίρνω Αμπάριζα"

8.770 euros ( !!! ), παρέδωσε ο Αυστριακός καλλιτέχνης Rainer Neumuller στον διαχειριστή του "παίρνω Αμπάριζα", χθες το βράδυ σε μια ζεστή και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή - γνωριμία με πολλούς φίλους και πολλά ευχάριστα ...απρόοπτα.

Ο καλλιτέχνης Rainer Neumüller   σε μια προσπάθεια με τίτλο “keep us going” να απεικονίσει την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας εξ αιτίας των μέτρων της Tρόϊκα. Ξεκίνησε με ένα ποδήλατο από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Βιέννη  στις 10 Ιουλίου 2014 για να φτάσει στο Λονδίνο και να επιστρέψει στις 22 Αυγούστου. Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λονδίνο, Βιέννη . 4.000 χιλιόμετρα χωρίς καθόλου χρήματα στην τσέπη, απλά με ότι υποστήριξη έβρισκε από τους ανθρώπους στον «δρόμο» . Για κάθε χιλιόμετρο που έκανε καλούσε τους ανθρώπους να καταθέσουν ένα ποσό το οποίο θα προορίζονταν για μια δομή αλληλεγγύης στην Ελλάδα.  

 

Η δομή την οποία επέλεξε ήταν ο κοινωνικός και πολιτιστικός «παίρνω Αμπάριζα» και η κίνηση«Αντίστασης και Αλληλεγγύης-χωρίς μεσάζοντες» στο Γαλάτσι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο  δημοσιογράφος  της αυστριακής τηλεόρασης Christian Rathner ,που παρακολούθησε από κοντά την πορεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Rainer

Μια ιστορία που μοιάζει - στις λεπτομέρειές της - με κινηματογραφικό σενάριο.

Η πίστη ενός ανθρώπου της κεντρικής Ευρώπης, που δεν είχε δεσμούς με την Ελλάδα και τους Έλληνες, ότι η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ μέσα από μια μεθοδευμένη απαξίωση και εκβιαστικές μεθοδεύσεις, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ, τον οδήγησαν σε μια εκδήλωση ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με πρωτοφανείς δυσκολίες και κινδύνους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα !

Κάπως έτσι κρύβουμε και κανένα ...βούρκωμα, που και που....

Υπάρχει ακόμη ελπίδα.....

.